11,382 cititori

Nu mai da, mânca-ți-aș!

Să analizăm un pic faptele, zic. Niște ciori cetățeni de etnie nedefinită ascultau manele, extrem de tare, în tramvai. A propos, cine n-a pățit-o să ridice mâna. Se vede că am ridicat-o și eu? Da, da, și eram în metrou. Și nu asculta la telefon, ci la un casetofon mare pe care-l ținea pe umăr. Era unul singur și l-am “coborât” la Romana, cu peronul pe partea dreaptă. Mă rog, să revenim. Deci ciorile cetățenii minoritari ascultau muzică la maxim, pentru că de ce nu, dacă așa voia mușchiu’ lor.

Evident, lumea a început să se uite urât la ei. Mai precis, cei doi bărbați care erau în apropierea lor, pentru că restul călătorilor erau de sex feminin și s-au făcut că plouă. Foarte normal, de altfel. Asta se și recomandă femeilor, să-și vadă de treaba lor și să ignore, ca să nu-și pună în cap nebunii.

Ce-au făcut ciorile cetătenii de etnie nedefinită în această situație? Păi ce să facă? Au oprit muzica și au cerut scuze celorlati participanți la călătorie pentru disconfortul creat. Au început să dea din gură, tare, la intimidare, pe genul “dacă te mai uiți urât la mine, o să-ți fac si o să-ți dreg”. Acum urmează partea bună. Singura. Cei doi tipi nu s-au lăsat intimidați și s-au dus la ciori cetățenii de etnie nedefinită să-i dea jos din tramvai. Inițaitivă lăudabilă, dar repet, singura. De aici încolo nu mai înțeleg o grămadă de chestii:

-Cum rahat a ajuns băiatul ăla pe jos?

-Dacă tot a ajuns pe jos, bănuiesc că nu era la cules de păpădie, ci că și-a luat una în bot de la cioară cetățeanul de etnie nedefinită. Motiv pentru care nu înțeleg de ce când ajunge din nou lângă el, îl lovește ca o pizdă, mai mult îl mângâie. Avea martori că a fost lovit, avea tot ce trebuie, putea să-i scoată dinții liniștit, în legitimă apărare.

-De ce p*la mea vatmanul și-a continuat netulburat drumul? Nu avea cum să nu vadă că e bătaie în spate. Trebuia să oprească și să-i dea jos pe toți, iar în timpul ăsta suna și la poliție. Dar poate nu cunosc eu procedura. Oricum, nu mi s-a părut normal.

-De ce muistul ăla a preferat să filmeze, în loc să sune la 112? [later edit – îmi atrage lumea atenția că “muistul” care a filmat este o fată de 14 ani care s-a speriat, a coborât și apoi a urcat din nou. Well, văd că nu era suficient de speriată încât să sune la 112. A preferat să continue filmarea, că altfel ce mai punea pe Facebook? Plus că like-urile sunt bune și îți aduc satisfacții mari]

Răspundeți voi la nedumeririle astea, că eu n-am cum.

Ah, ba nu, mi-a mai plăcut ceva. Ce frumos mai zbiera cioara cetățeanul de etnie nedefinită: “aoleu, boss, mi-ai rupt mâna, aoleu, mă doare mâna, boss”. M-a uns pe suflet. Parcă nu mai erau așa de tari în gură.

În loc de concluzie. Nu e indicat să procedați precum cei doi tipi din tramvai. Poliția, și orice om de bun simț, recomandă să vă vedeti de treabă, pentru că se poate ajunge la chestii mai grave. Cum ar fi, de exemplu, să scoată cioara cetățeanul de etnie nedefinită un cuțit și să se lase cu nasoale. Dar eu zic că numai așa se poate, luând atitudine. Altfel or să ne încalece de tot, în pula mea, și o să ne uităm la ei cum își bat joc de noi, de nevestele, prietenele, iubitele și copiii noștri.

Alte păreri? Voi cum ați fi procedat?

P.S. Văd că tot șterge youtube-ul contentul videoului. Dacă se întămplă din nou, îl găsiți și aici.

mihai_vasilescu_tigani

sursa foto

125 de păreri la “Nu mai da, mânca-ți-aș!

 1. Am facut si eu asta de multe ori (sa dau jos indezirabili din mijloace de transport in comun). Niciodata nu m-a ajutat nimeni, cel mult m-au apreciat de pe margine. Multi din aia pe care i-am debarcat aveau cutit la ei dar replica mea era standard: daca-l scoti la mine o sa te chinui sa-l pescuiesti dintre buci. Ce sa zic, e aproape un miracol ca n-am patit nimic pana acum… Si rusinos ca nu suntem in stare sa ne solidarizam, mai ales in situatii din astea f.clare. Oamenii care stau cu capul plecat ma enerveaza in momentul asta mai mult decat cetatenii nefrecventabili care sfideaza limitele bunului simt.

  Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 1

  • @Claudiu, da, nici eu nu mai suport să tac. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 2. De ce mama dracului au eliminat videoclipul?! Era prea “hard”?!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Ana, lasă că l-am pus la loc. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • de aia ca is ciori obraznice si pe tema ca-s minoritari li s-a dat prea mult nas !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 3. vezi ca nu mere clipu

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Redoo, acum mere. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Da, am vazut. Acum ce concluzii am tras eu din filmulet:

   Ai lor- la fel ca si la ai nostrii, femeile sunt cu gura mare si se ajunge la scandal din cauza lor. Cand gluma se ingroasa, apeleaza la aceleasi scuze…sunt gravida, ma doare,…
   Ai nostri- impasibili si prost pregatiti pentru cafteala. Tinerelul ala cu posetica mi-a adus aminte de hipsterul ala cu rasta de incerca sa-l linisteasca pe bulangiul ala de-a pocnit-o pe salvamontista…spirit civic si ceva manevre vazute prin filme.Din ce l-am vazut, nici la fotbal nu se prea pricepe…pai asa se da cu piciorul?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 4. ieri in 335 era tot un cetatean din asta de culoare care duhnea. avea nevoie de inmormantare, nu de baie, zic eu dupa felul in care duhnea. a mers vreo 5-6 statii, toata lumea stramba din nas, pana cand l-au luat la cearta 2 femei si i-au zis sa coboare ca asa ceva nu e posibil.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 5. Frățică, de filmat, se pare că a filmat o femeie, conform celor de la știri. În altă “dezordine” de idei, poliția s-a autosesizat și o să-i amendeze, după identificare,zic ei, pe scandalagi. Întrebarea mea a fost: pe toți 4 sau doar pe ciorile care au inițiat tevatura?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @diabolic, l-am pus și eu din nou.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 6. Doi tigani rezolva un rebus. Intreaba unul pe celalat…auzi ma manca-ti-as , metal scump din trei litere ???!!! Raspunde celalalt – HAUR ….nu merge ma manca-ti-as!!!….atuncia o fi FER!!! :-)))

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Lela, hai că ăsta e un banc chiar simpatic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Meghido, da, merci. L-am pus si eu din nou pe blog.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. @Mihai…acum înțelegi plăcerea mea deosebită de a umbla cu mănuși negre, din piele? Le ții minte??? Știi ce comfort oferă???? NU ai idee….:))

  Pe de altă parte, o spun cu regret, dar, noi, românii, suntem niște pixde…TOȚI…în tramvai, autobuz, dacă se urcă ciori și te fac la buzunare, nu se bagă nici dracul…ia ia-te de unul din ei, să vezi că toți cei din jurul lui, chiar dacă nu-l cunosc, sar cu gura să-l apere….

