4,846 cititori

Dumnezeu iubește porcii vii sau porcii morți?

Pentru că zilele astea cam sufăr de foame (nu întrebați de ce, nu vreau să merg în direcția aia), evident că văd peste tot în jurul meu numai mâncare. Chiar dacă nu e. Și cum mă spălam eu pe dinți alaltăieri dimineață, în timp ce mă gândeam dacă pasta de dinți o fi comestibilă, hop, mi-a trecut o chestie prin cap (tot legată de mâncare, evident). De unde până unde a apărut obiceiul ăsta cu tăiatul porcului de craciun? De unde barbaria asta care contravine flagrant perceptelor religiei? Sau nu? Păi nu ăştia erau ăia cu bunătatea și milostenia?

Amu’ să nu credeţi că m-am făcut brusc vegetarian şi mă apucase plânsul de mila porcilor. Pot să halesc un purcel de lapte la micul dejun şi să mă hrănesc juma’ de an doar cu ceafă la grătar şi salată de şorici cu lebăr. Doar mă întrebam așa, în treacăt, cum de e posibil ritualul ăsta violent, cu aprobarea bisericii. Pentru că, dacă aveţi impresia că porcii mor de moarte bună si şoriciul le cade singur la voi în farfurii, sunteţi uşor în eroare şi v-aş recomanda să asistaţi la o tăiere de porc. Eu am stomacul tare şi tot nu mi-a fost uşor să privesc la aşa ceva. Şi atunci? Cum de nu sar de fund în sus tatăl tâmplarului și reprezentanții lui pe pamânt?

Păi nu sar dintr-un motiv foarte simplu: e un ritual pagân care s-a moştenit dinainte de “învierea” tâmplarului. Doar ca între timp s-au prins onor popii ca nu poți sa ții prostimea doar cu zeamă de cartofi, mămăligă şi mere pădureţe. Prin urmare, au inventat-o p-asta cu Sfantul Ignat si ritualul sacrificării porcului care semnifică trecerea în noul an. Mă rog, este doar una dintre semnificaţii, pe celelalte puteţi să le citiţi şi singuri. Dăcât că par desprinse dintr-un film cu criminali în serie, nu din biblie.

Ia fiţi atenţi aici:

Remarcabila este functia preotului de mediator in relatia cu divinitatea, functie ce s-a pastrat in timp, in obiceiurile insotitoare sacrificarii porcului in viata traditionala. Concret el are menirea prin slujba religioasa pe care o face in fiecare gospodarie, sa valideze actul sacrifical si sa transfere in plan sacru carnea si masa ce urmeaza. Obiceiurile populare pastreaza, ca forma de rasplatire a preotului, daruirea unor parti din animalul sacrificat-limba, pielea, pulpa. (sursa)

Dacă nu înţelegeţi prea bine, vă traduc eu. Pe scurt, dacă tai porcul şi nu dai nimic la popă, ai belit-o. Eşti un păcătos şi-o să arzi in iad. În schimb, alfel stă treaba dacă cotizezi. Te iartă ăl de sus instant şi te mai şi încurajeaza: “bravo, coae, ce lovitură de cuţit maiastră ai, i-ai dat-o de nu s-a văzut”. Vă zic, religia asta nu e pentru toată lumea, tre’ să-i prinzi chichiţele şi să te pui bine cu doamne-doamne dacă vrei să-ț’ fie bine.

Stați așa că mi-au mai plăcut vreo doua trei chestii. Cică pe capul porcului se desenează semnul crucii în locul unde urmează sa-l loveşti. Băejnebun? Creştinism curat. Sau ca porcul îşi visează cuţitul in noaptea dinaintea tăierii. Cum ar veni, doarme el liniştit în cocină si deodată, jbam, i se arată în vis şuriul. Oare l-o visa color sau alb-negru? Auziți, dar ăia pe care-i taie industrial, în abatoare, ce-or visa? Că-i seceră cu mitraliera pe front?

Pe final, am rămas cu o nelămurire: dăcât noi, ortodocșii, trecem în anul cel nou curaţi si bine văzuţi? Nu de alta, dar pe fraierii ăia de catolici nu i-am văzut hăcuind un animal în fața casei. Sau se joacă cu soarta și-l sfidează pă domnu’?

mihai_vasilescu_porc

171 de păreri la “Dumnezeu iubește porcii vii sau porcii morți?

 1. Este cam la fel ca și cu tăiatul mielului de Paști.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 2. Păi de-aia a avut loc Marea Schismă: unii voiau să taie porcu’, iar ăilalţi nu.

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 0

  • Ăsta da motiv de separare. Că la homosexualitate și sex cu minori e întrecere.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @gabiI, am râs cu muci. :)))))))))))))

 3. Stimabile, o grămadă de obiceiuri care azi sunt legate de ortodoxie / creștinism sunt preluate din păgânism. Că nu era așa ușor să-i convingi doar cu vorba bună. Și atunci mai băgai un compromis (asta cu porcul, aura sfintilor – e luată de la păgâni), mai o măcelărire în masă prin America de Sud.
  Am fost la o înmormântare la care s-a trecut un cocoș alb pe dedesuptul sicriului înainte să iasă din casă. Nu mă întreba de ce, dar așa se făcea. Popa nici nu a tresărit la treaba asta. Era ceva normal, acceptat pentru el. Și tipa care închiria cocoșul (da, îl închiria că e greu de găsit cocoș alb) părea foarte credincioasă și nu vedea nici un conflict de interese, ca să zic așa.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Xenopol,
   Iată o idee de afacere: crești 1-2 cocoși albi și-i închiriezi. Că înmormântări au loc zilnic. Și îl închiriezi cu ora, deci mai multe ”acțiuni” pe zi 🙂
   În ce zonă e obiceiul ăsta minunat?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Laura G Prin Teleorman. Nu e o afacere din care să trăiești. Doar să-ți rotunjești veniturile maică.
   Doamne ajută la toți hoții și mai ales nouă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • in Vaslui au și ei juju asta

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Xenopol, oare mergea și cu curcan alb? Că știu io pe cineva care are crescătorie.

