Am citit articolul ăsta și mi-am adus aminte că trebuie să vă zic o chestie și mai tare.

Nu vreau să deconspir, dar am și eu conexiuni cu un prezicător de talia babei Vanga. Ba, cred e chiar un pic mai tare. Pentru că al meu prezice întotdeauna doar când fumează. N-am înțeles care e legătura, dar de fiecare data după ce-l văd amestecând niște frunze tocate, care miros ciudat, cu tutun de țigară, începe să dea previziuni una după alta si multe se adeveresc la marele fix. Uite, de iegzemplu, înainte de Europene, a tras lung din amestecul ăla ciudat, a expirat fumul gros și apoi a prezis grav: “România n-o să câștige Campionatul European”. După care, n-am înțeles de ce, a început să râdă cu sughițuri.

Pe mine m-a terminat psihic vestea, eram ferm convins că de data asta Tata Puiu, pe lângă că a reușit să învețe pe dinafară cum îi cheamă pe aproape toți jucătorii din lot (mai are ceva dificultăți să rețină mijlocașii, fundașii, atacanții și portarul), o să câștige en fanfare gluma asta de European. Futu-i, n-a fost să fie.

Râdem-glumim, dar hai să aruncăm un ochi peste câteva dintre previziunile babei Vanga:

– 2016 – Musulmanii invadeaza Europa. – E, pă naiba, nu cred așa ceva.

– 2023 – Orbita Pamantului va suferi schimbari majore. –  Când eu vă ziceam de rezonanța Schumann, voi nu și nu.

– 2025 – Populatia Europei va disparea ca urmare a razboaielor. – Peste nouă ani? Deci mai prindem două Europene și două Mondiale. Hai că nu e rău.

– 2028 – Omenirea va incerca sa calatoreasca pe Venus in speranta de a gasi surse alternative de energie. – Cred că este o ușoară confuzie între Planeta Venus și Muntele cu același nume.

– 2033 – Nivelul oceanelor va creste ca urmare a topirii polilor. – Da, am simțit și eu asta. De fiecare data când mă duc la cumpărături și topesc câțiva poli, mă umflă un plâns de ridic singur nivelul oceanului planetar cu câţiva centimetri.

– 2076 – Comunismul va prelua din nou fraiele asupra Europei si a intregii lumi. – Băăă, sunteți nebuni?! Nu moare Iliescu până în 2076???

– 2084 – Natura va renaste. – Păi murise?

– 2100 – Partea intunecata a planetei noastre va fi luminata de un nou soare. Aceasta previziune poate face aluzie la un proiect stiintific demarat in 2008, care vizeaza crearea unui soare artificial folosind energie nucleara. – Stați, frate, că nu mai înțeleg nimic. Care e partea întunecată a planetei noastre?!

– 2130 – Vom intra in legatura cu civilizatii extraterestre. – Efmeride.ro, cocoon.ro și lovendal.ro mor în chinuri la știrea asta. Încă o sută și ceva de ani de bătut apa în piuă de pomană pă net.

– 2170 – Va avea loc o seceta globala. – Degeaba. Vom bea cu toții apa provenită de la polii ăia care se topeau mai sus.

– 2262 – Marte va fi amenintata de o cometa. – Ăăă… așa, și?

– 2480 – In urma ciocnirii a doi Sori artificiali, Pamantul va ramane in bezna totala. – Băejnebun, să vezi ce puțin or să-i țină pe ăia bateriile la telefoane.

– 3005 – Un razboi de pe Marte va modifica traiectoria planetei. – cum ziceam, ăăă… așa, și?

– 3010 – O cometa care va lovi Luna va face ca Pamantul sa fie inconjurat de un inel de roci si cenusa. – Cum să mă exprim eu ca să se înțeleagă clar ce vreau sa zic: mi se rupe… ăăă… lupa!

– 3797 –  Pamantul moare, dar omenirea va avansa foarte mult si va reusi sa migreze catre un alt sistem solar. – Deja simt cum mi se accentuează durerea în… lupă.

– Anul 5079 va aduce sfarsitul universului. – Asta m-a lovit rău. Durerea în lupă a devenit aproape insuportabilă.

Gata pentru azi. Voi reveni în curând cu previziuni despre trecut.

P.S. Oare de ce absolut niciodată pe siteurile astea de căcat nu există chestii de genul: „omenirea descoperă leacul cancerului”, „este inventat perpetuum mobile” sau „un grup de cercetători britanici reușește să construiască mașina timpului”?

mihai_vasilescu_glob

sursa foto