  AHH, abia aștept să mă întorc în țară…am aflat și unde voi lucra, ceea ce înseamnă că voi umbla cu tramvaiul 32 fooooarte mult. Ceva îmi spune că se vor împuțina cazurile de furturi din buzunare pe linia aia….o simplă coincidență, nu are legătură cu mine…

  O spun clar, nu sunt adeptul violenței de nicio culoare….chiar dacă cetățenii ăia (cum adică ciori, măi Mihai, păi se poate????) nu știu decât de bătaie, eu sunt sincer…în cazuri din astea, voi purta un dialog ceva de genul: ”Stimate călător, în societatea modernă în care trăim, faptul că dumneavoastră ați fost prins cu mâna în buzunarul/poșeta…etc, este o simplă coincidență…probabil că doreați să faceți un sondaj, să vedeți care este nivelu de trai al cetățenilor care circulă cu acel tramvai…vă rugăm să publicați cât mai repede rezultatul sondajului realizat de dumneavoastră….”

  Să vedeți că va coborâ la prima, rușinat, notând rezultatul sondajului…:)

  hai să fiți iubiți!

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • @SorinB, păi hai mai repede.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @SorinB, daca vorbesti de tramvaiul 32 din Bucuresti, care leaga centrul capitalei de Rahova, o sa ai multa treaba :))).
   Sa ma anunti cand vii, asta daca n-o sa observ singura schimbarea..

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena…da, despre acel tramvai e vorba…și vin pe 15 iunie…:)

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • SorinB, nici o palmă după ceafă, nimic? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @gabiI…nu încurajăm violența, da?? suntem adepții educației…:))..În plus, o palmă după ceafă nu are effect…mă opresc aici..:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • O palmă după ceafă era un eufemism, dar na, ştiu că tu eşti adeptul rezolvărilor pe cale paşnică… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @SorinB, daaa, sigur cuvintele tale vor fi sorbite dupa buzele tale de catre cioroi, sigur vor pleca capul patrunsi de o rusine fara margini si sigur vor cobora la prima dupa ce si-au cerut scuzele de rigoare.

   E tare cald pe acolo, asa-i? Ca ai toate semnalele unei insolatii cu doze mari de naivitate. :). Eu iti tin pumnii, oricum!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @lectorarumana…încă nu te-ai obișnuit cu doza mea de sarcasm…nicio problemă, ai timp…:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 9

  • @monica…scuzele sunt acceptate. Mi-as dori sa fii in vreun mijloc de transport in comun si sa se lege cativa cetateni “de bine” de tine. S-ar putea ca, in momentul ala, sa iti doresti sa fie umbra ego-ul-ui meu pe acolo. Sau, macar un barbat care sa fie in stare sa ridice ochii din pamant si sa incerce sa te apere intr-un fel sau altul.

   Da, stiu, tu circuli doar cu autoturismul personal si nu cobori la nivelul mijloacelor de transport in comun….dar, poate ca, intr-o zi, faptura-ti diafana va urca scarile acelui tramvai sau autobuz, cine stie?

   Despre riscul de a orbi, stai linistita…mie imi place sa stau in umbra, asa ca sunt linistit…nu e niciun pericol

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Si atotstiutor! Nu ai inteles sau nu m-am exprimat clar. Iar instinctul te inseala grav in ceea ce ma priveste. As vrea doar sa stii ca lauda exagerata de sine e si ea un exemplu de “asa NU”. Cand nu o etalezi, esti chiar placut de citit. Zi buna! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 6

 8. Am vazut imaginile la Stiri. Incidentele de genul asta nu au legatura cu etnia, desi la rromi e mai pronuntat “elanul” pentru scandal. Am vazut si romani de-ai nostri, golani, facand mult mai rau. As suna la 112 cu riscul de a fi luata de tampita. Baietii aia care i-au batut pe rromi sigur vor avea dosar penal dupa acest incident. In plus, nu e de glumit cu de-astia, au cutite, pistoale, bate, etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @DIONA, dacă suni la 112 și le zici că ascultă unii muzică în tramvai cred că îți iei un telefon închis în nas.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Iti multumeste Diona :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Dacă-i descoperă, or să-și ia toți 4 câte o amendă pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

   Dosar penal se face pentru fapte mai grave. Ce, o palmă și doi pumni sunt „loviri”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 18

  • @Ciprian, da, da, ai dreptate. M-am gândit de două ori înainte să scriu. Dar m-am enervat și n-am mai ținut cont de nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ciprian, sunt de acord cu faptul ca vatmanul nu avea cum sa opreasca, dar nu sunt de acord cu restul. Si am sa-ti spun si de ce.

   1. Pentru ca spui ca se transforma in rasism tot scandalul acesta (si ai oarecum dreptate), insa tu ai pus eticheta de la al doilea paragraf. “Ala cu vesta rosie e genul care sparge seminte”. Cum poti sti acest lucru? Ce faci tu nu este oarecum la fel? Etichetezi un om prin prisma unui filmulet si dupa haine.

   2. Zici “grav”. Eu ii zic atitudine. Indiferent de modul in care au actionat cei doi (nu sunt de acord cu violenta), ei au luat atitudine. Indiferent ca cei care ascultau muzica tare(zic muzica, nu manele, pentru ca nu vreau sa acreditez ideea ca daca era rock totul ar fi fost superb) erau tigani, romani, elvetieni, etc. aceeasi atitudine trebuia luata. Nu poti ignora complet oamenii din jurul tau, mai ales intr-un loc public. Nu ma pot basi intr-un autobuz si nici nu pot asculta muzica tare, nu pot sa scuip si nici nu pot sa-mi scot picioarele din papuci sa-mi aranjez o soseata. O fac acasa!

   Spui ca se transforma intr-o miscare rasista, da, se transforma. Pentru ca ne place sau nu, o recunoastem sau nu, absolut toti suntem deranjati de nesimtirea si tupeul tiganilor si a tuturor celor care au comportamentul asta sfidator, ignorant si nesimtit.

   Si ca sa inchei, ma bucura ca acest eveniment este mediatizat, sper doar ca mai multi vor lua exemplu si atitudine.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 10. N-am vazut clipul inca, dar pot intui ce se va intampla: toti cei implicati vor fi amendati. Daca ciorile fac plangere si scot ceva de la IML, se vor transforma in victime si cei doi care au vrut sa-i “civilizeze” vor pica de fraieri. Bineinteles, nu vor exista martori, poate doar manipulantul, dar ce sa vada el din cabina, nu? Ba, mai mult, ciorile se pot lansa si intr-un alt tip de actiuni pe model Palesica (sau cum dracu’ il chema pe oligofrenul ala care a batut salvamontista). In locul celor doi, as evita tramvaiul 41 pentru o vreme. Nu aveti senzatia ca ati mai vazut filmul in ultima vreme din ce in ce mai des?
  Abia astept sa apara iar comentariile cu “masculii romani fara coaie”, “romanii mamaligari care nu se implica” etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ionut, l-am pus din nou pe blog. Poți să te uiți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. In tramvaiul asta a fost si prietena fratelui meu si chiar ne-a sunat si spunea ca tiganii astia amenintau inainte sa ii ia cineva la bataie. Legat de bagat in chestii d-astea: acum ceva ani m-am bagat sa despart niste mosi si babe care o luasera pe o tipa la bataie (tipa era si cu copilul), eu m-am ales cu ditamai vanataia pe picior si inca o tipa cu pantalonii murdari, autobuzul plin de barbati si nu s-a bagat nici unul pana nu am inceput sa strig eu la ei si i-au despartit. Mama, in schimb, e mai viteaza, l-a salvat pe unul de la moarte dupa ce alt tampit ii dadea cu o sticla de bere in cap. Barbatii stateau si se uitau si cine crezi ca a fost luata si tarata prin tribunale: mama (alti martori nu au mai existat).

