LATER EDIT. Avem cei trei câștigători. Hmm, mai bine zis câștigătoare. Așadar, le rog pe Oana, Claudia Predoană și Elena să ia legătura cu mine pe adresa de email de la „Contact”.
Se pare că am cam uitat cum e să stau în pat și să zappez programe la tv, încercând să-mi dau seama dacă n-ar fi mai ok să trag un pui de somn sau doar să-mi las gândurile să zboare la… cai verzi pe pereți. Cumva, mi-am dat seama că viața e mult prea scurtă ca s-o lași să treacă pe lângă tine fără să faci nimic. Prin urmare, la mine nu există momente „moarte”, tot timpul găsesc ceva de executat.
Am făcut introducerea ca să vă spun și că pe vremuri obișnuiam sa gătesc. Acum nu mai am timp nici pentru asta, dar uneori mi-e dor. Mă rog, cred că este mult spus “gătesc”. Cert este că începusem să mă joc cu niște oale, crătiți, tigăi și ingrediente despre care înainte nici nu știam că există. Să nu vă imaginați că mă luam în serios, dar aveam curajul inconștientului pe care-l doare în cot că există șanse să greșească. Știam că experimentez și eram dispus să arunc la gunoi orice eșec, fără ca asta să mă afecteze sau ceva.
Bref, ca să înțelegeți despre ce vorbim, că poate vă așteptați să fiu vreun pui de MasterChef. Nu e cazul, dar câte ceva tot am învățat. Am dezvoltat empiric rețeta celui mai șmecher aluat pentru pizza (pe care n-o voi dezvălui nici sub amenințarea cu arma). Pot să-ți fac un ou poșat și dacă mă trezești din somn la patru dimineața. Sparanghelul îmi iese exact așa cum trebuie. Știu să tai ceapă în trei feluri și înțeleg ce înseamnă “julien”. Quesadilla mea v-ar face să dați cu căciula după câini. Am un prieten care refuză să mai mănânce lasagna din alte surse motivând că “nu mai are rost, după ce deja ai mâncat-o pe cea mai bună ever”. No joke! Dar cel mai și cel mai mândru sunt de pastele Carbonara. Am o rețetă la care am lucrat ceva vreme, furând de la unul și de la altul ce mi-a plăcut mai mult. Iar acum pot să bag mâna în foc că fac cele mai șmechere Carbonara din lume. Știu, știu, sunt un tip modest.
V-am povestit cele de mai sus stârnit fiind de o campanie tare a celor de la Barilla care premiază exact oamenii care reușesc să facă ceva, orice, altceva, doar să nu stea și să viseze la ziua de ieri. Iar premiul pe care-l oferă este o săptămână la Academia Barilla din Italia, împreună cu doi dintre finaliștii români ai concursului Masterchef. Practic o super-excursie în care mai înveți să și gătești. Eu m-aș duce și pe jos.
Am început să apreciez foarte mult inițiativele de acest gen, pentru că suntem o nație care trebuie reobișnuită cu senzația plăcută pe care o ai atunci când reușești să faci ceva bine. Și în special când izbutești chestii care te scot din rutina zilnică sau din zona de confort. Așa că m-am decis să susțin campania Barilla, „Meriți un Bravo”, să vă rog să vă înscrieți în concursul lor pentru excursie, iar eu o să vă dau niște premii drăguțe. Mai exact, trei dintre voi vor primi câte un coș cu produse Barilla. Ce aveți de făcut pentru ele? Aproape nimic. Vă spune fratele vostru imediat ce.
-Dacă sunteți mândri de ceva ce ați realizat singuri, intrați pe linkul ăsta și spuneți pentru ce anume meritați un „Bravo”. Hai, fără modestie, că n-aveți de ce.
-Dacă aveți pe cineva în jurul vostru de care sunteți mândri și care credeți că ar merita un „Bravo” spus din toată inima, intrați aici și scrieți treaba asta. Eu, în locul vostru, nici nu i-aș spune că l-am înscris. Aș aștepta să văd dacă va câștiga și… practic i-ați făcut surpriza vieții lui.
