3,990 cititori

Circuitul umbrelelor în natură

Nu există un lucru mai inutil decât o umbrelă atunci când nu mai plouă. În plus, mie se pare fascinant cum se metamorfozează importanță pe care i-o acordăm. Practic, în numai câteva minute, umbrela trece de la stadiul de obiect de o importanță capitală la o ridicare din umeri însoțită de amara cugetare: “Și acum ce dracu’ fac cu rahatul ăsta? Mai bine n-o mai căram după mine, nu murea nimeni de la câteva picături de ploaie”. După care te uiți cu scârbă la ea, gândindu-te că acum, vrei-nu vrei, trebuie s-o ții după tine tot restul zilei.

Cred că nu s-a făcut niciun studiu pe temă, dar sunt aproape convins că recomandarea făcută de părinți copiilor “ai grijă să nu uiți umbrela” este mult mai uzitată dect “să fii cuminte” sau “ai grijă ce faci la teză”. Fiind și complet inutilă, de altfel. Copilul ăla nu va ține minte în veci că are de luat o umbrelă înapoi acasă. Singura șansă să o mai aducă înapoi este să nu se oprească ploaia. Doar dacă va simți picăturile pe freza sau coafura la care a muncit trei sferturi de oră dimineață o sa-i treacă fulgerător prin cap “stai, bă, că eu parcă venisem cu umbrela azi’. Dacă s-a oprit ploaia până iese de la școală, puteți să vă luați adio, șansele s-o mai vedeți vreodată sunt nule.

Și se mai întâmplă o chestie ciudată, inexplicabilă, aproape de supranatural. Frate, în orice loc ți-ai uita umbrela, dacă (printr-un miracol) îți aduci aminte și te întorci după ea, vei constata cu uimire că a dispărut. Cinci minute mai târziu s-a evaporat, nu mai e. Și nu vorbesc aici despre mall, cinema, bar, cafenea, terasă, metrou sau orice alt loc din ăsta în care oricum există șanse sporite să și-o însușească cineva. Nu, dom’le, în pădure dac-o lași, peste câteva minute când te-ai întors după ea, ciuciu. Dar ce zic eu pădure, în cimitir la miezul nopții, pe luna plină, în maxim trei minute s-a dus. Cineva a luat-o. Și am mari îndoieli că acolo unde nu e nici durere nici întristare îi da cu ploaie, nori și fulgere. Nicidecum, cred că dispar pentru că asta esta karma lor, a umbrelelor. Sunt convins că n-ai mai găsi-o nici dac-o uiți într-un buncăr atomic pustiu cu intrările și ieșirile sigilate.

O singură șansă avem să scăpam de șocul traumatizant al acestei pierderi: să se adopte “legea umbrelei”. Adică o reglementare prin care să ni se interzică să le mai luăm după noi dacă a stat ploaia. Unde te-a prins când s-a oprit, acolo o abandonezi. Și cu asta basta. Umbrela va fi considerată bun în proprietate comună, având drept de utilizare asupra ei cel care o găsește în momentul când a început ploaia. Dacă te-au prins cu obiectul la tine și nici vorba să picure, hop, contravenție. Iar amenda este plătibilă tot în umbrele. Îți arde organul de control o amendă în cuantum de șase bucăti (trei, dacă o plătești în 48 de ore), le cumperi și le lași în primul spațiu public care-ți iese în cale. Pe bune, este singură șansă să scăpam naibii de stresul apăsător al umbrelelor uitate prin cele mai diverse locuri. Doar atunci când le vom găsi peste tot în jur, la liber, nu le vom mai căra ca disperații după noi și vom afla ce însemnă cu adevărat să pleci relaxat din casă.

