5,973 cititori

Să ne prefacem că facem mișcare

Am văzut zilele trecute ceva postare în care o duduie făcea mișto de grașii care merg la muncă pe trotinete electrice. Mișto-ul era pe motiv că: “dacă tot vă duceți dimineața la job, puneți bă mâna și alergați, mergeți cu bicicleta sau faceți mișcare dacă vreți să slăbiți, degeaba vă suiți cururile pe chestiile alea”. N-am înțeles de unde trăsese dumneaei concluzia că respectivii s-ar deplasa, înspre cooperativele unde prestează, cu mijloace de locomoție alternative pentru c-ar vrea să slăbească, dar am apreciat umorul involuntar, mai ales că nici autoarea postării nu e vreo silfidă cu măsuri de Gisele Bündchen. Dimpotrivă.

Dar nu despre asta voiam să vă zic azi, ci despre cum văd io treaba asta cu “făcutul mișcării până la muncă”, treabă care în teorie pare soluția perfectă pentru dat câte cinzeci-șaizeci de kilograme jos, dar în realitate este doar așa un fel de utopie frumoasă, un deziderat, o năzuință imposibilă, un unicorn al frumoșilor nebuni ai marilor orașe. Adică fix pix..

Ia să vedem cam ce alternative ar exista în cazul în care chiar te apucă dorința de neostoit de a face mișcare dimineața, în drum spre job. Păi, din punctul meu de vedere, ar fi doar două mari și late: să alergi sau să mergi cu bicicleta.

Well, dacă nu lucrezi ca zilier pe șantierele patriei sau nu bagi o juma de normă la coasă, ci prestezi un job de birou, precum majoritatea celor care-și mai pierd timpul pe interneți, după ce-ai ajuns transpirat din cap până în picioare la muncă, se presupune că te vei lovi de lejera problemă a făcutului unui duș și a schimbatului de haine. Nu e obligatoriu, poți să stai și împuțit si fetid, în propriu-ți miros de tranpirație, dar să nu te miri că te evită colegii sau că toată lumea pleacă la masă exact când te-ai întors tu o secundă cu spatele.

Presupunând că nu vrei totuși să ajungi în această situație ingrată, vei trage concluzia că trebuie obligatoriu să faci un duș și să pui pe tine niște haine curate și uscate. Cum se rezolvă această delicată problemă? Întreb foarte serios, pentru că în cooperativele pe unde am mai dat eu cu sapa, dușul ar fi însemnat să arunc cu niște apă de la chiuvetă la subraț și de schimbat, m-aș fi schimbat în budă cu niște haine șifonate cărate în rucsac. Dar, na, poate mă înșel io și corporațiile din ziua de azi sunt prevăzute cu cabine de duș și dresinguri unde poți să-ți ții câte-o jumatate de garderobă ca să-ți poți alege cu ce te îmbraci după ce-ai terminat cu făcutul mișcării.

În final, ce voiam să mai zic, și v-o spune unul care a alergat niște ani de zile și cam știe cu ce se mănâncă chestia asta cu kilogramele în plus, nu sportul și mișcarea te ajută să slăbești, ci alimentația. Poți să alergi tu câte un semi-maraton pe zi, dacă ajungi seara la unșpe acasă și balotezi un munte de cartofi prăjiți cu ceafă de căprioară din aia care grohăie, o să constați cu stupoare că tot cât porcul te faci. În schimb, îți crește rezistența la efort, ceva de speriat.

122 de păreri la “Să ne prefacem că facem mișcare

 1. În toate firmele în care am lucrat exista duș. Și existau colegi care veneau cu bicicleta și făceau duș. Eu aș comenta mai mult despre mișcarea prin cel mai poluat oraș din Europa la ora de vârf, dar mă omoară versiunea pentru mobil a blogului și nu înțeleg ce scriu. Se lucrează, bănuiesc.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 3

  • Nu toata lumea lucreaza in conditiile dumneavoastra.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @Ionuț, nu se lucrează. Ieși din browser și intră din nou.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @E.O., aia e, așa sunt eu, norocos.😜😜
   @Mihai, gata, e ok acum.
   Bătut la cap de ai mei să scot copilul la „aer curat”, măcar juma’ de oră în fața blocului, am făcut acu’ vreo doi ani un experiment: m-am spălat bine pe față, am ieșit afară și am mers 50 de metri pe lângă bloc, apoi m-am întors în casă și m-am șters pe față cu un șervețel umed. S-a înnegrit. Închipuiți-vă că „negreala” aia intră și în interior când mergeți, pedalați sau, pur și simplu, trăiți în București (probabil și prin alte orașe mari).
   Nu mă înțelegeți greșit. Scot copiii afară, facem mișcare, pedalăm, eu merg mult pe jos, dar….”aer curat”, „face bine la sănătate” și alte asemenea expresii nu au ce căuta în aceeași propoziție cu „București”, nici măcar dacă e vorba de parcuri.
   Bicicleta, trotineta, mersul pe jos sunt doar alte modalități de a ajunge din punctul A în punctul B, în nici un caz mai sănătoase decât mașina sau transportul în comun.
   Asta e valabil prin alte părți, prin țări care pun preț pe sănătatea populației, pe normele de poluare, pe spațiul verde, pe curățenie.
   La noi respiri praf și noxe.

