4,322 cititori

Câteva tipuri de bloggeri de pe interneții patriei

Dacă nu știați, în spațiul carpato-danubiano-pontic există nici mai mult, nici mai puțin de 95.304 bloguri.  Așa că este imposibil să nu fi întâlnit măcar unul dintre tipurile de bloggeri de mai jos dacă ați mai aruncat măcar din când în când un ochi prin online.

Bloggerul de parenting. Cunoaște secretul adevărului absolut în ceea ce privește creșterea copiilor. Te va învăța dezinvolt că nu se țipă la copil și nu i se va da vreodată în viață o palmă la fund. Sub niciun motiv! Dacă o faci, ăla micu’ va deveni un criminal în serie care plânge și se luptă cu demonii interiori pe care tot tu i-ai creat cu bună stiință. Tot el îți va explica doct să ignori suveran copilul care bâzâie pe motiv că vrea “mașinuța aia dlăguță”. Și că, dacă vrei să nu mai plângă, trebuie să-i explici calm cum stă treaba cu trendul economic mondial, cu Euribor-ul și PIB-urile fluctuante ale marilor economii mondiale care se reorientează spre producția locală și cum o investiție nesustenabilă, precum camionașul de plastic cu telecomandă, poate genera o serie masivă de concedieri și în consecință încurajarea muncii la negru.

Bloggerul de sport care nu a practicat, nu practică și nu va practica niciodată, în această viață sau într-una viitoare, vreun sport. Nici nu-i trebuie. Ar fi doar o imensă pierdere de vreme. El oricum se pricepe la toate, de la curling la fotbal australian. Știe cu precizie meniul de prânz al Simonei Halep, cel care (total inadecvat fiind) o împiedică să câștige un titlu de Grand Slam și visează toate penalty-urile neacordate în a treia ligă din Cehia. În schimb, își va închide telefonul cu trei zile înainte când se apropie semi-maratonul primăverii ca să nu cumva să-i vină cuiva vreo idee să-l invite pe post de participant iubitor de sport.

Bloggerița de fashion sau de beauty. Și-a dat seama încă de pe vremea când cântarul îi arăta doar 85 de kilograme că menirea ei în viață este să dea altora sfaturi despre frumusețe. Și, dacă mai avea oareșce dubii că nu și-ar fi găsit “calea”, ele au fost înlăturate complet în ziua în care a trecut de un chintal și s-a sărbătorit cumpărându-și un trafalet cu ajutorul căruia își întinde fondul de ten pe obraji și gușă. Marea ei calitate este tenacitatea. Va lua în derâdere tentativele unor indivizi de teapa mea de a o ridiculiza și va continua să pună pe blog poze cu ea îmbrăcată în haine din care s-ar putea face lejer corturi de patru persoane. Pentru că nimeni nu știe mai bine decât ea că doar sufletul este cel care contează. Ah, și banii companiilor care promovează mascara la găletușă de cinci kilograme și noul produs de nișă care maschează bărbia triplă.

Bloggerul auto. Scrie review-uri pe care nu le citește nimeni și trăiește cu speranța secretă că într-o zi un taximetrist o să-l lase să-i conducă mașina și atunci va scrie articolul vieții lui: Loganul, între mărire și decadență. Lungul drum al umanității către butelia de gpl”. Până atunci, are câte un orgasm de câte ori părinții îl lasă să spele mașina familiei.

Bloggerul de food. La ăștia nu există cale de mijloc. Ori este un raw-vegan convins, supersănatos, căruia orice apropiere de o ceafă de porc cu cartofi prăjiți, pe o rază mai mică de 5 km, îi va induce o stare comatoasă care se va solda cu deces (și asta în pofida tentativelor de resuscitare ale medicilor de pe ambulanța chemată la fața locului). Ori este de tip dacic, neaoș, care bagă cu mămăligă, porcușor, sărmăluțe și poale-n brâu până la loc comanda, că până la urmă o viață avem și merită trăită, futu-i!

Bloggerul specializat pe relații de cuplu. Are un blog pe wordpress a cărui denumire ar încăpea cu greu pe o filă de caiet dictando. Ceva de genul “elșieaîntotdeaunaseparațidarîmpreună.wordpress.com”. Introspecțiile, analizele și considerațiile lui despre viața de cuplu sunt extrem de profunde. Nimeni nu știe pe ce sunt bazate, dar cum să nu suspini lung când citești ultimul lui titlu: “Bărbații nu fwt, ei fac dragoste cu sufletele voastre”. Jumătate din  suflarea feminină va lăsa dâre, ca melcii, iar cealaltă jumătate va suspina încetișor: “of, cât adevăr, omul ăsta chiar știe ce vorbește”. Este ziua în care trei sferturi din bărbații României vor mânca ciorba neîncălzită și mazărea sleită, pe motiv de: Costele, tu de ce nu faci dragoste cu sufletul meu, nesimțitule?

