Și-am omorî doi iepuri dintr-o lovitură. O dată că am reînvia tradițiile (cine mai știe cu gherghful în ziua de azi?) și pe urmă că am ține hipsterii ocupați cu încă o șmecherie cool. În plus, vă dați seama cum ar da la televizor cel mai mare gherghef din lume? Ar urla agențiile de presă două zile, vă spun.

Despre ce vorbesc? Păi m-a certat lumea că m-am bășicat în legătură cu activările hipsterești din Piața Victoriei. Că n-am văzut ce mișto a ieșit tricolorul? Ba da, am văzut? Și? La fel de bine puteau să construiască o copie a turnului Eiffel, din șireturi negre și bej, care să iasă impecabil. Așa, și? Care era scopul final? Ce să mai, eu cred că ăia dârdâiau de frică în clădirea Guvernului când au văzut ditamai drapelul României. Ba chiar, madam Firea, care era chiar la dânsa acasă, s-a speriat atât de tare că făcea miștouri editând poza tricolorului, peste care pusese procentele psd-ului. I-ați zăpăcit, vă spun. Mai aveau „umpic” și ieșeau să se predea plângând, cu mâinile ridicate deasupra capului.

Și dacă asta nu era suficient, chestia cu cerutul în căsătorie la protest m-a debusolat total. Nu știți despre ce vorbesc? Well, dați un search pe google după „cerută în căsătorie la protestul din Piața Victoriei” și vă lămuriți urgent. Revenind, când am mai văzut-o și pe-asta, m-am lămurit că lucruruile se duc ușor și sigur către derizoriu. Și nu pentru c-au hotărât oamenii ăia se ia, ci pentru modul în care a fost mediatizată. Pentru modul în care cererea propriu-zisă  a fost proiectată pe clădire (acolo unde în alte seri erau versurile de la imn) și pentru modul în care televiziunile „au fost pe fază” ca să filmeze reacția fetei.

Nu știu dacă realizați, dar Piața Victoriei, care ar fi trebuit să rămână locul unde sa ne urlăm din rărunchi ofurile, se transformă într-un loc „cool” unde te duci doar ca să-ți dai check-in și să-ți faci selfie. Și chiar nu-mi doream asta, pentru că ne îndepărtează de scopul pentru care mergem acolo. Iar acum, am așa o senzație că mai avem un pic și iese și Dragnea la un selfie cu protestatarii care o să-l bată amical pe spate „bravo, coaie, hai că nu ești băiat rău, say cheese”.

Mno, cam asta am vrut sa spun. Și ca să vă demonstrez ca nu-s nebun, văd că mai există niscaiva oameni care gândesc exact ca mine (aici și aici și aici).

Gata, hai că duminica viitoare e cald și bine și abia aștept să văd vreun concert în piață. Sau poate un concurs de traforaj. Ceva mișto, în tot cazul. Simt io.

P.S. Cred că a fost ultima dată când am scris despre acest subiect. Cred, nu bag mâna în foc.

mihai_vasilescu_firea