5,327 cititori

Vremurile tulburi scot la iveală șobolanii

Sper să fie ultimul text pe acest subiect. Vreau să las aici cele două aspecte care, în opinia mea, se desprind după evenimentele din ultimele zile.

Primul ar fi că devine din ce în ce mai limpede că nimeni nu va răspunde în fața legii pentru măcelul de vineri seara. Dacă ați urmărit fascinanta ieșire în fața presei a șefului jandarmieriei române, sensibilul și patriotul domn Cucoș, cred că vă e clar și vouă. Omul a vorbit opt minute fără să spună nimic. Pentru că n-avea cum să zică: ce nu înțelegeți? A fost ordin de sus. De foarte sus. De cel mai sus. Din același motiv n-a stat nici să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Așa că dacă sperați să facă cineva nițică pârnaie după evenimentele din Piață, sperați degeaba. Cel mult vor fi mutați între ei pe posturi niște pulifirici mai mici în grad care vor fi sancționați și cu luarea cailor de la biciclete. Părerea mea.

Și al doilea. Cel mai grav. Oamenii au memoria scurtă. Atât de scurtă încât astăzi Nicolae Ceaușescu a ieșit pe unul dintre locurile fruntașe ale unui sondaj cu tema „români cu care ne mândrim”. No joke, chiar ieri am văzut reportajul. Ceaușescu era pe un loc mult mai bun decât Simona Halep, de exemplu.

De-aia mi se pare fabulos cum au început să scoată capul la lumină cetățeni fără scrupule care acum ceva vreme n-ar fi îndrăznit să mai iasă pe stradă fără pază. Și vorbesc aici despre Victor Viorel Ponta  și Ecaterina Andronescu, de exemplu. Pentru că astfel de vremuri tulburi favorizează șobolanii care știu exact cât de scurtă e memoria celor din jur și se vor cățara pe ruine până sus în vârf ca niște adevărați supraviețuitori. În plus vor profita din plin și de lipsa unei opoziții reale pentru psd.

Știu, știu, există USR, Cioloș, PNL și alții care se zbat în opoziție și speră că vor da lovitura la următoarele alegeri. Well, am o veste pentru voi, toți ăștia nu există decât aici, la noi în bulă. În România reală, aia în care 40% dintre gospodării au wc-ul în fundul curții, nu există. Și, din păcate, aia e România care votează, nu se pișă hipsterește pe el de vot.

Și, da, mi-ar plăcea tare mult să mă înșel și să-mi dați cu textul ăsta peste bot când se vor opera primele arestări din interiorul jandarmeriei sau când USR-ul va câștiga enfanfare alegerile.

75 de păreri la “Vremurile tulburi scot la iveală șobolanii

 1. Pentru mine a fost foarte clar încă de sâmbătă că cei care au dat ordinul către jandarmi, vineri seară, nu vor păți nimic. Ba poate chiar vor fi decorați.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Anouk, nu cred că vor merge chiar atât de departe.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 2. De ce? Nu s-a multumit si minerilor? Nu au fost ei felicitați?

  In altă ordine de idei:
  La Mulți Ani, Măriilor!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 3. USR-ul va câștiga enfanfare alegerile…gluma zilei!!!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 4. Din pacate, cozile de topor sunt utile nu numai actualei, ci si urmatoarei guvernari. Nimic nou sub soare…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 5. Veste bună: s-au strâns semnăturile necesare în 21 de județe, în campania #fărăpenali.
  Să vedem mai departe, dacă se vor realiza și pct. 6-8.

  Dacă se legiferează povestea asta, poate se mai împrăștie șobolanii.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Laura, cândva s.a votat si pt 300 de parlamentari !

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @oviwan,
   Da, de asta mi-e și mie teamă, că-i în zadar.
   Dar nu mai știu unde am citit (aici sau pe FB) că, dacă se promulgă și povestea asta, să se modifice Constituția cu ambele chestii. Vom vedea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Am citit și eu într-o carte că speranța e o iarbă care crește chiar și pe morminte 😋
   Hai să vedem 😏

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Eu abia aștept punctul 7 ”Începe procedura parlamentară, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat”. Îmi și imaginez discuțiile pro vs contra penali în funcții publice.
   Sper din tot sufletul să se legifereze, păstrez wishful thinking, deși am și eu rezerve mari. Oricum, cred că nivelul de conștientizare asupra corupției și a anomaliei de a fi conduși de infractori cu acte în regulă a crescut mult cu această inițiativă, mai ales acolo unde nu pătrund decât A3, berea și micul. Lăsând la o parte semnăturile strânse în orașe, s-a mers în sate și comune, s-a vorbit cu oamenii, unora mai răsăriți poate li s-au aprins beculețele. Sper. Să vedem.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @HabaR,
   Fără speranță nu poți trăi. Chiar și ăla care se aruncă în gol de la etajul 10 tot speră să moară și să nu cumva să rămână invalid pe viață.

