Intru la mega. La unu’ la care n-am mai fost până acum. Sunt oleacă iritat că de azi dimineață caut (și nu găsesc) nisip pentru pisici. Mda, nu caut orice nisip că nici pisicile mele nu sunt orice pisici.

Mă rog, revenind, că nu despre mâțe voiam să vă povestesc azi.

Mdeci, intru la megaimaju’ ăsta proaspăt descoperit, iau un cărucior și mă plimb printre rafturi căutându-l p-ăla cu chestii pentru necuvântătoare. Din față vine un tip și-i fac loc să treacă. Da’ nu trece. Se oprește-n fața mea și mă interoghează scurt:

– Ce cauți pe-aici, boss?

Io mă uit rapid în spate să mă asigur că cu mine vorbește. Nu mai văd pe nimeni în imediata apropiere, deci trag concluzia logică și definitivă că mie mi se adresează. Zic, totuși, să mai fac o verificare. Așa că-mi îndrept dejtu’ arătător spre propriu-mi piept și întreb șăgalnic:

– Eu?

– Da, boss, tu. Ce cauți pe-aici. Parcă-ți făceai cumpărăturile la mega din Victoriei.

Și-mi face cu ochiu’.

Probabil am o privire de bovină care vine de la câmp și găsește poarta vopsită proaspăt. Se prinde rapid că ori n-am băut cafeaua, ori nu sunt din cale afară de inteligent, așa că mă lămurește pe loc, pe tonul profesorului care-i explică repetentului clasei de ce ploaia cade de sus în jos sau de ce casele au nevoie de acoperișuri:

– Boss, îți citesc blogul.

Moment în care mă înroșesc ca o fecioară care simte pentru prima dată erecția colegului ei de bancă pe care-l credea prietenul ei cel mai bun (da, sunt un tip sensibil) și bâigui incoerent:

– Ăăă… ce tare…

Și tac. Pentru că creierul meu nu e-n stare de mai mult.

Omu’ meu se prinde că n-are cu cine la ora aia, îmi mai face o dată cu ochiul și mă bate bărbătește pe umăr:

– Ține-o tot așa că faci bine ce faci.

Și pleacă. În timp ce eu mă mai plimb o vreme printre rafturi cu un zâmbet idiot pe față.

Ce voiam să zic, prietene din megaimaj, să nu te superi că n-am fost în stare de mai mult, încă nu știu să reacționez la complimente. Și probabil n-am să știu niciodată. Dar să fii sigur că m-am bucurat de cuvintele tale de m-am pișat pe mine. Să fii sigur că ăsta-i genul de întâmplare ce mă face să merg mai departe. Să fii sigur că ăsta este singurul mod în care eu traduc termenul ăla atât de la modă acum: influencer. Restul sunt doar povești. Mulțumesc!

#Atât

mihai_vasilescu_influencer