P.S. După ce m-am săturat de câte am pierdut, am ajuns la concluzia că trebuie să-mi cumpăr doar chestii de îmbrăcat cu glugă. Încă n-am găsit maieuri, dar mai caut.

mihai_vasilescu_umbrele

sursa foto

102 de păreri la “Circuitul umbrelelor în natură

 1. De uitat nu o uit, e mare si roz, sare in ochi. Foarte rezistenta, este buna de folosit si pe post de bata in caz ca ma ataca cineva (am zis sa ii acord mai multe calitati ca sa nu se simta neglijata cand o car zilnic dupa mine in portbagajul masinii). Dar tot fan gluga sunt. Ca sa am mainile libere, sa nu ma mai chinui sa fac calcule matematice ca sa decid care este cea mai ok traiectorie de ocolit diversi oameni cu umbrele, copaci, balti, meteoriti, atunci cand merg pe strada.
  Dar ieri, draga de ea (umbrela) si-a dovedit utilitatea cand am iesit afara sa fumez. Mi-au inghetat mainile dar macar am fumat o tigare uscata :).

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Ana, acum esti mai uscată si mai curată. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 2. No hai, că toți avem prietenul ăla care fix când vine ploaia a scos umbrela. Te mai şi miri de unde, că era cu mâinile-n buzunare.
  – Coa’e, da’ unde-o țineai, în cur?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @upprann, e pe cale de dispariție. În momentul de faţă în București se folosesc maşinile pe post de umbrele. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Credeam ca doar mie mi se pare ca vad masini pe post de umbrele. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Catalina, aiurea, tocmai vin din trafic. E plin de umbrele… ăăă… mașini.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Am avut o perioadă când eram detașat cu serviciul la Câmpina, și timp de 3 ani jumate am cărat, în buzunarul exterior al rucsacului, o umbrelă mică, pliabilă, care și-a dovedit utilitatea inclusiv în luptele cu câinii din dreptul spitalului Voila(pe acolo trebuia să trec, la ce vă gândeați?!?! 😛 ).
  Mno, toate bune și frumoase până am ajuns la mare și am luat rucsacul după mine pe plajă, în care aveam punga frigorifică cu berile aferente. Eram în gașcă mare, deci, permanent era cineva la pături, dar, ca prin minune, mie mi-a dispărut umbrela, în condițiile în care erau și telefoane și portofele și ceasuri….etc. Băi nene, mie mi-a dispărut umbrela și nu observam asta dacă una din tipe nu mi-o cerea s-o pună deasupra la bebele din dotare!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @diabolic, exaaaaaaaaact. Unde, frate, unde a dispărut?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Cred că o ploua pe vreo sirenă în mare și s-a strecurat pe sub nisip și a ciordit-o, nesimțita naibii :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @diabolic. singura explicaţie plauzibilă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 4. Astăzi am un chef ne bun să te contrazic…numai așa, de-al dracului, că mai am patru zile și vin acasăăăăăă…..le luăm pe rând?

  1. Tu nu înțelegi rolul umbrelei…nuuuuu, nu este doar un simplu acoperământ pentru căpșor, în zilele ploioase…neaahhh…umbreluța aia roșie sau galbenă este super cute în zilele însorite…în plus, dă bine când este învârtită de o domnișoară zglobie, cu priviri de panteră flămândă….de asemenea, ador umbreluțele din datelă neagră sau roșie, vara, prin parcul Herăstrău….de sub ele se aud râsete zglobii de mai mare dragul

  2. Mie imi place la nebunie să port umbrela cu mine…am una din aia, jenghiză, cu mânerul din corn, lungă…se asortează perfect la costumul, pardesiul și cravata mea…de asemenea, monoclul îmi dă un aer distins….la fel și pălăria pe care o scot curtenitor în fața doamnelor/domnișoarelor….e un semn de noblețe, era să zic ”băăă țărane”, dar m-am abținut la timp…lipsă de cultură, domnule, ce mai?
  În plus, ce poate fi mai elegant decât atunci când o ridic să oprești un taxi, iar după ce urci, să îl împungi cu umbrella comunicându-i adresa la care vrei să ajungi…e sun semn clar…se stabilește instantaneu o diferență socială clară…adică, birjarul ăla modern trebuie să înțeleagă care e locul și rosutl lui…clar?

  3. Despre celelalte două umbrele nu vă povestesc…la una din ele dacă apăs pe buton, imediat 50000 de volți își fac loc voioși prin vârful ei, una din ele scoate o lama fină, foarte ascuțită, cu care poți castra urgent un premier, președinte mut, ceva….una din ele, dacă învârți mânerul și tragi de el, iese o minunăție de sabie din oțel fin….și gata, că vă ajunge

  4. Umbrela este un accesoriu indispesabil atunci când merg la cursele de cai, la hipodrom…nu poți să te duci și să pui un bilet fără să ai la tine umbrella și pălăria, evident….