Bloggerul de modă. Arată de obicei ca și cum nu a reușit și nici nu va reuși vreodată să se decidă cu ce-ar trebui să se îmbrace și atunci poartă de toate: pălărie, bandană, bluză, cămășă, vestă și trench, adidași, jambiere, blugi și o fustiță minimalistă pe deasupra. Totodată încearcă din răsputeri să nu pară că ar avea o orientare sexuală bine definită, deoarece asta ar presupune o totală lipsă de gust și aduce excluderea imediată din branșă.

Bloggerul cu sfaturi de viață. Are o vârstă respectabilă, deci automat a trecut prin toate. Știe cum e să ai hemoroizi sau să te lase barbatu’ cu burta la gură. Are câte o soluție pentru absolut toate situațiile spre care te împinge viața. Tot ce ai de făcut este să-i citești sfaturile, să numeri până la 10, să respiri adânc folosind doar o nară și plămanul stâng, apoi ești zen. Mai zen că Osho, Buddha și Maica Tereza, la un loc.

Bloggerul care “scrie doar pentru el”, dar și-ar dona un rinchi pentru un pic de trafic. Emite considerații filozofice cu o valoare atât de ridicată încât Jung sau Kant ar plânge și și-ar schimba profesiile în tăietori de lemne (cu toporul, nu cu joagărul, c-ar fi prea simplu). Iar modul în care așterne slovele pe biți este artă pură. Ce întorsături din condei, ce metafore, ce analogii superbe. Uneori plânge și el când recitește. Toate dispar ca prin farmec în ziua în care face prima sută de vizitatori unici.

Bloggerul de IT sau tehnologie. Dacă nu ai, n-ai avut și nu vei avea niciodată aplecare spre slova scrisă, singura ta șansă este să te faci blogger de IT sau tehnologie. Oricum, nimeni nu va afla asta vreodată, pentru că de citit toată lumea îi va citi tot pe cei patru-cinci care contează. Da, dar o să te poți mândri la bere că: “Ai văzut, frăciuc? Am scris pe blog despre ultimul model de Samsung? Mamă, ce le-am tras-o, păi se pun ei cu mine?”. La prima invitație la o conferință de profil va avea o erecție atât de babană că-și va cumpăra chiloți cu două numere mai mari.

Mno, cam ăștia sunt. Doar dacă nu mai știți voi și alții.

mihai_vasilescu_bloggeri

123 de păreri la “Câteva tipuri de bloggeri de pe interneții patriei

 1. Ce încordat am stat toată noaptea. Am crezut că azi ne vei întreba dacă “i-a murit cuiva la intrare” sau dacă am auzit cazuri. Acum sunt bine.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

  • @Gigi, mai e și mâine o zi. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 2. Mai e și ăla care e “doctor” și te vindecă de orice boală cu varză murată.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @catalin fdd Ăștia sunt cei mai periculoși. Că sunt destui care aplică sfaturi medicale de pe net

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @catalin, corect, am uitat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 3. Dacă ăștia sunt toți, tu din ce categorie faci parte?! ?

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Anouk Mihai e câte un pic din toate. Nu abordează el și slabitul și moda (teniși fucsia) și relațiile de cuplu (dacă îți găsești nevasta în.pat cu vecina)? Este omniprezent. Omnipotent nu știu dacă este. Poate ne lămurește el

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Anouk, da’ cine-a zis că sunt toți? Mai există și ăia pe care chiar îi citește lumea.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 4. Blogărul anti-blogări ! Eu sunt !