  • @Mihai Vasilescu Nu m-am interesat. Cred că se poate. Dacă merge să mănânci carne la pomană în post (face taica popa rapid o dezlegare) de ce să nu meargă și curcanul? Nu facem mofturi.
   Da’ acum stau și mă întreb de ce pasărea să fie albă, da’ nea’ popa se acceptă în negru? O fi pentru păstrarea echilibrului?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Alb?! Popa Paraluta a cerut la inmormantarea bunicii un cocos negru.Expres.Negru.si pentru el.Ce treceam pe sub,pe deasupra era in plus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dacă mă uit la televizor, văd numai porci vii, deci probabil că îi plac mai mult așa…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @catalin, și dacă mă uit în jur, văd numai porci vii…

 5. Io am altă curiozitate: dacă nu tai porcul de Crăciun, ce faci cu el? Cât îl lași să viețuiască? Doar nu-l ții în ogradă ca să moară de bătrânețe – iar el în afară de fripturici nu ne dă nimic (lapte, ouă, ca alte animăluțe mai darnice).
  Deci, oricum îl tai să-l mănânci. Măcar de Crăciun o faci așa, mai sărbătoresc 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Nici măcar nu știm durata medie de viață a porcului. Majoritatea mor după un an sau mai puțin de un an dacă sunt umflați cu premixuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Cel putin in romania sperata de viata pentru porc este de 72de ani. In timpul vietii porcul are timp sa meargă la scoala, sa bea bere si sa se inmulteasca…moare carunt si cu nervii vraişte…

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 0

  • @Laura G., a zis @Redoo tot ce era de zis. 😀

  • Laura G,stiu un caz cu unul care si-a luat purcel si s-a atasat de el,l-a tinut vreo 3 ani.Cu porcul liber prin curte ca animal de companie,spalat,dat voie prin holul casei,mancare din mana,etc.Si-l chema Giungiu(pe porc,nu pe stapan).Daca ghiceste cineva de la ce-i venea numele ,dau o bere:))).Nu stiu finalul,omul inca traieste,porcul a ajuns la ceruri dar nu stiu in ce mod.Oricum,cunoscandu-l pe tip pot sa spun cu mana pe inima ca nu era mare diferenta intre el si Giungiu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Marius,

   ‘Giungiu’ = era ciung? Era amator de gin?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Solandi, ?
   Porc ciung? Adică n-are o mână? Păi, de la natură el n-are niciuna.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • De la Gingis han!Cum naiba i s-a parut nebunului ca porcu’ seamana cu sefu’ mongolilor habar n-am.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Laura G,
   De la paralela stăpân-purcel care semănau , mi-a ieșit porc ciung. 😀
   Și, fără legătură cu povestea lui Marius: uneori chiar am impresia că unii oameni au patru picioare iar unele animale două mâini …

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Marius,
   Faină asta 🙂

   Seamănă porcul cu sefu’ mongolilor cum seamnă numele Giungiun cu Ginghis Han…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ba eu cred că îl chema Ciuciu pe porc. Ciuciu slană cu boia, ciuciu carne în untură, ciuciu piftie din adidașii lui. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 6. La o bobotaie, bietul porc a fugit cu paiele aprinse, de atunci tata cheamă popa să-l consulte / pe porc / dacă-i mort sau are chef de zbenguială. Îi dă cu crucifixul peste c….e, dacă grăsanul nu guiță se dă ordinul: – noa amu ! Plata este cam 3 kile de șunculiță și-o uiagă de pălincă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Să înțelegem că dacă nu mișcă din c…e, masculul e mort?
   Scroafa cum se verifică?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • Cu cardul.

   Comentariu beton! Thumb up 59 Thumb down 0

  • @edelweiss,
   Ce înseamnă experiența! Cine știe, știe… 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @edelweiss, doamne ferește :)))))))))))))))))).

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Păi de ce “Doamne fereşte!” Elena? Îi treci cardul prin fantă şi vezi dacă şi cum mişcă!!! ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Dacă nu mișcă e cardu gol

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • @Victor, nu prea prea mai merge cu trasul prin fantă…acum sunt contactless..

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Doar agiti cardu de la o distanță de maxim patru metri,dacă scroafa este vie in următoarele secunde deja a luat 5 sacose si este in plin fuleu spre primul mall.Se poate trezi din morti si de la mirosul de card.Lazar stie.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

  • Daca.i cu coaie îi pute carnea !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @francisca, ieftin.

  • @francisca,
   ‘Îi dă cu crucifixul peste c… e, dacă grăsanul nu guiță se dă ordinul:… ‘

   Zici de crucifixul ăla cu care vine apoi… să-l pupăm … la diverse sărbători?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Solandi,
   De ăla zice. Habar n-au românii pioși câte c…e de porc au pupat până acum. Și-apoi cică le-a mers bine 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 7. Și zici că nu se amestecă biserica în treburile statului. Cred că ideea cu dijma pe oo un preacuvios a visat-o si i-a servit-o plocon lui Varujan.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mona, neah, e de la Năstase. Adrian.

  • Nu mă convingi. În cazul porcului, biserica tot își primește dijma. La ortodocși mai puțin, că e numai o bucată de piele sau pulpă sau ceva. Unde mai pui că dacă recunoști că nu te îngrași de la glandă ești pur și simplu iertat, gras dar iertat. La catolici dijma este din start mai mare. Ăia tac și fac. Plătești penitențe cât te țin bojocii. Crești 3 porci, unul îl mănânci cu glandă cu tot, pe ăilalți îi vinzi și cumperi 2 luni de liniște. D’aia spun că nu e de la Năstase. Biserica iese în pierdere clar, trebuie să se alinieze și uite că a găsit cine să le umble la oo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 8. Vasilecule mi-ai făcut ziua foarte bună. Am râs de mi-a tâșnit sucul de portocale pe nas.
  E de comă, nu alta.
  Pentru mine, porcu’-i pasărea și leguma preferată. Și da, de obicei îi trăgeam un ciocan în frunte înainte să-i iau glanda. 😀

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 9. Eu am o nelamurire. De unde stiu ei ca porcul viseaza cutitul? S-au dus dimineata in cotet si porcul era transpirat si agitat si uitandu-se la ei cu ochii bulbucati a spus: – Coaie, am avut un cosmar azi noapte, se facea ca……

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

 10. Dumnezeu iubește porcii ! Îi imbracă în negru și îi trimite cu cerșitul, aka obiceiuri, pe la săracii cu duhul !

  Godacii sunt victime colaterale !