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 4

  • @Ionuț, a propos, azi dimineață când mă deplasam cu Troty spre cooperativă, m-am intersectat cu alt trotinetist care purta mască din aia pentru noxe pe față. Mentionez, că eram pe trotuar, pe pista de biciclete de pe bd. aviatorilor.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Mihai, eu văd tot mai des bicicliști și trotinetiști cu mască. Îi înțeleg. Eu de multe ori simt că mă sufoc pe stradă. Am cunoscuți care, odată plecați prin alte zări, li s-au diminuat sau s-au vindecat de anumite probleme de care sufereau. Aerul și alimentația. Atât.

   P.S. Faci ceva la un moment dat și cu logarea? Nu că mi-ar fi lene să scriu, dar am mai multe nick-uri și mail-uri cu care comentez pe diverse blog-uri și site-uri, și mi-e că le încurc.😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Ionuț, acum ar trebui să meargă logarea. Am verificat și la mine a mers.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 2. Două chestii pentru tanti:

  Prima, decât alergat sau mers cu bicicleta, mai bine alergat cu bicicleta (în spate). Garantat dă mai mult jos.

  A doua e că dupa exerciții fizice, mă pocnește o foame de dau jos frigiderul din picioare. Ceea ce la dumneaei, care dă sfaturi din postura de silfidă, se pare că se întâmplă și fără acele exerciții.

  Am un prieten care pusese la un moment dat rău, dar rău pe el, la genul că abia l-am recunoscut pe stradă. A dus-o așa câțiva ani. Alerga, făcea sport mai mult ca mine. Zero rezultate. Până când, citez, ” am renunțat să mănânc ca porcul după șase seara.” A revenit la greutate oarecum normală. Mai are burtică așa, de om prosper.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @cataline, aia zic și io.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 3. 1. God bless @Mihai pentru poza aceasta!

  2. Sunt atât de slabă încât îmi permit să port super-skinny galbeni. Şi să arăt bine în ei! Şi NU, nu sunt modestă deloc acum. Pentru că ştiu cât mă abţin de la mâncat. Restricţiile pe care mi le impun îmi permit să nu fiu modestă! Şi să port super-skinny galbeni!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 12

  • @Vera,
   Ai uitat să ne spui de super-skinny ăia galbeni. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Solandi ai noroc! îi vei şi vedea după ce-mi fac poze în lift. Stai să ies la ţigară şi trag vreo 48 selfiuri 😉

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 7

  • @Vera,
   Aştept cu nerăbdare. Dau ture de darabană până atunci. Să mai zică cineva că nu fac şi eu sport!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Vera, super-skinny galbeni și azi o să plouă. Muhahahahaaaa.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Mihai well, atunci voi fi udă şi mă voi gândi la tine! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

  • @Vera, vezi c-ai inversat aiurea fraza.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

  • @Mihai, dacă ai zis tu că azi plouă, clar va fi caniculă!!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • ahahahaha, iar s-au otrăvit grasele şi şi-au năpustit cârnăciorii pe botonu’ roşu. Whatever, suckers :))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • Ce-s aia super skinny?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Marius M blugi atat de stramti incat ma strang cand respir. Dar n-am facut foamea 2 zile degeaba ca sa intru in ei! :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Pricep.Dar nu-s incomozi?Întreb pentru un prieten.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Marius M daca stau in picioare, nu. Arata misto si se simt misto. Cand stau pe scaun ma strang un pic, asa ca acum sunt descheiata la fermoar 😀
   Csf, azi sunt superficiala. Si colorata. Reusesc uneori sa ies din blugii lejeri si tricourile negre sau gri. E ok, imi trece si faza asta “pretty&girly” si revin la blugii comozi si mutra acra de divortata frustrata :))