Cum se câștigă marele premiu? Lesne si pe față. Oricine vizitează pagina de campanie poate să voteze mesajele înscrise de voi. Iar mesajul care va strânge cele mai multe „Bravo-uri” (voturi) până pe data de 21 septembrie, va fi declarat câștigător. Simplu ca bună ziua.
Buuuun. După ce ați executat una dintre cele două mișcari de mai sus (sau pe ambele, că regulamentul permite, iar eu chiar v-aș sfătui în sensul ăsta), vă întoarceți voi frumușel acișilea pe blog și lăsați un comentariu de genul „m-am înscris”. Duminică seara face băiatu’ tragere la sorți și trei norocoși or să cam gătească Barilla în perioada imediat următoare.
Dacă sunteți prin cele negre străinătățuri și câștigați unul dintre coșuri, am să vă rog să-mi lăsați o adresă a cuiva din România unde vreți să vi-l trimit. Sau îmi platiți avionul și vin eu, personal, cu el în brațe, ca să nu cumva să se spargă borcanele cu sosuri sau să se fărâmițeze pastele. 🙂
Dupa ce am citit comentariile celor ce cred ca merita un Bravo, ai castiga detasat chiar daca nu ai nascut de intre 2-6 ori, nu ai crescut 3 copii, inca nu ai 30 de ani de casnicie, nici medic in Italia nu esti, dar pentru ca ai renuntat la a pierde timpul la tv si ai invatat sa gatesti de placere, ai un Bravo!
Comentariu beton!12
@Ivy, de mine zici? Păi eu nu particip. Tocmai pentru că aș câstiga detașat. :))))))))))))))))
Neutru ca Elvetia. :)))
@Ivy, și modest. :))))
Judecand dupa comentarii si nr. de like-uri, daca n-am nici (macar) un copil, n-am nicio sansa sa castig. Nimic n-are niciun rost in lumea asta daca nu te-ai (si) reprodus.
Comentariu beton!11
@Rox, nu stiu ce să zic. Ia scrie tu ceva ce faci cu adevărat deosebit și vedem dacă te votează lumea sau nu.
Poti scrie ca in ciuda faptului ca n-ai copii esti iremediabil dependenta de procesul de fabricatie. Sunt sigur ca vei fi apreciata pentru asta.
Eu…vreau reteta de Carbonara… 😉
@Nica, poate mă milostivesc vreodată și-o scriu. :))))
Hai, scrie reteta si…arunc-o spre noi! Poate, dupa aia, o sa-si revina si camasile!!! 😉
@Nica, ahahahaha… deci de la asta era.
Asta- mi mai lipsea! Să mă și specializez pe gătit! Păi, m-ar mai lăsa barbate-miu să ies din bucătărie? ?? As mai avea eu timp să te citesc? ? Sper că n-a citit articolul tau, și m-a înscris! ??
@Lidia, ahahahaha… cum ar fi? Și să mai și câștigi. :)))))
Iubesc Italia (deja am anul si minim o vacanta acolo), iubesc pastele (iar Barilla chiar sunt excelente) si chiar ma gandeam sa ma laud si eu o data singura (ce nu fac pentru mancare 🙂 ). Dar o sa fiu carcotasa: concursurile cu vot nu imi inspira incredere, multe din inscrieri sunt de umplutura, problema e ca umplutura acopera acele propuneri care ar merita atentie. As fi vrut un filtru al propunerilor, sper sa existe un filtru pentru fraudarea votului si nu exista pagina 1,2,3, sau sa poti avea link direct catre un anumit participant, cu cat se vor aduna propunerile va trebui sa dea omul scroll. Asta e, o sa-mi cumpar pastele si plec inapoi la treaba 🙂
@Diana, nu știu ce înțelegi prin filtru pentru fraudarea votului. Îmi explici mai clar?