  (Eu vreau femei cărora să le declar doar prietenia !… ziua…)

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 5. Deci azi nu e episodul doi la tema de ieri – m-am hlizit maxim citind comentariile 🙂
  Cu câteva excepții nu prea mai citesc bloguri în ultimii ani.
  Cred c-ar mai fi ăia cu dezvoltarea personală și medicina alternativă.
  ‘Neața bună tuturor 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • miha s., ce mai faci, ai lipsit pe aici. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Binisor, Gabi, multumesc 🙂
   Am cam tot fost prinsa cu diverse, dar de citit, am citit aproape tot ce s-a scris.
   Gand bun, tie 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @miha, pfuuu… ce-am uitat de “dezvoltatorii personali”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 6. Bloggerul de vacanțe. Până să apuce să vadă Bulgaria, scrie despre India, Tailanda și altele asemenea care te purifică spiritual și te fac să vezi altfel viața.
  Am uitat cel mai important blogger. Ăla care te-nvață ce să scrii pe un blog. Îți spune despre ce și cum să scrii, dar concluzia este că e musai să fii sincer cu cititorii tăi.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

  • @Xenopol, cum naiba am uitat de ăsta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 7. Nenea Vasilescu, mi-a fost foame și am halit un “i” de la “să fii”. Rog corectare și iertarea păcatelor

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 8. Ăla care atacă subiectul “oamenii și relațiile interumane”. Că-i toamnă sau primăvară el simte căldura din noi și faptul ca avem ceva de dăruit. Și ne invită să dăm, să privim, sa ne bucurăm de frunza luată de vânt, de stropii de ploaie, de fulgii de nea. De orice. Și ne fwte mental din rău să facem bine, din rahat bici și NICIODATĂ din țânțar armăsar. Daarrr, are blog mânca-i-aș gura lui. Și mânuțele alea cu har.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Elena, de obicei e AIA, nu ĂLA. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, da! Am scris “ăla” la modul generic?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 9. L-am recunoscut…e Zoso!!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Redoo, :))))))))) el e :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 10. Mihai. ..Ai uitat de blogger -ul care știe sa facă bani din orice și mai este cel care îi face concurenta lui Nety Sandu. Păcat ca nu am link și de pe telefon e cam dificil

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @SorinB, păi dacă știe să facă bani din orice înseamnă că și poate, nu? La Nety Sandu nu mă bag. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 11. Bloggerul de diete…slim minune pe paine, daca citesti ce scrie repeti mereu fraza aia cu ,, de luni bla bla bla…”

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @MAS, astea nu-s rele, cu condiția să nu fie ele însele grase. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 12. Pai bre, ce-ai facut cu bloggerul de travel? Ala care n-a fost mai departe de Ciorogarla, dar totusi scrie?!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Simona, te rog frumos, in Ciorogarla mi-am pierdut 4 ani din viata.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Sau bloggerul de travel care a fost într-un singur orășel dintr-un stat din Africa de exemplu, sau dintr-un stat american și scrie despre întreaga cultură Africană/Americană și despre oamenii și locurile de pe întreg continentul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Simona, am uitat. 🙁 A zis cineva de ei mai sus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Redoo nu am absolut nimic. Mna, asta mi-a venitin minte si mie. Cred ca e frumos la Ciorogarla :P, dar daca nu ai iesit din zona, nu prea e ok sa te apuci sa povestesti pe interneti despre ce sa faci in Noua Zeelanda.
   @Roxi generalizarile nu prea am imi plac nici mie, dar acum depinde si ce a facut bloggerul pe acolo. Poate a vorbit suupeeer mult cu localnicii si a reusit sa inteleaga mai multe. Cred ca faceam si eu asta mai la inceput, ce sa zic, ma autodenunt.
   Dar de ceva vreme nu mai trec asa ca gasca prin apa prin tari, ci stau cu lunile si incerc sa vorbesc foarte mult cu localnici. Sa ii intreb de obiceiuri, de politica, sanatate, educatie. De exemplu aseara am avut o discutie foarte misto despre parerea mexicanilor despre faptul ca au fost cotropiti de spaniolii care si-au impus cultura, obiceiurile, religia. Reprezinta parerile lor opinia generala a Mexicului? Cu siguranta nu. Este ceva despre care o sa povestesc pe blog? Cu siguranta da (precizand faptul ca a fost o discutie cu 3 persoane).