  5. Cel mai frumos gest pe care poți să îl faci, tu, un gentlema adevărat, cu umbrella, pardesiu, costum, cravat, monocle, este ca, atunci când plouă, să oferi, elegant unei domnișoare zgribulite de frig și udată de ploaia rece, un loc sub umbrella ta…va fi nevoită să se lipească de tine, să te ia de brat, căutând ocrotire….odată ajuns la destinație, umbrella se înclină delicat, într-un salut elegant…

  cam atât pe azi. Vă ajunge….hai să fiți iubiți!

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 4

  • @SorinB, asta e hipstereală.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @uprann…asta e eleganta, dragul meu…doar eleganta…:)

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Hopaaaaa…..Bond, James Bond!
   Sau mai bine zis : Bond, Sorin Bond! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @diabolic…multumesc de compliment…sa mai spun ca, aici, in Sudanul de Sud, in misiune, ID-ul meu este CP 05007???? ma distrez la maxim cand mi-l cer, la intrarea si iesirea in/din baza..super coincidenta

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @SorinB, vezi că bănuiam eu de la ce vine inițiala B a numelui tău? 😛
   Cam îmi închipui ce mutre fac ăia când văd “numărul de înmatriculare” de pe actele tale :)))))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @SorinB, ia să-ţi fac eu cadou o umbrela roz. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Mihai….Ia, chiar…ca oricum vine ziua mea pe 12 aprilie…maaaa, ziua cand, in 1457, s-a urcat pe tronul moldovei, Stefan…clar?

   iti dai seama ca eu, la randul meu, intr-o zi ploioasa, o voi face cadou unei domnisoare ude pana la piele care, imi va multumi….:))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @SorinB, obligatoriu o domnisoara zglobie :)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @SorinB, contează în ce mod îți va mulțumi. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @SorinB, un mare like de la mine, dar si niste observatii:
   -unde gasesti tu domnisoare zglobii in parcuri cu umbrelute de dantela etc.? …ca nu cred ca ai prins perioada interbelica ??, iar acum domnisoarele au in maini iphoane, lese de caini sau gantere d-alea mici (cele care fac miscare si sunt imbracate in muleuri).
   -era sa pocnesc o domnisoara care invartea o umbrela si era sa-mi scoata ochii. Deci, parte cu invartitul nu prea e indicata. Sa le tina, naibii, ferm si tapene in maini (umbrelele, zic?)
   -daca impungi un taximetrist cu umbrela s-ar putea sa te impunga si el cu vreun levier.? Si mai cheama prin statie si vreo 2 colegi sa il ajute.
   – numarul 3….vreau si eu!
   -nu ofer nimanui umbrela (nu ca as avea vreodata, dar, asa, din principiu). Pai, unde e egalitatea dintre sexe? E uda si zgribulita de frig? De ce nu si-a luat umbrela? Au vrut drept de vot, meserii si salarii la fel ca barbatii? Sa indure ploaia la fel ca noi!??

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Hai, mai, ca si noi oferim juma de umbrela daca va vedem zgribuliti si murati de ploaie. Nu suntem cutre.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @ady, nu cred pana nu vad.?
   M-a prins odata o rupere de nori pe Morarilor (pentru cine nu stie zona….nu prea ai unde sa te adapostesti). Am mers tot drumul in paralel cu o domnisoara cu umbrela. S-a uitat la mine cu mila, dar nu i-a trecut prin cap sa-mi ofere o jumatate de umbrela. Am ajuns intr-o piata alimentara inchisa din capatul strazii, a intrat si ea (fiindca ploaia devenise oarecum…orizontala). S-a asezat langa mine la fix ca sa vada cum imi dadeam jos tricoul sa il storc si sa imi admire bicepsii, tricepsii si alti “cepsi”. Mi-am incordat putin si “patratelele”, ca sa vada ce a pierdut.??

