5,557 cititori

Concediul perfect pe Facebook

Există o regulă nescrisă care spune aşa: dacă ai plecat în concediu la mare, la munte, într-unul dintre oraşele mari ale Europei şi ai prins ploaie, caniculă, condiţii de cazare de căcat sau alte mizerii, pentru nimic în lume să nu recunoști asta!

Dimpotrivă, în momentul în care ai constatat primele nereguli, creierul trebuie să-ţi intre în modul de negare şi, orice s-ar întâmpla, refuzi să accepţi că asta ţi se poate întâmpla ție. Dar mai ales, faci orice ca vreo astfel de informaţie să nu ajungă la cei rămaşi acasă. Şi mi se pare perfect justificat, n-ai cum să pici de prost în fața celor mai importanți oamenii din viața ta, prietenii de pe Facebook. Așa că uite uite cum trebuie să procedezi ca să te poţi făli, netulburat de incidente d-astea minore, cu vacanţa ta de vis.

Te-ai dus în concediu la mare (nu contează ţara) şi deşi eşti acolo de două zile, practic nu poţi să ieşi din camera de hotel din cauză de ploaie, frig şi vreme nasoală? Ai un singur lucru de făcut, postezi pe Facebook o poză cu marea învolburată şi bagi un comment de genul “pe ploaie la mare, ce poate fi mai romantic? Ştiţi ce frumos se sparg valurile de dig seara?”. Sau tragi un cadru cu cetăţenii care circulă cu barca prin fața hotelului, din cauza inundaţiilor, şi-l însoţeşti de: “toată viaţă mi-am dorit să ajung la Veneţia”. În cele din urmă mai pui şi-un status inspiraţional: “Am comandat şampanie la recepţie, acum stăm în camera şi ne redescoperim” şi e gata treaba. Deşi singurele lucruri pe care le redescoperi sunt clănţănitul dinţilor de frig şi înjurăturile în barbă ale lui iubi care mormăie de zor: “Proasta naibii, că m-am luat io după capu’ tău. Ţi-am zis să nu venim în perioada asta, dar n-ai cu cine. Unde morţii mă-sii o fi recepţionerul ăla? Am cerut de două ore un calorifer electric şi nu mai vine”.

Eşti la munte şi e atât de cald că nu te poţi mişca doi metri fără să transpiri zece litri? Aşa ceva n-are cum. Păi de-aia ai plecat tu la munte, să râdă toată lumea de tine? Exclus! Unde mai pui că nici măcar în cameră n-ai aer condiţionat, pentru că ce să faci cu el la munte ? Aşa că după ce înduri arşiţa chinuitoare timp de două zile şi două nopţi lungi în care n-ai putut închide un ochi din cauza râurilor de sudoare care ți se preling la liber pe tot corpul, în a treia dimineaţă te rogi de un sătean să te transporte cu căruţa până la cea mai apropiată pădure sau până la cel mai la îndemână lac. Acolo tragi repede două fotografii şi scrii: “în sfârşit, răcoare”. Să moară de invidie toţi prostii aia care au rămas pe caniculă acasă.

Ai plecat la Paris şi-n camera de hotel, pe lângă că e minusculă şi insalubră, mai mişună şi gândacii? Hai, mă, păi asta e o problema pentru tine? Două-trei poze de pe malul Senei, şi încă una cu singurul pahar de vin pe care ţi l-ai permis la terasă, vor umple de respect toate rudele din lista de prieteni, inclusiv pe actuala iubită a fostului tău. Ţoapa naibii, că neam dă neamul ei n-a călcat pă la Paris. Dacă mai şi plouă sau e frig, se aplică regulile de la punctul unu.

P.S. Regulile de mai sus se pot aplica, cu real succes, şi pentru weekend-urile prelungite din cursul anului.

59 de păreri la “Concediul perfect pe Facebook

 1. Sau nu mai bine să nu stie nimeni unde,când si cât îmi fac eu concediul?In afară de parinti si ăia patru prieteni ai mei,nu stie nimeni.Si astia chiar nu vorbesc.Detest cu hai sa ne uitam la poze,da’ nu mai bine nu,sa nu ne uitam,ce misto dragă,cred ca te-ai.simtit bine,ati rămas cu amintiri si căcaturi de genu’.
  Toată lumea vrea validare,care are toale mai misto,masina,care este mai glumet.Ma doare in sexum de toate normele sociale.

