4,462 cititori

Un sărut de Revelion

Dacă e sâmbătă, e Elena.

Cred c-am mai povestit pe-aici că eram băiețoasă rău în copilărie și adolescență. Atât de băiețoasă că taică-meu a refuzat să mă dea la școală când am împlinit șapte ani. Motivul oficial era c-ar trebui să mai aștept să mă mai coc un pic, dar cel neoficial și adevărat era că voia să mai amâne măcar cu un an momentul în care nu va ma rămâne piatră pe piatră din școala aia. Știa el ce știa, în cei șapte ani de viață reușisem fără mari eforturi să-mi sparg capul de trei ori, să-mi rup ambele mâini și un picior. Ca să le enumăr doar pe cele grave, că pierdusem șirul băieților pe care-i căpăceam în fața blocului.

Noroc că n-am stat să mă uit în gura lui și m-am dus la școală fără să mă mai înscrie el. Pur și simplu intram în clasă cu copiii. Dar nici asta n-a ținut mult. Într-o seară ne-am pomenit că ne bocăne cineva la ușă. Era miliția. Venise să-l anunța pe tata că are un copil de școală dar care nu apare pe lista elevilor înregistrați. Inițial s-a făcut că nu știe despre niciun copil, a chemat-o pe mama și a întrebat-o dacă n-are cumva vreun copil din flori. Dar milițenii erau cam serioși și n-au prea râs la glumele lui. Au plecat doar după ce l-au atenționat să mă înscrie la școală că altfel o să avertizeze Partidul. Și cum cu partidul nu te jucai pe vremea aia, așa se face c-am ajuns să fiu înscrisă oficial la școală fix în prima zi din trimestrul doi.

Mi-a fost tare greu să înțeleg de ce a trebuit să mă duc la școală ca neoamenii, dar tata m-a încurajat:

– Tăticule, lasă că treci tu și peste asta. Ești puternică! Eu cu tine mut munții din loc.

Asta a fost expresia pe care mi-a spus-o toată viața absolut de fiecare dată când aveam câte un hop de trecut. O dată cu hopurile au trecut și anii și uite așa am ajuns la liceu. Eram deja în an terminal și petrecerile cu majoratul curgeau pe bandă rulantă. Tata, care încă mă considera o amețită încurabila, avea o regulă de la care nu făcea rabat: nu aveam voie să plec de la o petrecere mai devreme de ora 6 dimineața. Pentru că abia atunci se lumina de ziuă și începeau să circule mijloacele de transport în comun. Sub nicio formă nu aveam voie să umblu singură pe stradă după ce se lăsa întunericul.

– Riscul de a speria pe cineva pe întuneric este imens, tăticule.

Glumea, dar nu era râsul lui.

Bun. La una dintre aceste petreceri l-am cunoscut pe Codruț. Era mai mare decât mine cu vreo patru ani și extrem de frumos. Acum, ori pentru că era foarte timid sau cel mai probabil de frică să nu-l mănânc la micul dejun, nu mi-a spus nimic în seara aia. Dar a doua zi și-a luat inima în dinți și mi-a transmis printr-un cole de clasă că mă place.

După ce mi-am revenit din leșin, am convenit cu colegul să-i dea numărul meu de telefon. M-a sunat și ne-am tot sunat pe fix (da, băi, fix pe fix) cam o lună și jumătate. Dar în tot timpul ăsta nu ne-am văzut deloc. Într-o zi, înainte de vacanța de iarnă, mă trezesc cu Codruț în curtea liceului. Mă aștepta ca să-mi transmită că vrea să mă invite de Revelion la el acasă. Bă ați fost atenți?! Sora voastră tocmai primise o invitație de la un băiat, PRIMA din viața ei.

Am rupt-o la fugă până acasă și am intrat urlând:

– Mamăăă, Codruț vrea să fac Revelionul la el. Pune repede de-o salată de beuf și niște chifteluțe d-alea bune d-ale tale.

Tata era deja cu mâna pe telefon să o sune pe mama lui Codruț ca să-i jure femeia că în noaptea aia va fi acasă și că-și asumă riscurile întâlnirii dintre feciorul ei și fie-sa. A pus-o să jure că rămâne acasă până la 6 dimineața când plec eu. După aia i-a dat voie femeii să facă ce vrea ea.