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Ionut…

   – daca nu le gasesc prin parcuri, cu siguranta vor avea loc in imaginatia mea….mereu…stii tu ca imi plac domnisoarele zglobii…

   – eu, in locul tau, o prindeam in brate, elengant, ca…deh, era sa se impiedice, nu? dupa care o duceam pana la capatul parcului…in brate

   – daca e treaba in taxi cum spui tu, pai de ce crezi ca am cu mine una din umbrelele de la pct 3? Pe bune, daca vrei, iti fac rost…sunt scumpe in draci

   – nu sunt de accord cu tine…eu ofer intotdeauna umbrella/bratul ocrotitor/loc pe scaun in mijloacele de transport/inima mea/cheia de la garsoniera/canapeaua/patul din dormitory…nu neaparat in ordinea asta…:))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Asta cu salariile la fel e discutabila!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Din vremuri imemoriale, cand eram tanar si mergeam pe munti si coclauri, am invatat ce inseamna membrana de goretex. de atunci, nu am mai pupat umbrela…pana azi, cand romantic, la brat cu doamna, ne-am oprit la piata, am cumparat flori, am lasat-o la metrou, mi-am tras pe cap gluga de la geaca mea cu membrana si m-am dus la tramvai.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Redoo, azi? Chiar azi? Mamă, ce te-am nimerit. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 6. Adevarat! Ca sa nu mai zic ca oamenii au impresia ca umbrela ii apara ca sa nu se ude. Gresit! Umbrela nu te apara cand esti stropit de masini la trecerea de pietoni, daca bate vantul iti apara doar capul si eventual umerii (ca sa nu mai spun ca se intoarce pe dos si te lupti cu ea mai rau decat cu morile de vant), intri undeva – o inchizi, iesi – o deschizi etc. Se presupune ca ar trebui sa te ajute, nu sa te tortureze!!??
  Nu mai folosesc umbrela de dinainte de a avea buletin. Imi place sa am mainile libere sau ocupate cu chestii utile, cum ar fi o tigare, o revista sau o sacosa cu ceva. Ploua? Asta e, bine ca ploua. Aia in desert nu au nici apa de baut, iar noi facem nazuri ca ne udam putin.?
  Apropos de treaba cu pierdutul…..la nunta mea a plouat de a rupt, ploaie d-aia torentiala, de vara, dar a tinut vreo cateva ore. Dupa ce s-a terminat nunta si au plecat oamenii acasa (ploaia se oprise de ceva vreme), am gasit 12 umbrele.?? A doua zi, ocupatia de baza a fost sa sunam in stanga si in dreapta si sa stabilim intalniri pentru a inapoia respectivele obiecte (in)utile proprietarilor. Dar tot am ramas cu vreo 4 bucati pe care nu le-a revendicat nimeni niciodata. Ori s-au plictisit in garderoba si au decis sa se inmulteasca, ori propietarii erau “fani” umbrela la fel ca mine si au fost bucurosi ca au scapat de ele, ori au pus putin in plicuri si au decis ca umbrela acopera diferenta ??, cert este ca am cele 4 bucati si in ziua de azi. Sunt puse bine, fiindca sotia foloseste una cu valoare sentimentala ?, baietii au umbrele cu Lightning McQueen si Spiderman, iar eu prefer sa ma ud. Oricum, nu imi place sa verific meteo, asa ca, de cele mai multe, sunt luat prin surprindere de ploaie. Singura varianta ar fi sa am tot timpul cu mine o umbrela, ceea ce e inacceptabil.?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ionut, da’ nici pe geam nu te uiţi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Mihai, n-are rost. Tot timpul e cate un vecin care uda florile sau spala balconul sau covoarele.?? Ca sa nu nai spun ca mie imi plac surprizele. Nimic nu e mai relaxant decat sa plec de acasa pe neve, si cand ies din scara…..”pastele si cristosii…de ce n-ati zis ma ca ploua (ninge) etc.”???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ionut, vezi? E bun si facebook-ul la ceva. Afli starea vremii. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 7. Eu as face culoare de umbrele. Gândul ca trebuie sa o car dupa mine, ma dispera!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Nicoleta, când eu zic. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 8. Partea nasta ca un parpalac de ploaie e 70 lei. Am vazut aseara ceva dragut la hipermarket (nu dau nume), m-am repezit la el (parpalacul meu are 12-13 ani, merita pensionat), cand am pretul mi-a stat pulsul.
  A doua parte naspa e ca un parpalac nu-ti protejeaza accesoriile: poseta, sacosa cu pachetetul pt birou, rucsacul cu laptopul, sacosa plina de cumparaturi, etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @ady, deci tot la umbrelă ajungi. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 9. Vine ploaia, bine-mi pare,
  Chinezu` la metrou apare!