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Iza, încă un motiv să-ți vezi naibii de treaba ta, în țara asta de căcat. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Eu nu pot sa stau cand vad o nedreptate, o mostenesc pe mama.. Si stiu si cum e cand esti tu implicat si nu sare nimeni. Din pacate nici politia nu face mare lucru cu astfel de oameni (tigani sau romani).

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 12. Sunt rasista si nu regret vreun moment treaba asta, în vecii vecilor ăștia nu vor putea fi civilizati sau integrați…dacă n-as putea să-i lichidez măcar i-as steriliza ca pe câini

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 2

  • @NagaQ, well, când a fost cazul le iau apărarea, le-am luat-o. Nu-s rasist, doar vreau să avem aceleași drepturi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mihai…drepturi înțeleg….da’ de obligații ce zici? Daca io-s obligată să-mi iau bilet ca așa trebuie…. pe tine, tigane, ce naiba te retine în a-ti lua bilet? Aaa, multe, stiu…ca tu ești jmeker…și nu mai zic de altele, gen impozite pe clădiri cu 50 mii de turnuri, impozite pe mașinile smechere ciordite, etc…ok, îți dau drepturi măi tigane, da’ fă bine, în pizda ma-tii si asuma-ti dracului si obligațiile…. doar că ăștia nu stiu ce-i aia să-ți asumi ceva responsabil…mi-i sila de toată rasa lor, sila si scârbă… mai ales că știu cât d inutil e să faci ceva constructiv pentru ei …

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • hopa……avem doi minoritari care au dat dislike!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 13. Știți ce îmi place? “Sună mă la Politie, sună mă!!! Să vină poliția, mă!!!”. Păi sună și vreau sa vad în cât timp vine politia! Ne-au tâmpit de tot filmele americane în care vedem cum politia vine în 2 minute, cu 15 mașini toate cu sirenele pornite, chiar și pe drumuri pustii! Si ca sa îmi justific indignarea legat de politie (pe care o respect doar pentru faptul ca fără ei era un haos mai mare decât la Madelin): acum 2 luni, pe Blv. Ferdinand, după intersecția cu Mihai Bravu, spre Gara Obor, mergeam la Obor și intenționam sa fac stânga pe Ziduri Mosi. E, pe Blv. Ferdinand am văzut o bucata din banda de tabla de pe lângă șina de tramvai ridicata în sus, exact ca o teapa. Adica oricine mergea pe șina de tramvai și avea o mașina mai “moale” risca sa rămână fără ouțe. Sau fără icter. Exact ca acum câțiva ani când s-a întâmplat acest lucru: http://www.realitatea.net/accident-socant-in-capitala-sofer-strapuns-de-sina-de-tramvai_1014510.html . E, am sunat la 112. Doamna mi-a spus ca ma direcționează la politie, politia mi-a mulțumit foarte mult și mi-a spus ca va trimite un echipaj in cel mai scurt timp. Ce credeți? Peste aproximativ 40 de minute când m-am întors, banda de metal era tot în sus, parca îmi arata degetul mijlociu și îmi spunea “fraiere, ești într-o capitala europeana din greșeală!”. M-am gândit sa opresc mașina si sa ma pun de-a curmezișul pentru a nu pati cineva ceva. Dar m-am gândit ca pot lua amenda de la politie pentru blocarea cu intenție a unui drum public. Asa ca am plecat zâmbind amar. Da, amar de mi s-a făcut greata. Revenind la cei doi giboni, din păcate in câțiva ani ne vor înfrânge, cum ar spune Stefan Cel Mare (acum si Sfant). Eu am însa o intrebare: unde este brigada lui Daniel Ghita? http://www.stiripesurse.ro/daniel-ghi-a-a-cucerit-facebook-cu-garda-lui-epe_981304.html. Nu am auzit de nici un gibon gasit cu picioarele frante, cu mainile bagate intre propriile buci, cu un aparat cu manele la maxim intre canin si molar…E bine cu gargara dar cand este vorba de facut ceva stam si ne indignam.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Georgian, poate trecuseră între timp pe acolo și văzuseră cum stă treaba. Deși ar fi trebuit să lase un agent pentru restricționarea circulație. Pun și eu binele înainte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, pai la asta ma gandeam si eu. Puteau trimite un echipaj de la “Locala” care sa stea de-a curmezisul liniei, cu girofarurile pornite pentru a a nu pati cineva ceva. Adica tu spui ca au trecut, au vazut si au plecat? Nu m-ar mira sa fi facut asta, adica ce daca trecea un nene si se infigea in chestia aia “da-i in lula noastra de fraieri, ce ie neam cu mine?”. Pai asa si cu gibonii, ce daca asculta la maxim si injura oamenii prin tramvaie daca politistii nu sunt deranjati? Apropo, sa ridice mana cei care au vazut controlori in mijlocele de transport in comun care nu se apropie de giboni pentru a-i intreba de bilet. Cum? Asa multi sunteti…?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Georgian, o să ai o surpriză plăcută în Ploiești. De când s-a transformat ,transportul public, din regie autonomă în S.A., au angajat niște controlori cât casa care, culmea, sunt extrem de amabili și care fac și “curățenie” prin mijloacele de transport. Plus că fac și razii însoțiți de cagulați, așa că……

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @diabolic, ma bucur pentru orasul Ploiesti. Din pacate asemenea exemple bune sunt rare…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 14. Nu ma uit la video da’ macar le-a umflat ficatii bine?! Bine, bine? Unde ii gasesc pe baietii aia sa le fac o cinste?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Nicoleta, se putea mult mai bine. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • nu avea pozitie de dat din voleu, il incomoda bara aceea…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 15. Eh…indiferent de cate suturi imi voi lua in freza pot doar sa afirm cu tarie o singura chestie: Imi pare rau ca a murit Antonescu. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @Camelia, well…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Camelia…nu ai motive sa fii tristă…am aflat că maică-sa ar fi gravidă….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @SorinB, M-as bucura sa se mai nasca unul ca el… tupeul, nesimtirea, aroganta si violenta astora au depasit orice limite.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 16. Daca ‘ victima’ depune plangere ‘ agresorul’ o incurca. Si asta din cauza unuia care a filmat ca boul.
  True story:
  In masina de serviciu am uneori bancheta plina cu tot felul de cutii si porcarii de materiale .
  Intr-o zi cand ma intorceam la masina l-am vazut pe un’ baiat’ca se uita pe geamul de la usa din spate. L-am intrebat frumos ‘ Cauti ceva anume?’ ‘ La care el a zis ‘ Ce p… te bagi fa zdreanta?’
  Ghinionul lui ca a ridicat mana ‘ sa se apere’. Efectiv l-am pus jos si apoi l-am calcat in picioare.
  Partea frumoasa acum incepe.
  Era o strada circulata. Unii au filmat. Era si o unitate de pompieri foarte aproape. Niste baieti in uniforma au fluierat …. Nimeni nu s-a bagat. De ce ar fi facut-o? O femeie il batea pe unul pe strada… Era de filmat nu de bagat.
  Dupa un timp ala a depus plangere. Ca niste vanatai si arcada sparta… 2 zile de ingrijiri medicale… Are inregistrarea de la un prieten de-al lui care a filmat… Dar nu de la inceput de cand a ridicat el mana…
  Am avocat. Stii cat de greu sa obtin inregistrarile de pe camerele publice? Si ia ghici cati martori am ca el a ridicat primul mana? Exact.
  Acuma ce zici? Sa-l fi lasat sa ma trosneasca? Oricum as da-o tot naspa ies…

