Voiam să vă povestesc o chestie la care mă gândeam ieri dimineaţă. În zona unde locuiesc, Tineretului, am constatat cu surprindere că s-a mai deschis o covrigărie, a patra. Ieri am băgat de seamă şi tare m-am mai scărpinat în cap când am observat. Prima este la gura de metrou, înainte să urci, a doua imediat cum ai ieşit (Luca), peste treizeci de metri dai de a treia şi a patra este practic lipită de ultima. Aşadar în ceva mai mult de 50 de metri se concurează aprig PATRU covrigării. Mă rog, ele se autointitulează „patiserii”, dar eu o zic pe-aia dreaptă, majoritatea clienţilor cumpără covrigi, nu langoşi cu gem de mure.
Pe cuvântul meu că pe primii trei care au deschis chiar îi înţeleg. Poate puţin mai greu pe al treilea, dar mă gândesc că omul şi-a calculat o şansă în plus, fiind aşezat exact lângă staţia de autobuz. Cât se plictiseşte lumea aşteptând 313-le, mai ia un covrig, mai bagă o merdenea, merge treaba. Dar pe ăsta al patrulea să mor eu dacă îl mai pricep. Care a fost business planul lui? „Coaie, dacă nu mor ăştia trei de foame, mai am loc şi eu”. Sau „să moară mama, păi mă fac fraierii ăştia pe mine? Las’că văd ei ce covrigi face Gelu, cu cea mai rotundă gaură din lume”. Aşa a gândit-o?
Rădem-glumim, dar eu tot nu pricep ce-o fi avut în cap. Cum a calculat-o? Măcar dacă venea cu nişte specialităţi, să zici ca se deosebea prin sortiment. Covrigi cu cânepă indiană, merdenele cu brânză de iac, plăcintă cu carne de jder, pogăcele cu jumere, d-astea. Ţi-ai găsit, nu numai că nu are ceva inedit, dimpotrivă, vinde cea mai sărăcăcioasă gamă dintre toţi patru. Dacă vă imaginaţi că are preţurile la jumătate, vă înşelaţi amarnic. Nu, frate, sunt exact la fel ca la concurenţă. Şi atunci?
Mă frământă totuşi o chestie: peste trei luni când se va închide, oare măcar o să se întrebe unde a greşit? Sau o da pe ghinion şi că e lumea rea, are ceva cu el?
Ah, de prisos să vă mai spun că singurii la care văd lume cumpărând la greu (de cele mai multe ori este chiar coadă în toată regula) sunt tot cei de la Luca. În pofida faptului că au, de departe, cele mai scumpe produse. Pen’că românul e pretenţios, domnule. Şi când îşi coboară standardele la nivel de covrigi, trebuie să simtă ca-li-ta-te. Da?
Iar şmecheria asta despre care tocmai v-am vorbit, îmi mai aduce aminte de ceva. În perioada de boom economic (a se citi „bulă economică”), dădeai cu tunul şi nu găseai să cumperi un covrig. Pe bune, nu ştiu dacă vă amintiţi dar nu mai aveai loc de „harfe şi răşini”, iar covrigăriile în niciun caz nu mai erau de nasul nostru. Până şi restaurantele de tip „împinge tava”, unde-şi luau prânzul cel de toate zilele corporatiştii respectabili, începuseră să aibă în meniu specialităţi ca supa de broască ţestoasă şi rinichi de struţ la grătar, cu asparagus. Altfel nu reuşeau să facă faţă la pretenţiile din ce în ce mai crescute ale românilor, peste care dăduse brusc şi iremediabil bunăstarea. Cred că dacă-ţi deschideai o covrigărie în 2007, se strângea juma’ de Bucureşti în faţa ei ca sa râdă de tine. Săraculeeeee, ce vinzi, mă, tu aici? Covrigi? Ne faci de râs în Europa, bă, îţi mănânci de sub unghie! După care făceau repede şi-o petiţie online prin care cereau să ţi-o închidă, ca să nu mai faci România de ruşine. Aaa, poate să fi copt covrigii cu cristale swarovski şi inserţie de platina, ai mai fi avut o şansă. Dar să încerci cu mac şi susan era sinucidere curată.
Dar azi, acum, povestea asta cu „patiseriile” apărute peste tot, ca ciupercile după ploaie, cred că spune ceva şi despre economia duduindă a acestei ţări, produsul intern brut în creştere galopantă şi puterea de cumpărare a românului, care a săltat brusc până la genunchiul broaştei.