   Eu nu mai sper să văd România înfloritoare. Dar sper să văd șobolanii împrăștiați. Atât 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Mie mi-e groază de pct. 7 și 8. Și așa, de pe margine, chiar nu cred că se vor bifa favorabil. Dar nu cunosc legislația în amănunt. Poate că cei care au inițiat acțiunea asta știu ce fac și cu ce se luptă.

   Oricum, o victorie importantă (moral, civic) e faptul că s-au strâns atât de multe semnături. Cineva implicat îmi spunea azi că încă se mai strâng, să existe rezerve pentru eventualele semnături anulate.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 6. România aia reală a ieșit la vot acum doi ani, rezultatul e ce vedem acum. Mai mulți de atât nu sunt. Nu exista pișător pe vot pesedist.
  Așa că da, eu cred că la următoarele alegeri va fi o diferență sensibilă. USR este din ce în ce mai vizibil, începe încet încet și Ro100+.

  Și dacă e să fie și noroc, nu va fi zăpadă la munte în ziua votului :)))

  Apropo și de memoria noastră scurtă. Nici Năstase, nici Ponta nu visau să li se ia plăcinta de la gură…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 7. 2. Chestia cu Ceaușescu nu e de azi ! Culmea, aud ca ar fi fost un mare român de la indivizi care acu au 30- 40 ani, deci l.au “prins ” ceva vreme pe iubitul conducător.
  1. De.asta se cauta proști, obedienți și slugarnici , sa fie bagați la înaintare si ei sa aibă impresia ca sunt f importanti si apreciati in famiglie !

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @oviwan,
   Cei care au sub 35 de ani, tot ce știu, știu de la alții, nu din propriile trăiri. Când ai vârsta sub 5-6 ani universul tău înseamnă ciocolată și jucării.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Laura, ai dreptate , n.am facut eu socoteala cum trebuie ! Dar ideea rămâne

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Si cate-o portocala de Craciun!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 8. Ai scăpat varianta căderii psd pe tobogan, este de fapt mult mai important decat victorii enfanfare sau arestări visate de mult.

  De data asta cred ca arestări vor exista până la urmă, mai curând decât nu ne imaginăm, chiar. Voi motiva doar logic: au repetat anumite greșeli tactice de trei ori in ultimii ani, greșeli care in mentalitatea/mentalul colectiv/ă sunt fatale – au uitat sau au lăsat colegi la sacrificat cu bună știință. BOR a dat un comunicat aseară prin care se pare ca a trecut de partea migranților, eu nu reușesc să-l găsesc, dar se referea la transformarea duminicii următoare in zi dedicată lor.

  In rest, pas cu pas e suficient, Laura G@ & Catalin FD@ au subliniat perfect.