  Sunt ca ciupercile după ploaie, la fiecare gură de metrou și pentru suma modică de 3 euroi, ai căpătat un nou accesoriu care oricum se rupe înainte de deschidere.

  Apoi, sunt alea care vin “dă cadău” cu revistele glossy. Am vreo 4 în casă, una prin mașină, dar mie îmi place să merg udă. 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @lectorarumana, cui nu-i place să meargă udă? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @lectorarumana…vezi ce bine ti-ar prinde, atunci cand mergi uda pe strad sa il intalnesti pe Sorin Bond??? Chiar si cu umbrela aia roz, d ela Mihai….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ SorinB, nu mă mai joc cu tine! Am plusat odată, n-ai vrut și acum te vinzi, ehhh? 🙂
   Iar dintre toții Bond-ii, îl prefer pe Martini. 😛
   Dar, e bine de știut că mă pot baza pe mânuța ta, cea care ține o umbreluța roz. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nu mă vind. Dar umbreluțe roz e a ta….

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @SorinB, nu o lua și tu ad litteram, descrețește-ți fruntea! Mai ai puțin și pleci acasă și coada de femei frumoase, cititoarele lui Mihai te va întâmpina la aeroport.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Hmmm… re-post? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Stefan, re-analiză. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Habar nu ai ce stare ciudată de deja-vu mi-ai provocat :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Stefan, ce bou sunt. Trebuia să nu zic nimic. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, degeaba, Google cache is my friend! :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Stefan , da, dar doar al tău. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Si eu am pierdut (s-au ciordit sau au luat-o singure la fuga, nu-mi dau seama) vreo cateva umbrele si m-am insurat cu gluga de atunci. Culmea, caciulile nu le pierd.Stau de 3 ani in Londra, tara tuturor tipurilor de ploaie inventate in Univers, da umbrela tot nu mai iau si de trebuie sa stai in miezul vijeliei 3 zile la rand.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 12. Fi-ti-ar umbrelele de ras, dom’ Vasilescu! Tocmai m-am intors de la mega. Era musai sa cobor sa-mi iau tigari. Prin urmare, in mana dreapta carja, in cea stanga, umbrela. Achizitionez ce aveam de achizitionat, bag in rucsac si ajung la scara blocului. Ghinion: am uitat umbrela in magazin. M-am prins doar cand mi-am dat seama ca nu mai vad prin ochelari. Bine ca n-am urcat pana la etajul 4! Culmea e ca mi-am gasit umbrela fix unde o lasasem. N-as fi plans daca n-o mai gaseam. Sunt campioana la cumparat umbrele. Cand s-or inventa stergatoarele de lentile, promit sa nu mai cumpar.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @ada_mesaj, o pereche de ștergătoare de lentile mă interesează și pe mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 13. Pelerina competenta intr-o gentuta.Obicei de cand munceam in Scandinavia.Una buna e vreo 10 euro.Se face destul de mica daca stii cum s-o pliezi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Batranu’, acum dau o fugă să-mi iau gentuță. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Altfel, am niste umbrele gigant luate din Italia la reduceri.Culorile curcubeului, ca mie-mi plac tare mult culorile vii.A mea se numeste flacara violet, toate tipele se uita ciudat, nevasta zice ca din cauza ca ma cred gay, din pricina culorii…dar daca-mi place si ma protejeaza…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Batarnu, dacă ne zici acum și ca pe nevastă-ta o cheamă “George”… :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Eu urăsc umbrelele!!! Nu am pierdut și nici nu mi-a dispărut vreo umbrelă în mod misterios pentru ca nu o port dupa mine, ca să iau o umbrelă după mine trebuie să toarne cu găleata :))Ca să vezi cât o urăsc: Eram anul trecut în vacanță in România si eram prin oraș, fiind vară eram în tricou normal, când am plecat dimineața de acasă am văzut ca e cam răcoare si înnorat dar am zis ca se mai încălzește, da’ de unde? Începuse sa plouă si ghici ce mi-am cumpărat? Nicidecum umbrelă ci un hanorac, cu tot cu glugă normal :)) Mie umbrelele nu-mi dispar dar mi se strică, si nu-mi pot da seama cum dacă nu le folosesc? Ăsta e un mister pt mine:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Giorgia, se strică tocmai pentru că nu le folosesti. Se revoltă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Uite la asta nu m-am gândit ?