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @Ananas, ahahahahaaaaaaaaaaaaa, ahahahahaaaaaaaaaaaaaaa.

 11. Cred ca tine putin de pragmatism. Taie porcu vara si pana ajungi sa-l termini de transat ti-l mananca mustele. Plm, de cand exista frigidere pe toate drumurile n-am mai mancat o carnita de la garnita de cand traia mamaia…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Am gasit carne la garnita la un stand cu produse românești
   Normal că n-am luat
   Nu mai țin minte supermarketul….

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Redoo, fac în fiecare iarnă carne la garniță. A rămas un obicei de când mergeam la ski la vreo cabană pierdută prin munți. Ești invitatul meu cu prima ocazie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 12. Man, am ajutat de mic la tăiatul porcului, am și tăiat vreo câțiva porci la viața mea, dar n-am auzit de treaba aia cu crucea făcută pe capul porcului. De altfel, nu știu cum e prin alte părți, dar la noi nu lovești porcul în cap cu nimic. Îl înjunghii în gât. Vițeii îi amețești cu lovitură de ciocan între coarne (am tăiat și d-ăștia ?).
  Oricum, cea mai mare parte a tradițiilor și obiceiurilor de la noi sunt pre-creștine, n-au treabă cu biserica, dar ninjalăii profită de orice.
  Aaa, da, uitasem. Deși au fost ani când tăiam chiar și 5 porci într-un weekend, iar bunicii erau oameni “cu frica lui dumnezeu”, cum se zice, niciodată n-am văzut picior de ninja prin curte și nici n-au dat nimic din porc vreunui specimen din tagma preoțească.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Ionut, well, deci ați trăit în păcat.

  • @Mihai, n-aș zice. Dumnezeii, cristoșii, maica domnului și alți sfinți erau folosiți frecvent în desfășurarea acțiunii, în special când porcul se dovedea un adversar redutabil cu vaste cunoștințe de comando și cu o iuțeală de invidiat (încă am vreo 2 semne pe picior după ce m-a târât unul prin grădină – a scăpat din mâna celorlalți și am rămas doar eu, ca prostul, să-l țin ?).
   De asemenea eram foarte credincioși când închinam un pahar (două, trei, patru….) de țuică sau vin fiert înainte, în timpul și după terminarea acțiunii.?
   Ba ne mai făceam și cruce admirativ când vedeam câte un Ghiță d-ăsta supraponderal, pe la vreo 200-220 de kile, dar nu cu multă grăsime.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 13. Cred ca ai fost supărat de @Preacuviosul părinte Popomohaci, zilele trecute, când a povestit ce face el de două ori pe an!
  @LauraG și @Elena, v-ați chinuit cu sudoarea frunții să obțineți de la Preacuviosul părinte Popomohaci ceva, şi Mihai dorește să vă pună bețe în roate şi să vă ia slana de la gură!
  Părerea mea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Gigi,
   Simt cum slana aia promisă va merge pe alte căi. Măcar am scăpat de grija pozelor. Să-i trimită Vasilescu poze/selfie 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Gigi, nu cred că @Mihai vrea să-mi ia slana de la gura. Știe că-mi pierd inspirația (și expirația) dacă face asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Cine tulbură liniștea Domnului p-acilea ?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Fantomele!?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Cam nehalite fantomele astea

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 14. Pai, daca te gandesti la faptul ca noi mancam TOT porcul ala, inclusiv din oase facem piftie si din zgarciuri si sange mai fac un carnat, motivul devine foarte clar: suntem, sau eram, rupti in cur de foame, d-aia!

  Stateau Ioane si Gheorghe intr-o zi cu soare, morti de foame, se uitau la porc si, ca in “Tom si Jerry”, le-a aparut sunca in ochi.

  Acuma, stii ca nu ma pot abtine: de ce faci foamea?! :))

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Mihai, pentru că am avut o vară interesantă în care nu m-am abținut de la haleală. Știi ce zic?

  • Te ajung blestemele graselor?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @mas, ar vrea ele. Doar că eu îmi asum că mă îngraș de la mâncare, nu de la glandă și de la retenția de apă. Prin urmare, s-au dus deja șase kile. 😉

 15. A, nu-mi aminti, e ca în filmul cu tăcerea mieilor. Mi-a luat ceva timp să uit cum guiţau porcii de Ignat, când eram copil şi mă aflam invariabil în vacanţa de Crăciun la bunici.
  De văzut nu am văzut niciodată, deşi se întâmpla la doi paşi de casă, în obor. De popă nu-mi aduc aminte să fie prezent, dar poate nu am fost eu vigilentă în momentele alea, dădeam imaginar pe repede înainte să se termine odată. Oricum, am încetat de mult să mă mai întreb ce anume justifică ritualurile de tot felul.

  Iar faza aia ‘că porcul îşi visează cuţitul în noaptea dinaintea tăierii’ e soră cu ‘fecioara îşi visează viitorul soţ în noaptea de Sânziene?’. Interesantă extrapolare. 😀

  @Mihai V, eşti la dietă? Îmi pari cam pofticios în articolul de azi.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Solandi, îhî. 🙁

  • De ce sa nu combinam traditiile? Fecioara -un model ideal,in vid- isi viseaza porcul in noaptea de Sanziene. Porcul isi viseaza fecioara. (fie vorba intre noi, cre’ ca asa s-a nascut “Povestea porcului “). Ambii viseaza si cai verzi pe pereti, ca o garnitura de ceva verde e sanatoasa. Daca proiectam modelul intr-un mediu ceva mai vasluian, se mai viseaza si cutitul.
   Iara reprezentantul local al agentiei de farmazoane si spiritualitate adauga, pe un ton sfatos,in background: “vise taica,vise…”