  Mulțumesc de urare Mihaelei, tuturor care poartă numele Mariei dar și celorlalți le doresc o zi binecuvântată.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 9. Mda, în altă ordine de idei, cam pe unde vă petreceți mini-vacanța de ce sărbătoare religioasă o mai fi zilele astea? În Piață, la proteste?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eu pe nicăieri, azi program normal de muncă și mi-am luat vineri liber, să plecăm cu o zi mai devreme în vacanța oficială.
   De sărbătorit, zicea ceva bărbatul de poftă de pește, deci probabil că vom ieși oraș. Și o să-l rog frumos să ocolim Piața, să n-aibă prilej de a lua iar la mișto protestele 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Mălin Bot nu a anunţat nimic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Măi, care e faza cu Mălin Bot ăsta? Cu ceva timp în urmă parcă zicea bine ce zicea. Apoi nu l-am mai urmărit și văd că e controversat. Ce naiba a făcut? Sau n-a făcut? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Laura, mie Mălin Bot mi se pare varianta mai cu vorbe a ”băieților din galerii”. Sper să nu sară Ionuț, nu o spun pe un ton acuzator, mă refer la faptul că e foarte băgăcios, gălăgios și enervant…un fel de AK al pieței :-D. Din cauza lui (și a altora în aceeași direcție) era cât pe ce să renunț la a merge la proteste.
   Eu una nu l-am mai văzut în ultima perioadă, de urmărit nici atât n-o fac, și cât timp nu incită la violență, din partea mea să fie sănătos și să protesteze asemenea.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 10. Mihai, pe Vișinescu l-au legat după mai mult de 40 de ani. Pe Iliescu și alții au început să-i ia la întrebări după 25.
  Campania USR “fără penali în funcții publice” a ajuns în tot felul de orășele și sătucuri, în România aia reală și a strâns pragul de 20.000 de semnături în județe în care n-ai fi crezut în veci că se vor strânge.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Ady, și mă bucur că le-au strâns. Să vedem și dacă se întâmplă ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 11. Speranța moare ultima, dar pentru unii a murit deja!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Doar să vă salut că nu am făcut-o cam de mult! Absență motivată: sunt în vacanță, undeva în Puglia.
  Sper că sunteți cu toții bine!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 13. Tare mi-e teama Mihai ca ai dreptate.
  Ca la urmatoarele alegeri tot ei o sa fie majoritari si ca nici n-o sa raspunda nimeni pentru cele întâmplate.
  Sper sa fiu eu pesimistă si sa nu se adevereasca.

  PS: mi-e dor sa vad pisici pe feisbuc si invitatii la cafelute. Nu mai pot cu jandarmii si cu demonstrațiile.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 14. Nu m-am putut uita la toată declarația numitului Cucoș, doar vreo 2 minute mi-au fost de-ajuns și am avut aceeași reacție ca atunci când încerc să mă uit la A3 sau România TV.
  Nu cred că am cunoștințe în Jandarmerie să le pot întreba, îmi imaginez că trebuie să (mai) fie printre jandarmi și oameni cu simț al onoarei. Oare cum se simt când primesc ordine de la un astfel de specimen și alții asemenea lui? Cum o fi s-o ai pe Carmen Dan șefa supremă?
  Aseară am revăzut ”Avatar”, am prins faza cu Trudy și ”I didn’t sign up for this s.hit”. Pe bune, nici măcar un singur om din toată Jandarmeria nu simte să se disocieze cumva de ceea ce s-a întâmplat vineri?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Anduța,
   Probabil s-ar disocia unii dacă de mâine ar avea asigurat un alt job. Altfel, nu.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Sau alt statut, poate alt șef.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Laura, deci onoare să fie, dar cu plasă de siguranță. Well, Trudy a murit. Și, din câte zicea și Cucoș, jandramii sunt antrenați să-și dea viața la nevoie, îmi imaginez că a-ți pierde jobul nu ar trebui să fie chiar așa mare tragedie.