   P.S. Cu ce am gresit de mi-am luat 1 dislike??? Nu mai pot mânca, dormi și merge liniştită in vacanță din cauza asta ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Giorgia, cu nimic, dar s-a reîntors hater-ul de serviciu. Ne bucurăm pentru el.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Acum vreo 4-5 ani, ne fac băieții de la Muzeul Militar din București, o invitație la o “dezvelire de moț de curcan”, botez de statuie, ceva eveniment în aer liber și aveau nevoie de aplaudaci. Dă comandantul ordin să se constituie o grupă să ne deplasăm hoiturile la muzeu. Era o vreme cam ca cea de azi în zona Bucureștiului. Noi, canci umbrele. Eram vreo 10-12 gorobeți, de la noi de la unitate, și deja începusem să luăm apă la freză, când, nu știu de unde, un plutonier scoate o umbrelă mare de plajă/terasă de am intrat toți sub ea. Închipuiți-vă mufele celorlalți participanți la eveniment 😀

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @diabolic, ahahahahaha… nu cred așa ceva! :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Frățică, ți-am trimis o poză pe mail, în care apare umbrela cu pricina, după ce s-a terminat balamucul dela ceremonie 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @diabolic, am văzut. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Doar tu puteai să găsești o soluție logică pentru această problemă care ne macină pe toți. Am auzit că vine Rihanna la vară și abia aștept să o întreb cum a rezolvat ea și poate îmi dă și niște maieuri pentru tine. Rezolvăm tot.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Un om, gata, case closed. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. La mine in casa eu si nevasta-mea avem fiecare umbrela lui. Nu se pune problema ca sa fie de dama sau mascul, pur si simplu asa s-a nimerit. Plus ca niciuna nu este cumparata, pe una mi-a facut-o cadou sora nevestei (cumnata), pe cealalta am primit-o intr-o vizita la americani. Culmea este ca sambata nevasta-mea si-a bagat masina in service cu tot cu umbrela. Eu o tineam pe a mea la birou. Cine neaiba se gandea ca o sa ploua 3 zile la rand?!?! Ei bine, luni imi spune nevasta-mea: “sa aduci umbrela de la munca pentru ca trebuie sa merg cu transportul in comun si ploua”. Bineinteles ca am ignorat-o elegant cu un “DA” hotarat. Ajung seara acasa, “ai adus umbrela”? “Pfuai, baga-mi-as! Am uitat-o!”. “Bine, maine te rog sa o aduci!”. :Bineinteles, draga mea!”. Scenariul s-a repetat pana ieri cand de draci ca ploua si ca nu i-am adus umbrela, a ramas acasa. Bine, a simtit si un inceput de raceala si s-a legat bine. Doar ca pe seara trebuia sa plece la sala. “Cu ce plec io la sala??? Tu vezi cum ploua afara? Sa vii acasa si sa imi aduci umbrela!!!”. Asa ca ieri dupa vreo 5 telefoane cu tipete si urlete, am plecat acasa pentru a-i duce nevestei umbrela. Ma suna pe seara:”Cred ca mai bine ma duci tu la sala si ma si astepti sa ma iei, m-am spalat pe cap si uite in ce hal ploua afara!”. Dupa ce a urlat ca vrea umbrela. Dupa ce mi-a pfutoot creierii 3 zile ca ea vrea umbrela! Iti dai seama ca aseara imi venea sa-i fac umbrela aia guler? Si daca nu era pericol de accidentare imi bag si un organ in ea de umbrela! Mi-am propus sa mai cumpar una pe care sa o tin in casa, ascunsa undeva. Nu se stie cand ai nevoie de o a 3-a umbrela. Este ca si cu cheile de la casa: ai intotdeauna un rand de rezerva dar cand iti pierzi cheile, tot trebuie sa spargi usa pentru ca alea de rezerva sunt puse bine undeva prin casa!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Georgian, ai uitat umbrela, pe care ți-o cerea, la muncă două zile și mai trăiești? Moamăăă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Cumpara-i o jacheta impermeabila cu gluga 🙂 E buna si pt cand pleci de la sala cu parul ud de transpiratie, nu doar pentru ploaie. Si nu mai trebuie nici umbrela, nici sa o astepti cu masina.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Ba eu tin sa te contrazic.Eu nu am obiceiul de a pierde/a uita lucruri pe undeva…le numar pe degete pe cele pe care le-am pierdut.Ei uite ca s-a intamplat odata sa uit la carrefour umbrela.Dar mi-am adus aminte unde am lasat-o si a doua zi m-am dus dupa ea.Deci dupa>24h…si ghici ce: am recuperat-o. Exista miracole:)))
  P.S: karma e a naibii totusi..la cateva ore dupa ce am recuperat-o a inceput o ploaie serioasa si primul vânticel a facut-o praf.Am ajuns leoarca acasa:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @OanaM, ca să vezi ce pățești când sfidezi karma.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. Frate, dar tare pornit esti pe umbrele! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 21. M-a prins o ploaie acum vreo 7 ani in tranzit in Luxemburg…..autocarul era parcat departe de zona pietonala din centru….degeaba am cautat un magazin mai….chinezesc, in Luxemburg preturile sant criminale…asa ca am cumparat cea mai ieftina umbrela gasita, de 40 de euro. I-am dat cu jale, dar nu aveam incotro. S-a dovedit cea mai zdravana umbrela pe care am avut-o vreodata, o am si acum. Se inchide si se deschide singura prin apasare pe buton. Am si uitat-o de vreo 2 ori dar am recuperat-o.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Adina, ai uitat-o şi ai recuperat-o? De două ori???