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 7

  • @Vera, eu când m-am îmbrăcat colorat pretty&girly nu m-a mai recunoscut nici fii-mea!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Đaca te simți bine în haine,ce contează ce cred ceilalți?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Marius M “problema” e ca eu ma simt bine si fara haine. :)))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • Hmmmm…. ummmmmm…și de ce e asta o problemă?
   Bine,sper că nu te ,, simți bine ” la munca sau prin metrou:))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Marius M well, n-am primit nicio reclamaţie. Chit că mi-am fâţâit fizicu’ nud prin dreptul storurilor netrase. Life’s too short pentru ruşine, zău ^^

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • Se povestește că era un rapper pe stradă, cu niște blugi largi de ar fi încăput trei ca el și lungi de se târau pe jos. Și îl vede un Garcea, care începe să râdă de el.

   Fanul lui 50Cent, ofticat: – Ce aveți cu mine, dom’polițist!?
   Gaborul: – Hă, hăăă, ce zdrențe de blugi ai!
   Rapperul: – Să mor io, sunt skinny!
   Garcea: – Hă, hă, hăăă, zdrențele ale asunt skinny!!!
   Rapperul: – Mă jur, sunt blugii skinny a’ lu’ frati-miu, care e sumo-ist!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 4. Nu poţi să mănânci ca porcul şi să arăţi ca libelula.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • @Gabil, ești în parteneriat cu Rentă?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • Nu, da’ azi plouă şi sunt mai laconică. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • GabiI,asta e cugetare de maestru chinez.Din ăla care sta in șpagat pe o crenguta în vârful muntelui!:))))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @MariusM, ahahaaa! Io sigur nu stau în şpagat că nu-mi mai reuşeşte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @GabiI,
   Se deduce că odată, cândva, ți-a reușit. Mie nici în imaginație nu-mi reușește 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Laura, eh, cândva îmi reușeau multe chestii. Acum dau rateuri. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Mă scuzaț’,nici nu vreau sa-mi imaginez ce înseamnă să dai rateuri cănd încerci șa faci spagatul:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
   Știu,sunt porc!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Ahahahaa, MariusM, bineînțeles că ești un grohi, dar imaginația este motorul progresului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 5. neatza!
  eu ii admir pe cei ce se trezesc la 5/6, baga jogging vara/iarna, apoi dus si fugutza voiosi la munca. Hell scenario pt mine.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @singlemum, și io, dar aia e cu totul și cu totul altceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 6. Poate oamenii aia se deplaseaza cu bicicleta, trotineta pentru ca vor sa evite aglomeratia din mijloacele de transport.
  La sala unde merg a venit la un moment dat un tip de 170 kg. N-am cunoscut pe nimeni mai determinat ca el – e incredibil 🙂 A recunoscut ca toata viata a mancat ca porcul. Cu ajutorul nutritionistului si a al antrenorului personal a pierdut vreo 60 kg si nu se opreste aici.
  M-ar fi tentat sa merg la job cu rolele, dar nu sunt sigura care e viteza optima ptr a ajunge fresh, plus ca nici nu prea stiu sa ma opresc fara sa ma agat de ceva 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • @miha, păi exact de-aia se deplasează. Dar tanti cu postarea era cu musca pe căciulă și, na, e greu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 7. Ăă, dmnul din imagine se uită cam trist în jos. Oare mitul ăla (știți voi care) e adevărat?🙄

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • @Eleno, e adevărat. Cum e și ăla cu vulpea și merele. Sau strugurii, nu mai știu exact.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Normal că eram trist
   Mă uitam la ultima factură de gaze. Aia cu regularizarea

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • @Vlase, aia care vine pe “minus” mereu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Pe minus?în ce țară traiți voi?

   Bărbații sunt întotdeauna pe ,,plus”.Bărbații adevărați!
   Nu merge logarea.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Marius, folosești sintagma “bărbații adevărați” și te smiorcăi ca o femeie: “nu merge logarea” … Bagă de fiecare data datele că nu mori de la efort.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Elena,păi n-am zis că eu sunt,,barbat adevărat”.Și nu mă smiorcăiam câ nu merge logarea,Ionuț i-a spus lui Mihai ca nu merge si boss a zis sa incerce.Eu scrisesem comentariul ăsta și nu mergea logarea asa ca am adaugat.Nu trebuie sa bag datele de fiecare dată,doar să dau click.
   L.E. Mânuța aia rosie nu e de la mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Stimată duduie, la mine e intotdeauna mare.
   Regularizarea

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Vlase, am așteptat răspunsul tău, ca o mușcată în geamul de la balcon. Dar a venit prea târziu și nici nu mă interesează dacă e mare, boss. Că doar n-o plătesc eu.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Fotoliul din odaie
   Si-o carte ce ai lasat-o pe noptiera
   O ultima mușcată, uitata intr-un colt pe etajera