   Serios vorbind, eu ziceam de simțit cu adevărat, de frământări, de coșmaruri noaptea, angoasa de a face parte dintr-un astfel de sistem bolnav și violent, în fața cărora siguranța jobului să nu mai primeze…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Sanda-Ambra, din punctul meu de vedere, un om care ar merita cu adevărat să fie șeful Jandarmeriei Române ar fi trebuit să condamne deja sau să ridice măcar un semnal de alarmă asupra celor întâmplate.
   Ceea ce intuiesc că, automat, l-ar fi făcut neeligibil pentru post.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Anduta@, a existat deja, sunt sigură că există destui, cred din nou că e subiect complex. Probleme cred c-ar fi statutul, apoi regulamentele și cea mai mare dintre ele ar fi haosul legislativ care permite astfel de subordonare a acestor structuri.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Anduța,
   Am un prieten, a fost director economic într-o primărie de oraș, nu mare dar nici mic. Într-o anumită legislatură au apărut și banii de la buget, implicit investițiile. A fost corect până la capăt, hărțuit, amenințat, nu a semnat nimic, nu a cedat și în final a fost dat afară abuziv. S-a judecat 2 ani, a câștigat și a fost repus în funcție, de unde și-a dat demisia a doua zi. În acest timp a muncit în privat, contabilitate, firme mici, abia și-a câștigat traiul, așa trăiește și azi. Se întâmplă lucruri și pe acolo dar măcar, vorba lui, îi concediez eu.
   Mi-a spus că nu știe ce ar fi făcut dacă mai avea copiii la școală, dacă salariul lui ar fi avut o importanță covârșitoare în bugetul familiei. Și îl cred. A spus Vera într-o discuție ceva asemănător. Că ea ar mânca o coajă de pâine sub un pod dar nu și-ar ierta dacă și-ar lăsa copiii să moară de foame fără să epuizeze toate soluțiile.
   Trist este că pentru un trai modest, să zic așa, ești FORȚAT-OBLIGAT să faci compromisuri dure.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Mona, recunosc că mi-e greu să mă pun în situația unui om care lucrează la stat (la Statul Român, mă refer, care este o specie aparte), mai ales că pentru mine aceasta nu a fost vreodată o alternativă. Aș fi putut, dar nu știu de ce (trebuie să sap la mine) varianta de a fi ”bugetar” nu doar că mi-a displăcut, mi-a repugnat de mică. Dar cunosc mulți bugetari pe care îi respect – doctori, profesori, învățători, sunt convinsă că și în administrație sau alte structuri sunt oameni care fac cinste meseriei lor (cunosc câțiva mai ales prin intermediul copiilor, în sensul că sunt părinți de-ai prietenilor lor și la nivel personal rezonăm). Mai cred că în viață fiecare dintre noi face compromisuri și chiar mi se pare benefic să fii pus în situații diverse sau dificile din care să alegi, mai bine, sau mai rău. Eventual de când ești mic, sub atenta supraveghere a celor mai mari și mai experimentați. Atât timp cât înveți ceva din aceste alegeri.
   Totuși, dacă cineva ajunge să se simtă forțat sau obligat (deci conștientizează că e greșit ce i se cere) să facă anumite lucruri pentru pâinea zilnică, mă gândesc că mult mai nesănătos este să rămână în acel mediu (abuziv psihic, aș zice), cu sau fără grija copiilor. Altfel, nu văd ce diferență ar fi între un astfel de om și, să zicem, o femeie abuzată de soț care rămâne totuși cu el pentru copii.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

 15. Articolul de azi mi-a adâncit depresia 🙁

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 16. 1.@Anouk,da si de asta.
  2.A fost bine.Nu povestesc.
  3.Ușor,ușor ies din bula virtuală si revin la pwla reală.Nu comentez despre politică.Treizeci de ani de politică,o tara ruinata fizic si moral.Nu prindem un strop de normalitate in timpul vietii noastre.Comit păcatul de a mă bucura de viata.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Bine ai revenit, Edelweiss, odihnit, sănătos, voinic?
   Comit același păcat, mă bucur de viață și mă bucur să comentez (și) despre politică. Nu văd de ce s-ar exclude cele două…
   A, stai, tu ești zgârcit la vorbă și morocănos…ce nasol de tine 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Multumesc.Ai scris tu cât trei balzaci.Chestii.
   Venit mai devreme Punct Bunicul soției,85 de ani,amputatie septică membru inferior Punct Trebuia să ne întoarcem Punct Este bine Punct Mulțumită?Tot punct Ghiseul compatimiri închis Iarasi punct.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Ha, chiar mă întrebam cine i-a furat lui Sorin punctele 😛

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • 😂 😂 😂 😂

   Pentru ultimele 2 postări 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Pt edelweiss: nu cred că te încălzește cu nimic, dar în momentul ăsta chiar te înțeleg. socrul cu amândouă mâinile în ghips, mama cu o vertebră tasată, cumnatul internat cu criză de pancreas. Așadar, tengurăviață!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Mă bucur că în momentele nașpa îți încarci bateriile aici. Măcar parțial.
   Bine ai revenit @edelweiss!

   PS- povești nu aștept…….mă pregătesc să plec tot prin locurile de unde tu tocmai te-ai întors. Sfaturi?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Victor, bine măcar că tu ești întreg! 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Anouk, da. Sărut-mâna.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Anouk,multumesc,urăsc in egală măsura să primesc alea cu la multi ani să apar în fotografii sau să fac fotografii.Asta ca răspuns la supozitia ta.
   Nu postam mai mult,doar un salut dar doamna Homera a răsturnat gălețile cu odisei si iliade.Bagă deștele in pudra de talc si bate la taste.Cred că zbura pudra aia ca faina in laboratoarele columbiene.Bate codu morse la cur.
   Merci,Victore.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Deci…încep să mă supăr. ”Anduța, poți posta cât vrei și ce vrei”. Acum mă faci să mă simt prost că nu ai putut da binețe de mine. Ne hotărâm și noi puțin? Mai lipsesc Habar să mă reclame la administrator/ să mă trimită să mă joc la altă scară și Sorin să mă alunge la Cetin.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Hai, nu te supăra. Io zic ca de-acum să te semnezi Homera 😂 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Bagă repede 9767343,21 cuvinte si îți trece.
   Glumeam.Cred..
   Anduta si Vasilescu ( copil de mingi ) Blog.Dă bine.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @edelweiss, mulțumesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. Mda,. Trist dar adevarat. Deja vinovatii au inceput sa fie “rotiti” pe functii. A plecat Cucos (doar pentru ca nu puteau sa ii dea al treilea interimat) si a venit la sefia Jandarmeriei mana lui dreapta (coincidenta, nascut in Teleorman). Mai dar ce multi “oameni mari” a date Teleromanu’ asta tarii in ultimul an.
  Viitor de aur tara noastra are!
  Dar eu ma incapatanez sa votez USR!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 18. Noaptea minții.
  Citesc pe FB:

  Carmen Dumitrescu
  12 ore

  Azi am fost cu o echipă de televiziune din Germania să îi arăt cum mor oamenii de foame în Teleorman.
  La un moment dat, îi întrebam ce părere au despre faptul că Dragnea e acum probabil cel mai puternic om din statul român. Și că nu-i ajută deloc. Știți ce au zis: “Noi îl iubim pe Liviu Dragnea. Și ne pare rău pentru ce i se întâmplă. Păcat că a plecat din Teleorman!”
  Și-atunci îi întrebam: “Dar faptul că locuiți în mizeria asta nu vă pune pe gânduri?”. Și ei ziceau: “Acum 9 ani ne-a plătit factura la lumină… E un om bun.”
  Oamenii ăia locuiesc într-un bloc în care există o singură toaletă. Pe etaj.
  Cam atât despre Sindromul Stockholm…

  P.S. Carmen Dumitrescu e jurnalistă în Alexandria/Teleorman.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Oamenii din ghetouri = mașina de vot = milionul.

   Cauze pierdute, nu știu de ce devin eroii poveștilor românești relevante. Aici ar trebui intervenit, chiar nu sunt decât așa cum noi o permitem.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • ca femeile alea : ” da maica ma mai bate cand e beat, dar in rest e om bun are grija de mine”

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Sindromul Stockholm sau alegoria peșterii?. Sunt oameni care trăiesc în beznă și n-au cum să înțeleagă lumina soarelui, dacă n-o simt / n-o văd cu ochii lor. Și cred că pot fi ajutați s-o facă, în timp, timp luuung.
   Urmăresc pe FB o tânără profesoară (face parte din ”Teach for Romania”) care predă la sat (e). Și scrie povești adevărate de-acolo, de la ore, din viața de zi cu zi. Și-mi dau seama că ea aprinde luminițe, mai ales copiilor, dar chiar și părinților, bunicilor, comunității de-acolo…

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 19. Și dacă tot am ajuns pe pagina jurnalistei, am mai găsit ceva:

  Carmen Dumitrescu
  4 ore ·

  Bun. Avem una bucată fată din Teleorman care postează pe FB. În general, chestii normale: fluturași, pisicuțe, proverbe. Dar după ce a văzut evenimentele de vineri, 10 august, la televizor, n-a mai suportat și a decis că e cazul să dea o MUIE PSD pe Facebook. În vreo câteva postări. Primește un telefon de la cineva care o întreabă scurt: “De ce postezi așa ceva? Ție nu ți-e bine? Nu astăzi, ci mâine, vreau ca acele postări să dispară!”
  Fata îmi povestește totul. Ca orice om normal, mă întreb: “Ok. Văd amenințarea foarte clar. Ce nu înțeleg e de ce termenul nu e azi, ci mâine?”
  Și fata îmi explică: “Așa testează ei obediența.”

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 20. terminat saptamana “politica” si decuplat mental de la asta…nu am fost in piata convins ca voi schimba ceva in acest mod, ci doar “am scuturat” putin copacul sa vada ca nu dormim…..
  pacat de jandarmii pe care i-am inghesuit…ei au fost la mijloc intre noi si o cladire goala si i-am considerat pagube colaterale…personal le cer scuze celor dintre ei pe care i-am agresat.
  a mai trecut un episod…..da-ti drumul la gratare si La Multi Ani Mariilor si Marinilor!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 21. Dacă tot am reușit să-mi adun ciolanele și le depozitez pe canapea, acasă, las și eu câteva vorbe (oarecum) la subiect.
  Forțată de împrejurări am bântuit cam o lună prin România, am discutat cu o grămadă de oameni. Sunt multe lucruri care au rămas neschimbate, câteva aspecte s-au înrăutățit, dar mi-a plăcut foarte mult o chestiune: a crescut numărul celor dispuși să se implice, să se informeze și chiar să voteze. O bună parte dintre cunoscuții care “se pișau pe el de vot” au schimbat macazul, au constatat că s-au udat pe pantaloni și nu le place.