Din experienta unui alt concurs tot pe baza de aprecieri venite de pe FB, deci teoretic unice, am vazut cu ochii mei cum pe secunda timp de 2 ore a crescut cu cate 10 aprecieri pe o postare; nu stiu cum, ca-s blonda rau; din fericire, acel concurs era la final cu juriu, voturile erau doar consultative. Dar de atunci ma tin departe de concursurile cu vot.
@Diana, platforma Barilla e bine gândită. Se poate vota o singură dată pe zi, pe bază de IP.
Asta e un premiu pe care chiar nu îl doresc. Când o să ai ceva premii cu grădinărit mă bag. 🙂
@GabiI, e urât în Italia, este? 🙂
Nu, dar gătesc destul acasă, nu vreau şi în deplasare. 🙂
@GabiI, da’ nu te obligă nimeni. Sau crezi că te trimit acasă? :))))
Mihai, vede-te-aş la Masterchef ?
@upprann, well, am fost la preselecție. Am ajuns la 9.00 dimineața. Pe la ora 15.00 n-am mai avut răbdare, m-am cărat acasă, mi-am gătit preparatul și l-am halit. La unșpe noaptea mă sunau să intru la vizionare. 😀
Trebuia să le zici că ai câştigat finala?
@upprann, am vrut, dar la ora aia dormeam și eram cam incoerent. 🙂
frateeee… eu mi-s mandru ca am reusit sa fac apa fiarta fara sa o ard sau sa dea in foc… :)))
Daca veneai cu ossobuco a la milanaise sau ceva mai sofisticat, sarmale umplute cu intuneric in foi de vise, rabdari prajite pane, miros de rata la cuptor pe aburi de varza murata maine, risotto de mazare cu infuzie de ciuperci halucinogene si spuma de bacon prajit….erai master chef de chef… :))
@ardei gras, hai că mi-ai dat niște idei de rețete. :))))
Noi facem ceva misto, dar n-are treaba cu gatitul.
5 parinti si 2 educatoare am pus in scena o piesa pt copii.
Daca la inceput a fost pt o activitate la gradi, mai apoi s-a transformat intr-un adevarat spectacol.
Am jucat de cel putin 10 ori si o sa mai jucam
Adevarul e ca sunt foarte, foarte mandra de ceea ce fac.
@Miki, păi ai și de ce. Sună a „meriți un Bravo”.
Mda… cred ca ar trebui sa va ganditi foarte serios la impartasirea retetelor susmentionate. Nu de alta, dar suntem multi, flamanzi si cu o gama variata de optiuni legate de arme ce ar putea fi folosite la amenintat (incepand cu facaletul si terminand cu frecatul talpilor cu sare si folosirea limbii unei capre).
P.S. Sa nu uitam pana de strut. Muahahahaha!!
@Bubalus, aoleu! Mie de făcăleț chiar mi-e frică! 🙂
Mie de limba de capra mi-e frica. Am auzit ca e abraziva…
@Elena, de, da, văd că ești speriată moartă. :))))
Se vede, ha? ????
@Elena, cum naiba. Să nu faci infarct sau ceva. 🙂
Apropo de limba de capra..
Povestea o prietena o intamplare ciudatica din timpul unei partide de love.
In timp ce era ea in focurile creatiei cu distinsul partener.. a simtit o gadilatura umeda si ciudata in talpa..
Se pare ca era intre_deschisa usa de la dormitor si intrase cainele..
A dat din picior sa plece cainele.. Ala nimic..
Pana la urma a intrerupt actul creator si a dat cainele afara din dormitor..
Dupa cateva minute aude o bufnitura.. Becky intrase pe geam. Si acum statea cuminte si privea filmul…
Inutil sa zic de faptul ca au intrerupt orice activitate..
Cand am intrebat-o de ce dracu’ nu s-au dus in bucatarie mi-a raspuns.. ” Si la papagal ce-i faceam?”
@Miki, păi nu cu papagalul era în pat? :)))))
@Mihai, ?????.
M-am inscris
@Miki, buuuun.