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 13. Blogger-ul de evenimente: cel care știe tot ce mișună începând de la lumea teatrului până la lumea circului, de la evenimentele cu ștaif pana la chilohanurile mondene, de la concertele organizate la Polivalentă până la cele stradale daaaarrrrrr, care nu ar plăti un bilet nici picat cu ceară.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 14. Blogherul ardelean:ăsta scrie despre subiecte din 2016,in 2017 si o să-si dea seama ce căcat a făcut in 2018.
  Blogherul moldovean:pe asta il gasesti in Bucuresti,face misto de moldoveni,spune tuturor cât de căcat este Moldova,se scapă in accent când este singur cu nevasta si a ras al doilea deca de vin.
  Blogherul oltean si mai ales vâlcean:asta este ca o sculă universală.
  Mâncare:in trecut a pus două balene in el,acum nu mai lasă să intre nici o hamsie.Are tot timpul lacate si lanturi la el,pentru frigider.
  Electronics/gsm:are capacitatea de a scrie pe blog când se leagă singur de calorifer,ca sa nu ajungă la frigider.
  Moda:Omul S.O.S sau omul artificie,se oftica ca nu este mai lat sau mai înalt,ca sa arunce cat mai multe culori turbate pe el.El si zidul chinezesc se pot observa usor din satelit.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • @edelweiss, mi-e cunoscut de undeva blogherul oltean.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Mihai,iti este cunoscut de la minim doi kilometri.Cine dracu n-ar observa un curcubeu umblator.Vezi că semafoarele isi votează presedintele.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @edelweiss, ai să râzi dar după ce vine frigul sunt chiar decent. Mă rog, dacă excluzi geaca muștar, adidașii grena și șosetele cărămizii cu dungulițe albe.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Marius M,
   ? ? ?
   Asta-i o cruzime din partea ta. E și un pic fucsia ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 15. Mă simt onorată să fac parte din fiecare categorie, câte un pic 😀
  Mai sunt bloggerițele care testează tot felul de produse și cosmetice și scriu review-uri. Doar cu asta se aleg, cu pișcoțele și pachețele trimise de diferite branduri în schimbul unui feed-back pozitiv. Nu zic că e neapărat ceva rău …

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Roxi, lasă că zic eu: E CEVA RĂU!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Roxi,
   E foarte rău!
   Să lauzi un rahat cu care altele să se dea pe față și să le iasă bube 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Roxi,adicatelea pui pe mecla si dai pe tine ce-ti trimit aia?Mare curaj ai!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Marius M, eu nu, nu sunt suficient de blogger încât să fiu luată în vizor să mi se trimită chestii în teste. Nici nu știu cum se practică, trimit ei așa că te găsesc pe google sau cer bloggerițele în teste?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Bloggerul de bricolaj este foarte priceput, are o părere despre orice:
  – cum să încălzești eficient micii și coastele cu un singur băț de chibrit
  – cum să reciclezi ceara din urechi
  – cum să calculezi impozitul pe ouăle lui Vosganian
  – cum să îți fereci poarta eficient ca să îți păzești oile de prădători

  #totuldesprecasăgrădinăbecimașinășicâteormaifi

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • @didina, am râs cu muci la aia cu ceara din urechi. :)))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 17. You’re the right kind, the rest… pffff.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @MuciFICATorU, m-am înroșit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 18. Eu de alții nu știu, dar e și ăla care într-o zi te face să râzi în hohote în drum spre muncă și a doua zi te face să-ți scoți sufletul la vedere. E ăla care, indiferent de subiect, adună oamenii mișto împreună și-ți face ziua mai frumoasă de la prima cafea.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @Anouk, 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • EEE,dupa ce te-a luat pe departe ca esti din categoriile descrise de tine acum te periaza:))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Nu periez pe nimeni, @Marius. Mai sus am întrebat ca să aflu în ce categorie crede el că se încadrează și cum nici el, nici altcineva nu a menționat categoria asta, m-am văzut eu nevoită să fac asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 19. Cel mai enervant e bloggerul de parenting şi cel mai periculos, cum s-a spus şi mai sus, e cel cu sfaturile medicale. Cred că o să-mi fac un blog de grădinărit. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @GabiI, să zici când e gata ca să ți-l promovez. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Mihai, ştiam că pot conta pe tine. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 20. Doamne, ce n-aș da să fac dragoste cu sufletu’ unuia, până la Mega după bere.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Andra, păi lasă și tu un număr de telefon sau ceva. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 21. La câte bloguri citesc eu zilnic (adică vreo 4, din care 2 doar pentru comentarii fiindcă autorii sunt într-o bulă paralelă cu a mea) nu prea dau peste d-ăștia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 22. Nu-mi plac blogurile – în general.
  Nu citesc bloguri, n-am răbdare – m-ai convertit tu cu alea de duminică, dar atât! Și regret că duminica nu se comentează mai mult pe-aici.

  Îmi plac discuțiile la cafea – de-aia sunt aici.
  Și-mi mai place cum scrie Dan Pavel, dar el n-are blog.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Laura, și mie îmi place Dan Pavel. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Tre’ să fii nebun să nu-ți placă Dan Pavel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura G., se dă si cafea aici ? Păi bine @Mihai Vasilescu, numai unii au parte, că “e” femei ?

