Băi, oameni buni, sper că deja v-ați lămurit că, dacă mai fac recomandări pe-aici, le fac din tot sufletul meu mare de poet delicat și sensibil. Uite, azi vă mai fac una, la fel de sinceră: mergeți la cinema să vedeți „România neîmblânzită„. L-am văzut eu aseară și-am rămas cu gura căscată. Pur și simplu n-aș fi crezut că se poate face asa ceva și în niciun caz în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Practic, am avut bulanul să fiu de față la avanpremiera unuia dintre cele mai mișto documentare de tip wild life sau nat-geo pe care le-am văzut vreodată și care e făcut în România. Lucru care pentru mine, până ieri, ar fi sunat a ceva de domeniul fantasticului. Ei, uite că dacă vrei și dacă aloci un buget adevărat (nu în bătaie de joc, doar așa ca să zici c-ai făcut ceva), se poate. Și oameni ăștia au putut bine de tot.

Iar dacă aveti copii, cu atât mai bine. Luați-i de mână și duceți-i să vadă niște chestii wow și niște imagini pe care nu prea au cum să le vadă cu ochii lor și despre care vă vor vorbi luni de zile. Garantat!

Serios, nu exagerez și ăsta nu e un articol plătit, este doar ce simt după ce-am văzut un documentar șmecher de tot despre viața animalelor sălbatice din România, realizat într-un mare fel, și care mi-a ridicat de vreo câteva ori părul pe mâini.

Vă mai spun doar atât, pentru scena cu lupii, unul dintre băieții de la camere a așteptat șase săptămâni într-un cort, timp în care se ruga să aibă noroc. A avut. O să vedeți voi la cinema de ce.

Ah, să nu uit, e mega-simplu de ajuns să-l vedeți pentru că de vineri intră în cinematografele din toată țara.

Atât.

P.S. Cumva, documentarul ăsta a venit la marele fix pentru disputa de pe blog, de zilele trecute, referitoare la lucrurile și locurile mișto pe care le are România. 

Uite și trailerul:

.

mihai_vasilescu_romania_neimblinzita