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Elena, @Vlase,
   Întrebare ajutătoare: ce anume a rămas muşcată într-un colţ pe etajeră? E detaşabilă?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Reformulez

   Ciomagul din odaie
   Si-o drujbă ce am lasat-o pe noptiera
   O ultima mușcată, zvarlita intr-un colt de etajera
   Si grilajul din fereastra
   Toporul ce-a ramas de atunci pe masa
   Toate te asteapta sa te intorci acasa

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Mirabelo mai taie din ele ca macane. Las-o asa! Nici usturoi n-ai mancat si nici gura nu iti miroase!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 8. Să fac sport este pe lista mea de ‘chestii bau-bau’. În afară de patru ani de gimnastică într-o clasă de profil (când eram copil) şi de o perioadă în care am mers mult cu bicicleta (de plăcere) restul activităţilor mele sportive tind undeva spre zero. Până şi la orele de sport eu număram câte furnici au ieşit din muşuroi, câte s-au întors şi câte mai sunt de venit. Făcusem din fofilat o artă.

  Ca atare, am preferat de când mă ştiu să îmi pun mai degrabă fermoar la gură. Din ăla inteligent, cu parolă. Şi cum memoria a început să mă cam lase, s-au rărit mesele mele ceva de speriat de-a lungul timpului. Singurele alimente la care nu pot să renunţ sunt ciocolata şi îngheţata. Hacker înrăit devin uneori… ce parole! ce piedici! Cad ca frunzele toamna.

  Câte despre sport dimineaţa înainte de muncă (în cazul în care există cabine de duş!)… nu mă pronunţ. Eu abia de la prânz încolo încep să funcţionez de la 80 % în sus, dar să fac şi sport până atunci…

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 9. Dacă vrei să pierzi kilograme multe atunci alimentația constituie cam 70-80% din toată treaba. Dacă vrei doar tonifiere și/sau masă musculară, atunci merge și doar sală/mișcare. Am renunțat la carbogazoase și alte băuturi dulci; pâine și dulciuri mănânc ocazional. Dar nu pot, frate, să renunț de tot la paste de exemplu sau la pizza din când în când. Nu pot.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Roxi nici nu trebuie sa renunti de tot. Mie-mi place mult cum arati. Si ce ne arati! Sunt fan. I really am! <3

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Vera, love you fată, mulțumesc la fel. Pozele mele cu mâncare oricum strâng mai multe like-uri decât pozele cu mine, nu am cum să renunț de tot la mâncare :))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Asta a zis si Mihai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @E.O., știu, am făcut doar o recapitulare la ce a spus Mihai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Roxi, stai așa, adică doar lor le arăți?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mihai, arăt la toată lumea care mă urmărește pe facebook și instragram. Bag de seamă că ochelarii ăia ai tăi nu sunt doar de design :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Roxi, aaa, păi aia văzusem și io. Credeam că mai arăti și alte chestii. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 10. Eu mă împac cu sportul foarte bine…el nu mă deranjează eu nu îl deranjez! Am sala la 2 minute de casă! Ce e drept nu sunt pufos, dar puțină tonifiere și câteva kg date jos ar merge, dar așa am niste ore sexuale când ajung acasă… în mintea mea aș face sport mereu, dar deobicei mi se întrerupe legătura dintre creier și membre când devine interesul prea mare pentru mișcare și ajung să mă împrăștii pe canapea! 😂 Și în alimentație nu fac exagerări…

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Marius U, sunt alături de tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 11. Eu am norocul să fiu slabă și să pot mânca cât vreau. E drept că țin cont de ce vrea organismul meu ca să funcționeze bine. Că de la o vârstă nu mai e totul simplu.
  Dar mi-a plăcut mereu să fac sport. Nu alerg pe stradă și nu merg la sală. Joc tenis, bowling, inot, fac caiac și orice se mai ivește și mă tentează.
  N-aș face asta înainte să merg la muncă. Prefer să fac activități fizice după muncă pentru că mă relaxează.
  Cine face sport în drum spre muncă bănuiesc că are și condițiile pentru un duș și schimbat de haine. Dar nu i-am perceput niciodată pe cei care merg cu bicicleta sau cu trotineta la muncă ca făcând asta de tip sport. Cred că e doar o modalitate de a evita traficul și de a ajunge mai repede unde iși doresc.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Anouk, adevăru’ e că ești slabă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 12. Asta-i valabil și când ai o slujbă în care vii în contact nemijlocit cu oamenii. Ca medic stomatolog, am avut un pacient care venea cu bicicleta la tratamente, că de, el vrea să trăiască sănătos, reduce poluarea, etc.Problema era că, fiind vară, de fiecare dată era leoarcă de transpirație, iar a treia oară (cu riscul de a-l pierde ca pacient) i-am zis; nu l-am pierdut…:)