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Miki, well, pe filmarea asta se vede cine a început scandalul. Sper să fie evident.
   oricum, felicitări pentru ce-ai făcut. Dar a doua oară să-ți vezi de treaba ta. Nu e locul femeilor în încăierări.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Mihai, nu e de ‘ felicitari’ sau ‘ ne-felicitari’.

   Nu e prima data cand se intampla. Eu nu caut cearta si incerc sa evit cat pot evenimentele de genul.
   Odata unul a incercat sa imi smulga geanta, alta data cu copilul de mana fiind, unul a aruncat cafeaua din pahar pe bluza mea, doar ca sa se amuze. Cafea calda, care a ajuns si pe fata copilului.

   Partea proasta e ca nu intervine nimeni. La faza cu cafeaua eram intr-un parc. Si erau si gardieni.
   Nu intervine nimeni!!! Cel mult sa amuza cand o femeie il bate pe un barbat.
   Avantajul meu e ca ma ajuta fizicul si ca ei nu se asteapta sa lovesc. Si poate pentru ca aia care au incercat erau mai firavi si nu depaseau 25 de ani.
   Sunt constienta ca daca nu dau cum trebuie si se ridica de jos ma culege Smurdul.
   Dar ce e mai rau? Sa vada copilul tau ca te/ il aperi sau sa vada indiferenta celor din jur ?Sa vada cum te scuipa unul dupa ce varsa cafeaua pe tine? De ce?
   Nu ma simt bine dupa astfel de episoade… Uneori tremur sau vomit… Poate descarcare de adrenalina…
   Dar cum e cu gardienii platiti din banii mei sa pastreze ordinea si care se fac asa, ca n-au vazut?
   Cum sa o iei pe alta carare cand vezi lume stransa si auzi fluieraturi/ rasete/ injuraturi?
   Indiferentaa doare cel mai tare, si radul barbatilor fara c*** care privesc si eventual te si incurajeaza sa lovesti. Ca la un spectacol cu gladiatori.
   Cate femei pot riposta? Si cate sunt lovite, injosite, scuipate zilnic?
   Ma intreb daca ar fi fost mama unui din ‘ public’ sau nevasta, sau fiica… Tot asa ar fi stat impasibili?
   Am evitat si evit cearta si incaierarile… Dar decat sa planga mama…

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 17. Aici, cu Antonescu, iti dau dreptate. Am trait 25 de ani langa Piata Chiliei si cine sta in Constanta stie despre ce vorbesc. Cu riscul ca imi vor sari in cap majoritatea, parerea mea este neschimbata: intr-o tara in care anumiti oameni politici, judecatori sau politisti se imprumuta de la o anumita etnie, sa nu fiu rasista, la limita camatariei, nu se va putea face ceva concret,, privind civilizarea lor. Ca autoritate, in particular, nu esti credibila.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Cunosc zona..si te inteleg perfect..am avut birou in zona..stiu ce specimene colcaie in zona..un focar de persoane certate cu legea!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 18. “tigani snopiti in bataie”..ce titlu de telenovela turceasca. Unde a fost snopeala, nu stiu. Eu am vazut ca au fost imobilizati si pe alocuri atinsi si li s-a sucit mana. Prea putin pentru aceste scursuri ale societatii. Nu pot sa ii sufar. Cand eram mica, mi-au smuls cerceii (din aur, ca asa vroia mama) din ureche, mergand pe strada. Si multe altele vazute. 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 19. Pot sa ridic si eu mana daca am vazut persoane de etnie roma cu casetofunu’ dat la maxim in metrou da’ la Paris? Si nu, nimeni nu a zis nimic. Probabil din cauza de egalitate in drepturi si toleranta. Acu sincera sa fiu pana la capat eu am coborat cu doua statii mai devreme ca imi venea sa scot Kalashnikovu’, poate pana la final l-a mazilit careva, desi nu cred, ca aflam la stiri ….

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @ara, prostia și nesimțirea sunt universale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • la fel si lipsa de reactie, asta pentru cazul in care credeam ca a inventat-o natia romana. si pe asta 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • miorita laie, laie bucalaie…poporul asta sufera de balada mioritei

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @ardei gras, exact! miorita laie, laie bucalaie si fara de coaie!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Am ajuns sa ne fie frica sa deschidem gura cand ciorile sau romanii rommanizati ne deranjeaza si habar nu au ca s-au inventat castile.Mi se intampla in metrou sa se aseze cate un cimpanzeu din asta langa mine,sa-si puna manele tare la telefon si sa se craceasca pe scaun de zici ca-i vagonul ma-sii.Ce fac?Ma ridic si plec cat mai departe si ,in drum,ma impiedic de 2-3 bodyguazi impasibili,care sprijina metroul sa nu cada de pe sine….aceeasi bodyguarzi sar ca arsi daca se urca vreun grup de elevi mai vorbareti si ii ameninta ca ii dau jos,dar banuiesc ca sunt frati de IQ cu manelistii si corb la corb nu-si scoate ochiul.O sa se schimbe ceva vreodata?!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Andreea, bodyguarzii de la metrou sunt unele dintre cele mai inutile ființe care au călcat vreodată pe suprafața Pământului.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Păi și ce bodyguarzi sunt în metrou, doi la metru, trei la kil, cum dracu să se bage. Ăia se leagă de cei mai slabi ca ei. Îi cunosc pe toți cei de pe M2 și știu ce vorbesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 21. Am văzut multe comentarii aici, așa că mă văd obligat să răspund, din punctual de vedere al unui ofițer de poliție:

  1. mai sus, a fost cineva revoltat de faptul că a văzut linia de tramvai care stătea în sus….până la un punct are dreptate…adică, odată ce a sunat la 112, trebuia ca la fața locului să se deplaseze un echipaj al Poliției Locale, care să stea acolo și să asigura fluiența traficului până la sosirea echipei de intervenție de la Primărie…repararea liniei de tramvai nu este atribuția Poliției, să fim bine înțeleși.