Chiar şi aşa, tot mi se par prea multe patru coşmelii care vând făină coaptă, una lângă cealaltă. Mai răsfiraţi, băieţi, mai rasfiraţi.
sursa foto
-Cat costa un covrig?
-un leu…
-Dar gaura, gaura cat costa?
-..pai nimic, gaura e gratis…
-Si daca nu costa nimic, de ce nu o faceti mai mare?
Comentariu beton!26
@Redoo, nu vrei să ştii cât m-am chinuit să-mi aminesc bancul ăsta ca să-l bag în text. 😀
Poti face un update…bai, mi-se incarca foarte greu blogul tau pe telefon…nu stiu daca prob lema este doar la mine…
@Redoo, nu e doar la tine. De când şi-a făcut update-ul la wordpress aşa se întâmplă. Uneori îmi vine să-l sparg.
Ieri a fost jale…..
@Florin, ieri a crăpat un plug-in de kkt când a dat Guran share. 🙁
La mine merge foarte bine pe mobil. Și ieri a mers. Poate că am eu internet mai șmecher!
În ceea ce privește covrigăria… Mi-ai dat idei de un bun bizniz pe meleaguri străine de cele mioritice ! ?
@Elly, ieri dimineaţă când a dat Guran share n-a mers. A trebuit să facă scamatorii prietenul care mă ajuta pe partea tehnică si tot se mişca precum ochii mortului. 🙁
În cazul ăsta… Ce pedeapsă să-i dăm lu’ nea’ Guran ?
Să vă trimit ceva cianuri, arsenic, seleniu… ?
Nu gasesc o explicatie. Stiu doar ca e ca cu ciupercile dupa ploaie, apare una, mai vin vreo 10, ca sa nu se simta singure.
Aveam destul de des treaba in Arad, undeva aproape de centru. In drumul meu de la hotel spre locul unde aveam treaba, dadeam numai peste saloane de hairstyling si banci (dintralea cu bani). Cautam in zadar un chiosc cu ceva biscuti, apa, nici o sansa. Mergeam pe jos cam 500 de m si in acesti 500 de metri aveam cam vreo 5 banci si vreo 7 saloane de coafura. Mari oameni, aradenii, mi-am zis: plini de bani si aranjati! Probabil ei mananca numai la restaurant si fac shopping de maruntisuri la Vienna.
@Ana, vezi, vezi? Exact ce ziceam. 😀
@Mihai…uite, ca mi-ai dat o idee fantastica….
Cand ma intorc in Romanica, adica peste „iegzact” 5 luni si o zi, ma introduce in lume afacerilor…nuuuuu…nu ma apuc de facut gauri de covrigi…idea de gaura are alte conotatii pentru mine si nu as putea sa pun la punct o afacere banoasa cu …gauri de covrigi…nu merge, dom-le…in schimb, am alta idee:
patiserie micuta, cu urmatoarele produse:
1. covrig cu julfa (seminte de canepa, adica…moldovenii stiu ce e aia)
2. baton cu carne de calcai de elefant
3. hamburger cu fudulii de corcodil
4. sandwich cu genunchi de sarpe
5. carne de black mamba cu sos de aspic
6. supa de creier de maimuta garinisita cu ochi
cam atat, daca imi mai vin idei, ca mai spun…putem completa menu-ul
hai sa fiti iubiti
@SorinB, dacă aduci şi două negrese care să vândă, va fi un succes planetar. :))))
@MIhaaaaai tu imi bagi mortu’n casa omule…n-auzi, bre, ca romanca citeste blogul? ce ti-am facut eu tie, bre de-mi vrei moartea cu orice pret?? Sa mor de nu iti aduc doua sudaneze..sa vad, cand te-oi trezi cu ele la usa, CE-TI FACE TIE ROMANCA TAAA….ca eu vin si spun, spasit:
– Livrare la domiciliu, doua negrese pentru domnul Mihai…sa te vad eu pe TINE pe unde scoti camasa si izmenele atunci…HA HA HA
@SorinB, cadourile nu se refuză. 😀
Unde mananca doua guri… ?
@Adriana, exact. :)))))))
@SorinB, batonul ăsta mi-a adus aminte de bancul cu conserva din carne de elefant.Şi-acolo era vorba de găuri, aşa că se leagă oarecum şi de covrigi…
Dacă nu faci și langoși cu scuipat de bâgnița….tot degeaba , Sorin !