   Sau, cum sta scris printr-o erata a intelepciunii stramosesti, revizuita si adaptata nevoilor contemporaneitatii : “Veta VISA de visa,Vasea viza isi lua”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 16. De craciun cand se taie traditionalul porc, urarea pentru cei ce-l parlesc la foc de paie este: sa-l mancati sanatosi! Intr-o iarna nea titi, a avut ceva necazuri si a vandut cam tot…inclusiv porcu. Cum la tara te rade lumea, nea titi a adus o in curte o buturuga mare a acoperito cu paie si s-a invarti vreo doua ore pe langa foc cu toata familia. Mucalit le raspundea celor ce-i urau traditionalul sa-l mancati sanatosi cu Asemenea si dumneavoastră!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 17. Am tăiat peste douajde porci,vreo trei manzati,cinspe miei,găini la viata mea si până acum nu m-a bântuit spiritu la niciunu,probabil stiu ca m-ar durea in penix si asa-i o pierdere de vreme.Io zic ca in plin măcel nu ar fi indicat sa fie un confrate de-a lu Dani AtotHaiducu prin preajmă,ca poate confund dracu porcii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • Cu ce e mai abuzat un porc omorât curat, uman, creștinește cu o intepatura in inimă,
   față de raci de exemplu ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu tai in inima ca rămâne sânge in el si devine carnea tăioasă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Jugulara ?
   Că intotdeauna țin de piciorul din spate

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Dap,de câteva ori am lovit atât de precis si adânc încât am intrat cu varful lamei între vertebrele cervicale.La rasucirea lamei am auzit si trosnitul vertebrelor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Criminalilor! Conversația voastră parcă-i ruptă dintr-un serial despre mafia napoletană 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @edelweiss, nasol ar fi daca l-ai pune și pe grătar.

 18. Când eram copil, urmăream fascinată tranșarea porcului. La tăiere, mă încuiam în casă să nu-l aud cum guiță. Da da, știu, sunt psihopată, ce-i nou sub soare?!

  Am râs azi ca niciodată la comentarii.
  Edelweiss… “cu cardul”. Lăcrimi!! Cu lăcrimi am râs, bulbuci și muci și grohăituri de râs!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Vera, mi-e frică de tine!!!

  • @MV No need, boss, în afară de 2 puişori, un boboc de raţă şi niste plante în ghivece, n-am alte decese pe conştiinţă 😀
   Adică te pot chinui, cum ar veni, da’ nu te omor (tu general :))))))) )

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Vera,nefericitii aia de puisori au fost asomati cu cracii aia beton la care bălesc neste comentaci?Am impresia ca cracii aia armați stăteau ei pe neste umeri,puișorul a dat ceva naspa pe sifon,rotire violenta de bazin spre stânga sau dreapta,puisoru cu gâtu moale si trosc,ce-ai facut mă?Putem să-i spunem la puișor:David,Vasile,un oarecare.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • edelweiss, nu, dar lol!
   Puişorii erau chiar pui de găină şi da, i-am călcat! Ca şi pe bietul răţoi. Am plâns după fiecare, mai abitir după boboc, că-l crescusem chiar eu câteva luni, avea şi nume, Goguţu. Ah well…

   La craci nu mai băleşte nimeni momentan, e linişte şi pace. Prea multă pace chiar

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. De menirea preotului m-am lămurit de mult. Și de menirea porcului.
  Într-o zi am mâncat la prânz ceafă de porc cu cartofi prăjiți, seara acasă am avut același meniu iar a doua zi la prânz am zis că mai merge o porție la fel. Pe scurt: porcul e viața mea! Și da, nu mă interesează cum a fost sacrificat, atâta timp cât un porc mai puțin e un moment de bucurie pentru mine.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Asta o spuneți toate
   Toate feminizdele

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @Colonele, ei uite că de data asta chiar mă refeream la porc. Adică la animal. Nu-mi sari la gât decât dacă ai vreun popă pe mânecă. Sau as.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Elena P, io credeam că porcul a ieșit din viața ta. 😛

  • @Redoo, tocmai a fost bărbatu-meu la măcelărie zilele trecute. A găsit un măcelar care-i place. Și după ce a cumpărat ce-și dorea îl ia măcelarul deoparte și-l întreabă așa, cu jenă dacă nu vrea o bucățică specială. Fără să-i zică pe nume. Și al meu tot nu înțelegea. Și vine nevasta măcelarului și văzând că ăștia doi nu se înțeleg îi zice-n gura mare.
   Amândoi s-au făcut roșii ca racul! :)))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Anouk,i-a întrebat dacă vor pizdulice,este?:)))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Paco, Absolut! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. Eu n-am participat niciodată la tăiatul porcului și habar n-am dacă și catolicii fac la fel. Cred că nu. Ăia nu se dau în spectacol așa.
  Mi-a plăcut, însă, să văd cum se tranșează animalele. De obicei de Paște asistam la tranșatul mielului că n-am avut vreodată un porc întreg. Tata tăia animalul pe o masă mare, iar eu îl asistam ca într-un laborator. Am învățat multe.
  Am făcut acum câteva veri o petrecere mare pe plajă. Am cumpărat un miel și un ied și ne-am dus să-i tranșăm la prietenii din pescărie.
  După ce am terminat n-am mai putut să gust nici o bucățică de carne.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk: trebuia să bagi un pahar de tărie înainte și aia era.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @John, :))) păi deja eram pe la a treia zi de tărie!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Bă da mă mai lăsați cu” civilizația catolică” ?
   Ăștia sute de ani au omorât și torturat OAMENI, in numele creștinismului
   Cum sună “concilierea prin tortura” ?
   Sună bine

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Nu vorbeam de “civilizația” catolică ci doar că ăștia parcă fac lucrurile mai pe șest, nu sunt așa ostentativi. Sau încearcă să nu fie chiar și atunci când torturează.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Asta înseamnă că-s de preferat ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Cine a zis ceva de preferat, Colonele? Eu fug de Biserică, oridecare ar fi ea, ca dracu de tămâie, cum s-ar zice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Catolicii vestici nu taie porcu’ de Ignat, astia din Romanica s-au dat dupa obiceiul locului.
   Intr-un an, daca-mi amintesc bine la revelionul 1991, ca abia-l nascusem pe fi-miu, am facut petrecere la un coleg catolic, de fel de prin Tulcea. Taiasera ai lui porc si-i pregatisera masa de Revelion. Jur ca toata noaptea am crezut c-am mancat carnati si sarmale din peste, cand a venit si friptura si avea tot iz de peste, ne-a zis ca el nici nu-l mai sesizeaza, ca asa miroase toata carnea primita de la parinti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Normal ca nu se dau in spectacol catolicii .Aia asteapta sa adoarma si-i pun o carpa cu formol pe nas apoi il omoara cu perfuzii cu solutie salina.Medicul veterinar verifica decesul ,porcul e dus in sura si-l transeaza la lumina lanternei .Doua saptamani dupa aceea e pomenit in fiecare dimineata cand isi fac rugaciunile.Deh,civilizatie,nu ca la noi….