Ei bine, a venit și 31 decembrie și gătită ca o floare am luat platourile cu mâncare și am plecat spre petrecerea vieții. Înainte să ies din casă frate-miu mi-a șoptit că dacă băiatul ăla vrea să mă pupe, să fac bine să nu-l lovesc tare, să nu fug ca proasta și în general să stau locului că s-ar putea să fie primul și ultimul din viața mea care să vrea asta.

Bun. Am ajuns la el acasă. Acolo erau mama lui, sora și vreo doi vecini cu verișoarele lor. Ne-am așezat la masă, ne-am complimentat măncărurile, ținutele și coafurile și am râs puțin cu Arșinel și Stela. Ce să mai, era o petrecere de vis nu alta.

Cu o așa atmosferă nici nu mi-am dat seama când s-a făcut miezul nopții. Eram așezați în cerc, fiecare aveam câte un pahar cu te miri ce în mână, când a început numărătoarea inversă. Când am ajuns la zero, Codruț s-a întors spre mine, m-a apucat de umeri și și-a lipit buzele de ale mele. Am rămas total înțepenită conform sfatului primit. Cred că și-a dat seama că-s foarte aproape de un iminent leșin așa că mi-a dat decisiva: mi-a atins buzele cu limba. În momentul ăla mi-am adus aminte că am crescut doar printre băieți așa că m-am smuls cu fortă din mâinile lui, l-am luat eu în brațe bărbătește și l-am bătut tare pe spate în timp ce-i șopteam: La mulți ani, Codruț! Când l-am lăsat din mâini tremura mai tare ca piftia de pe masă.

Cum mai erau totuși aproape șase ore până când puteam să umblu liberă pe stradă, dar și cu gândul că în timpul ăsta sămanul băiat vrea iar să mă pupe, l-am sunat pe tata. I-am spus că mama lui Codruț vrea să plece de acasă, asă că să facă bine să vină să mă ia,  că altfel rămân singură cu un fiu-său și nu răspund de faptele mele. Taică-meu a apreciat foarte tare inițiativa. Și Codruț.

mihai_vasilescu_timid

61 de păreri la “Un sărut de Revelion

 1. Apocaliptic! Sărmanul Codruț … ce noroc pe el ..are oare idee de ce a scăpat ?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, băăăi, viața cu mine e un Paradis. Și i-ar fi fost și lui. Săracu..

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Elena, viața cu tine……doar dacă se angajează la Altex că tu pari să îți petreci viața mai mult la muncă decât acasă! ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Anouk, azi sunt acasă. Și încă vreo 3 zile după?.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena, mă bucur pentru tine, dar mai tare cred că mă bucur pentru fii-tu!
   Tu să te bucuri de sărbători!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 2. Primu’ sărut mi-a fost reamintit cu entuziasm de către o fătucă care fusese parte integranta,după multi ani de la comitere.Uite prima mea dragoste,a ciripit fătuca.Cine pwla calului esti duduie.
  Sunt prima ta dragoste si tu ai fost primul meu fior.
  Deja ma simteam ca într-un roman din ala erotic foarte prost.Minti,femeie,prima mea dragoste a fost o Jawa de 250 si a doua dragoste un Golf gti tip 1,nu stiu unde ai putea sa mai te inghesui si tu.
  Bun text Elena.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 4

  • Misoginule materialist ce ești ? prima ca prima … dar contează ultima. Care e ultima ta dragoste Floare de colț? A mea e … pacea

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @edelweiss, cum unde să se înghesuie?! Prinsă-n portieră. Hahahaaaaaaa