   Am vrut să îmi fac una la muncă…nu mai era cafea in cutie…mi-a fost o extraordinară lene să mă duc la assistent manager aka secretară, să ii cer…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ananas,
   Îmi pare ră că tre’ să dau din casă și să afli acest fapt dureros.
   Zilnic, primesc aici o cană mare cu cafea aromată și aburindă. Strong!

   Cine merită, merită… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Bine, Dan Pavel e “autre chose”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Asta cu assistent manager aka secretara mi- a adus aminte de portarul de la noi care care a ras o ora cand i-am spus ca el e acces manager nu portar.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 23. m-am nimerit cu ceva vreme in urma pe un blog de parenting, nush daca sa-i zic numele sau nu. Ideea e ca m-a pus sfantul sa comentez la un artiol in care se vb despre ce dam voie copiilor si ce nu si cum le zici ca nu reactia la crizele de rigoare. Am raspuns cu ceva in genul “da lasa bai, ca nu pateste nimic copilul blablabla”. Mai frate, au tabarat pe mine in cin’spe, la modul agresiv, mai ales bloggerita-mama si semibloggerul-sot, ca tu esti dusa cu capu’, ca nu stii ce-i faci copilului, ca nu ai suflet, ca esti rea, dizumana etc. Ce sa mai, m-am transformat in scursura societatii. Vreo doua zile dupa ma tot uitam pe la intrarea in bloc daca nu ma asteapta careva sa ma linseze. Fuuuk, man, astia nu stau bine cu capul.
  Alte bloguri nu citesc desi m-am dus pe cateva sa vad ce si cum. Mi se par plictisitoare, unele pline de promo-uri si publicitati, chiar unele din alea 5 pe care le citesc toti. Spiritul ala de “eu is blogger cu pwla mare si uite azi cu ce papuci de firma ma pozez eu, ca-s influencer” etc ma deranzeaja la ureche. Si nici nu prea inteleg cum au ajuns unii chiar asa influenceri cu articole de 5 randuri, dar whatever.
  Deci ma-nvart doar pe aici.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @singlemum, cum adică să nu poți să lași numele? E chiar indicat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @mihai, e vb despre cea mai cea printesa urbana si printul din pwla…pardon, dotare.
   iar din aia 5 pe care ii citesc toti, e vb despre otrava. i don’t like, nah. Sa vezi acuma indignare. Oricum, nu ii citesc nici pe aialalti 4. :))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @singlemum, well… ce-aș mai putea să zic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @singlemum,
   Care-s ăia 5? ok, otravă – NOT! restul care-s?

   Oricum nu-i citesc pe niciunul decât dacă mă trimite M.V., dar de curiozitate întreb…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @LauraG, nu am idee care e lista oficiala, sa il intrebam pe @mihai.

   Din cei care am obs eu ca au priza mai mare si sunt pomeniti mai des sunt Cetin, Eftimie, Otrava, Cabral si poate Julius Constantinescu dar chestia asta e o observatie strict personala iar eu nu sunt chiar genul care sa “se dea” pe bloguri foarte mult deci nu ma pot declara o cunoscatoare.
   Pt mine in capul listei sunt MV, Corina Bacanu si Lorena Lupu. Pe alte bloguri m-am mai nimerit sa vad ce si cum, dar cam atat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ne-ai facut curiosi si ne-ai lasat cu ochiu-n soare …. 🙁

   Opps au aparut

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @singlemum,
   Mersi. Din ce ai enumerat, Cabral și Corina Băcanu îmi plac (din cât i-am citit, trimisă de aici). Nu-i urmăresc constant, ar merita, dar n-am atâta timp…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @LauraG, @GrA$, nu stiu daca ma lasa @mihai sa dau un link cu un top al blogurilor peste care am dat acum, din curiozitate. Evident ca nici nu stiam de existenta celor mai multe dintre ele :))))))))))))