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 21. Nu stiu de cand este obiceiul dar stiu ca ne—a ramas acest obicei din simplul motiv ca turcii nu mancau porci fiind musulmani, asa ca doar porci puteam manca ca-n rest dadeam de toate tribut la turci.
  Asa ca banuiesc am inceput sa ne mintim singuri cum ca-i bun porcul pt ca oricum altceva nu se mai gasea in batatura taranului roman.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Lalaverim, boss, pe vremea când ne luau turcii bir, țăranul român tăia cel mult o mămăligă de crăciun.

  • Nici macar mamaliga , cel putin in primii 150 de ani din cei 400 de ani de dominatie otomana, ca nu descoperise Columb America 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu ca vreau sa fac pe dasteptu’- e ceva nonvolitiv, cre’ ca a bagat Soros vreo’ porcarie in bere- insa sper ca esti constient (a) ca mamaliga nu se face doar din porumb,nu ? Hint: mei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Na, privind în urmă, omenirea a stat întotdeauna bine la capitolul sacrificii animale sau umane 😛 Semnificațiile sunt mai multe, mie mi-a plăcut aia cu înduplecatul divinității. Adică zbang, omori porcul și-l trimiți ca mesager. Îmi și imaginez dialogul dintre zeu și porcul mort făcând mătănii să-i fie iertat stăpânul 🙂
  Nu leșin când văd sânge, dar am fost o singură dată la tăierea porcului și aia mi-a pus capac. Iubitul ce-l aveam atunci era cuțitarul șef, gizăs, parcă se transformase într-o bestie ce fugea după porc și ăsta de el.
  Cred că de la strămoșii vânători-culegători am moștenit doar genele de adunat ierburi, sigur n-aș supraviețui vreunui cataclism dacă ar trebui să prind animale și să le fac felul 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @miha s, ți-a făcut cadou vârful urechii?

  • Pai daca era reala aia cu omori porcul si-l trimiti ca mesager trebuia sa-i dea si porcu’ nu sa-i trimita spiritul iar fizicul sa-l halim noi:))).Si crede-ma,habar n-ai ce zace in tine cand o fi vreo chestie de supravietuire, omoratul animalelor o sa fie pistol cu apa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Marius, e foarte probabil să ai dreptate, cine știe ce fiară zace în adâncuri 😛 Sper să nu fie nevoie niciodată să aflu. Să rezist cu crengi, iarbă, frunze, fructe.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Inainte de Yahoo Messenger a fost Ghita messenger. Inchipuie-ti dialog:
   “Bre Deceneu, a raspuns Zamolxe, ca i-am trimis deja trei godaci si se face ca ploua?”
   “Nu,Gebeleizis, tu-i brazda branzei ma-sii, o fi offline. Tre sa-i mai dau un porcuping, sa vad cum sta treaba”
   “Lasa bre vieru-n pace ca ramanem fara bucate cand vin vecinii cu legiunile in colinda. Ia ada fro’ trei sulite si cheama-l pe Dapix,ca s-asa freaca viezurele la rece. Si vezi s-aiba bracinarii stransi, ca daca pierde prea multe pachete pe drum nu se mai intelege mesajul.”

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Peredhil – 🙂 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Eu cred că tatăl tămplarului a zis : dați o pulpă săracilor. Popii au pus o virgulă și a rămas : dați o pulpă, săracilor.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Eu cred că popii au extras un “p” din pulpă, că erau prea mulți…

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • @Shoric, mai nou cred că nu se mai pune virgula, doar se scoate o literă. ? Iar ninja execută directiva cu sfințenie.?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Shoric, știi tu ceva, dar nu știi bine. De fapt a vrut să zică “dați o PULĂ săracilor”.

 24. “Remarcabila este functia preotului …..sa transfere in plan sacru carnea si masa ce urmeaza.”
  Intrebarea mea e, daca mananc in plan sacru, ma mai ingras sau pot sa mananc orice si oricat de mult?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • În plan sacru se mănâncă ori cu dumicați și aștepți minunea să te saturi, ori cât vrei și ce vrei și o aștepți pe astălaltă. Da’ , după cum îmi pare mie la Mihai și din ce știu și de la mine, aia prima nu prea se întâmplă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Florr, de îngrășat te îngrași doar de la glandă, ce naiba.

 25. Si cam ce te-ar mangaia pe tine ? Sa moara mai intai de moarte buna ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Faiantaru’, pe mine, boss? M-ar mângâia să nu mai existe ipocrizie. Mai ales în biserică.

  • O fi el porc, da’ merita si el o slujba acolo inainte sa dai iama in el, nu ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai,se simte din primu rând scris de tine ca te bate foamea cu cinci la zero.Cand gâlgâie foamea in glandă si cea mai betoana miss dintre misse daca ar veni la tine i-ai spune : Hai viteză,in mm de strâmbă.Este ca ai ochii umezi de la foame ?Ozanule Balabancule care esti.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Las și eu asta aici…
   Mănânc niște chiftele de vită cu sos de iaurt și rodie și-un orez curry.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Vera,shht că este un flămând pe acilea si sta cu destu tremurând de foame sa dea ban la aia care mănâncă chestii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @edelweiss uhhmm, corect! Remediez!