????? aoleu…am murit ???
@AnnaD…hoata mica ce esti…tu, de fapt, spui ca ai murit ca sa iti faca printul consort respiratie din aia…buchon la buchon…:))
@Sorin, sunt singura norocoasă a cărei jumătate nu citeşte blogul lui Vasilescu ??
Deci îmi permit, da?!
Acu’ să-l văd pe Florin dacă sare el cu respirația buchon la buchon dacă mă vede că mor ???
Anna , nici nu se pune problema ! Eu tot aștept….dar nimic !
Daaa?! Wtf. Păi, omule, n-am avut nimic concret până acum. Bine că mi-ai zis. Te-am găsit pe facebook, hah!!
Get ready!! ???
@Florin Ionita…habar nu am ce si cum, dar, ma documentez..deja vad ca esti primul client…hai boiarule, sa faci safteaua…:))
Te rog frumos! 6 covrigarii-patiserii la Gorjului + 2 cofetarii si 4 centre unde se vinde paine si „specialitati” (adica tot covrigi de diverse tipuri, doar ca produsi in alta parte). Din cele 6 covrigarii, 4 existau in 2008 cand m-am mutat in zona, iar celelalte doua s-au deschis anul trecut. Si nu sunt de fite, gen Luca, Petru, Vasile sau alte d-astea. Toate dau bon (sic!), toate cu aceleasi preturi. Cum rezista?Habar n-am. Probabil, la fel cum rezista si cele 3 non-stoape plus inca 4 buticuri, pe langa 3 Mega Image-uri, Carrefour Market, piata si alte, multe magazinase axate pe vanzarea de haleala (as aminti doar 3 „sibieni” si 4 macelarii pe o raza de 200 de metri). Un lucru e sigur: oamenii de la mine din zona pot muri de orice, dar nu de foame.?
@Ionut, ma gândesc dacă n-ori fi toate ale aceluiaşi patron. 😉
@Mihai, nu sunt. M-am interesat. Sa-ti spun de ce, ai sa razi. Sau nu. Acu’ vreo 3 ani am avut o discutie cu un prieten, plecat de multi ani pe afara, care se ocupa cu dezvoltarea planului de afaceri, marketing, ceva de genul asta (nu mai tin minte exact titulatura). In gluma, l-am intrebat cam ce fel de afacere ar trebui sa-mi deschid in Romania. Mi-a spus fara sa clipeasca: covrigarie/patiserie. Am crezut ca glumeste, mai ales ca stia ca nu am treaba cu asemenea domeniu. Nu glumea. Mai mult serios decat in gluma m-a sfatuit sa ma interesez pe la covrigariile din zona mea, cam de cand exista, care sunt preturile, daca au acelasi patron (cum banuiesti tu) etc. Tot in gluma, am mai intrat in vorba cu cate o vanzatoare, cu cativa taximetristi locali pe care ii cunosc si care stiu tot ce misca, vecini, si asa am aflat ca doar o cofetarie si o covrigarie au acelasi patron. Chiar ma apucasem sa-mi fac planul pentru covrigarie, dar utilajele erau cam scumpe si nu puteam sa fac credit pentru ele. Asa ca am renuntat. Ulterior s-au mai deschis celelalte doua si ma gandesc ca as fi putut fi patronul uneia dintre ele.?? Cand se inchide una, esti primul care afla.
@Ionut, aştept invitaţia oficială. 😉
o sa aiba succes. Pentru ca fiecare produs are prostul lui atata vreme cat in zona este trafic.
@Nicoleta, chiar dacă este acelaşi produs cu cele vândute ce ceilalţi trei?
Dar farmacii nu sunt in zona? Ca prin Rahova, la o intersecție, erau 5 si se mai deschidea una ..
Țara de bolnavi ?
@Lady, sunt. Dar parcă mai răsfirate, nu e concentraţia atât de mare pe metrul pătrat.
10 farmacii, grande!! 5 sunt lipite una de alta, le vad de la geam, doua vis-a-vis de alea 5, la parterul blocului meu, una bagata in piata, in spatele celor 5, 2 un pic mai departe, cam la un sfert de statie de autobuz.
Buey ,eu de pământ …sunt din Brăila. Și de fiecare dată când ajung p-acolo imi sar in ochi 2 chestii :
-extrem de multe biserici ( e de ințeles la ce foame are preabulangiul patriarh )
-extrem de multe panouri publicitare cu clinici care vindecă hemoroizii.