  2. TOȚI suntem oripilați de modul în care se manifestă membrii etniei. Ne bucurăm când sunt băuți , dați jos din mijloacele de transport în comun, mâinile sucite, etc…

  aici fac ceva precizări:

  a). opinia publică poate interveni (pentru că, nu ai cum, fizic, să ai patrulă de poliție în fiecare mijloc de transport în comun…ar fi fain, dar nu ai oamenii necesari, nici în București, nici în altă parte)…problema e că, de obicei, se găsește unul care să filmeze și, cel/cei care au intervenit, se pot trezi cu procese pe cap, din oameni care au făcut curățenie, se transformă în agresori….ba, dacă au noroc, se trezesc și cu vreo condamnare….unde e buba? Vă las pe voi să spuneți.

  b) Dacă intervine un polițist în uniformă sau civil (după ce s-a legitimat), atunci începe circul….dacă îi la bătaie, unde credeți că se va ajunge??? VIOLENȚA POLIȚIEI, vor striga în cor, toți rahații care stau pe net, în spatele tastaturii și de dau mari demagogi și judecători….vor începe cu invective (milițieni, etc). Nu mai spun că respectivul va fi cercetat disciplinar sau va avea dosar penal…CLAR??? Merită să își riște niște ani de muncă, să fie dat afară???? NU

  Revin la părerea mea, că m-am enervat. O spun simplu, sincer, fără ocolișuri….ÎNTOTDEAUNA voi interveni, fie că voi fi în uniformă, fie că voi fi în civil…și nu mă voi mulțumi doar să îi dau jos..intervenția trebuie să fie scurtă, clară…lovit scurt și dispărut…în plus, dacă voi găsi vreun cretin care să filmeze, îi voi îndesa telefonul în cur, fără menajamente.

  Acum, vin cu o întrebare la voi, toți cei de pe blog:

  V-ați dori ca intervenția poliției, în cazurile de genul ăsta să fie de natură violentă?

  Câți dintre voi ar fi în stare să susțină schimbarea prevederilor legale, astfel încât, polițistul care a intervenit în acest mod să nu facă obiectul niciunei plângeri din partea nimănui????

  Ia să vedem, suntem în stare să fim corecți și să spunem aici, pe blog, ce și cum ne-am dori?

  Da, și eu vreau ca toată lumea să circule civilizat în mijloacele de transport în comun…problema e că, civilizația se menține CU FORȚA….ați fi de accord cu acest concept??

  aștept comentariile

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Sorin, da, mi-as dori, nu doar politia sa intervina in forta ,ci si cetatenii. Si da as sustine si schimbarea prevederilor legale, doar ca… nu as sustine abuzurile politistilor care fac exces de zel.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Dede Cati…mie mi-e frică să nu vină la pachet, astea două…de aia am inițiat dialogul pe tema asta

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Da. Eu sunt de acord.
   Nu-i zi in orasul asta de ‘ ciocolata’ in care traiesc sa nu aud ca s-au taiat unii sau ca si-au mutat falcile altii.
   * Jmekerie* ce sa-i faci…
   Si ce e mai rau e ca pusti de 15-17 ani umbla uneori cate 2-3 si se amuza pe seama oamenilor in tramvai sau pe strada.
   I-a ciufulit cineva vreodata? Nu cred…
   Daca astepti cateva minute in curtea scolii imposibil sa nu vezi vre-un tupeist ca se leaga de unul mai slabut…
   Ce va face tupeistul cand va fi mai mare? Exact.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Miki…bun o părere pentru

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Perfect de acord cu tine.Ai vazut tu gibon civilizat cu vorba buna?!Cumva ei inteleg numai de frica pentru ca de bun simt nici nu poate fi vorba.La noi ,cand vad un politist,isi bat joc de el.Si cei de afara s-au civilizat ptr ca au existat metode coercitive zeci de ani la rand si oameni imputerniciti sa le aplice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Andreea…fază tare, trăită de mine în 2005, în Miami. un polițist pe stradă, un jmecher cu un Lamborghini, parchează aiurea..pe scurt, polițistul se duce la el, îi cere actele, ăsta se dă jos și îl scuipă….ce omor și-a luat cu bastonul nu îți explic…aolo, pe stradă….în plus, dus la secție, anchetat, predat judecătorului, care I-a dat 10 zile de ÎNCHISOARE și plata unei amenzi de 250.000 de dolari. Taică-su a ieșit pe post de tv și și-a cerut scuze public…mai spun că omul era miliardar?

   Eu rămân fidel ideii…civilizația se face cu forța, clar

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • SorinB,sunt sigura ca respectivul beizadea nu va mai scuipa in veci un politist,ba din contra,data viitoare o sa coboare din masina,o sa dea buna ziua si o sa spuna si ” ma scuzati,am gresit”.Sunt de parere ca nici neamtul nu s-a nascut neamt…..a fost educat sa fie …generatii la rand.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Aici iti dau dreptate. Ne uitam cu jind, la tarile civilizate… Parerea mea este ca, nu sunt mai civilizati/educati decat noi. Doar ca dincolo, se poate pentru ca masurile punitive sunt aplicate, indiferent de etnie, culoare, statut social. Da exista si acolo coruptie, ca deh, ai nostrii nu sunt singurii din univers, dar cred ca X sau Y nu isi permite sa nu plateasca o amenda, doar asa, pentru ca este VIP sau cocalar local.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Eu sunt cu toleranta, cu “sa-i aratam drumul cu frumosu`, comunicare, apelam la inteligenta, constiinta”, de-astea de om civilizat. Dar, cand vad cum ne-au incalecat astia grumazul si-ti plezneste obrazul de rusine mai prin toate cotloanele lumii, parca:” asa-mi vine cateodata…”.

   @SorinB, tocmai de-aia iti ziceam mai sus ca nu stiu ce rezultate vei obtine cu vorba buna.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Sorin: eu visez la ziua când poliţiştii români vor avea drepturile celor texani.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @nae…SI EU. stii unde e problema? Si EU si toti colegii mei suntem vinovati de asta…suntem, in pana mea, 55000 de politisti…cu tot cu rude, ajungem la pragul de 100000 de semnaturi, cerut de art. 74 din Constitutie, pentru initiativa legislativa. Putem sa cerem schimbarea oricarei legi…mai ales a noastra, cea de organizare. Dar, suntem in stare sa o facem??? NUUUU, preferam sa stam cu mana in c…si asteptam sa vina altii sa o faca

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 22. Bine le-a facut. Ma dispera natia asta. Trebuia sa-i cotonogeasca si mai tare. Imi vine sa ma uit la video de enjpe ori doar s-o aud pe-aia de se dadea talent cum se vaita ca o doare si ca i-a rupt mana :)))) I-a rupt pe dracu :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Mihai, cea de la care a declansat totul este femeie. Dac-o loveai ajungeai viral pe net, Si ele stiu asta, ca d-aia o si fac. De ce crezi ca-nceput sa urle “mana mea, mana mea” ? Chiar i-o luxase sau sa-i starneasca pe cei jur ca-i prea dur cu o femeie ?
  In atare imprejurare, eu zic ca baietii s-au descurcat excelent. Mai gentleman like de atat nici nu se poate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Faintaru’, baragladina aia jignește noțiunea de “femeie”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Da. asa e. Intr-o masura adecvata legea martiala cf. careia o femeie sau un copil inarmat se considera combatant este aplicabila si-n civilie. La o prima vedere pare o extrapolare sau o comparatie mult prea dura, dar nu e.
   Il mai tii minte pe pustiul ala, boxer innascut, Fernando parca, “loveste si fugi” se numea jocul lui, care se distra fracturand maxilarele trecatorilor ? 14 ani, copil, nu ?
   Sau pe aia de pe plaja privata din Mamaia. Faptul ca ala era de 2 m per 150 kg, fost luptator si isi facea doar jobul, a impiedicat-o sa-l faca tigan-nu-stiu-cum ? Femeie, nu ?
   Sunt situatii si situatii, pe mine, unul, simpla apartenenta la un sex sau varsta nu ma mai deruteaza. Cum dealtfel nici pe tine, v. art. cu beizadeaua-n BMW.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 24. Vin cu un micuț comentariu….de fapt, vă voi dezvălui un secret al familiei mele.