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Gerula, respect!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Fază reala,transpirat si mirositor un coleg a luat efectiv o găleată de apa în cap.Cel care i-a turnat,îî spusese de vreo cqteva ori că avem duș și sunt aparate de ras pentru parul de sub brat.Reactia ăstuia a fost sa-și aduca un spray și când a ajuns transpirat și-a dat cu el.O oră mai târziu am auzit :đoamne miluiesteeeeee si un fleoșccccc .

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Pt hidratarea distinsului, ar fi mers si niște zeama de ceapa înainte de dentist !

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 13. Dacă mă rostogolesc se pune că am făcut mișcare?
  Până una alta am 99 kg 😁 am scăpat de Crăciunul/Ignatul care vine 😉,sper…
  Pufos, frumos, haios, dar oare sănătos?
  Singurul ” sport sângeros ” pe care îl practic este mersul pe jos … peste 10 mii de pași zilnic 😉 deși sunt în simbioză cu mașina. Recordul la mers este de 24 de km într-o zi.
  În tinerețe mergeam prin pădure zeci de km … dar cine draq contoriza așa ceva 😋

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, Rahan, tu ești?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, un om sănătos e un bolnav insuficient investigat.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

 14. Va spun io ca articolul asta este vechi.
  Sa faci sport in ce ar trebuie sa fie aer curat in Bucuresti este ca si cum ai fi organizat maratoane inainte de ’89 la Copsa Mica.Erau morti toti de silicoza pana sa ajunga sa treaca linia de sosire.
  Eu fac sport de cand ma stiu.Acu de ceva vreme ma doare in penix de grasi/grase,le dau un vant sanatos daca nu am loc sa trec de ei.Vine o grasa la mine in casa de atata timp,m-am resemnat.Nu ma mai intereseaza nici sanatatea lumii,nici cat de ridicol este un adult pe troty.Plm,sa faca fiecare ce vrea cat timp nu ma afecteaza pe mine.A ,daca faci infarct de gras ce esti,fii sigur ca nu de la mine o sa primesti ajutorul.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • @edelweiss, man, de câte ori să mai spun? Troty, cu T mare, da?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Cu R mare de la ridicol.Imi și imaginez în cercul meu:io vin cu bicicleta,io cu motorul,io cu o bâta și spun și eu,io vin cu trotineta aka Troty.Pai îmi iau omor instant și o roaba de pooli în gât.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @Edelweiss, păi și e vina mea că te învârți în cercuri dubioase?

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • Auzi bă Zmeule … sunt convins că tu o să sari să ajuți grasu’ cu bușeală la corazon … așa că te’n pwlă dă simpatic inimos ce ești SIGUR nu treci pe stradă nepăsător … însă am dubii că dacă are Troty nu i-o confiști să o pui pe panoplie😁😉

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 15. punctul de vedere cu slăbit în drum spre birou doar cu alergat şi cu mers cu bicla e niţel forţat; ca să elimini strat adipos (cam în proporţie de 85%) trebuie să îţi menţii un puls în limita a 60-70% din pulsul maxim pe care îl poţi suporta (cam 220-vârsta); mişcarea corpului care menţine pulsul în limitele amintite este mersul pe jos în ritm susţinut; şi nu mai transpiri tare încât să fii nevoit să faci duş la birou; desigur, dreptate maximă cu ce şi cât bagi la mese, alimentaţia influenţând maxim scăderea în greutate; scrie mesajul ăsta un om care a dat jos 25kg în patru luni mergând zilnic pe jos în ritm susţinut aprox 6km şi reglându-şi aportul caloric

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 16. Nici până acum nu mi-am găsit curajul să îi trimit vreun articol despre grași de-ale lui Vasilescu prietenei mele. A făcut 31 de ani în aprilie, e dublă față de mine. Cât era în țară mai băgam câte un apropo despre mișcare mai multă și mâncare mai puțină. De când e plecată nu i-am mai zis nimic. Băi, dar stai așa, are simțul umorului, măcar o să râdă dacă nu altceva. Până diseară îi trimit articolul despre cum ai slăbit 50 de kg. Am zis!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Blanche, neah, e pierdere de vreme, știe și ea tot ce scrie acolo. Mai bine i-l trimiți p-ăsta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Am o colegă de muncă. Are 29 ani și după ce m-a văzut cât am dansat la petrecerea de la frmă, s-a hotărât singură că vrea să slăbească și să poată dansa și ea cu mine la următoarea petrecere.
   S-a dus la nutriționist. E foarte exigentă cu ea și e atentă ce și cât mănâncă, s-a apucat de sport și dansuri. A slăbit deja vreo 25 kilograme și mai are încă pe atât de dat jos. O admir pentru voință.