Și mereu mă intreb : frate , chiar așa de tare ne doare-n cur , pe noi brăilenii? ?
Comentariu beton!13
@Florin, poate se tratează la voi şi ăia din Galaţi. 🙂
Nuuuu, ăia vin doar la mall. Se umple parcarea. Și e mare rău !
@Florin Ionita: vin galatenii la mall in Braila? Cu vestea asta m-ai facut fericit! (originile mele tot in Braila se afla)
Dacă vin? ??? Păi nu mai ai loc de ei !!!!
Seara , mai ales in weekend , la sensul giratoriu de lângă mall este mereu prezent un echipaj de la rutieră. Că altfel se blochează circulația acolo .
@Florin Ionita…anathema o sa cada asupra noastra, cei de pe blog..vezi ca nenea Daniel are telefon cu fir rosu direct cu Al Batran…eu ti-am zis ca am deja costum de azbest, ma doare la bashcheti….
Aia cu durutul in cur a fost crima si pedeapsa…ai luat like, dar considera ca am dat vreo 10 minim
Cand s-o nervoza Al Batran….să vezi dacă te mai scapă costumul ?
Daniel folosește , mai nou , NFC. Că a auzit ca DNA ( nu doamna ) trage cu urechea.
Poate merge pe principiul că dacă e coadă la celelalte trei, unii mai grăbiţi cumpără de la el.
@gabi, atunci a gândit-o bine de tot. Nu, nu e coadă. :))))
Au furat toti patentul buzoienilor, noi am fost primii, buey!
Sigur aia de la impinge-tava din articolul tau aveau rinichii de strut cu asparagus? nu cu sparanghel? ca mie chiar mi-era pofta :))
@moatza, cu sparanghel erau la comandă specială. 😛
In Buzău am mâncat cele mai bune langoși !
@Florin, asta este ca şi cum ai merge la Veneţia să te plimbi cu maşina.
Sau sa mananci langosi
Poti sa razi cat vrei! Eu am fost anul trecut cu nevasta-mea in Barcelona cu buget low-cost (ma interesau foarte tare aspectele generale ale orasului si nu sangria si paella) si desi in Bucuresti nu cumpar covrigi (am si eu prestigiul meu, ce naiba! Daca ma vede vreun vecin?!?!) acolo as fi mancat unul sau doi cu mainile si cu picioarele! Si ce crezi? Nici o covrigarie/patiserie! Toti fraierii mancau numai la restaurant si la terase! Iti dai seama ce ordianari?!? Bai, pana si arabetii se hlizeau la tine la o portie de orez din ala galbejit de 18 Euro portia si cu carafa de sangria de 15 euro! Pana la urma am ajuns cu nevasta-mea la un „All you can eat 10 Euro”. Problema este ca nevasta-mea nu manca (era la o dieta din aia cretina) si i-am spus unui nene cu fata de indian (gypsy) intr-o engleza cat mai romaneasca: se poate sa mananc numai eu pentru ca nevasta-mea nu doreste? Nu iti mai spun ce fata mi-a aruncat ala! Scria clar cu majuscule si bolduit (font Comic Sans): „Plecati bai terminatilor d-aici! ‘ra-ti ai dreacu de romani tigani!”.
@Georgian, 18 euro porţia de paella? Da’ unde ai mâncat, senor? Pe Rambla? În altar la Sagrada Familia?
Pai pe Rambla am avut hotelul si da, atata era portia. Dar tu crezi ca eram nebun sa mananc orez cu 18 Euro? Nuuuu, senior, pai ce sunt nepotu’ lu Uncle Ben? Dar mi-am luat de pofta de la un Carreffour Expres o caserola cu paella, sa nu zic ca am fost la tiki-taka si nu am incercat. 5 Euro portia cu 3 scoici. Cu tot cu carcasa. Una dintre ele mi-a penetrat un molar de-am avut un orgasm pana in creieru’ mic! Mi s-au umezit ochii, m-am uitat la nevasta-mea la care ea spune: „Daca nu-l mananci pe tot te sparg! Pai ce, le-am dat astora 25 de lei pe o caserola de paella si tu te plangi de o cochilie de scoica?!? Taci si baloteaza!”