  Toată lumea, sau, cei mai mulți, au auzit de comisarul Eugen Alimănescu, un celebru politest al perioadei interbelice și post-belice al bucureștiului și nu numai….despre el se pot citi kilometri de articole, pe net…dați un search și veți vedea…despre el și birgada Fulger s-a scris mult….nu insist.

  ce nu știți voi air eu am aflat dintr-o întâmplare, am să vă spun pe scurt:

  În anul 1994, la 4 noimebrie, am depus jurământul că proaspăt student al Academiei de Poliție ”Al. I Cuza”. La jurământ au fost ai mei, sora mea, un prieten bun și unchiul meu. după jurământ, am pelcat acasă, la Piatra Neamț, purtând pentru prima data uniforma, cu mândrie…cascheta pusă șmecherește pe o sprânceană, aceeași înîlțime dar, doar 69 de kilograme, ce să mai, întorceau fetele capul după mine pe stradă (ce modest sunt)…dar nu asta e povestea…

  Odată ajuns la bunici, am stat la masă cu bunicul și bunica, iar, așa cum am mia povestit, bunicul, la un moment dat, mi-a spus vorbele celebre ”nepoate, ți-ai ales o meserie de căcat…toți or să te injure, dar, măcar, vei mânca, bea și fute până-ți va sari cascheta din cap”…cu scuzele de rigoare, am citat din memorie…

  Din una în alta, aflu că străbunicul meu a avut un frate care a fost politest în București…am mers să îl vizitez pe străbunicul (mai trăia pe atunci..a murit un an mai târziu…venise de pe front cu fără un ochi, dar cu o amintire..un glonț…nu vă spun unde îl avea, că nu veți crede veci)…

  Booon, stau eu de vorbă cu străbunicul și aflu că a avut un frate care a fost polițist în București….

  Pe scurt, după ce am terminat Academia, am fost la arhivele noastre, am consultat documentele din arhivele Siguranței Statului, a Securității, a Miliției…ce am flat m-a șocat…a existat un comisar Vasiliu, în aceeași perioadă cu Alimănescu, pe care, de fapt, l-a învățat meserie, apt recunoscut într-o scrisoare, una din puținele….atât vă pot spune…Alimănescu era mic copil pe lângă el…și da, am aflat cu bucurie că mi-a fost rudă….

  Despre el și ceea ce am descoperit, poate voi scrie, cândva…e un mic tribute și îl merită cu prisosință….

  Ce vreau să vă mărturisesc este că, probabil, după ce am citit tot ce a făcut acest om, m-am schimbat total…atât pe azi

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 25. Vatmanul… in virtutea inertiei… a condus, nu a dat telefon dupa politie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Eu am avut mai multe incidente de genul asta :
  1. acum 7-8 ani cativa copii de liceu ascultau manele cu telefonul in autobuz , dupa o avertizare verbala in limita bunului simt le-am aruncat telefonul pe geam si nu a fost nevoie decat de o palma peste ureche si asta a fost tot conflictul.
  2. in microbuz unu sugea ceva alcool dintr-un PET si i-am strans PET-ul cand era cu el in bot . recunosc ca ma cam cacasem pe mine ca nu-si mai revenea boschetu
  3.un sofer de microbuz fuma , l-am rugat sa arunce tigara , dar el a preferat sa-si bage pula in mama asa ca i-am spart fata , atat am apucat ca au intervenit calatorii si mi-au stricat distractia
  au mai fost si alte incidente dar respectivii au fost ceva mai intelegatori si dupa ce au fost avertizati s-au oprit sa faca ce faceau.

  P.S . merge clipul asata :

  https://www.youtube.com/watch?v=vkG52C8otyo

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 27. Singura părere de rău este că nu au altoit bine ciorile… Doar i-a mângâiat… Bine că s-au implicat, sper să nu cadă tot ei aiurea (amenda sau mai stiu eu…), apoi tre să intervenim in astfel de situații!!! Cu cât mai mulți cu atât mai bine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. WOW, chiar nu ma asteptam la postarea asta 🙂
  Ce mi-a atras atentia: “stai jos, stai pe scaun linistit”/”boss, mi-au rupt mana” :)) , ceva de acest gen, ca nu mai am rabdare sa vizionez clipul, insa din ce am citit pe FB, cica-se amendati vor fi tot astia care stiu ce inseamna bun-simt!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 29. Eu un singur lucru am de spus: sunt rasista până în măduva oaselor. Cu toate ca am exemple in jurul meu de tigani educati, cu mult bun simt, care muncesc cinstit si care au muncit mult sa iei faca un loc in societate, din păcate sunt prea putini. Si faptul ca stiu astfel de cazuri mă îndârjește si mai tare. E clar ca se poate dar nu se vrea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. Fiindcă privirea mea s-ar putea să nu fie convingătoare iar corșeul meu să nu nimerească ținta, s-a gândit societatea că-i mai bine să-i plătim pe unii care nu au probleme din astea, să ne apere ei.
  Repet și insist – îi plătim să ne apere! Nu doar că nu am obligația să fac ceva dar consider că e periculos să fac.

  Tovarășul de la manete îi obligat să facă sesizarea la poliție și să intervină așa cum l-am văzut eu pe un șofer dându-l jos pe un tip cu cățel pe motiv că otobuzul nu-i pentru transport canin.
  … îs pro bătaie doar atunci când te aperi și-i clar că nu-ți mai iese cu vorba bună.
  Cea care-a filmat e, de departe, cea mai tare. Dacă a reușit să gândească la filmat, numai speriată nu era.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 31. Oameni buni!! Ce este cu noi?!? in Aprilie 2016 ne bucuram si incurajam oamenii sa se ia la bataie cu elte etnii sau cu alti oameni n tramavai sau in metrou?!?? asa ajutam schimbarea si imbunatatirea mentalitatii? asa lasam o tara mai buna si ai frumoasa copiilor si nepotilor?
  Nu populatia trebuie sa se ia la bataie. Nu populatia trebuie sa intervina.
  Este rolul Politiei, este rolul jandarmilor, este rolul garzii civila sau a mai stiu eu cui dar sub nicio forma al nostru. Ce se va intampa in ziua in care tuturor nu ne va placea ceva la celalalt? poate cum se imbraca. Poate cum miroase. poate culoarea ochilor sau insemnul de pe tricou.
  Avem obligatia de a ajuta Polita, Jandarmeria sau pe altii ce au legal dreptul de a interveni sa o poate face corect si cu decenta. Avem obligatia sa le cerem sa ne apare si sa o faca bine. Sa- i ascultam cand se plang si sa judecam daca trebuie sa schimbam ceva sau nu. Avem puterea sa le cerem sa ne ajute sa fim mai civilizati.
  Tiganii nu sunt toti rai. Roamanii nu sunt toti buni. Nu exista adevar universal. un pumn in gura unui om nu rezolva nimic. Un pumn in gura autoritatilor, zi de zi, civilizat si raspicat schimba legi.
  suntem in 2016…am inceput curatenia. Hai sa facem o curatenie civilizata. Astfel putem avea pretentii de la altii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 10

