Nu mai știu exact, dar cred că prin clasa a șaptea sau a opta eram. Am ajuns acasă de la școală rupt de foame și m-am repezit să văd ce-mi lăsase maică-mea de mâncare. Și când colo, ce să vezi, mare surpiză. Doar că una neplacută. Supă cu găluște și salată de boeuf. Nu știu cum să vă explic, dar NU le suport. Trebuie să fie foamete la nivel planetar, să nu se mai găsească de mâncare decât ștevie și ghimbir fiert ca să pot pune gura pe așa ceva. Și nici în condițiile astea n-aș fi așa de sigur. Din ștevia aia, dacă știi s-o prepari, scoți ceva comestibil.

Uatevăr, revenind, am rămas stană de piatră gândindu-mă ce-o fi fost în capul maică-mii de-a putut să-mi facă una ca asta. Partea proastă este că vorbim despre perioada “ailantă”, dinainte de revoluție, deci n-aveam cum să dau repede o fugă până la pizzeria din colț ca să reglez situația.

Cuprins de gânduri negre în care mă vedeam agonizând de foame si apoi sfârșind de inaniție, dar refuzând cu îndârjire să mă ating de blestemata aia de supă cu găluște, am deschis din nou frigiderul, cu speranța că mi s-a părut sau că de data asta o să am mai mult noroc. Și ce să vezi, Marelui Manitou i se făcuse milă de mine. Undeva, pe raftul de jos, amărât într-un colț, stătea pitit un castronaș cu compoziție pentru omletă. Da, da, ouăle erau deja bătute și, galben-portocalii, îmi făceau îmbietor cu ochiul. Cu dispoziția brusc schimbată spre entuziasm, am mai dat o tură prin bucătărie ca să văd dacă nu-mi lăsase și niște cartofi gata curățați și tăiați, numai buni de pus la prăjit. Nu-mi lăsase.

Am țâțâit nemulțumit (ce omletă e aia fără cartofi prăjiți?), dar mi-am zis că nemulțumitului i se ia darul și am purces să-mi pun in tigaie minunăția. Nu înainte să călesc niște ceapă, desigur. Cinci minute mai târziu aveam în farfurie cea mai mare și mai pufoasă omletă pe care o văzuse ochiu’ meu până la momentul ăla. Rumenă, chiar un pic caramelizată și umflată ca un pandișpan. Aș fi tentat să vă spun că a fost și cea mai gustoasă, dar aș minți, la cât de repede am balotat-o ar fi fost o minune să-i simt gustul. Cert este că m-am felicitat pentru calitățile mele de bucătar și m-am gândit că maică-mii nu i-a reușit niciodată așa de bine.

După care, profitând că nu-s ai mei acasă, m-am pus pe citit o carte bună, cu manualul de matematică la îndemână, să fiu pregătit dacă apărea vreunul dintre ei pe neașteptate.

[Câteva ore mai târziu, în seara aceleiași zile]

Exact pe când ma pregateam să mă pun în fața tv-ului, pentru cele două ore zilnice de “răsfăț” pe calea undelor, ușa de la bucătărie se deschide larg și aud vocea maică-mii, blândă ca un cui încins care-ți intră în talpă:

-Mi-a văzut cineva masca de păr? O lăsasem în frigider și n-o mai găsesc!

Ăăă… mai are rost să povestesc în continuare? Nu, n-am luat bătaie și nici scandal nu mi-a făcut. Deși mi-aș fi dorit, măcar n-ar mai fi râs nimeni de mine.

Ideea e, aveți și voi ceva povești amuzante legate de “interacțiunea” mai mult sau mai putin dorită cu cosmeticele femeilor din viața voastră? Dacă da, poate le spuneți aici.

În cazul meu, amintirea de mai sus a ieșit la suprafață la provocarea celor de la Lidl care au crezut că, bărbat fiind, îmi este imposibil să am vreo poveste funny legată de produsele de frumusețe pentru femei. Dacă nu știați, cei de Lidl, în cadrul campaniei “Împreună protejăm frumusețea româncelor” au lansat gama de produse pentru femei Cien pe care le puteți descoperi în cadrul Caravanei Cien, cea care va străbate toată țara în lung și-n lat începând de mâine, 27 august.

Mă gândeam să consultați temeinic programul Caravanei Cien și când vedeți că se apropie de zona voastră, să vă pregătiți de-o ieșire prelungită la bere. Asta, desigur, după ce ati scăpat ca din întâmplare un: “iubita, tu știai că azi la noi în oraș a venit ditamai caravana cu produse pentru femei?”. O să iasă pe ușă până să apucați voi să vă sunați primul prieten cu care vreți să mergeți la bere. Numa’ zic.

A, să nu uit, dacă tot se duce fomeia până la caravană, spuneți-i să aibă și un pont din ăla de înfrumusețare și îngrijire pregătit. Nu de alta dar se face un fel de troc. Ea dă un pont și primește altul la schimb. Unde mai pui că va câștiga un premiu garantat, constând în produse Cien, plus că o fac oamenii și vedetă. Da, da, o vor filma când își dezvăluie trucul, iar clipul de 30 de secunde va fi urcat pe canalul de Youtube al Lidl România. Practic o să fie un fel de forum de frumusețe pentru gagici. Să nu ziceți că n-ați știut.

mihai_vasilescu_produse_cien