Comentariu beton!15
@Georgian, pe cuvântul meu că dădeam 5 euro pe porţia de paella la o cârciumă pusă exact lâgă hotelul unde stăteam (la Universitate). Şi a fost cea mai bună paella din viaţa mea. 😀
Incerc data viitoare. Si apropo, chiar spunea nevasta-mea: bai, crezi ca ar merge o covrigarie la astia? Eu unul nu cred, aia la „siesta” erau toti la terase si mancau si cu un pahar de vin in fata. Eu cred ca nu tine numai de nivelul economic, mai tine si de educatie. Noi simtim tot timpul nevoia sa ne inbuibam, sa ne ridicam gafaind de la masa. Asa si cu covrigariile, eu am vazut oameni hipnotizati cautand o covrigarie (majoritatea aveau greutati peste medie – a se citi grasi).
@Georgian, şi eu mă întreb de fiecare dată, dar nu de covrigării. Mă gândesc cum ar merge o shaormărie lângă Notre Dame. 😉
Mai, cred ca dau dependenta sau ceva… Poate o sa razi, dar de nimic (dar chiar NIMIC) altceva nu mi-e pofta aici (Doncaster). Ma refer la covrigii cu mac pe care ii cumparam in drum spre birou in Focsani. Si nu am mult de cand sunt plecat, nici doua luni. Am incercat ceva produse se patiserie locale, degeaba, n-au nimic in comun cu faina aia fiarta si apoi coapta la covrigaria „mea”.
@cristian, da, dar cine balotează la greu fish and chips? Ha?
Aha, de alea si english breakfast sa manance cine-o vrea…
@cristian, cred că sunt cel mai mare fan english breakfast. Aş băga non-stop în mine. :))))
Băi nene, în zona mea sunt 2 grădinițe și o școală generală mare și nema covrigărie, inflație, ce să mai zic. Și i-a tunat lu’ un nene să facă o pizzerie și ceva patiserie, da’ nu prea a mers cu pizza și ce s-a gândit omu’?: băi, fac sandwich-uri! Și de atunci o ține bine-mersi numai pe așa ceva la 2 lei bucata și acuma mai strecoară și câte un pateu, un cozonac, o plăcintă și cam tot ce nu mergea când era cu pizza.
Tin să menționez că sandwich-ul nu e gen mec sau toast. Nu, e cu salam de 2 feluri, cascaval, și cel mai important salată verde și castraveți proaspeți, exact ce urăsc copii, dar așa le mănancă, totul fiind proaspăt, făcut la vedere.
@diabolic, stai aşa! Sandvişuri la doi lei???!!! Unde e asta?
În Ploiești, frățică, unde altundeva?
Lângă școala 29 Emil Palade, pt cunoscători.
Jur, e omor pe sandvișurile alea!
@diabolic, doi lei, mă? Incredibil! În Bucureşti cu doi lei nu-ţi iei nimic. A, ba da, doi covrigi. În anumite cazuri doar unul. 🙁
Ți-am trimis un mail la contact cu poza sandvișului.
Nu știu cum să-l afișez aici 🙁
@diabolic, urca-l aici, să vedem toţi: http://imgur.com/ Şi pune linkul rezultat într-un comentariu.
Nu știu, sunt prea obosit să realizez ce trebuie să fac
@diabolic, ok, lasă, mă voi bucura doar eu de el. 🙂
@diabolic: scoala asta e in Vest, prin spate pe la Lamaita?
Fiu-meu cel mare a facut ceva baschet la o scoala acolo, una cu o sala mare de sport
@Nickname, exact acolo unde zici tu. Unde e terenul de baschet cu nocturnă.
Io-s fan Gogoasa Infuriata.Sau eram, ca n-am mai vazut la mine-n urbe.Cand vedeam gogoasa aia cum se uita urat, aveam oleaca de erectie.Alea cu vanilie erau dumnezeiesti, cam cum e cafeaua mea cu Jim Beam in momentul asta.Ma simt putin Alexandru Marghiloman…
@Batranu’, să înţeleg că eşti pe acasă?
Dau dependenta, moncher. Am auzit ca baga marihuana in ei.
@Tara Luipapuravoda, şi haşiş. Şi eu am auzit. Mai ales de la cei/cele care suferă cu glanda. 🙂
Unde??? Că vreau si eu ! ?
Pe aceeasi idee in Botosani pe o raza de 500 de metri am gasit vreo sapte „pompe funebre” si doua erau una langa alta!!!!nu inteleg nici eu la ce se gandesc sau nu se gandesc respectivii patroni cand deschid o afacere in modul asta.o zi buna sa aveti!!!!!