   Merci, man?!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Habarnam,de crezi ca as vrea să mă îndes singur in rahat răspunzând la o asemenea întrebare.Nu comentez.Altă întrebare.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @edelweiss, eu pun pariu ca atunci cand erai tanar ficior, aveai pe Jawa aia 3 locuri in spate plus atas pe dreapta si pe stanga. acuma ti-ai pus sa de single player si lasi fatucele sa suspine cu ochii inlacramati din cauza fumului de la esapament. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • hahaaaa, parca-l si vad pe edelweiss cum opreste el motoru langa un grup de fatuci mistoace si dupa o imbratisare barbateasca si o bataie pe spate le spune suav : n-are tata loc pe motor, ca v-as lua pe toate.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 3. Mortal text. Sarbatori fericite Elena!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Lucky, 1. am început școala ca neoamenii din trimestrul II.
   2. Amintirea asta mă face să zâmbesc de fiecare dată când îmi revine în minte. Cum l-am bătut eu așa bărbătește pe spate..??
   0. Sarbători frumoase și vouă!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 4. Eu n-am avut norocul tău. Nu m-a invitat nimeni la vreun revelion sau altă petrecere.
  Prima dată când am petrecut sfârșitul anului în altă parte decât acasă a fost când am mers cu o prietenă la o petrecere la care fusese ea invitată. Deh….m-a luat și pe mine de milă. Era pe la sfârșitul liceului și cam toată lumea avea prieten/prietenă, doar eu mă simțeam ca a cincea roată la căruță.
  Dar pentru că eu am numai prieteni unu și unu, s-au gândit la mine și au chemat un băiat pe care nu-l cunoșteam nici măcar din auzite, să-mi fie partener. A fost minunat băiatul ăla pentru o seară! Chiar m-a și pupat la miezul nopții. A doua zi ne-am despărțit și nici nu l-am mai văzut vreodată.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Anouk, și pe tine tot cu limba?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Elena, nuuuuu. Băiatul și-a îndeplinit doar obligațiile “contractuale”. Nimic în plus, nimic în minus.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 5. Băi, ia fiți atenti! Mihai are profilul blocat. Punem de-o revoltă la el pe fb?

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Elena, da, da, dar nu cu textul tău, am mai scris unul despre suspendarea contului.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 6. Mamăăă….primul sărut…ce amintire plăcută…io 14 ierni, ea 18 primăveri, colegă de clasă cu fostul meu frate vitreg, la majoratul acestuia. Am crezut că dau cu capul de lustră din cauză de fluturi! Cred că și al ei era tot primul sărut, că prea ne-am ciocnit dinții și nu ne-am găsit limbile ?

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • @Diabolic, mie când mi-a atins buzele cu limba să mor dacă știam ce naiba vrea de la mine???

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Elena, mai aflasem și eu din descrierile lu’ fratele vitreg cam care sunt procedurile?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @diabolic, ți-a zis ceva și de reacții?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nici acum nu stii?:))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Marius, acum nu mai sunt secrete lucrurile astea pentru mine :))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Elena, dacă nu mi-au ieșit bube la gură, clar că nu avea de ce să mă avertizeze ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 7. Şi despre Codruț ce ne mai poți spune? ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Victor, că s-a însurat și are 3 copii.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 8. Părul negru ca pana corbului, niște ochi verzi, adânci ca marea…Elena, știi tu de cine vorbesc…textul tău mi-a amintiti cu mare drag de EA. Sărut mâna.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Da, băi, Sorine, știu!
   Cu drag, ma frend!?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 9. Eu a trebuit sa fiu studenta in anul intai la chimia compusilor macromoleculari ca sa aflu ce inseamna sa fiu pupata. S-a intamplat cu un coleg de liceu si a fost oribil. Revelioanele cand eram la liceu, acasa, prin cap nu mi-a trecut in alta parte! Masa festiva, programul tv , artificiile la miezul noptii si urarile si deci anul nou putea sa inceapa linistit!
  Cam atat la tema zilei. 🙂 Zi buna!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @GMT, săraca de tine. Studentă la chimie și nu știai de amestecul fluidelor?! Pffff. Amatoare și tu!?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Elena, iti dai seama? Pupatul ca pupatul cu fluidele respective dar sa nu povestesc de chestiuni mai serioase! Ca am de facut salata biof, nu de alta! Atata fac si eu de Craciun.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 10. Mi-amintesc că în liceu mai mereu erau băieți în jurul meu, dar taică-miu era mai rău ca Inchiziția spaniolă cu ei și mai aprig decât un trainer motivațonal cu mine. ”Să nu… și să nu…”
  După primii 3 ani de liceu în care aveam voie doar la film și ceva plimbări prin parc de mânuță (depravare maximă), la începutul clasei a 12-a m-au băgat ai mei în ședință de partid. ”Fără băieți, ai de învățat, intri la facultate și-apoi faci ce vrei”.