  Comentariu beton! Thumb up 67 Thumb down 4

  • Tinand cont de ce conduc si unde ma duc, eu ma bucur de o vacanta la tara. Chiar e o vacanta:)) deci de acord cu afirmarea asta. Mai bine nu.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @edelweiss, și? Anul ăsta unde mergi? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Nu in Barcelona,nici in Spania,orașul si tara nu sunt destul de mari pentru amândoi.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

 2. Mie îmi plac ăia: “ați fost la mare? Păi nu sunteți bronzată! N-a fost vremea bună?”

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

  • @Lidia,
   La mine întrebarea e “Ce bronzată ești! Ai fost la mare?”….răspuns: “Nu, am stat în curte.” 😛

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

 3. “Snoblesse” oblige.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 0

 4. Să pui un articol despre concediu, într-o zi de luni din iunie, se numește sadism. Bine c-ai băgat niște ploaie și frig pentru consolare 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

 5. La mine s-au simplificat lucrurile 🙂 n-am avut concediu in ultimii patru ani, nici weekenduri prelungite :))))) si nu cred ca va fi nici anul asta 😐😐😐 In schimb, cunosc o familie de pocăiți care s-au dus in Dubai :))))cred ca s-au dus sa facă poze si nimic altceva. Aaaa, si cât de iubiți de Dumnezeu sunt ei ca au ajuns acolo. 😂😂😂😂

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

 6. Been there… săptămâna trecută: 12 grade noaptea, tatăl și muma vânturilor non stop, 19-20 grade ziua, soluția să pun toate cele 3 costume de baie pe mine nu funcționa, așa că primul obiectiv a fost un Decathlon să luăm haine. A fost tare fain și n-am mințit pe nimeni pe Fb, poza de pe malul mării, în blugi, a adunat niște like-uri. :)).

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 7. Ce-mi place aia cu “stăm în cameră și ne redescoperim” – garantat ia o grămadă de inimioare, nu like-uri din alea banale 🙂
  Or mai fi și optimiști incurabili, poa’ să ningă, să plouă, să doarmă în cort, găsesc ei punctele pozitive ale experienței 🙂
  Mă întrebam dacă cineva a reușit performanța de a-și trăi concediul fără a semnaliza asta pe FB, respectiv să se deconecteze complet de la lumea virtuală. E doar o curiozitate 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @miha s., mă poți trece pe listă. Cel mult pun câteva poze după ce mă întorc dar, de cele mai ori, nici p-alea. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @miha, da, cei ce n-au FB.
   eu ma simt asa de libera, n-am nicio grija sa postez, s-aleg cele mai misto poze, cele mai … apusuri/rasarituri, chiar mi se potriveste.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Prezent.
   A trebuit să îmi reseteze IT-ul parolele de la calculator, când am revenit la serviciu.
   Din toată tehnica modernă a funcționat doar TV-ul pe program de muzica anilor 70-90.
   Telefoanele le-am folosit doar să mai vorbim cu cei de acasă.
   În ultima zi am zis, băăăi nu am făcut și noi niște poze 🙂
   Evident, acolo mergem de 7 ani. Și mă lasă rece toate comentariile celor care nu înțeleg că nu m-am plictisit de același loc. Ba chiar îl găsesc fascinant.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Nu am pus niciodată poze din concedii pe fb. Nici nu am fb instalat pe telefon, nu intru pe el nici din browserul telefonului măcar.