  @Mihăiță, la primul punct nu-s de acord cu tine, eu mi-am pregătit popcornul. De data asta au fost incredibil de proști și mult prea îngâmfați. Iar dacă încă mai crezi că protestele repetate n-au avut niciun efect, ceea ce s-a întâmplat vineri e cea mai bună dovadă că li se apropie funia de par. Mai sunt doi ani până la alegeri, iar ei au ajuns la fundul sacului. Au cheltuit deja cam tot ce s-a putut, ba au mai dat și pe caiet.

  Enfanfare nu va câștiga nimeni alegerile și, oricum, ar fi anormal cred eu, într-o țară aflată în faliment politic. Dacă s-ar întampla așa, ar însemna că n-am învățat nimic până acum.

  Nu dați cu roșii stricate, azi nu primim marfă, încă mai am pe stoc ce a livrat jamdarmeria vineri.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @didina, ai o îmbrățișare de la mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Anouk, sper la una live. 🙂
   Poate data viitoare se aliniază mai bine astrele și apucăm să ne vedem.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @didina, dacă nu se aliniază ele, astrele, le aliniem noi. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 22. Rotație de cadre.Vin fac plinul și următorul.Atât de simplu.Circuitul apei în natură.Ahh!Nu știți?Eu sunt aici să vă explic.
  1.O afecere în România funcționează cu sprijin.Fără sprijin supraviețuiește.(Aici o să apară cineva să mă contrazică că el/ea o afacere și totul merge ca uns.Bravo.Ești o excepție.)
  2.În cercul de cunoștințe am trei FOȘTI vameși.Pe perioada embargoului cu Yugoslavia făceau 100.000 de mărci pe tură.60% plecau la București ,restul a lor.După banii veneau niște Audi A8 cu numere de IF .Cu terminații SEN și DEP.(Da cum pwla veneau aia din București?Cu viteză.Calculați câte puncte de trecere a frontierei avem cu Serbia ,înmulțiți cu șapte și vedeți sumele)
  3.Unul dintre cele mai mișto cluburi de la mine din oraș a fost închis sub amenițarea pistolului și preluat de un nene care l-a transformat în club de manele.Unul dintre asociați a fost cel mai bun prieten al președintelui consilului județean(?).
  3.Cum faci o centură ocolitoare? Simplu.Cumperi terenul pe trei lei și anunți că e cumpărat.Facem rapid un studiu de fezabilitate bla bla licitații .Facem centura.Păi unde ?Câ n-avem teren .Avem .Are firma X.Pâi îl cumpărăm,nu? Normal supraevaluat,că plătește statul,adică pulimea.(Am avut în mână contracte de vânzare – cumpărare ,deci stați liniștiți că nu aberez.Am văzut negru pe alb nume.ȘTIAM ale cui sunt firmele).
  4.Jandarmii.În cazul în care cititorii de sex masculin nu au efectuat stagiul militar,le aduc la cunoștință că ordinul se execută ,nu se discută.Există un parchet militar care te judecă.Nu se dă cu suspendare ,ci cu executare.
  Pentru nerespectarea unui ordin o swgi grav.(Pentru lovirea unui superior,am fost degradat din gradul de sergent și am făcut bulău.Nu am fost trimis în batalion disciplinar pentru că șefului de stat major îi duceam copilul la grădiniță și totul a fost mușamalizat.(România,te iubesc).Deci,jandarmii au acționat sub presiunea unui ordin.În cazul în care sunteți curioși,vă pot da link-uri despre cum a acționat poliția la meciurile Angliei de aici din oraș.Meci de fotbal+ huligani=bătaie.Protest= oameni nemulțumiți.Oameni nemulțumiți+clasă politică= haos.Belim pwla ,pierdem ciolanul.
  5.Serialul,,Narcos”.Plata o plomo.Partidul are bani.Mulți.Dacă lumea nu mai pune botul la 5 mici și o bere,le dâm prosecco și caracatiță,ce pwla noastră.Important e să ne voteze.În România trăiesc oameni care nu știu cum se numește planeta pe care locuiesc.Ciuma roșie nu a picat din cer.A fost aleasă în mod Democratic.Prin voturi.
  Atât.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • @paco noi faceam stagiul militar pentru ca era obligatoriu, refuzai sa il faci te duceai la puscarie (era o lege parca 14) pe vremea aia…astia au optiunea sa isi dea demisia si sa se intoarca la meseriile lor de baza :editori de programe, proiectare ACAD, web design….etc