 32. Sunt partial de acord cu Alinuta. Violenta, de altfel moderata de slaba pregatire, celor doi nu a fost neaparat justificata. Da, trebuiau coborati din tramvai si frumos a fost ca I-au imobilizat. Sunt de acord si cu faptul ca trebuie sa vorbesti cu fiecare de la nivelul pe care il intelege cateodata. Astia chiar nu ar fi fost capabili sa perceapa un mesaj normal. Bun. In principiu eu m-as fi bagat. Desi sunt femeie. Nu sunt de luat in seama insa, eu sunt genul de femeie pe care nu trebuie sa o faci nefericita, se descurca singura! Soo…unde e beleaua, fac ce fac, ajung vedeta! Insa nu pentru un asemenea motiv. Aici m-as fi limitat la o discutie si la solicitarea catre vatman ca lor sa li se ceara sa coboare, atata timp cat e clar ca politia nu ar fi aparut atat de repede. In schimb, daca vorbeam despre un furt, agresiune, etc. as fi actionat clar. Sunt inconstienta si nu e vreo mandrie 🙁 nu sunt rasista si nu voi fi vreodata. Cred ca si societatea are partea ei de vina in ceea ce priveste educatia si nu vreau sa deschid aici o polemica insa am opinii foarte clare in sensul acesta. Daca vrem sa inteleaga ceva toti trebuie intr-adevar sa luam atitudine, altfel vor continua sa creada ca tupeul, violenta verbala sau fizica samd le asigura suprematia. Si nu, nu cred ca are neaparata legatura cu etnia. Pana una alta raul facut de astia e cumva mai mic decat cel produs de clasa politica, a nu se intelege ca il aprob! Dar na, aia au alt “nivel”… si nu m-a uns pe suflet ca a zus ca doare, intrucat cu siguranta era circ.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 33. Acum două săptămâni, într.o dimineață, am ieșit la plimbare cu finuța mea. Planul era o zi „ca fetele“, la zoo. Mbon, în fața mea, o mașină mergea fix pe mijloc, cu vreo 35 la oră. Nu eram în oraș. Jur că nu exagerez. Am claxonat scurt și m.am dat cât am putut de mult pe dreapta, ca să mă strecor pe lângă țigani. De unde știu că erau țigani? Păi am intrat în oraș, ca să o iau pe o prietenă de.a mea, cu fetița. Țiganii, după mine. Când am intrat pe aleea blocului prietenei, au oprit fix în spatele meu, s.au dat jos și au început să bată cu pumnii în mașină. 5 negrii tuci! În spate nu puteam să dau, în față se înfipsese unul în capota mea. Am tastat 112 și am lipit telefonul de geam. Mare greșeală, mai rău i.am întărâtat. Când am auzit copilul plângând, a realizat în ce situație sunt, așa că am început să ambalez mașina și să.i dau de înțeles ăluia din față că o să trec peste el, dacă nu se dă la o parte. Băi, nu s.a dat! Până n.am mișcat mașina, să vadă că nu glumesc, nu s.a dat! Mi.a fost frică să mă întorc acasă, că mi.era că iar mă urmăresc, așa că am condus vreo oră, aiurea, prin oraș. Când am ajuns acasă, arătam mai bătrână cu 5 ani. E crunt să te simți neajutorat, să știi că ai și un copil în spate. Băi, și au văzut copilul! Au continuat să lovească în mașină și să scuipe! Că am fost tare.n gură!
  Pot să fiu acuzată de instigare la violentă, dar nu.mi pasă! Nu eram fanul lor, dar de două săptămâni îmi răsună plânsul copilului în urechi! Când a țipat „mi.e frică“, m.a luat cu tremurat! I.aș pune să.și sape propriile morminte, nenorociții dracului!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Da. Asta chiar e groaznic. Nu vreau sa pun sare pe rana, dar crede-ma, puteau fi foarte bine orice alta rasa. Stiu, nu a fost, au fost ei… imi pare foarte rau pentru ca ati trecut prin asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Perfect de acord cu tine! Puteau fi de orice naționalitate, dar hai să fim realiști. Ăștia emană răutate prin toți porii, n.ai cum să.i integrezi! Răutatea e adânc înrădăcinată în sângele lor! Nu vorbesc de oamenii cu studii, cu job.uri, care sunt de etnie. Nu, cu o floare nu se face primăvară. Datorită unor oameni buni, nu ai cum să treci cu vederea restul nenorociților.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • eu as fi calcat acceleratia. calm si hotarat, din prima, fara avertisment. mai bine sa planga altul decat copilul meu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 34. Mise ridica sangele in cap…i-as fi calcat pe ciori pe cap cu bocancii cu creste, loviti asa cu sete ca la lovitura de la 11m.

  Tactica ciorilor astea este sa fie cu gura mare , la intimidare cand sunt in numar de 2-3-4… cand e doar o cioara singura nu prea sare cu gura ca stie ca si-o fura.

  @monica….vatmanul tremura-n chiloti sa le ceara biletul la control dar sa ii dea jos …

  Daca esti minoritar nu inseamna ca ai drepturi mai multe. Un an de zile tabacite ciorile zi de zi si nu ar mai avea glas sa caraie.

  PS: ma lovesc de ciori borate zi de zi…

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Cel mai probabil ai dreptate; unde mai pui si ca merge zilnic pe aceeasi ruta. In tot cazul ar fi interesant de vazut ce procedura au pentru asemenea cazuri. Putea intr-adevar sa fie un cutit. Sa fie injunghiat cineva. Ce pana mea, el mergea asa… tot inainte, ca rusii?!?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

  • vatmanul nu zice nimic pentru ca stie ca peste o ora sau o zi sau o saptamana se va trezi singur cu ceata de cioroi in tramvai sau autobuz si eventual si cu un cutit la gat. E de inteles…

   Fara negociere cu ei…ar trebui arsi oriunde sunt prinsi in flagrant.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Caz real: locuri platite in piata de catre femei care vin sa-si vinda florile, ocupate de tiganci cu aceiasi marfa si cu gura mare si puse pe scandal si intimidare. Dupa lupte seculare vine si administratia pietelor la sesizari repetate…evident ca ciorile isi iau zborul.