   Bine, eu nu public deloc poze personale pe fb. Dar, datorită facilităţii cu care poţi încărca poze/filme, folosesc uneori facebook – dar foarte personalizat, vizibil doar pentru câteva persoane apropiate.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @miha s, da, nu postez din concediu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Weekendul asta am facut asta :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Da, eu.
   Anul trecut.
   Am intrat doar sa caut cazare, obiective și restaurante. Și am mai citit pe blog așa pe sărite.
   In rest nu m-am dat pe fb, nici nu am pus poze. Dar am recuperat tare la citit cărți. 😁

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 8. Sau situația nefericită in care poți fi cu perfuzia pe mână și dai o poză la toți prietenii,1000 de întrebări și răspunsuri după postare,dar unul nu te vizitează să îți aducă un fruct sau un iaurt la spital și aștepți ore in șir până apare unul de acasă…de tot 💩… așa că pot să mă distrez și fără să pun poze oricând,numai de botez, că nu fac copii in fiecare an.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 9. Si daca te duci si nu faci 3000 de poze cu telefonul esti de cacao.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Ana, 3000 pe zi. Și alegi două sau trei, cele mai bune.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 10. – Unde zici că ai fost?
  – La Barcelona.
  – Bun, frumos, ai vizitat și Montserrat?
  – Păi, nu, nu am avut timp/chef/bani, m-am axat pe altceva, etc
  – Aaaa, degeaba ai fost până acolo …

  În realitate, se va găsi măcar un concetățean care să îți facă praf concediul, chestiile astea cu frig/ploaie/caniculă sunt mici amănunte.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • @Mona, pfff… are dreptate. Cum să mergi la Barcelona și să nu vezi Monserrat?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Eh… uite așa și eu acum, nu știu cum s-o dreg că n-am vizitat un palat celebru, mă photoshopez într-o poză de pe net, trebuie să existe o soluție “de avarie”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Gabriela,
   fă o poză cu o stacană de sangria și te poziționezi “în drum spre …”

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 11. Așa îmi plac concediile în care stau în canera, dorm și simt cum îmi cresc frunze de la atâta vegetat. Asta e concediu de odihnă, nu ăla în care ziua ești pe plaja, noaptea în club și după o săptămână nebună ești spart tot când te întorci la muncă, încât mai ai nevoie de încă o săptămână sa îți revii. 😉 Pentru a avea un concediu nebun mai e necesar un concediu după pt refacere.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

  • @Marius U,
   Zise unul care lucrează în club…

   Te cred și io, e ca și cum aș face eu concediu la birou 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Marius U, să știi că și eu sunt un fan declarat al concediului de după concediu. Cumva trebuie să facem să-l legalizăm.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Laura G., Dar eu nu lucrez in club…😀tot cu sapa la birou sunt…
   @Mihai, ăla e cel mai bun concediu!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Marius U,
   A, sorry, @Marius (fără U) lucrează în club 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura G, lucrez in clubul oamenilor fara concediu. :)) In rest, de acord cu ce spun baietii astia. Eu mi-as lua concediu vreo 2 ani de zile. Nu sabatici.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 12. Eu am fost într-un concediu cu un grup de swingeri. Politica facebook nu-mi permite să pun poze că cică sunt prea explicite. Chiar nu a contat dacă ploua…mai chiuleam din când în când, că nu mi se simțea lipsa.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • @ardei gras, nu pui nici dacă te rog io frumos?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Erau swingări dă shaworma or de kfc/mcd ?
   Mă leshi măăă… cu de toate!

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Mihai, dacă le încarc pe dc++ sau pe torrent și le pun free seed e bine?
   Dacă da, când mă întorc din expediția speologică de pe muntele lui Venus, o să le ai 😃😃

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 13. Herculane, vara lui 2010, cazare la o pensiune trăznet, mai puțin camera noastra care era la mansarda, fara aer condiționat. In fiecare zi simțeam că luăm foc, simțeam ce au simțit dinozaurii cand a căzut meteoritul peste ei, da incercam sa pară că totul o ok. Și a fost , pană am luat un rotavirus din piscinele cu apă termală ( e un fel de a spune piscine,mai bine troacă cu apă, a fost inconștiență pură să intrămu în piscinele alea), rotavirus+căldură = love smurd. Așa că la miezul nopții 3 din cei 4 eram deja în perfuzii, am mai stat o zi penca nu eram în stare să stăm oarecum verticali și nu puteam să plecăm către casă, iar în următoarea zi ne-a transportat al meu iubi pe viteza încetișor către casă, că daca mergea mai repejor vomam in grup și nu făcea fața la noile sarcini de concediu. Nu mai merg în Herculane…nu mai vreau să aud de Herculane, da’ pozele din prima zi sunt bestiale 🙂🙂, incă primesc întrebări depre zonă,și despre cum am ajuns la sculptura cu Decebal de pe malul Dunarii.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