   PS- nu vine cu trotineta la muncă!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 17. E ca aia, de rade ca cioubu’ de oala sparta.
  La mine la corporatie (nu e a mea, eu doar lucrez pt) exista dus. Dar puteau sa aiba si sauna si jacuzzi ca eu nu ma sui pe bicla sa vin la munca deoarece eu nu ma sui pe bicla ca sa merg la munca.
  Acum ca venitul meu la munca inseamna ridicat din pat, vizitat toaleta si pe urma asezat in canapea cu laptopul pe genunchi, sportul il fac la interior: imi imaginez cum alerg pe o plaja in Hawaii dupa niste localnici vanjosi si superbi. Si voila! nu ma ingras. E drept ca nu ma ingras in general pt ca genetica buna.

  PS: Se pune ca sport datul cu aspiratorul? Dar spalatul de vase?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Ana, care corporație, mă? Nu ziceai că lucrezi de-acasă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @boss, nu mai citesti fraze intregi? :)))

   @ana, da, datul cu aspiratorul e echivalentul a nush cate minute de sala 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Si pt cine crezi ca lucrez de acasa?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Ana, nu știu, șefa, tre’ să vin în inspecție să constat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • De obicei localnicii aia vânjoși si frumoși aleargă femeia,dacă îi alergi tu e nasol…:)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Marius, de ce imi strici tu bunatate de fantezie? :)))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Pentru că trebuie să merg la o înmormăntare si n-am chef:))Și-s urâcios de felul meu!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ana,
   Pentru că e fix așa cum zice: urâcios 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Ăăăăă…huooooooo!
   Măcar recunosc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 18. Noi avem duș la muncă…dar e încuiat și s-a pierdut cheia. Când a fost găsită, deja toți își luaseră mașini…la noi se transpiră doar când cauți loc de parcare.

  Ca să dăm bine în poza de sfârșit de an, șefu’ ne-a zis să…arătăm bine. Așa că toți ne-am pus pe…mâncat mai mult. Aștia mai afurisiți, ca mine, au o problemă în a se rotunji. Așa că facem mișto de grași ! @Vera, tu esti suplă, știu 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @ananas Sunt! Dar câte prăjituri au rămas în vitrine, numai eu și Bunuțu’ știm 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

 19. Am un metabolism superancăpățanat, iar la 1,50 m ai mei toată viața a fost o luptă să nu ajung rotundă,mereu mi-am numărat boabele de mazăre din farfurie, iar mișcare fac de placere doar atunci cand urc munții (din păcate destul de rar ). Duminica in schimb mi-am impus , oricat de obosită sunt, sa mă mișc cat pot de mult, și reușesc sa fac cca 17000 pași (traseu obligatoriu 90 minute prin Grădina Botanică, iar apoi in pădurea din apropierea orașului meu. Oamenii in general fenteaza mișcarea , inclusiv eu, mă observam cum duminica găseam zeci de pretexte pt a nu ieși la mișcare (că sunt obosită, ca are teme ăla micu, că tb să fac mancare, etc) dar îl priveam cu invidie pe soțul meu care nu a ratat aproape nici o duminica în ultimii 2 ani. Așa ca, de cca 6 luni, mă țin ca un cățel după el și bifez cca 17000 pași…or fi puțini, or fi mulți, nu știu, ceea ce știu e ca săracul om s-a făcut cu o umbră 🙂🙂🙂. Zic unii ca studiile pe șoareci au arătat faptul că există diferențe în ceea ce privește refacerea cerebrală între animalele care au făcut mișcare și cele sedentare. Așa că decat să trăiesc mult și prost, mai bine 100 de ani buni 😛