@lori, e Moldova, e altceva. Trebuie să fie pregătiţi non-stop. Cea mai mare densitate de topoare pe kilometrul pătrat.
daaaaaa:))))))))
Tocmai ce am (re)vazut filmul „Jaf in stil italian” şi are unu’ acolo o remarcă (Mark Whalberg catre Edward Norton) „Babaiatule, tu n-ai imaginaţie. Ţi-ai luat tot ce ne-am dorit noi. ” Aşa şi cu covrigăria, ăla a făcut ce şi-au dorit ăilalţi, adică gaura de la covrig. Ca şi in film probabil ca ăla lipsit de imaginaţie va rămâne cu ochii în soare la final. Ce sa zic, românul si mănâncă multa cocă (nu coca, da?) 🙂
@LillysBoutique, ar vrea el „coca”, nu „cocă”. 😉
Ar vrea dar , daca n-are gaura din covrig mai greu 🙂
@LillysBoutique, măcar tot a făină seamănă. 😉
Dacă vine Georgiana, îi „răsfiră” pe toți, de tot :))))))))))
Cel puțin covrigii ăia cu semințe de floarea soarelui, deja am lac în gură :)))))))))))
@Drakiula, hmmm… nu ştiu cum o să bată vreodată pizza cu porumb de la Luca. 😀
Mie mi-au trimis de sărbători de acasă….tum-tum-tum, ați ghicit: exact, covrigi. Din ăia fără mac și susan, ăia de toată viata pe care îi primeam la colindat în copilărie.
Legat de covrigi și gogoși, eu am o teorie: noi românii îi asociem cu chibzuința și sărăcia. Știu o fază cu o familie- pe vremea ailaltă- povestită de bunica-mea. Ăstora le dăduse „tătuțu” casă pe care o plateau în rate și mergea mama ei în vizită. Mâncau la cină o gogoașă.
„-Te-ai săturat, mamă?
-Dacă voi v-ați săturat și eu la fel”.
O acompaniau cu un pahar de apa de la robinet și jucau puricii pe burtă lor. 🙂
@Georgian si @Mihai, așa va trebuie dacă vizitați Barcelona, veniți și pe la Madrid, dom`le și va garantez că puteți mânca la 10-12 euro trei platouri (incluzând paella), și cafea.
@lectorarumana, alooo, eu nu m-am plânse de preţuri. Doar @Georgian. Am fost şi la Madris, mi s-a părut mai scump decât la Barcelona. Dar, na, n-oi fi ajuns eu în locurile în care trebuie.
Si eu am primit de sarbatori covrigi. Cu susan, ca nu e voie cu mac pe aici.
Fireste, ni se intampla tuturor cand mergem prin locuri noi „straineze”. E de vina si efectul turma, nu intotdeauna unde sunt cei mai multi clienti, calitatea e pe masura.
@lectorarumana, normal. Dar ce să faci? Trebuie să cunoşti cât de cât locul ca să poţi să încerci şi altceva.
Eu cred că au văzut oamenii cum merge treaba, de-asta tot deschid business unul lipit de altul: uite, de exemplu…s-a împopoțonat una cu niște haine deșucheate, și-a făcut o frizură de cocotă, își țuguie buzele ca și când ar vrea să zică…”muuu”, se cocoață pe niște platforme imbecile și – neapărat – duce pe mânuță, ca pe o traistă cu merinde, vreo poșetă-făcătură…Asta de care vă zic are succes…îi merg afacerile! Culmea! Lângă ea mai apar una, două, șapte..nouă…”Mă rog, ele se autointitulează ”dive”, dar eu o zic pe-aia dreaptă”, cred că sunt doar niște pițipoance de ocazie…și – culmea – au și prețurile la fel, mă-nțelegi?? Niciun ingredient în plus sau mai știu eu ce…Și toooaate prosperă…
Cred în puterea exemplului…Așa că ”patiserii” ăștia de ce n-ar fi prosperi??
@Paula, nu zici rău dar la
curvedive stă un pic diferit situţia. :)))))Ah, da? Ale naibii, astea sunt pricepute la marketing!! Poate îi dau ceva sfaturi și lui Guran, atunci să vezi emisiune ( de analiză economică, firește) de succes!!