   m-a spart insa ala cu “blogosferaevanghelica” :)))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Singlemum Fata aia cu parinteala se ia prea in serios. Si chiar a ajuns sa creada ca si-a depasit complexele si traumele. Well…she didn’t!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 24. Mihai, te-am trădat! Dar rămâi prima mea iubire și stii că nu se uită asta! 🙂 De câteva zile citesc blogul Petronelei Rotar , auzisem , citisem de ea dar acum i-a venit momentul. Citesc și comentariile , toate! Este un blog cu trăiri dureroase…
  Blogul tău îmi place pentru că e- relativ- mai lejer. Mai variat ca teme, mai jucăuș. Oamenii de aici îmi plac mult, nu prea socializez pentru că mi-e teamă să nu devin dependentă de ei. 🙂 Gloomesc…dar nu prea mult.
  Normal că am și eu un blog căci blogum ergo sum , nu? M-a bătut cel mic băiat la cap pana l-am executat. Nu vă invit pe el pentru că pur și simplu nu-s mulțumită, nu mă reprezintă grozav. Drept e că nici nu muncesc cine știe ce la el…
  Cam asta am avut de scris la tema de azi. Alte bloguri nu le știu, nu le citesc.
  Zi buna tuturor celor din bula ! Mult oxigen! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @GMT, foarte bine, citește tot ce-ți place și unde crezi că te regăsești.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @GMT,
   Am nimerit și eu o dată la P. Rotar (de pe feisbuc, click la un articol șeruit). Prea dramatic pentru zen-ul meu…

   Am dat și de blogul tău, să știi 🙂 Nu mai știu cum, tot de-aici, cumva, cândva. Ca și al meu, și al tău e un fel de ”hai să scriu despre ce mă pasionează” – fără pretenții. Astea s-ar încadra la ”bloggerul care scrie doar pentru el” cu diferența că n-aș da nimic pentru trafic. Nici măcar 1 leu 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Lasa, ca te lamuresti tu si cu Petro, si cu trairile ei dureroase! Pana atunci, enjoy!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Laura, Sarina, o citesc pe Petro dar citesc si toate comentariile la ce a scris ea, ca sa am o viziune mai ampla la acest mic fenomen. Nu i-am citit cartile dar am inteles ca au un succes important.
   Imi plac oamenii care spun ori scriu despre ceea ce multi, foarte multi altii tac. A-ti dezbraca sufletul in fata natiunii nu e de ici colo.
   A scris despre avorturile la romance, despre relatiile abuzive din familia romaneasca- din familia EI- si despre lucruri in general ascunse prin sufletele multora.
   Mie imi pare ok tipa . Cu ocazia acestei lecturi mai invat si eu cate ceva . Plus ca universul uman ma pasioneaza mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 25. Mai sunt ăia de coaching și dezvoltare personală?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Mai sunt și blogurile Pfuai! a căror unică menire e să arate ce interesanți și kul sunt autorii lor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Pestrea Ion-Daniel, detaliază un pic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 27. Nu stiu cum e cu bloggerii astia ca, personal, nu am suficienta rabdare sa citesc/analizez/behai la vreunul. Eu citesc un blog si atat, poate ai auzit de el Mihai Vasilescu Blog?! Da?! Nu?! Nu stiu dar omul e ce trebuie, se incadreaza in standardele mele. Cum zicea si Laura G, sa scriem despre ce ne pasioneaza fara sa dam 1 leu pe trafic. Restul… ahm… despre ce vorbeam? Mna… fuck, cam la asta se rezuma rabdarea mea cu restu’.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Aidi, parcă mi-e cunoscut… E un tip frumos și destept? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai, un tip frumos şi deştept cu tenişi în culori zglobii, care-i plac mult Florii de colţ. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 28. Zici tu de bloguri, dar orice blog, oricat de prost, e mai ok decat un…vlog! Pai ce abereaza vloggerul in 10 minute, poate fi parcurs lejer in maxim 1 minut in format text…Macar un blog poate fi citit pe diagonala, rasfoit, evaluat.

  Acum se arata o noua amenintare: blogerii care incep sa aiba sesiuni live pe Facebook. Barbosul sa ne protejeze de mamicile care fac live-uri cu discutiile lor la cafea, din care razbate violent parerea proasta pe care o are fiecare despre cealalta.

  Cred ca exista si o categorie a blogurilor de hate, unde autorul arunca cu venin in tot si-n toate, totul e de cacat, poporul e de cacat, tara e de cacat, vecinul e de cacat…dar el nu face nimic sa nu mai fie de cacat…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 29. @mihaaaaai, ia ce zice “alexa” despre tine, ca: “females are over-represented on this site” muahahahahahahahha

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @singlemum,
   Serios?! Hmm, n-aș fi zis. Pentru că e la polul opus lui Radu Constantinescu (și aici mi-a dat o lacrimă în colțul ochiului stâng. De emoție)

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @singlemum, M-am uitat şi eu pe ici colo şi am văzut, sau poate mi s-a părut, că peste tot sunt mai multe femei!
   Acest comentariu nu este de la un misogin!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 30. @Mihai, exact, damn… deci stii… Adevarul e ca din greseala de eroare am dat de blogul tau si well… I am still here every day. Hahaha. Hooked. Toata adunatura asta de oameni de aici e super misto. Adica… sa cauti si nu gasesti prieteni in viata reala cu care sa rezonezi asa. So… mda… frumos, destept si cu cititori alesi pe spranceana 😉