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Umbrelele dispar ca si şosetele, cred că a patra dimensiune e plină de ele.
  Eu am câteva umbrele din alea mari si solide cu mâner curbat, una e la birou în permanenţă. Şi când nu plouă dar e înnorat o port pe braţ. Mai greu e când fac shopping şi trebuie să jonglez cu poşetă, umbrelă, 2-3 plase. Dar, na, fiecare lucru cu avantajele şi dezavantajele lui. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @GabiI, cred că şi a cincea dimensiune tot cu umbrele şi şosete e plină.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 23. Intre o umbrela si prezervativ, as alege prezervativul. Ca sa ma protejeze de ploaie, sa ne intelegem .

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Cati, păi de ce alceva? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. Eu folosesc pelerine de unica folosinta. Costa 4 lei, impachetata este cat o palma si port una in poseta permanent. Dupa ce o folosesc o arunc la cos si gata. Are gluga, este lunga,larga, si imi acopera si poseta. Este solutia ideala pentru mine , pe timp ploios.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @cristina, bună idee. Și-așa ochisem o poșetă mișto.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • De unde iei asa ceva?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. De sezon, subiectul, foarte interesant!
  Aş îndrăzni să vă contrazic, un pic, doar: dacă este o umbrelă ,,jumulită”, aşa cum deţin eu, una, este greu să scapi de ea, căci nimeni nu o vrea! Am uitat-o în diverse locuri şi am regăsit-o, de fiecare dată, umilită, părăsită, ignorată. A trebuit să o iau acasă, ce să-i fac…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @ecaleopi, ia încearcă și cu una nouă sa vedem dacă mai ține figura. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 26. @ SorinB, detin si una bucata umbreluta de dantela violet…..asa ca sa par zglobie!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @cristina…multumesc pentru informative…nu trebuie doar sa pari…trebuie sa fii zglobie…nu de alta, dar e pacat sa mergi normal cu umbreluta din dantela violet

