Să analizăm un pic faptele, zic. Niște ciori cetățeni de etnie nedefinită ascultau manele, extrem de tare, în tramvai. A propos, cine n-a pățit-o să ridice mâna. Se vede că am ridicat-o și eu? Da, da, și eram în metrou. Și nu asculta la telefon, ci la un casetofon mare pe care-l ținea pe umăr. Era unul singur și l-am „coborât” la Romana, cu peronul pe partea dreaptă. Mă rog, să revenim. Deci ciorile cetățenii minoritari ascultau muzică la maxim, pentru că de ce nu, dacă așa voia mușchiu’ lor.

Evident, lumea a început să se uite urât la ei. Mai precis, cei doi bărbați care erau în apropierea lor, pentru că restul călătorilor erau de sex feminin și s-au făcut că plouă. Foarte normal, de altfel. Asta se și recomandă femeilor, să-și vadă de treaba lor și să ignore, ca să nu-și pună în cap nebunii.

Ce-au făcut ciorile cetătenii de etnie nedefinită în această situație? Păi ce să facă? Au oprit muzica și au cerut scuze celorlati participanți la călătorie pentru disconfortul creat. Au început să dea din gură, tare, la intimidare, pe genul „dacă te mai uiți urât la mine, o să-ți fac si o să-ți dreg”. Acum urmează partea bună. Singura. Cei doi tipi nu s-au lăsat intimidați și s-au dus la ciori cetățenii de etnie nedefinită să-i dea jos din tramvai. Inițaitivă lăudabilă, dar repet, singura. De aici încolo nu mai înțeleg o grămadă de chestii:

-Cum rahat a ajuns băiatul ăla pe jos?

-Dacă tot a ajuns pe jos, bănuiesc că nu era la cules de păpădie, ci că și-a luat una în bot de la cioară cetățeanul de etnie nedefinită. Motiv pentru care nu înțeleg de ce când ajunge din nou lângă el, îl lovește ca o pizdă, mai mult îl mângâie. Avea martori că a fost lovit, avea tot ce trebuie, putea să-i scoată dinții liniștit, în legitimă apărare.

-De ce p*la mea vatmanul și-a continuat netulburat drumul? Nu avea cum să nu vadă că e bătaie în spate. Trebuia să oprească și să-i dea jos pe toți, iar în timpul ăsta suna și la poliție. Dar poate nu cunosc eu procedura. Oricum, nu mi s-a părut normal.

-De ce muistul ăla a preferat să filmeze, în loc să sune la 112? [later edit – îmi atrage lumea atenția că „muistul” care a filmat este o fată de 14 ani care s-a speriat, a coborât și apoi a urcat din nou. Well, văd că nu era suficient de speriată încât să sune la 112. A preferat să continue filmarea, că altfel ce mai punea pe Facebook? Plus că like-urile sunt bune și îți aduc satisfacții mari]

Răspundeți voi la nedumeririle astea, că eu n-am cum.

Ah, ba nu, mi-a mai plăcut ceva. Ce frumos mai zbiera cioara cetățeanul de etnie nedefinită: „aoleu, boss, mi-ai rupt mâna, aoleu, mă doare mâna, boss”. M-a uns pe suflet. Parcă nu mai erau așa de tari în gură.

În loc de concluzie. Nu e indicat să procedați precum cei doi tipi din tramvai. Poliția, și orice om de bun simț, recomandă să vă vedeti de treabă, pentru că se poate ajunge la chestii mai grave. Cum ar fi, de exemplu, să scoată cioara cetățeanul de etnie nedefinită un cuțit și să se lase cu nasoale. Dar eu zic că numai așa se poate, luând atitudine. Altfel or să ne încalece de tot, în pula mea, și o să ne uităm la ei cum își bat joc de noi, de nevestele, prietenele, iubitele și copiii noștri.

Alte păreri? Voi cum ați fi procedat?

P.S. Văd că tot șterge youtube-ul contentul videoului. Dacă se întămplă din nou, îl găsiți și aici.

mihai_vasilescu_tigani

sursa foto