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Bun, Paco, avem problema, avem explicațiile. Soluția? Pașii următori? Să nu-mi zici te rog că nu există, din punctul meu de vedere doar moartea și taxele nu au soluție. Deși la taxe încă mai caut soluții legale. 🙂
   Te întreb în calitate de om care nu vrea să plece din țară și care a auzit că într-o democrație (chiar și așa hulită și contestată cum e a noastră), pe lângă dreptul și obligația morală de a vota, un cetățean responsabil are dreptul și obligația morală de a se informa, gândi, analiza, întreba, contesta, reclama, protesta, chiar cere ajutor extern când se derapează de la programul de guvernare și/sau principiile democratice.
   De asemenea, te întreb în calitate de cetățean ce refuză a se resemna cu faptul că sorții au fost stabiliți prin vot, iar 4 ani ne punem plasturi pe gură și suportăm mizerii. O astfel de abordare mie mi se pare o lipsă de utilizare a resurselor disponibile (din necunoaștere, comoditate, lipsă de timp etc) și a altor pârghii democratice pe care încă le avem la îndemână și pe care avem dreptul să le folosim.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 23. Poate ai drepatate. La câteva lucuri sigur, memoria scurta și faptul ca USR câștiga alegerile. Cred totuși ca aceasta bula realizează acum ca discursul destinat doar bulei și interiorului ei nu va mai funcționa, trebuie sparta bula și coborât la firul ierbii. Cred ca declanșatorul aici poate fi chiar bula sau persoane care fac parte din bula și ocupa funcții de marketing sau comunicare și vor face un plan care sa meargă la management și sa spună fraților nu așa câștigam și câștigam prin utilizarea responsabila a bugetelor de CSR. Dacă vreti business in țara asta atunci așa ar trebui făcut. Apoi fiecare din bula sa accepte sa coboare la un nivel intelectual care ii depășește oricât de greu este, eu am făcut-o și încă îmi vine greu însă încetez sa mai judec pe cei care văd in Ceaușescu și PSD ceva bun, îmi spun doar ca nu e vina lor și înghit in sec. Eu sunt un optimist din fire, chiar dacă revoltat am spus ca mai dau trei ani acestei tari apoi trag linie și văd ce fac. Sunt convins ca acei trei ani se vor transforma in mai mulți pt ca de fiecare data când am plecat am revenit și as fi putut rămâne cam oriunde pe glob, cum sunt mulți in bula asta, însă am decis sa rămân. Nu se întâmpla nimic dacă o lăsam noi așa, la fel cum niciunul dintre noi nu a mai întrebat ce se întâmpla cu inițiativa referitoare la numărul maxim de parlamentari. Eu zic ca depinde de noi dacă se întâmpla ceva sau nu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Peter, și eu cred că în contextul actual singura variantă este educația “la bucată”, însă nu mi-aș pune mari speranțe în departamentele de MKT ale companiilor. Lupta de orgolii este foarte mare și, în plus, e mult mai simplu să plantezi copăcei pe dealuri decât să iei țara la pas și să discuți cu oameni pe care nu-i înțelegi. Tare m-aș bucura să văd o mișcare în direcția asta, dar am mari dubii că se va materializa, chiar dacă am văzut câteva campanii utile până acum.
   Până una-alta, mi s-a părut interesantă propunerea lui Vlad Voiculescu de a crea o comunitate la care informația să ajungă direct, fără a ne mai lovi de algoritmii FB-ului sau de alți intermediari setați pe profit.