   Caz real:tigani tepari cu sute de curse neplatite la taximetristi…firma de taxi nu le mai trimite masini la comanda…ce au facut au iesit in drum si au sarit in fata unui taximetru si s-au dat loviti…apoi au patruns in sediul firmei si au amenintat dispecera si taximetristii sositi de fata cu politia, amenintand ca fac moarte de om pentru ca nu le pasa ca oricum din puscarie au iesit. Singura politie fiind rutiera. Conflictul aplanat prin amendarea taximetristului si caderea la intelegere contra sumei de 600 de roni.
   Alt caz, alt taximetrist…inscenare pe trecerea de pietoni. In urma unui conflict mai vechi a fost pandit la o trecere de pietoni si i-a lovit cu genunchiul masina in aripa apoi s-a dat lovit….rezultat permisul suspendat si caderea la intelegere contra sumei de 1500 roni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu zic nu. Inteleg perfect si gravitatea faptelor pe care le comit unii dintre ei, premeditat de fiecare data;totusi nu violenta intre cetateni trebuie sa fie solutia desi sunt de acord ca uneori este ultima. Eu cred ca sistemul profund deficitar si cei care trebuie sa il aplice dar sunt corupti poarta mare parte din raspundere. Din faza educationala inca este ineficient si in cazul lor mai grav, inexistent. Dar daca legea pumnului ar deveni general valabila, stim toti unde s-ar ajunge. E complicat, asa cum sunt multe aspecte sociale. Si ma repet, sunt de acord cu Mihai, chiar trebuie sa luam atitudine. Dar toti. Si din nefericire nu vad pe nimeni la orizint care sa arate ca va incepe o reforma a sistemului care sa ii trateze pe toti asa cum trebuie. Dar sa le si ofere de la inceput sansa de a fi altceva. Ganditi-va, nimeni nu e vinovat pentru ceea ce s-a nascut. Mic fiind, nu poti controla mediul care te creste iar apoi, daca ai oarece in cap, intelegi ca oricum esti un paria cu prea putine sanse; nu iti mai raman multe de facut. Fiind ceea ce ai fost nascut, crescut, aia vei fi doar daca un miracol nu se intampla pe drum. Dar asta nu tine numai de rasa. Ci in mare parte de clasa sociala. Zic eu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 7

 35. Repet și aici ce-am zis pe facebook la o altă postare legată de subiect: prea mult efort. În cel mai bun caz, un călcâi în telefon și două palme după ceafă ar fi rezolvat problema. În cel mai rău caz, în loc de palme după ceafă ar fi mers un cap în gură. Și, automat, dați jos cu șuturi în cur la prima stație (unde a coborât prima dată puștoaica ce filma).

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 36. Domnul Vasilescu, aici este blogul tău sau SorinB ți l-a cucerit?=))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Camelia, lasă omul în pace că e foarte bine ce face. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 37. Jegurile alea meritau sa le fie zdrobita muia de asfalt. Locul gunoaielor de genul celori doi este in lagarele de re’educare, pentru a invata ce este bunul simt si respectul in societate!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Faintaru’, da, exact!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • https://www.youtube.com/watch?v=QHvRBlTu7pc

   Scria cineva mai sus ca suprematia lor se sustine pe disponibilitatea de a escalada oricat conflictele, Bine, din povestea respectiva rezulta ca nu chiar oricat, ei te omoara si se-ntorc in inchisoare, nu si reciproca. Acuma de ce sa nu recunoastem ? Asta-i avantajul antropoidului, fie ca ne place, fie ca nu ! Ce au de pierdut ei, ce ai de pierdut insa tu ? Pe cei care nu mai contenesc cu lasitatea romanului (scuza-ma Mihai 🙂 ) ii rog sa deschida linkul de mai sus. Nu stiu daca-i lasitate, atunci cand singura alternativa este aceea de a ajunge criminal la viata asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Faiantaru’, esti iertat. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Stii care e problema? Ca acum tiganul ala o sa se duca sa se infiga (daca nu a facut-o deja) in primul suflet mai slab decat el, ca sa se razbune pentru umilinta din tramvai: o femeie, un copil, un animal.

  De asta sa ii luam la bataie nu e o solutie. Violenta naste violenta, intotdeauna. Daca ii luam la bataie o sa ne trezim luati pe sus din senin sau cu cate 20 de tigani in tramvai, ca sa ne arate ei cum sta treaba.

  Dupa umila mea parere, cineva ar fi trebuit sa se duca la vatman sa urle la el sa opreasca tramvaiul atunci, sunat la 112, domnii curajosi impreuna cu altii din tramvai sa ii pazeasca pe tigani, asteptat politia, venit politia, dat amenda/dus la sectie si aplicat legea.

  Dar ca asta sa functioneze, avem nevoie de cateva lucruri: creier in cap ca sa nu stam sa cascam gura la scandal, hotarare in a cere oamenilor responsabili sa isi faca treaba, ciocu’ mic ca nu mori daca intarzie tramvaiul 10 minute, solidaritate si probabil 2 palme peste ceafa, ca sa ne trezim odata din letargia asta in care stam sa isi bata toata lumea joc de noi.

  Mda, cred ca mai bine ma duc sa imi caut niste cursuri de autoaparare…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Raluca, nu mai zic nimic. Ai tras tot tu concluzia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. Interesant este reactia sociala a fost una, reactia oficiala a fost alta, iar, daca am schimba rolurile si etniile participantilor la eveniment, reactiile ar fi cu totul si cu totul altele :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 40. Fuck All the Rasist People Bicoz Both Guys From Bus They Are Românian Mother Fuckers Rasist

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 41. Zau ma Filip?…ma poti contrazice fata in fata?…..la o bere (eu fac cinste)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 42. Treceti peste prejudecati…nu culoarea dicteaza educatia…ma repet …si daca erau rokeri ii futeam in gura(sunt roker)…restul e cancan, am crescut intre tigani si unguri…asa si?…uscatura e uscatura bah…nu conteaza padurea…mai iesiti si voi…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 43. Da Florian, dar nu toti trec peste prejudecati si majoritatea se raporteaza strict la ele. Tocmai din acest motiv si tiganii si romanii cand intra in contact unii cu altii se comporta ca niste animale salbatice, se jignesc, se injura, se bat. Ne meritam soarta. Intr-o lume utopica, cel mai puternic ar trebui sa castige iar cel mai slab sa cedeze si sa dispara. Iar apoi sa vina omul civilizat sa ia maimuta puternica si sa o dreseze pana o aduce la stadiul de om educat.

  Pe mine personal chiar ma amuza, probabil si pentru ca nu circul foarte des cu mijloacele de transport in comun. Sa vad un lesinat mort de foame care canta, sau asculta muzica sa uite ca n-a mancat de 3 zile… Ma face sa zmbesc involuntar.

  Sunt tigan si ma amuza faptul ca unii romani, oameni de la care ar trebui sa ai pretentii au aceasi gandire ca unul care are mai putine clase decat Sageata Albastra. Pe bune acum, dar tiganii aia pe care ii blamati atat de tare, atat pot ei, asa sunt crescuti, sa injure, sa sara la bataie, sa caute scandal. Aceasi tactica o aplica si romanii, “sa fim uniti, sa ii batem” :))), pe bune? :)), chiar nu puteti mai mult de atat. Plm sunteti cam o apa si un pamant toti.

  Dupa ce bati un om, crezi ca ala se duce acasa si isi face procese de constiinta cu unde a gresit si ca nu e bine ce a facut??? Plm o sa invete sa se bata mai bine si data viitoare o sa isi bage si un cutit in buzunar ca sa nu si-o mai ia si a 2-a oara, sau o sa prinda un copil nevinovat pe strada si o sa il rupa in bataie ca sa isi verse toate frustrarile pentru ala care l-a batut in tramvai. S-ar putea sa fie chiar copilul/nepotul/vecinul tau.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Asa ca bravo Romania, continua sa instigi la violenta ca e bine, esti inteligenta. Continuati sa ii faceti ciori, sa ii blamati, sa ii bateti pe unde ii prindeti, sa ii incurajati si pe altii sa faca la fel ca voi, fiti animale. Saracii oameni n-au nici o vina ca dau drumul la televizor, mai citesc una alta pe net si vad toti tampitii care isi dau cu parerea, despre cum este indicat sa iti faci dreptate…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.