@Paula, ar merge să facă Moise o analiză pe subiect. :))))
Poate se gandesc ca e vad bun?Liceul Sincai e vis-a-vis….apropo de covrigi,si de perioada lor de „glorie”am si eu o poveste:
In 96-97,cand eram la liceu clasa 9-10,vindeam covrigi la Piata Unirii.Pe vremea aia nu erau covrigarii ca acum din metru in metru.Ma trezeam la 4 juma dimineata,sa prind primul 313.Undeva pe lipscani era o covrigarie,ajungeam acolo la 5 si ceva,luam 4 lazi de covrigi(mai multe nu puteam sa duc),si ma infiintam la Unirii 1 la metrou,jos in pasaj.Puneam lazile pe jos,si incepeam sa vand…..nu mai stiu exact cat castigam,dar era cel putin triplu fata de cat cheltuiam.Pentru ca da,de la covrigarie cumparam „cu banii jos”,si lasam si garantie pentru lazi.Pot sa zic ca era coada….se umplea pasajul ala cu miros de covrigi calzi la 6 dimineata,nu aveai cum sa nu cumperi.Mai venea politia si mai lua cate un covrig,ma mai ducea la postul de politie din metrou,dar una peste alta ma lasau in pace….vorbeam frumos cu ei,le ziceam ca fac un ban cinstit si aia era.O singura data m-au evacuat cu lazi cu tot,venea nu stiu cine in inspectie.
La 8 dimineata eram inapoi in pat sa imi continui somnul….a fost frumos sa imi fac singur banii de biliard si ce „nevoi” mai aveam pe vremea aia:)
Comentariu beton!12
@chris, ştiu că e liceul vis-a-vis, dar tot nu cred că rupe cu vânzările.
Povestea ta cu covrigii, jos pălăria!
Acum inteleg de ce au scos astia pizza cu sarmale si la McDonald’s chifla cu mititei. Astept shaorma raw vegan. ???
@Ana, ai să râzi, dar a apărut de mult shorma raw-vegan. 😉
Nu pooot saaa creeed ca am ratat lansarea :))))))
Rusine sa -mi fie 5 minute. :)))))
@Ana, să-ţi fie! Treci la colţ!
Si eu care ma gandeam sa ma reprofilez 🙁
@ana, să treci pe ce?
Sa fac eu shaorma raw vegan :))))))
@ana, aaa, bună idee. Bagă! Aştept poze şi invitaţie. 🙂
Tu ai aşa o influenţă de rea. Să vezi, dimineaţă am citit articolul, apoi am plecat să cuceresc lumea, n-am făcut-o, ştii de ce? M-am gândit toată ziua la covrigi şi n-am fost în stare să-mi aplic strategiile. În fine, şi la mine în oraş îi ca la tine, invazie de covrigării. Nu-s mâncătoare de covrigi, nu-mi plac, mai ales cum îs făcuţi acum, totuşi, am ‘poftit’ după unul azi, partea bună a fost că nu l-am căutat mult, erau din stâlp în stâlp. Tot nu-mi plac. În schimb, o plăcintă cu ciuperci bine făcută (şi-am un loc unde-o găsesc aşa) mă poate scoate din minţi. 🙂
@Din Cartea Evei, iar eu sunt mort după plăcintă cu varză. 🙂
Offf, n-ai inteles nimic!
Ceilalti 3 nu mai fac fata vanzarilor (pana se coace, se lungeste coadaaaa) si-atunci no.4, a zis sa le dea o mana de ajutor, sa nu-i mai injure clientii ca stau pentru un covrig 5 minute la coada 😀
@Scorpya Cristina, ia uite ce simplă era explicaţia. 🙂
@Scorpya Cristina: parca vad ca in urma comentariului tau apare maine in Ziarul Financiar „La statia de metrou Tineretului s-a infiintat un cartel al covrigarilor”! 🙂
zic ca e o diversiune. 🙂 covrigarul nr. 3 si-a deschis covrigaria ca sa spele banii murdari obtinuti din traficul de arme. Cu siguranta e un teroristt :)))))
@pătrăţel, ca italienii ăia care aveau fermă de porci în anii ’90 la Valcea. Creşteau trei porci şi aveau cifră de afaceri de câteva milioane de dolari. 😉
Si noua la liceu ne baga pe gat educatia antreprenoriala.Ma duc prin Bucuresti sa gasesc 3 afaceri la fel una langa alta ca sa bag si eu una.