Înțeleg că vinerea asta, pe 10 august, se preconizează că vor ieși în Piața Victoriei sute de mii de oameni pentru că se întâmplă șmecheria cu protestul diasporei.

Bun, perfect, sună sublim și m-aș bucura să fie măcar jumătate de milion ca să știm o treabă. Dar am și eu o nelămurire.

Să zicem că se strâng chiar mai mulți, să zicem că se strâng un milion de protestatari în Piață. Minunat, cred că e recomandat să vezi măcar o dată-n viață cum arată atâția cetățeni la un loc. În plus, am așa o bănuială că se aude mișto de tot #muiePSD dintr-un milion de piepturi. Așadar, până aici, totul sună foarte bine.

Întrebarea mea e alta: bun, și după? După ce bucureștenii pleacă pe la cășile lor și cei din diaspora se duc să-și rezolve treburile pentru care au venit în țară și să-și facă liniștiți concediile, ce se întâmplă? Unde e finalitatea acestei acțiuni? Adică speră cineva că, impresionat de toată mulțimea strânsă în Piață, a doua zi Dragnea va ieși și-și va da demisia? Sau că nu-i mai priește concediul Veoricăi? Ori că duamna Firea, speriată, se va retrage pe Jepii Mici doar cu un cuțit de vânătoare și carpeta cu rapirea din serai după ea?

Asta mă roade pe mine și-aș fi tare curios să aud un răspuns pertinent. Nu de alta, dar am așa o bănuială că de luni dimineață o luăm de la capăt.

P.S. Ca să fie foarte clar și să n-avem vorbe, întrebarea nu e tendențioasă. Pur și simplu aș vrea să-mi explice cineva beneficiile.