   Când spui “inițiativa referitoare la numărul maxim de parlamentari” te referi la referendumul din 2009?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 24. @Anduta.Gândești macro.Învață să gândești micro.Educă-te pe tine,în primul rând.Ai intrat pe acest blog ca un AK- 47 pe foc automat.(Belești mielul la naș.) Ai prins ritmul ,ai priceput niște reguli.Te-ai adaptat.Acum e relativ Ok.
  O societate imatură nu are sorți de izbândă.O societate disociată e cel mai ușor de manipulat.Diferențele sunt enorme.Oameni educați versus analfabeți.Miting pro PSD versus oameni pașnici veniți la un protest.Tu versus tanti din Căcâna care îl strângea în brațe pe vice-premierul pwlii ,pentru cinci mici și o bere.Înțelegi discrepanța???.Înțelegi câ sunt sate și comune unde popa și primarul sunt cele mai reprezentive personaje ?
  În 2018 am colege românce la muncă care nu se uită în ochii mei(verzi) de frică să nu le deochi?BĂI OAMENI BUNI !!!Lăsați dracu’ Grecia ,Spania ,Turcia.Faceți o excursie în Teleorman.Și după aia mai vorbim.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @anduta mergem impreuna la stagiu de lamurire cu locuitorii din Teleorman ( in traducere in turceste “padurea nebuna”)….vedem dupa aia daca ne intoarcem sanatosi la cap….mentionez cazarea in fan de trei stele…apa de baut (de) la botul calului…si daca o sa ne fie prea lene sa facem baie in troc….asteptam linsul vacilor…..alta propunere mai romantica si mai green nu gasesti

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Am vorbit odata cu o fatuca pe atat de frumoasa pe atat ce semana cu Veoriica la limbaj. Prostuta rau. M-a pus dracu sa ii zic odata ca eu deochi daca ma uit insistent la cineva… :)))
   Cand o durea capul ma lua la trei ca tre sa ii zic de deochi (i-am spus ca desi deochi cu mine e in siguranta ca stiu sa zic si de deochi)
   Ma si in timp ce profesam la descantec cu un Fugi deochi… mintea mea era sa bata Doamne Petrolul sa scoata numai rezultate bune. Juventus sa dea cu un gol mai mult ca adversarul. Barcelona sa le rupa poarta celor de la Real si de la Valencia. Bayern sa castige meci de meci si sa triumfe in DFB Pokal (Cupa)… sa ramana curata luminata ca argintul strecurat… Da cu mâinile pe la fund.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Sorine, nu pot decât să-ți admir determinarea, încăpățânarea, creativitatea și ingeniozitatea în încercările tale de a mă ține departe de acest blog. Ce, tu crezi că eu nu știu că în Teleorman oamenii aceia nici măcar wi-fi n-aul?

   PS Îți mărturisesc că m-au încercat la un moment dat niște sentimente de grijă și vinovăție în ceea ce te privește – îmi și maginam cum bietul de tine suferi și te chinui să multi-multi-scrollezi pe ecranul micului tău telefon peste comentariile mele. Te rog și te încurajez să continui să postezi în stilul și direcția comentariului tău de mai sus în discuțiile cu mine, funcționează ca un balsam vindecător pentru mintea și sufletul meu împovărate…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 25. Două chestii scurte:
  1. de la bicicletă nu se iau caii, ci boii
  2. Normal că Ceaușescu e în topul personalităților cu care românii se mândresc. Vezi, și tu ai memoria scurtă: ai uitat că Ceaușescu a plătit datoria externă a României, de ajunsese Libia să trebuiască să ne dea nush câte milioane de dolari. Și tot el s-a încăpățânat să nu se împrumute vreodată de la FMI. Păi coțohârla aia de Halep ce-a făcut? Mai multe milioane de dolari? Păi ce, i-a făcut pentru țară?

  PS: cunosc oameni cam de-o seamă cu tine care-l regretă sincer pe Ceașcă (și) din motivele pe care le-am spus mai sus. 😉

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 26. La punctul doi ai atins o coardă sensibilă. Dar poate așa se vor prinde și alții că așa zisa opoziție există mai mult pe rețelele de socializare si pe la televiziunile anti psd. În realitate, practic, cei care votează psd nici măcar nu cred că știu cine e Cioloș, darămite restul opozanților
  Din păcate, încă se trăiește cu speranța că va veni cineva, se va produce o emulație, vom incepe o viață magică după alegerile viitoare. Vax.
  Cât despre primul punct, cei care cred că se va întâmpla ceva cu băieții in albastru, fac parte din aceeași categorie cu cei menționați mai sus. Prea multă exaltare strică, dar e exact ceea ce se întâmplă, din păcate, de prea multe ori.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 27. Pingback: mihai vasilescu blog | Șobolanii au cerut drept la replică

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.