Miki, te-am votat! Pentru ca, da, cred ca lucrurile pe care le faci tu si care pot parea marunte pentru unii aduc bucurie celor ce va privesc. Aaaaa.. si pentru ca esti foarte misto aici pe blog.
@Elena, nice! 🙂
Maaaamaaa!
Prima mea spaga :)))
Multumesc pt vot.
executat!
@jeni, perfectamente! 🙂
Am inscris niste prieteni. Sa pun vinu’ la rece?☺☺
@Elena, clar. Și învață să gătești paste. Că io-s pretențios. :))))
@Mihai, pai, le faci tu. Eu cu chestii subtiri in mana nu pot sa stau. Nu-mi permite religia ??
@Elena, ah, tu crezi în chestia aia cu „de scurtă poa’ să fie cât de lungă”. :))))
Am înscris! Aștept un coș cu minunății ca să văd cum te întrec la pastele alea. 😀
@Claudia, știi că tre’ să mă inviți sa gust, da? 😛
Por supuesto ^_^
@Claudia, certamente. 😀
La gatit sunt un pericol: ard chestii, imi tai degetele, scap diverse. Sotia nu ma lasa sa ma apropii de bucatarie. Imi place sa mananc si sunt tare mandru de asta. ? Deci sunt pe langa subiect.☺
@Ionut, da’ stai, dom’le, că nu e vorba doar despre gătit. Eu am dat exempul ăsta așa ca să înțeleagă lumea. Dar poate fi scrisă orice chestie de care esti mândru.
Și eu am o pasiune pentru gătit, problema este că nu prea am timp pentru așa ceva… oricum nu cred că e ceva atât de senzațional atât timp cât toată lumea știe că BĂRBAȚII sunt cei mai buni bucătari din lune 😀
@Alex, bărbații, dar nu noi. Tu și cu mine. :))))
Hai ca am inscris-o si eu pe mama 🙂 Eu vreau reteta de lasagna, inca mai cred ca cea pe care o fac eu e printre cele mai bune din lume :))
@Oana, aaa, tu vrei de fapt concurs. :))))
da da, concurs de facut lasagna..cu reteta ta :))
@Oana, și? O gătim împreună sau separat?
Partikip :))))))
@Marius, bun așa. 🙂
Eu nu am nimic de care să fiu mândră. Am fost mândră doar o singură dată în viaţă, când eram mică şi am caştigat un concurs la bloc cu cine poate să se abţină cel mai mult să nu clipească, practic mi-am spulberat adversarul care mi-a şi băgat degetul in ochi ca să se convingă că nu-i de sticlă (apoi a mărturisit că ăsta era un plan secret al lui pentru când va fi mare). Din cauza asta chiar am stat cu compresă cu gheaţă şi pe el l-a altoit taică-su. De atunci nu am mai simţit o mândrie ca aia niciodată.
Comentariu beton!11
@Marisa, eu m-am spart de râs. În locul tău aș înscrie exact chestia asta.
@Mihai, o să te propun pe tine că eu sunt fan Twitter, am avut un cont de fb dar am uitat toate datele cu care l-am facut. Trebuie să pun poza şi adresa ta sau pe-ale mele?
@Marisa, te poti loga cu o simplă adresă de e-mail. Nu te mai alinta. 🙂
M-am inscris 🙂
@Freyjia, s-a notat.
Înscriere…..check:)
@Manuela, bine așa.
Și zici că nu ne dai rețetele…. Mi-ai rupt inima!
M-am inscris! Dar si tu meriti un Bravo!
@iuliana, săr’na!
Dacă o să câștig și plec în Italia e musai să stau în bucătăria de acolo? Drept să spun, poate să fie și masterchef-ul soarelului, prefer să fac orice altceva 🙂
@Ioana, aia e o Academie, nu o bucătărie.
Pam-Pam. Cineva o sa puna pe şolduri niste paste.?
Multumesc anticipat pentru „Pofta buna, Elena”.
@Elena, poftă bună! 😀