Nu știu dacă sunteţi familiarizaţi cu noţiunea de „rezonanță Schumann”. Cei care ați auzit, știți cu siguranţă despre ce vorbesc. Cei care n-au habar or să afle de la mine acuş.

În isteria provocată înainte de sosirea fiecărui „sfârşit al lumii” (au fost vreo patru-cinci până acum, nu?) este imposibil să nu apară cineva care să relanseze o teorie, legată de rezonanţa magnetică, care spune că:

 „Frecvenţa de rezonanţă Schumann creşte neîncetat, astfel încât o zi nu mai are 24 de ore, ci doar 16 sau mai puţin. În anul 2012, frecvenţa acestui fenomen va fi atât de mare, încât natura nu va mai putea ţine pasul şi va veni sfârşitul lumii, prin dispariţia noţiunii de timp.”

Aţi prins-o? Deşi pare că are tot 24 de ore, ziua se scurtează din ce în ce mai mult, până n-o să mai fie deloc. Practic, o să ne trezim într-o dimineaţă şi când să întindem mâna să dăm snooze la telefon, s-a făcut deja noapte la loc.

Bine, ar mai exista o variantă la care cred nu s-a gândit nimeni. E posibil să se fi sfârșit deja lumea, noi să nu ne fi dat seama şi încă s-o ardem ca bezmeticii pe-aici. Dacă e aşa, îmi cer scuze!

Dar nu despre asta voiam să vorbesc. Cred că sunt pe cale să fac o descoperire epocală. Nenea Schumann ăsta știa el ceva, dar n-a dus teoria până la capăt. Noroc cu străfulgerarea mea de geniu (așa vin ideile mari) că rămâneam cu legea asta a rezonanței neclară și neterminată. Deci, voi dezvolta acum ceea ce ar trebui să devină „legea rezonanței Vasilescu-Schumann (fără falsă modestie, dar nu pot să trec pe primul loc numele unui individ care a lăsat treaba făcută de mântuială):

Frecvenţa de rezonanţă Schumann scurtează zilele pe perioada weekend-urilor şi le lungeşte în timpul săptămânii. Studiile spun că în acest mod se explică de ce două dintre cele mai folosite expresii din Univers sunt:

-Băga-mi-aş p*la, când naiba s-a făcut luni? Iar a trecut weekendul şi n-am mers pe nicăieri!

Şi

-Să moară mă-sa, e abia marţi, până vineri cred că mă duc p*lii de suflet!

Dacă mă gândesc bine, cam asta cred că au vrut să spună şi mayaşii, doar că se exprimau mai greu.

P.S. Nu ştiu cum stă treaba la voi, dar eu de miercurea după-amiaza încep să simt rezonanţa Vasilescu-Schumann drept în moalele capului. Sper să nu mor sau ceva…

 mihai_vasilescu_rezonanta_schumann

sursa foto