N-am apucat să scriu nimic din ce voiam pentru azi. A dat aseară Marian Godină un share la articolul despre poetul nepereche al cimitirelor, mi-a picat serverul și picat a rămas până târziu în noapte. Nu comentez mai multe, că sunt un car de nervi.

Da’ tot voiam să vă arăt că pe lumea asta se pot face bani din orice. Sunt absolut convins că dacă-i vine cuiva ideea să umple niște cutiuțe cu rahat, să le ambaleze frumos și să găsească un slogan care“prinde”, o să vândă de n-o să poată face față cu producția. Da, cam atât de proști suntem. Și nu mă refer aici la români, prostia este universală. Să nu uitam, for God’s sake, că se vând parcele de teren pe Lună. Deci despre ce vorbim? Ca să cumperi un apartament te lovesti de munți de hârțoage, intabulări și alte căcaturi, pentru o bucată de teren pe Lună, ai de dat doar trei click-uri.

Ia uitați aici ce bani a făcut fata asta, în vârstă de numai șaisprezece anișori, și mai ales din ce: a pus pe picioare un site cu ajtorul căruia sfătuiește familiile de chinezi ce nume englezești să dea copiilor lor. Înțelegeți? Dacă pe Chaon-Li îl roade tare de tot să aibă fiu-său nume cosmopolit, apelează la acest site de mare angajament, fata se gândește scurt și-i răspunde, contra unei sume modice bineînțeles: William Shakespeare să-i rămâie numele. Chinezul bâiguie un mulțumesc pe limba lui și toată lumea e fericită.

Tare sau cum?

mihai_vasilescu_chinez