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 20. Tanti aia e dusă cu căpuțul. Aseară a trebuit să ajung la medic după job. Eram în întârziere, m-am grăbit,cald cu spume, am transpirat în ultimul hal, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de extrem de multă vreme. Mă simțeam că miros. Nici nu-mi amintesc decât n-am mai fost atât de jenată. 🙁 Când am ajuns acasă am consumat toată apa salvată într-un an de sustenabilitate. 🙂
  Să ajungi la job pe jos (s-o văd eu din Berceni în Pipera)/cu blicla este crimă pt toată lumea.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 21. Chiar daca as avea dus la munca nu as avea curajul sa vin cu bicicleta din Militari pana in Voluntari la munca. Mie frica. Dar daca ar fi piste ca in Amsterdam, as gasi eu modalitati cum sa ma spal la munca. As veni luni cu masina sa las haine pentru o saptamana si vineri le-as lua la spalat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 22. Cel mai mult mănânc seara. Și nu mult cantitativ, cât diverse dulciuri adunate (napolitane, înghețată, prăjituri – aș balota orice dulce). Sportul îl fac tot seara (spre noapte).
  Io dimineața funcționez în slow motion, abia nimeresc cafeaua și bricheta la țigară.

  Alergat, mers pe jos la job, biciclete – îi admir pe cei care pot face asta constant și determinat. Pentru că eu n-aș fi în stare…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Laura G, te înțeleg perfect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 23. Mihai, ce ziceai mai sus, ca nu pot sa citesc din cauza de poza, ceva “pixeli” nu-mi dau pace 😁
  Serios acum, ai mare dreptate in postare, alimentatia tb controlata, sportul e pe locul 2, zic din experienta pt ca eu am o alimentatie ok si constanta de ani de zile + viata activa dpdv fizic dar fara sa merg la sala si am ackeles kg ca in liceu (56 kg)….I rest my case! 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 24. abonare, multumesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 25. Dacă ții neapărat, există soluții.
  Ca unu’ care a mers cu bicla la muncă cât l-au ținut genunchii pot spune că nu e chiar atât de greu să te organizezi. Da, te speli la chiuvetă, da investești într-un prosop, un săpun și un deodorant în plus față de ceilalți, însă nu e critic. Cât despre haine, ei bine eu îmi luam lunea, frumușel în rucsacul cel încăpător 6-7 tricouri. Dacă le așezi cu grijă, nu se șifonează că stau “împachetate”. O pereche de blugi de schimb (unde oricum nu există conceptul de șifonare) și o pereche de bașcheți. Și poți mere liniștit cu bicla la muncă. Într-o perioadă, la una din cooperativele productive la care aram eu câmpiile electromagnetice (că de, pentru asta-s boii de la politehnică) aveam chiar și un costum întreg în dulap, cu pantofi d-ăia lucioși, cravată etc… norocul meu că nu-l scoteam la lumină decât o dată, maxim de două ori pe an.
  Pe de altă parte, așa cum bine ai zis-o matale, nu prea se pupă ideea de a face sport cu aia de mers la muncă. Da, poți mere cu bicla ori chiar mai bine, pe jos până la muncă. Nu trebuie neapărat să transpiri pentru asta, poți pedala și fără să transpiri, fără să faci sport, că oricum ajungi în maxim 50 de minute dintr-un capăt al altul al urbei. Dar limita aia destul de subțire dintre “navetiști” și “mega-mutitaschingo-profesio-orice-motivaționiști” le dă neuronul peste cap unora și încep să bată câmpiii că poti face X-șpe lucruri deodată ca la magazinul Victoria.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 26. Nu se pupă deloc mersul la muncă cu sportul.Eventual în cazul în care ești portar la vreun pub sau discotecă și alergi până la job să fi în formă la datul de șuturi în cur.La un job cu dress code impus ( gen costum și cravată) cred că rămâne mașina cea mai bună variantă.
  Alimentația,părerea mea,o stabilești în funcție de efortul fizic depus și în funcție de metabolism.Sau mai corect spus ,o stabilește cineva.Un nutriționist de prefererabil,în cazul în care,,fatăh,dar eu mănânc doar pept de pui și salată,nuș’ ce dracu am de nu slăbesc..”

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Culmea gastronomiei: să mănânci piept de puicuță și să îți rămână sutienul între dinți 😉😋

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 27. Slăbit masiv doar cu mișcare mie îmi pare neverosimil. Dar na, e punctul de vedere al unui om care are ~50 kg constant, de 20 de ani, așa că am întrebat pe-alături:

  – 12 kg, atât a reușit să slăbească al meu soț fără dietă. 25 km zilnic cu bicicleta până la muncă, pedalați cu simț de răspundere, timp de aproape un an. Aveau dușuri la muncă, iar hainele de schimb i le puneam eu la pachet. În București n-ar fi funcționat treaba asta din motive de trafic și de poluare.

  – multe kilograme, dietă + sport, un fost coleg de muncă: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1828765247163018&id=100000886813956

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @ardei gras, nu știu, boss, la mine merge, deci nici eu n-am probleme. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Am întrebat la mișto….să fiu în trend :)).