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. @ SorinB la o anumita varsta trebuie sa te folosesti de toate tehnicile din dotare pentru derutarea adversarului….dar tu stii mai bine !!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. SorinB, eu am o umbrelă cu cristale tip Swarovski, se pune la “zglobie” ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 29. Este o chestiune care ma oboseste: caratul umbrelei.
  Astazi de ex. nu incapea umbrela intre stalp si peretele cladirii dat fiind ca umbrela este maaaare iar intre stalpul de iluminat si cladire erau 50 cm. Cam cat este si trotuarul … Deci gluga!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Liliana, ma caind ăf gărl. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Cica exista si ziua nationala a umbrelei, pe 10 Februarie. Dar nu asta voiam sa zic. Era ceva legat de cea mai mare umbrela din lume, vreo 23 de metri deschisa. Oare si aia ar disparea? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @cezar, dacă-o uiţi în primul bar…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Eu nu o uit, si as vrea, ca ma enerveaza de numa’ caratul ei. As merge fara umbrela, da’ sunt aiurea stropii de ochelari, si ca mai e si laptopul. Bucuresti ploua, deci am umbrela, am plecat cu trenul, la destinatie nu ploua. Ma gandeam cat o sa ma enervez la coborarea din tren cu geanta de laptop, poseta, umbrela nefolositoare…ma gandeam serios sa o “uit” intentionat in tren. 🙂 Ce oameni suntem si noi, folosim, si nu numai ca “aruncam”, ci mai si boscorodim. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lola, lasă că ţie-ţi stă bine cu ochelarii uzi. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Mi-o sta bine, dar eu cum si ce mai vad ?! :-))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lola, păi ce nevoie mai ai? Te vedem noi. E suficient.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. Sincer, nu am problema asta. Rar iau umbrela, dar si când se întâmpla, nu o uit si nici nu dispare 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. In afara de motivele alea de hipstareala, pe care le-am vazut prin comentarii, umbrela e un accesoriu complet inutil. Ploaia n-a omorat pe nimeni, poti sa te feresti cu o gluga ori chiar o sapca. Eu am urat tot timpul umbrela si d-aia nici acum nu am o umbrela a mea. Nu din zgarcenie, ci pentru ca nu-i vad utilitatea. In plus, urasc sa am o mana ocupata. Ma simt semi-arestat. Daca mai am si bagaj e clar: daca ma dezechilibrez un pic ajung instant pe asfalt. Pe asfaltul ud, in balta, logic.

  Deci spune nu umbrelei!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 34. Cele mai pierdute, uitate si stricate obiecte au fost, de-a lungul timpului, ceasurile, stilourile si, bineînţeles, umbrelele. Dar, mie personal, umbrela mi-a adus o revelaţie. In tinereţe, mai dădeam pe la biserică. Ma duc intr-un an la Putna, de hramul manastirii, că nu-i chiar departe. Si ploua asa, precum toamna, in reprize, cum duce vantul norii. Dana aveau umbrela, normal, dar stând in mulţimea care si ea deţinea umbrele, normal, tot ma ploua, doar ca nu din cer ci de pe umbrele vecine, ale căror margini intrau sub umbrela mea, din cauza inghesuielii. Acu’, cu un efort de imaginaţie din partea voastră, poate înţelegeţi ce-am spus.? Imi fac loc si ma duc in spatele multimii, langa peretele bisericii, unde era mai liber. Mai ploua, mai se oprea, iar mai ploua. Unde sa plec? Ca mersesem cu trenul personal, nu cu trenul proprietate personală. La un moment dat, cum incepu sa plouă, se apropie un domn in costum si zice: – ”Domnisoară, permiteti-mi sa va ajut! ” Până sa ma dumiresc in ce situatie vrednica de mila lui mă aflam, imi ia umbrela din mână si se aseaza lângă mine 5-8min, până se oprise ploaia iar. Apoi, imi da umbrela, multumeste si pleacă. Stiu ca mai citisem pe undeva ceva in genul, ca unii oameni se folosesc de tine in beneficiul lor, dar te lasa sa crezi ca ţi-au facut un bine. Pana atunci nu puteam sa inteleg asta.
  Cand ma mai gandesc la intamplarea asta, ma intreb daca nu cumva era un an electoral…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.