   Băi, nene, dar ce tare e coaja asta de pâine de marţea trecută! Fmm de pesmet nenorocit :((

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 26. Primii ani i-am trăit la țară într-un sătuc de lângă Bârlad. Aveam cred patru ani când , de Crăciun, au tăiat porcul. Nu știam unde să mă ascund de groază și vă asigur că țipătul lui îl aud și azi în suflet.
  Am citit “Spovedania unui preot ateu”, cred că și voi. Sunt în continuare credincioasă dar cred că religiile trebuiesc complet regândite. Complet.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @GMT, ce voiam să întreb, da’ șorici ai mâncat din el?

  • Mihai, nu mai tin minte ce am mancat din el. Mai degraba tin minte emotiile, starile sufletesti…Memoria mea e selectiva. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @GMT: și azi mănânci doar pește? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • John, nu mananc doar peste, mananc si carne…mai rarut ca-i mai dragut. Luni, miercuri, vineri nu mananc carne si incerc sa tin si posturile de Craciun, de Pasti…Daca ma intrebi ce-mi place intre peste si carne iti raspund ca pestele, il ador. Fructele de mare nu mai zic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Noi n-am avut frigorifica Miele din mosi-stramosi ca voi astialalti, Mihaie, suntem mai amaresteni asa. Cam pe atunci ziceam noi ca se aseaza frigul …

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 28. . În vremea aceea a grăit Domnul cu Moise şi cu Aaron şi a zis:
  2. “Grăiţi fiilor lui Israel şi le ziceţi: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate dobitoacele de pe pământ:
  3. Orice animal cu copita despicată, care are copita despărţită în două şi îşi rumegă mâncarea, îl puteţi mânca.
  4. Dar şi din cele ce-şi rumegă mâncarea, sau îşi au copita despicată sau împărţită în două, nu veţi mânca pe acestea: cămila, pentru că aceasta-şi rumegă mâncarea, dar copita n-o are despicată; aceasta e necurată pentru voi.
  5. Iepurele de casă îşi rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta este necurat pentru voi.
  6. Iepurele de câmp îşi rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta este necurat pentru voi.
  7. Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.
  8. Din carnea acestora să nu mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi, că acestea sunt necurate pentru voi.
  9. Din toate vieţuitoarele, care sunt în apă, veţi mânca pe acestea: toate câte sunt în ape; în mări, în râuri şi în bălţi, şi au aripi şi solzi, pe acelea să le mâncaţi.
  10. Iar toate câte sunt în ape, în mări, în râuri, şi în bălţi, toate cele ce mişună în ape, dar n-au aripi şi solzi, spurcăciune sunt pentru voi.
  11. De acestea să vă îngreţoşaţi, carnea lor să n-o mâncaţi şi de stârvurile lor să vă îngreţoşaţi.
  12. Toate vietăţile din ape, care n-au aripi şi solzi, sunt spurcate pentru voi.
  13. Din păsări să nu mâncaţi şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgripţorul şi vulturul de mare;
  14. Corbul şi şoimul cu soiurile lor;
  15. Toată cioara cu soiurile ei;
  16. Struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui;
  17. Huhurezul, pescarul şi ibisul;
  18. Lebăda, pelicanul şi cocorul;
  19. Cocostârcul, bâtlanul cu soiurile lui; pupăza şi liliacul.
  20. Toate insectele înaripate, care umblă pe patru picioare, sunt spurcate pentru voi.
  21. Dar din toate insectele înaripate, care umblă în patru picioare, să mâncaţi numai pe acelea care au fluierele picioarelor de dinapoi mai lungi, ca să poată sări pe pământ.
  22. Din acestea să mâncaţi următoarele: lăcusta şi soiurile ei, solamul şi soiurile lui, hargolul şi soiurile lui, şi hagabul cu soiurile lui.
  23. Orice altă insectă înaripată care are patru picioare e spurcată pentru voi şi vă spurcaţi de ele.
  24. Tot cel ce se va atinge de trupul lor necurat va fi până seara;

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Și bărbosul suprem se aștepta ca alde Moise ăștia să umble cu atlasul zoologic după ei când îi tăia foamea???

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Aveau o aplicatie, ceva gen ThatsCrap. Sau, poate http://www.jewogle.com, desi la cum arata situ’ cred ca developeru’ a incurcat cele 10 porunci cu cele 10 plagi egiptene.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Aaaa, la final, văd că păcatul ține numai până seara. De-a doua zi ești iertat. Și poți s-o iei de la capăt…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @kitana: și iacătă ipocrizia. Porcu’ nu tot ‘Niezo l-a făcut?
   Ioi…Tulai Doamne.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @kitana, te-am pierdut la “labă despicată”. Io nu reușesc să fac decât d-aia normală.

  • Eu credeam ca liliacu-i floare, iara nu pasare. Nu mai zic ce viziuni eronate aveam despre etimologia termenului “pupaza”. De exemplu: “Pupaza de Servil a zburat din guvern “.

   “Toate vietăţile din ape, care n-au aripi şi solzi, sunt spurcate pentru voi”
   Sa inteleg ca daca-ti plac fructele de mare, ai cam belit caracatita.

   A,si dpdv gastronomic sursa citata poate fi imbunatatita. Iepurele in sos de vin e dumnezeiesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 29. deci n-au voie porc, dar nici iepuri pt ca rumega, lilieci pt ca sunt pasari si insecte cu 4 picioare. :)))))))))))))
  acum pot sa cred ca aveau impresia ca iepurii rumega si ca liliecii sunt pasari, dar nici sa numere picioarele unei insecte nu erau in stare??

