Cei care mai citesc pe aici ştiu deja că nu sunt vreun fan al minorităţii conlocuitoare, cu pielea de culoare mai închisă, pe care lumea îi numeşte îndeobşte „ţigani”. Dar ceea ce o să vedeţi în videoul de mai jos mi se pare greţos şi revoltător.

Sunt extrem de curios cum vor reacţiona autorităţile, în condiţiile în care austriecii de la Therme au primit de statul român un mizilic de vreo 7 milioane de euro, ca să-şi poată construi ştrandul exclusivist unde se poate intra doar pe baza apartenenţei la rasa ariană pură.

Aştept următoarea campanie de PR, cu vânzoleală mare în Social Media şi pe bloguri, cu tema „Therme nu dispreţuieşte ţiganii, a fost doar o neînţelegere pe care o regretăm profund”. Că doar suntem regi la mâncat rahat, mai ales când e pe bani.

mihai_vasilescu_therme_tigani

P.S. Eu am tenul mai închis de fel şi sunt mai bruneţel. Oare m-or lăsa să intru sau o să vină ceafă lată să-mi comunice că „azi nu e voie”?

P.P.S. Cei care nu văd videoul direct în postare, click aici.

Via

Nu de multe ori scriu sau folosesc facebook-ul ca pe un canal de refulare (si asta nu pentru ca nu as sti sa scriu sau alte motive) dar intamplarea face ca niste cunoscuti/prieteni (3 adulti si un copil de 11 ani care zic eu ca a ramas marcat de nefericitul eveniment )sa fie victime ale unor acte crase de discriminare rasiala. Stiu, ati auzit cu totii despre Therme-Bucuresti, cum ca ar respecta toate tipologiile si pe buna dreptate sa fie unul sau daca nu cel mai mare SPA din Europa de Est (am fost chiar in primele zile si mi s-a parut un mic paradis, daca asa arata paradisul) Astfel, intrand in posesia acestui filmulet si mergand pe premisa ca poti auzi de 1000 de ori, dar daca simti pe propia piele se schimba problema; inca o data „natura umana” a fost invinsa de un sistem patetic, ce-i drept acum este vorba despre un sistem „austriac” cu un ajutor doar de 7 mil. euro de la bugetul de stat, si da, este vorba din nou despre Therme-Bucuresti, si cum de aceasta data acestia refuza drepturile consitutionale ale altor cetateni romani de etnie roma de a intra intr-un spatiu publc (ca sa fiu inteles in acest filmuleț nu este vorba despre prietenii mei). Da, stiu ca voi isca un nou topic despre „tigani”, dar prefer sa mi se spuna cetatean roman de etnie roma, si am pretentia ca statul sa imi apere drepturile mele de cetatean roman, nascut si crescut pe aceste meleaguri atat timp cat si eu respect aceasta tara si popor (parca si vad cateva critici de genu’ „daca nu-ti convine, pleaca …”, „e normal sa nu primeasca tzigani” si am scris intentionat cu „tz” etc) !Filmuletul de mai jos este unul dintre multele cazuri de abuz pe care o societate cu capital strain (respectiv una austriaca) discrimineaza o anumita etnie (si aici nu vorbesc doar de cea roma) ci si de faptul ca le-a fost refuzat accesul si unor romani 100%! Ce e de facut? Personal nu stiu, poate trebuie schimbata legislatia, poate trebuiesc inasprite masurile impotriva cazurilor de discriminare deoarece cea mai mare pedeapsa/amenda fiind de max 40.000 lei, si ce este cel mai comic,pedeapsa nefiind pentru fiecare caz particular, ci toate plangerile catre organele abilitate, respectiv CNCD sunt judecate intr-un singur dosar.Si ca un exercitiu SF, imi doresc din tot sufletul ca voi, prietenii din lista mea sa va puneti in „pielea” unora ce sunt refuzati si sa va ganditi ca peste cativa ani e posibil sa le fie refuzat accesul copiilor vostri, doar pentru simplul fapt ca sunt „romani”!Romania, trezeste-te ? (si da, este semnul intrebarii )Like and Share

Posted by George Cristhian Gogan on 28 Ianuarie 2016