Sper să fie ultimul text pe acest subiect. Vreau să las aici cele două aspecte care, în opinia mea, se desprind după evenimentele din ultimele zile.

Primul ar fi că devine din ce în ce mai limpede că nimeni nu va răspunde în fața legii pentru măcelul de vineri seara. Dacă ați urmărit fascinanta ieșire în fața presei a șefului jandarmieriei române, sensibilul și patriotul domn Cucoș, cred că vă e clar și vouă. Omul a vorbit opt minute fără să spună nimic. Pentru că n-avea cum să zică: ce nu înțelegeți? A fost ordin de sus. De foarte sus. De cel mai sus. Din același motiv n-a stat nici să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Așa că dacă sperați să facă cineva nițică pârnaie după evenimentele din Piață, sperați degeaba. Cel mult vor fi mutați între ei pe posturi niște pulifirici mai mici în grad care vor fi sancționați și cu luarea cailor de la biciclete. Părerea mea.

Și al doilea. Cel mai grav. Oamenii au memoria scurtă. Atât de scurtă încât astăzi Nicolae Ceaușescu a ieșit pe unul dintre locurile fruntașe ale unui sondaj cu tema „români cu care ne mândrim”. No joke, chiar ieri am văzut reportajul. Ceaușescu era pe un loc mult mai bun decât Simona Halep, de exemplu.

De-aia mi se pare fabulos cum au început să scoată capul la lumină cetățeni fără scrupule care acum ceva vreme n-ar fi îndrăznit să mai iasă pe stradă fără pază. Și vorbesc aici despre Victor Viorel Ponta  și Ecaterina Andronescu, de exemplu. Pentru că astfel de vremuri tulburi favorizează șobolanii care știu exact cât de scurtă e memoria celor din jur și se vor cățara pe ruine până sus în vârf ca niște adevărați supraviețuitori. În plus vor profita din plin și de lipsa unei opoziții reale pentru psd.

Știu, știu, există USR, Cioloș, PNL și alții care se zbat în opoziție și speră că vor da lovitura la următoarele alegeri. Well, am o veste pentru voi, toți ăștia nu există decât aici, la noi în bulă. În România reală, aia în care 40% dintre gospodării au wc-ul în fundul curții, nu există. Și, din păcate, aia e România care votează, nu se pișă hipsterește pe el de vot.

Și, da, mi-ar plăcea tare mult să mă înșel și să-mi dați cu textul ăsta peste bot când se vor opera primele arestări din interiorul jandarmeriei sau când USR-ul va câștiga enfanfare alegerile.