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Iepurii nu rumega ever! In schimb is coprofagi(isi mănânca propriile biluțe!)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Eu am crescut în Banat,tăiam câte doi porci.Nu am văzut în viața mea cruce pe capul porcului ,sau popi prin preajmă.Singura dată cu lovitul în frunte a fost cănd așa zisul măcelar ,beat lemn la 7 dimineața ,nu a nimerit bine punctul G,porcul s-a smuls și a luat-o la fugă.Eu l-am încălecat și fostul cumnat i-a troznit un baros în frunte spre liniștire.Din acel moment m-am ocupat eu de împuns.La noi în zonă se face un produs numit sângerete,prima împunsătură trebuie sa lovească fix jugulara ca să se scurgă tot sângele,care se adună și se folosește la produsul mai sus amintit.Apoi se împinge cuțitul și se ține, până ce după prelungi horcăituri ,porcul trece spre cele veșnice.Să aveți o zi plăcută și poftă bună la hamburgeri.Da,da @Mishu ,cu tine vorbesc.Că îți plouă în gură după unul cu de toate și de câteva zile o dai cotită pe aici pe blog,ba cu grași,ba cu alimentație sănătoasă ,azi cu porci.
  Du-te bre,ia cel mai porno hamburger că nu e un capăt de lume.
  PS.Da trebuie să ne povestești ,că poate te recunoaște vreun cititor cum îți curgeau sosurile pe barbă și tu pui un articol căt de bună și sănătoasă a fost salata de păpădie cu mugur de fluier mâncată la restaurantul hipster,,Briza Apoteotică”

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Si eu tot in Banat. pe langa Paulis.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Eu unul nu am auzit ca sacrificatul porcului e cumva preluat in canoanele ortodoxe…
  aici: http://www.crestinortodox.ro/editoriale/sfantul-ignatie-taierea-porcului-98418.html
  e detaliata chestiunea:
  „Cert este ca Biserica nu poate recomanda si incuraja taierea porcilor in vreme de post. Pentru crestini, Craciunul nu e doar prezenta unor carnati, sarmale, sunca, caltabosi, cozonaci, …pe masa. Pentru acestia, important e ca Fiul lui Dumnezeu sa Se nasca in ei. Dar omului din zilele noastre ii este mai usor sa taie porcul, sa-si condimenteze carnatii si sa-i manance fara retineri. De altfel, isi spune ca e destul de dificil sa explice cum Fiul lui Dumnezeu, nascut din vesnicie din Tatal, Se naste din Fecioara Maria. Asa ca alegerea sa sta in ceea ce ii cere mai putin efort.

  Atat de mare era credinta celor din vechime, incat ei respectau cu sfintenie vremea postului. Astfel, taierea porcului se facea dupa Craciun, ca nu cumva sa se spurce vreun vas cu carne de porc, cu “de dulce”. Astazi, se crede ca porcul trebuie taiat in ziua de Ignat, pentru ca de acum incolo nu se mai ingrasa, nu mai pune carne pe el si nu mai mananca, pentru ca si-a visat taierea.

  Nu-mi ramane decat sa va reamintesc ca viata nu inseamna doar “a umbla in trup”, adica a indestula pantecele si a saraci inima”

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @kla,
   Simțeam io că tre’ să vină cineva să ne tragă de urechi, în plin banchet.
   Ce să zic? Suntem niște păcătoși…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @kla: ai dreptate, mai trebuie să și caci, barem o dată pe zi, altfel te ia Ambulanța.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @kla, io sper că trolezi. Altfel o să mă faci să te întreb ce plm are de-a face dumnezeu cu porcii.

  • Nu-mi ramane decat sa va reamintesc ca viata nu inseamna doar “a umbla in trup”, adica a indestula pantecele si a saraci inima”

   Corect, din cand in cand e util si recomandat sa mai umbli si prin trupul alteia sau altuia. Si nu ma refer aici la chirurgi sau medici legisti.

   /*comentariu lasat de un exemplar degenerat al societatii, prea inept pentru a se ridica din balta imunda a materialismului sau pentru a dezvolta vreun embrion de aspiratii spirituale */

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Relax, @Peredhil, dacă ăl’lalt trup ie al consortului legal, te aprobă și Coaliția ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Cand eram mic am asistat la taieri de porci. stiu sunt pagan, mai ales ca ma si urcam pe ei. tataie ii hacuia, le facea felul, ii transa etc porci in sutana, in ograda noastra la taierea porcului, niciodata. curtea bunicilor gard in gard cu a popii si a bisericii eram vecini. tataie ” iubea” maxim porcii in sutana, ultimul batea peste 120 de kile in viu si de frica sa nu-l confunde tataie cu ala din cotet nu trecea neam pe acolo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius, poate-l convingem să treacă pe la @edelweiss.

  • Taci si rabdă fiule,asa-ti trebuie dacă te-ai lăcomit la bucate,acu stai si zgârii cu unghia usa frigiderului.Este că numeri frigidere ca sa adormi?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @edelweiss, nu asta ar fi problema, ci că toate sunt pline.

  • Nu-i plângeți de milă că Mihai rabdă până ajunge la greutatea ideală (ideală pentru nebuni ca el, nu pentru noi, ăștia, normalii ?), și apoi îl vezi iar că postează poze cu hamburgeri de juma’ de metru, povești despre salată de vinete cu roșii, reclame mascate la pizza cu de toate și alte chestii d-astea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut, păi fac loc pentru crăciun. :))))))

  • @Mihai, porcul ninja nu cred ca mai este prin sat. Cica juca poker in biserica, dar pt @edelweiss gasim altul. tocmai ce fac degustari de scrofi, vite si desigur, vin rosu. sa nu- mi cada greu.
   @edelweiss, mihai rabda ca e rabdator din fire.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Băbajeti,ce este aia greutate ideala?Eu la 1.95 am 106 kile,nu prea am tesut adipos.Până in 110 kile mă simt in vână.Depinde ce masă musculară ai nu câte kile scrie in tabel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @edelweiss, io, ca să fiu fericit, trebuie să am sub 75. La 1,81. Azi dimineață aveam 79. Deci mai durează fro 3 săptămâni.