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 31. Ce bine ca n-am dat de niciun blog din cele enumerate in articol! Din cauze ca nu ma pasioneaza parenting, sport, moda, beauty etc.
  Dar am si eu o curiozitate. Cine naiba e madama grasa care da sfaturi de beauty? Fiindca am citit mai demult si la cetin pe blog de una grasa cu blog de frumusete. O fi aceeasi? Mihai, poti sau vrei sa dai numele blogului sa-mi arunc si eu un ochi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Oana.I, cred ca e monica’s beauty….

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. 95304? Mult al dracului frate! Un român din 200 e formator de opinie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @VictorR, stai liniștit, doar 4000 sunt active. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @VictorR,
   Dar cine a zis că bloggerii îs formatori de opinie?
   Și vloggerii? Intră și ei în suma asta? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 33. Așa, mai sistematizat, nu ziceți ce bloguri citiți fiecare? Că poate mai aflu de unii, alții.
  Preferabil tot din bula asta v-aș ruga, că vreau să citesc de plăcere, nu să mă enervez…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Catalin, eu citesc cetin.ro, zoso.ro, tvdece.ro, cabral.ro si cam atat consecvent. Si pe asta, normal. Duminica citesc ce mai pune Vasilescu aici, dar n-am retinut niciodata numele blogurilor spre care face trimitere. Si daca-mi mai apare pe FB vreun articol interesant, intru pe blogul ala.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Mihai ai comis un mare sacrilegiu. I-ai uitat pe blogarii paionati de OZN-uri si conspiratii. Cum strainii nu vor sa lase romanii sa ajunga la chintesenta Universului etc. Pai se poate?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 35. Nici eu nu citesc bloguri. Consider a fi pierdere de timp. În timpul ăla aş citi o carte.
  Am intrat însă, de curiozitate (să iau pulsul), în multe. Am văzut, am citit, am plecat şi dusă am fost.
  Am câteva persoane pe care le plac şi pe care le urmăresc pe facebook şi intru şi pe blog când e cazul. Ar fi aici: Corina B., Lorena L., Miruna, Laura G. 🙂 , Simona T.
  Urmăresc, tot pe facebook, şi persoane care nu îmi plac, pentru a păstra un echilibru şi a-mi face o părere despre ce mişcă prin online.
  Nu citesc deloc bloguri de parenting (m-am lecuit de pe vremea forumurilor, când am activat pe un forum de copii). Singurul blog de acest fel pe care îl citesc este acel blog blond care gândeşte, a cărei autoare am amintit-o mai sus. Pentru că acolo s-a reuşit o atmosferă caldă şi constructivă.
  Alt motiv pentru care răsfoiesc uneori bloguri este strict legat de design, IT.
  Am un singur blog pe care îl citesc zilnic în ultima vreme, acesta pe care scriu acum. Ca şi @Laura G., cred că apreciez cafeaua de dimineaţă, deşi uneori o primesc amară rău. 😀 Nu-i bai însă, face bine la silueta minţii. O minte suplă nu e de lepădat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 36. spre suta de mii?! oau, dar multi mai sunteti. fratica eu am noroc cu tine pt ca duminica le mai citesc si eu blogurile. in domeniul turismului, ospitalitatii si nu numai am vazut ca sunt destui care vorbesc vorbe. chiar cei care au o oarecare vizibilitate bat de multe ori campii. plus ca toti cei enumerati de tine au “subdiviziunile” lor. adica ala care vorbeste despre turism crede ca stie si cu ce se bea vinul sau cum se gateste pt ca a calatorit (cei mai multi nu pe banii lor ci pe banii altora). mai sunt si blogurile celor care ofera consultanta in absolut orice domeniu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Marius, e ok, doar 4000 sunt active. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mihai, si probabil mai putin de 1000 sunt interesante si fac nitelus trafic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Ai uitat de bloggerul de carte 😛 Chiar eram curioasă ce zici și la adresa lui :D.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Bookish,
   Pe noi ne-a iertat tura asta 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Aveam 14 ani şi asistam la o discuție intre două persoane cu vreo 35-40 ani mai multi decât mine. Vorbeau despre cărți, ceva despre cine a scris romane de dragoste în România. Unul spunea ceva de Ionel Teodoreanu. La un moment dat unul a aruncat către celălalt întrebarea care o formulez eu acum, şi care e valabilă şi pentru @Laura şi @Bookish: “când ai timp să citești atât?”
   Atunci era comunism, nu aveai multe opțiuni, dar acum….. nu mergeți şi voi în Mall, ori something?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Gigi, ?
   Mall? Mă scoate din minți ideea de a trepădui din ușă-n ușă (de magazin). De când cu magazinele online am scăpat și de calvarul probatului de haine&încălțări. La o cafea&o măslină merg numai în locațiile unde pot fuma (aici exista câteva)…