  • @MAS, muhahahahaaaa, exact despre asta zic. :))))))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 14. Mihai, pai ai uitat fix esentialul si anume: cu cat ai mai multi like, cu atat concediul a fost mai reusit. Like, comentarii si, mai ales, share caci sunt si tovarasi care dau share la concediile altora!
  Oameni buni, daca vom continua sa traim asa, chiar ca vom muri!
  Zi buna de vara pana in seara caci aici la mine- in concediu dar eu sunt mereu in concediu- a venit vara!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 15. N-am, nu pun, nu dau, nu vreau 😎
  Nu știu ce e ăla concediu din 2008.
  Am facebook dar nu folosesc.
  E chiar așa cum spui. Am auzit-o pe vecina vorbind la telefon despre experiența Barcelona -naspa,ploaie, vânt. Când a povestit era totul un soare și-o miere.
  Weekend prelungit – fan declarat. Am prelungit acum vre-o 3 ani un weekend în Elada 10 zile 😁

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 16. Eu nu-i inteleg pe astia de nu se simt bine la cocomarla din deal daca nu posteaza pe fb sau instagram ca ei is la cocomarla din deal. Cica ne informeaza despre minunatiile cocomarlei… Hai, ma lasi… Cred ca daca ar disparea retelele de socializare, ar cadea industria turismului. Ce sens mai are sa mergi undeva daca nu te poti lauda?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 17. Mă doare între buci unde îsi petrec altii concediul,pe altii de ce i-ar interesa unde il petrec eu?Și da,concediu e ăla când stai și te odihnești,nu umblii de nebun.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 18. Mi-am adus aminte de un concediu de vis, pe meleagurile patriei.

  Pentru că-i mare familionul, de sărbători închiriam o pensiune ca să ne adunăm ciolanele laolaltă. De regulă mergeam în zona Bran-Moieciu, că-i accesibilă și știam la ce să ne așteptăm. Dar, pentru că omul se mai plictisește de atâta bine, schimbăm peisajul cu Valea Oltului.
  Mbon, încărcăm copii, bagaje, cozonaci, oale cu sarmale și purcedem la drum. La destinație, dezastru. Se putea turna, lejer, un film de groază: mucegai, gândaci, saltele murdare, băi infecte. Ce să mai, toate ingredientele pentru o vacanță de vis, la spital.
  Ghiciți cine colinda pensiunile, în ajunul Crăciunului, cu “deschide ușa creștine, dă un pat curat la mine”. 😂

  Acu-mi pare rău că n-am făcut niște poze, erau pe-acolo doi pisoi atât de simpatici…

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

 19. Ăăă, tocmai m-am uitat la niște poze de concediu ale unor cunoscuți. 😉 Dar măcar sunt cinstite: e frig și acolo. Ți-e totuși ciudă pentru speranțe năruite și bani cheltuiți (deocamdată) de pomană.
  Și noi facem multe poze în concediu dar în virtual ajung 2, maxim 3. Puse de mine. Nevastă-mea nu e deloc fan upload pe FB iar fiu-meu are FB doar așa, de “pamplezir”….

