Zilele astea am zis sa dau o fugă la Vâlcea, să văd și eu în ce condiții se mai prezintă distinsa mea mamă. A, uitasem, și să petrec Paștele, desigur. Ce să zic, mama era bine și m-a trolat cu mare succes pe unde m-a prins, iar Paștele l-am petrecut cum spune datina străbună. Cu pizza și sarmale. De porc. Csf, n-ai csf.

Toate bune și frumoase, există însă o mică, foarte mică problemuță. Aproape neînsemnată, aș putea zice, doar că nu. Și anume, seara la Vâlcea, după ce termin de bârfit cu maică-mea și se duce la somn, mă urc pe pereți de plictiseală. Efectiv nu am ce face. Abonamentul la cablu este pe versiunea „de avarie”, cât să nu zici că ții televizorul de pomană în casă, iar de internet nici nu poate fi vorba. Și absolut de fiecare dată, pățesc unul și același lucru: uit să iau cu mine niște filme sau niște seriale decente. Urmarea? Ajung să mă uit la tot felul de emisuni dubioase pe care n-aș recunoaște nici sub amenințarea cu arma că le-am văzut.

Să vă mai povestesc cum a fost când a trebuit să stau la Vâlcea șapte zile singur singurel? Cred că am rămas cu traume serioase. Nu de alta, dar și acum mă mai trezesc din când în când noaptea, speriat, având impresia că din camera alăturată se aude o voce care-mi șoptește „veniți cu noi pe programul doi”. Uneori chiar plâng.

Well, dragii mei, numai că de data asta fratele vostru a plecat pregătit. Cartelă de net (cu mulți giga) și căteva episoade dintr-un serial pe care îmi doream de ceva vreme să-l încep. Mai precis din martie, de când auzisem că a fost premiera în State. Cine s-a culcat numai la patru dimineața? Aud? Exact.

Desigur, în acest moment cei mai curioși dintre voi or să mă întrebe „dar ce serial e ăla de te-a ținut așa în priză?”. Iar eu, pentru că sunt un tip atât de generos căruia îi place să împartă tot (până la bani și femei), o să le răspund că în sfârșit a apărut serialul „Unde dai și unde crapă”, inspirat de filmul cu același nume pe care voi cred că-l știți după denumirea în original, „Snatch” (ăla regizat de Guy Ritchie). Film care mie mi-a plăcut de-am murit, iar din momentul în care am auzit c-o să apară și serialul, abia așteptam să-l văd. Ceea ce am și executat. Am avut un Paște productiv, ce să mai.

Partea și mai bună este că diseară la 23,00 aveți pe AXN primul episod din Snatch/Unde dai și unde crapă (o să prefer mereu titlul în original). Diseară, adică azi, 18 aprilie, da? Eu zic să vă uitați și-mi multumiți după.

Phoebe Dynevor, Ed Westwick
Phoebe Dynevor, Ed Westwick