   Defect din copilărie: nu pot adormi, indiferent de oră și cât de ruptă de oboseală aș fi, dacă nu citesc. Iar dacă mă prinde acținea, fac nopți albe și zile negre când nu las cartea din mână. Uneori mă urăsc pentru asta. Eh, nimeni nu e perfect 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Gigi: timp este și oricum eu nici nu citesc așa mul precum alți bloggeri de carte (eu – vreo 40/an, alții între 60-100/an). De când lucrez fix lângă mall Afi și-mi procur zilnic mâncarea de prânz de aici, nici că mai am mare chef să intru prin magazine pt că am impresia că sunt toată ziua la mall, așa că, după muncă, vreau să fac altceva. Mă uit și la seriale/filme, ies în oraș cu prietenii, merg la sală. E timp pentru toate activitățile care contează cu adevărat pt tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 38. Mai sunt si cele ca si al meu, despre toate si nimic. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. Na!La asa ceva nu v-ati gandit nici unul.Pacat ca s a inchis:(((
  versuri-manele.blogspot.com/

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 40. Bloggerul de carte? Cum e cu bloggerul de carte? Dar cu ala de travel? :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Dorina,
   Nu se pune, sunt puțini. Cu 4000 de bloguri active, cine mai citește cărți? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 41. În bula mea nu sunt decât două categorii de bloggeri. În prima categorie erau câteva nume, în timp am cam rămas la un singur autor. De pe blogul căruia am aflat, de fapt, despre mărirea și decăderea lu’ tata, care nu a procreat decât fete. Ăla de m-a făcut să-l citesc zilnic și ba mă face să râd în ultimul hal, ba mă zguduie mai rău decât un cutremur. Și de parcă nu mi-e de ajuns ce/cum scrie, mai are și comentatori de soi bun. Din experiență zic, dă dependență blogul respectiv.
  A doua categorie e una extrem de cuprinzătoare. Bloggerii „WTF fumează autorul?!”, ăia pe la care m-a dus în goana netului un link, dar nu rezist să citesc mai mult de câteva fraze, că simt acut nevoia unei lobotomii totale. Autorul se pricepe la istorie și geografie, politică și micro/macroeconomie, astrofizică, daci, religie, buruieni și rolul muierilor în societate, cam cât ma pricep eu la rachete spațiale. Dar emite sentințe/afirmații (nu păreri personale, să ne înțelegem!) cam cu aceeași frecvență și convingere de deținător suprem de adevăr absolut cu care scriu mămicile de feisbuc despre semnificațiile profunde ale culorii căchiței plodului din dotare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 42. Pingback: De ce merită bloggerii să fie plătiți - Lipa Lipa

 43. Superb articolul si ai punctat foarte bn si la obiect..de curând am si eu un blog si nu m-am regăsit în lista ta??poate dau o idee de introducere pe viitor..eu am un blog facut din pasiunea care o am pt a scrie poezie ..si cam atat..e un fel de descărcare emotionala?Bafta in continuare

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Mda … pe limba lu’ Floare de colț … bag pwla-n gloabele tuturor. Nu contează blogu’ cât contează omu’… și comunitatea. Respect munca și pasiunea. MV e singurul care mai merită citit în ziua de azi. Din amintiri … pe lângă ce s-a spus aici : gaben, groparu, vis urât, haoleu, fulgerică, pitici gratis, etc. Zoso e un bulangiu fără pasiune, dar muncitor înrăit. Arhi mai merită respect pentru ceea ce face și cum o face.
  Sincer îmi e dor de livechat like mIRC. Keep it simple ?
  Ps. Imaginați-vă o sesiune de chat între userii de aici… ați zâmbit? Îi ghine atuncea..

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 45. Eu mai citesc tot atât de ”conștiincioasă” încă un blog, al unei tipe, dar nu are nici pe departe stil de prințesă, ci unul direct și frust și un simț al observației deosebit, vi-l recomand:
  https://feher.live/

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 46. Pingback: Articole interesante pe bloguri, 26 noiembrie 2017 | Iote Blog

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.