  Și-așa m-a ajuns Revelionul singură și amărâtă. Pe 29 dec. mă întânesc cu o colegă și-mi povestește efervescent că va face rev-ul acasă la un student. Wooow! În orașul ăla mic de provincie asta era superlativul. Și că studentul n-are parteneră. Și n-aș vrea eu să fiu partera ăluia?

  Prima mea întrebare: E înalt? Restul nu mă interesa, dar voiam și eu să-mi pun ceva tocuri fără să stau cocoșată.

  Ca s-o scurtez: m-am văzut cu el pe 30, într-o stație de autobuz, doar așa, o vizionare înainte de petrecere.
  Fetelor, omu’ era de vis. Fix pe gustul meu: 1.90, zvelt, un pic pletos, cu barbă. Și isteț, și simpatic. Nu-mi venea să cred ce baftă am așa, la blind date.

  Și da, de revelion m-a sărutat. De-adevăratelea, nu surogatele alea de pupături primite de la ”ăia mici” 🙂
  A fost un revelion de vis.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @Laura, mă simt și prost acum. Și abia mă obișnuisem cu amintirea asta.
   Adică tu te-ai pupat și eu nu?!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Felicitari pentru coming-out ! Ar trebui cautat acest micut Weinstein, da’ sa nu mai zici ca a fost minunat. Nu merge deloc !

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Faiantare,
   Pe lângă prințul ăla de la rev., Weinstein e un horror urangutan. Unde naiba l-ai găsit și cum de te-a dus mintea la el? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Elena P,
   Pupătura ca pupătura, da’ eu eram fericită că am unul înalt lângă mine. Și student! Rara avis în târgușorul nostru.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • E, mi-a venit asa de la povestiri … se luau niste precautii de parca pe afara misunau numai potentiali Rimaru.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Faianțare,
   Mai bine pomeneai de Terente, că era fix din zona târgușorului de care zic 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 11. Da’ o ciorba n-ati povesti una cum ati invatat sa faceti!Numa idile si pupaturi.Sau n-ati invatat?

  Laura G,te rog fara carne si alcool,suntem in post!:)))
  Elena…

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Marius, bucătătăria pentru mine e cam așa:
   – draga mea, ce-avem azi la cină?
   – nimic!
   – cum nimic?! Ieri nimic, azi nimic…
   – exact! Am gătit pentru doua zile.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Marius M,
   Bine, boss, pentru că suntem (încă) în post, o să fiu drăgălașă și-o să-ți zic despre prima mea ciorbă. Facută la căminul de familiști, după ce m-am împerecheat cu actualul. Am pus de toate în ea. Și pentru că mie îmi plac picanteriile, am turnat la final multă sare, piper și borș.

   După primele 2-3 linguri înghițite, actualul a zis – indulgent și politicos, că eram în luna de miere, dar cu ochii ieșiți din orbite și dinții strepeziți: ”foarte bună, dar știi? cu ciorba asta poți să mai faci o ciorbă. Mâncabilă!”