  • Pune prietene un muschi pe tine,lasă dracu ceafa de papadie.Trage de un fier,fugi cu o grasa in brate.Saptescinci de kile,ai vise umede de Kate Moss?Plm vrei să ai genunchi de capră?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @edelweiss, neah, io o ard pă genu’ filozof astenic. Are mare trecere la hipsterițe. 😛

  • Mihai,stii că nici o păpădie nu creste in umbra unui stejar

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @edelweiss, în cazul meu, eu sunt stejarul. 😉

 33. La un dineu, preotul catolic este asezat langa rabin.
  Se serveste un superb cotlet de porc si preotul ii zice lui rabi:
  – Din asta nu o sa mancati?
  – Evident, nu imi permite religia.
  – Vai, ce pacat, nu stiti ce pierdeti.
  Se termina dineul, iar la plecare rabi ii zice preotului:
  – Transmiteti-i salutari doamnei…
  – Dar rabi, eu nu am sotie, mie nu imi permite religia…
  – Vai, ce pacat, nu stiti ce pierdeti…

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Corect, se zice ca ar fi o delicatesa cotletul de nevasta….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 34. Un ritual pagan… ca si cum Dumnezeu se bucura cand moare un animal.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Fiii lui Dumnezeu -o parte a lor cel putin – fiind imperfecti de la erorile initiale in matricea adamica, s-ar bucura cu spume cand ar muri un animal.Cum ar fi un anume animal ce a chemat minerii in Bucuresti secolul trecut. Sau alte scursuri ce scuipa pe ideea de primus inter pares.

   A, si daca as fi un individ ce isi promoveaza un site -strict teoretic,desigur,persoanele de fata se exclud- as incerca sa fiu o idee mai inovativ in comentarii, poate, poate nenorocitii or da click pe linkul ala din numele meu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Ahahaha, mor!! Peredhil, te rog să nu-l intimidezi pe Ren Tăcar, a lipsit și zău c-am observat! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. E cineva interesat să citească o carte fascinantă, cu o poveste nemaiauzită până acum, scrisă de un autor român și care ar putea fi cel mai șocant subiect de film?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • In teorie, da. In practica, utilizarea consecutiva a termenilor “fascinant”, “nemaiauzit” si “socant” discrediteaza initiativa. Lasa asa, o tenta palida de clickbait si Hindenburg creativ – umflat cu aer, dar, in contact cu realitatea, bubuie. Poate sa fie si povestea gainii ce a nascut pui vii, iar unul dintre ei sub influenta unor radiatii dintr-o mina de uraniu abandonata sufera niste mutatii la nivel de ADN ce ii ofera forma humanoida si il determina sa se pesedizeze, si, intr-un final, sa afle ca ala mic, zambitor si nemuritor e tac-su, care candva a calcat stramb si a confundat Nina cu gaina.

   /hater mask off

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Firește! Sper să nu aibă titlul “nuca-n părete” ? go go sângerete.
   Apropo floare de colț las-o dracu’ cu cervicalele… in rest … ioi… delicioși și religioși ca de obicei. Sâmbătă. Elena … mmm …

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 36. Sensibil subiect! 🙂 Dacă privim pe Dumnezeu ca pe o persoană fizică, bineînțeles că îl vedem sadic. De altfel de aceea și-au pierdut mulți credința. „Cum dom`le, Dumnezeu nu vede ce se întâmpla? Nu adevărat, nu există.”
  Dumnezeu, cred eu, a fost primul râspuns la întrebarea „Băi fraților, ce-i cu noi?” A urmat o lege scrisă i biblie, mai apoi modificată. Citeam undeva că în construcții asemînîtoare bisericilor se practica cercetarea spațiului. A rămas simbolul stelelor pictate pe cupola bisericilor în ziua de azi. În legile bibliei sunt porunci, rugăciuni, date fixe precum când tăiem porcul, când să postim etc. Ținea de sănătatea corpului iar Dumnezeu a fost descris ca fiind parte din noi.(și noi din el).
  Deci dacî nu-l vedem pe Dumnezeu ca ființă fizica, atunci putem spune că aceste regului cu Igantul și posturi e acelaș lucru ca sfatul medicului de a detoxifia corpul. Medicul ne spune să ținem cură de detoxifiere 2-3 luni, cu ceai de sunătoare și salată de cartofi cu ștevie, biblia și impicit Dumnezeu ne dă postul Craciunului. Are legătură?
  Medicul spune „Nu hali salată de șorici cu ceafă de porc că ridici colesterolul”, Dumnezeu spune că faci păcat. Pai cum credem că arată păcatul? 😀
  Azi credința s-a pierdut din simplul motic că mulți vedem în Dumnezeu o persoană fizică care a promis că veghează, ne ajută dacă ne rugăm etc. S-a făcut loc științei avansate care…după ce că nu are explicații concrete, dăunează grav sănătății. Dacaă stăm să ne gandim puțin, am vedea cât de grav dîunează tehnologia asta avansată.
  Deci, cred eu, Ignatul a fost fixat ca să tăiem porcul și să hrănim pe insuși Dumnezeu. Pentru că El trăiește prin noi, a dat o lege (prin noi) cu bune si..rele. Urmează să le respectăm, pentru sănătatea noastră, fizică și spirituală. Pardon, psihică, că așa e la modă. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • “Dacaă stăm să ne gandim puțin, am vedea cât de grav dîunează tehnologia asta avansată.”

   Perfect de acord. Tehnologia avansata e instrumentul prin care Nichipercea indoaie mintile slabe ale oamenilor pacatosi. In loc sa-si vada de evolutia spiritului, se complac in starile inferioare ale fiintei, satisfacandu-si instinctele bazale si arzand mocnit la flacara patimilor. Pana la urma Moise a primit poruncile pe tablite de piatra,nu i-au picat in Dropbox. Un exemplu de urmat in tentativa de a ne lepada de chingile sclaviei tehnologice. In loc sa ne facem chip cioplit in biti, mai bine am renunta la aceste apendice ale inselarii luciferice numite PC si internet……

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Tehnologia avansata poate fi si masina aia de imbibat sunca cu solutie care ofera produsului rezistenta de a sta pe raft la numai cateva grade sub 0. Mult timp. Tehnologia avansata au lasat oameni fara loc de munca. Sa nu crezi ca nu sunt in pas cu moda, dar nu umblu nici in curu gol.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Îmi cer scuze pentru greșelile de tastare, eram oarecum grăbit.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Legătura dintre sulă și prefectură lovește din nou.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. N – am dat niciodată nimic lu părinte… ba mai mult i-am spus mamei că nu mai calc prin bătătură dacă face așa ceva! Crezi că sunt păcătos?
  Bunica din partea mamei în schimb, limba, o mare parte din ficat și din inimă la popă mergeau…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.