   Cine are probleme, să-și facă o curățare a cache-ului, a cookiesurilor din browsere. Apoi să se logheze odată și bine și nu ar mai trebui să fie probleme.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 28. Eu am să las aici ,în cazul în care interesează pe cineva,modul nostru de alimentație și mișcare..Suntem două persoane active ,care prin prisma joburilor ,prestăm activitate fizică.Doamna bucătăreasă și eu barman.Adică între 8-10 ore pe zi ,ne mișcăm non stop .Din păcate nu e ca în filme😜.Băgăm ca MIG-urile,cu o zi liberă pe săptămână.Amândoi avem joburile cam la 20 de minute de mers pe jos.Mai nasol e noaptea ,la întorsul acasă,când îți dorești să ști să mergi în mâini,că ai picioarele praf …Regimul alimentar l-am făcut împreună,Doamna cu practica ,eu cu teoria.Ouă,carne de pui,orez,paste,pâine integrată,cartofi,fasole,năut,salate de legume,brânză telemea.Când ajungem acasă,băgăm niște fructe cu conținut redus de zahăr:cireșe,piersici,mere,kiwi,pere,prune.Și eu o votcă,căci fără votcă viața e pustiu.(Să moară doctorii de ciudă ,că eu oricum de la ceva tot o să mor,da’ de ciudă sigur nu).
  Mișcare:mers mult pe jos,dimineață niște ture la piscină sau în funcție de chef,la plajă și băgat organismul în valuri ,ca Flipper.Iarna ,când suntem în vacanță ,mergem la sală.Doamna dă din buci pe hidrobicicletă,eu mă bat cu sacul.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 29. @Vasilescule, îs nițel nedumerită. Ce-ai făcut dom’le, ai speriat heitării? Nici unul care să-ți explice că nu știi nimic, nici o duduie care să spună că nu orice om poate face mișcare și să mai fie viu după aia… S-a întâmplat ceva pe la voi pe-acolo, e vreun festival cu mici și cârnați?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @didino, și io sunt total nedumerit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Vasilescule, ți s-o belit karma probabil. Fă repede ceva că nu-i a bună, parcă-s pe blog de zâne relaxate. Mai rămâne să facem schimb de rețete de clătite și să ne urăm noapte bună înainte de culcare.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Da’ n-au mai apărut nici ăia de bifau mânuțe roșii de sus până jos. Or fi fost de la webfactor și s-au dizolvat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Laura, o fi făcut ăsta micu’ ceva, poate i-a fugărit cu “bolidul” prin oraș și i-a speriat pe toți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 30. Duș la muncă? Pfff, de unde? Și n-am dat cu tastele dăcât prin locuri spălate, dar probabil domeniul e de vină (transporturi, dar ăla “cu capul”, nu ăla cu covrigul).
  Io la 95 de kile ale mele si 183cm pe verticala, sunt cam umflat 🙂 Abia pe la 90 arăt bine, iar la 85 sunt model – nush cum e, n-am mai fost de muuuult acolo. Sport? Păi am făcut febră musculară in weekend dupa o partidă de pescuit 😀 După 2 ore de bowling merg ciudat câteva zile.
  Ce dreaq voiam să spun? Aaaa, ca de la mâncare mă abțin lejer, cred că aș putea să mă și las de mâncat. Dar să-mi mut una dacă pot să mă abțin de la bere (aici trebuia sa fie o halba, dar nu știu să pun emoticonu’).

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 31. Doamna ie heitarita clar.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 32. Partial de acord, nu stiu de ce dar toti care au slabit au tentatia sa generalizeze (sigur aia care nu se fac antrenori personali si motivatori). Organismul uman e complex, ce functioneaza la un om s-ar putea sa nu mearga la celalalt. Fiecare trebuie sa-si gaseasca ritmul personal, nu conteaza doar mancarea sau doar sportul. Iar asta cu nemancatul seara dupa nu stiu ce ora e o tampenie maxima, pai ce faci daca adormi dupa ora 12 ? Stai nemancat de la 7 ? Exemplu personal e irelevant, oricat de mult ati crede ca se poate extrapola la lumea intreaga. Eu m-as feri de sfaturi in domeniul asta pentru ca e un subiect complex, nu e doar despre alergat ca bezmeticul sau nemancatul seara. O intelegere mai buna a cum functioneaza corpul tau la anumiti stimuli cred car fi o cale mai buna decat adoptarea oarba a unor sfaturi chiar si de la oameni cu rezultate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.