   Un real succes, să nu zici că nu mă pricep, na! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Marius M, eu fac cozonac acum nu ciorbă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Anouk,sa-ti creasca cozonacul!Stiu ca sunt pacatos dar eu cozonac mananc atunci cand e proaspat,pana incep sarbatorile sunt satul deja:))
   Unde am stat inainte aveam o vecina cofetar(si moldoveanca),ce iesea din mainile ei…sunt persoane talentate la asa ceva.Bunica sotiei la fel facea cozonaci meserie,ea zicea ca aluatul de cozonac trebuie framantat pana iti cade sudoare de pe frunte in el:)))Nu stiu daca in zonele unde stati exista asa ceva,la mine ii zice lichiu,e un fel de aluat si deasupra se pun diverse compozitii,gris ,prune,mere,apoi se acopera cu un strat de smantana si ou parca ,apoi se baga in cuptorul ala cu lemne.Mananci din ala,pfuaii.Na ca am luat-o razna:)))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Merci, @Marius M. Și eu mănânc cozonac cald. Și fac cozonac moldovenesc.
   N-am auzit până acum despre chestia aia de care spui (lichiu?!), am să caut. Sună interesant.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • Anouk,am crescut intr-un sat intemeiat de sasi.Daca nu ma insel ,ei ii spuneau hencles sau ceva asemanator.
   Exista reteta pe net,cauta dupa hencles.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Marius M, am căutat deja pe net. Când fac, pun o poză aici să-mi zici dacă a ieșit ok.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk,da’ nu mai bine trimiti produsul sa apreciez si altfel decat vizual?:)))
   Vezi ca are o baza cam ca pizza si peste chestie din aia la greu,mai ales aia cu gris,mmmmmm.
   Succes,astept pozele.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Ei na.Hai ca-s milostiv si va cred ,doar asa ii sta bine unui bun crestin care merge la biserica doar obligat de evenimente.Va spovedesc eu dupa Craciun:)))

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Marius, eu nu cred că vrei să mă spovedesc. Crede-mă!?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Marius M,
   Să-ți fac o ciorbă de potroace?
   Ai grijă ce răspunzi.
   Am un strop de cianură în inelul de pe degetul arătător 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Elena,punctele de suspensie erau o lauda .Pentru talentul la scris,nu ala de gospodina.
   De spovedit vreau,dar daca mie te spovedesti mie.In relatia ta cu tatal tamplarului nu ma bag,eu am o singura spovedanie( inainte de casatorie )la activ.si aia a fost ceva de genul:Fiule,ai pacatuit,ai mintit (mai departe n-am inteles ca deja ma gandeam cat am de stat acolo si nu mi-am luat nimic de mancare.Cred ca preotul a inteles situatia pentru ca a zis scurt ceva de genul :Dumnezeu sa te ierte si nu mai stiu ce inainte sa apuc sa zic ceva.
   Laura,am fost amenintat de o femeie ca o sa ma castreze cu forfecuta de la unghiera ,crezi ca ma sperie un strop de cianura? Ciorba de potroace e aia acra?Atunci vreau!

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Elena P sigur nu stii dar am prieteni care mi se adreseaza cu apelativul “popa”….si daca vrei imbrac si sutana..dar asta doar pentru tine

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 13. Saracul Codrut. Acum, de la batutul tau pe spate are 3 bucati. Productiv. Dar, tatal tau era pornit rau pe tine, bine ca si tu erai pornita rau, pe tot ce misca in jurul tau.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Marius, tata a fost și este un nebun în viața. M-a ironizat de când mă știu.
   M-ar fi apărat de orice dacă n-aș fi fost eu atât de amețită??.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena P, sa fie in continuare la fel multi ani de aici inainte. Da, dar nu toti ametiti stau acasa de sarbatori. Eu stiu pe unul de e pe plantatie, la munca. Nu ti- am mai zis: bai, misto textul. dar se intelege

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Marius, eu stau acasă de Crăciun. De Revelion mă înțepenesc la muncă.
   O să fiu în rochie de seară. Cu paiete?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Elena P, misto daca ai si paiete. Imi pun si eu papion pt ca si in noaptea dintre ani tot pe plantatie voi fi. aaa chiar de pe 31 dimineata. Apropo de papion, A venit unul la mine acum vreo 2 seri daca stiu sa-i leg papionul si i-am zis ca eu abia imi fac nod la cravata si tu vrei sa-ti leg papionul?! Ma rog omul stia de gluma i-am pus aiurea papionul si l-am trimis la baute. Noi sa fim sanatosi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Elena, mișto textul tău! Da’ sălbatică mai erai, soro!
  P.S. Unde o să te vedem în rochie cu paiete, la lucru? Să-ți faci un selfie. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • Sa avem pardon,la lucru merge in ,,treling”.Sa poata sa se bata cu clientii.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Marius, hahahaaaaaa. Eu bat doar femeile. Atât.??

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.