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 20. Nu mi-a plăcut niciodată să spun că plec în concediu. Pentru că mergeam cu cortul și făceam nudism am fost ținta ironiilor colegilor așa că am preferat să nu mai spun.
  Merg de mai mult de 45 ani în același loc la mare. Pentru mine e o altă lume acolo. O lume așa cum îmi doresc. O lume în care îmi încarc bateriile pentru încă un an.
  Despre vacanțele pe care le petrec în alte locuri prefer să povestesc doar celor apropiați după ce mă întorc. Cu toate detaliile inclusiv cele mai puțin plăcute.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 21. Asa faci tu Mihai cand pleci in vacanță? 😂😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 22. La câte cupluri am văzut venite în concendiu pot să confirm că tot ce ai scris este 100% adevărat.Frate zici că intră pe un sistem de pilot automat și trei sfert de creier nu mai funcționează.,,Aveți grijă cu soarele ,chiar dacă e un pic înnorat,că e periculos”.Da,da Ok.Zbang a doua zi arși și roșii ca racul.Fwtut juma de concediu.
  Dacă pun steag cu meduze ,chiar sunt meduze în apă.Da,da Ok .Farmacii ,urgențe fwtut juma de concediu.Nu mâncați acolo și acolo.Da da Ok.Juma de concediu pe cameră cu diaree..Concluzii în personal: băi e cam scump aici ,în Turcia e mai mișto,vremea e schimbâtoare ,apa nu ca în Grecia.Bine pa v-am pupat drum bun.A doua zi pe Facebuk:,,Soare,mare și mâncare delicioasă.Într-un cuvânt superba Spanie”.Plus niște poze artistice.Să mori tu?

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • @Paco, de belea :)))), dar cat se poate de real.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Ai uitat de pozele cu mâncare Mihai. De ce sa mergi in concediu dacă nu pozezi pastele, friptura, salata cu avocado, melcii și alte chestii sofisticate. Micul dejul la pat. Oricum toți se plâng ca se îngrășa in concediu. Desigur e singura masa pe zi, dar ce mai contează când ai pozat astfel încât sa moara toți de ciuda și foame.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 24. Hai să dau raportul: sâmbătă în Creta, la 10 seara, a fost ploaie tropicală. Adică vreo 80l/mp in 30 de minute!
  Ne-a făcut ciuciulete! Rucsacul camerei foto și-a justificat investiția! Nevasta a înțeles de ce un rucsac e 250€!
  Acum vreo 3 ani într-o destinație de 1000/noapte am descoperit pentru prima oară ce înseamnă ploaia la tropice. În vreo 15 minute au curs cam 110l/mp. E greu de imaginat! Umiditatea a fost ucigașă vreo 2 zile după aia.
  Acum aproape 11 ani am fost in concediu și am făcut un copil. Între alcoale nu aveam altceva de făcut. Tot cioară m-am întors, că a fost soare cât să, dar…
  Oricum s-a schimbat grav clima și nu mai e chiar 100% când e sezon ploios prin insulele clasic-cālduroase.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 25. Huooo, cârcotașilor! Lăsați pițipoancele și musculoșii de carton să-și facă vacanțele cum cred ei. Dacă nu și-ar da check-in toți cocalarii pe feisbuc, voi de unde mai știți ce locuri să ocoliți? Ziceți merci, nerecunoscătorilor!

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 4

  • @Vera scuzeeeee! Dislike-ul ăla e de la mine și trebuia să fie like!!!! 😣

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Si aici si Fb… Victore… Brutus… 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Pe.FB a fost clar cu finalizare! Pe când aici…ochi bătrâni, degete nesigure…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 26. Vă sugerez ca acum să vă pensionați și să cereți pensii speciale. Da, concediu prelungit și de lungit până… până se termină fondurile de pensii! Atunci, să vezi impresii pe FB sau poate se mută toți la Vasilescu. 🙂
  Hai, c-am luat și azi o porție. Mulțumesc, Mihai!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 27. #repost

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. Perfect de accord, pana la urma Facebook-ul e mediul in care oamenii pot sa pastreze aparentele pe care si le doresc.
  Eu recunosc am obiceiul sa pun poze din vacanta dupa concediu, scopul e sa promovez locatii faine, aleg doar poze in care nu aparem si noi figurantii.
  Pentru mine Facebook-ul e un mediul prin care pot cauta si promova locatii inedite de vizitat. Cu cat mai putin populate si mai ales evitate de romani cu atat mai bine pentru mine, da recunosc nu ma inteleg cu cetatenii din statul paralel

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. Si daca ai plecat la mare in RO, mergi prin centrul vechi al Constantei si te uiti dupa inghetata!!! 😂😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.