6,393 cititori

Pirelli, că “pi buni” n-are cum să fie!

Guest Post by Ana R.

A aparut calendarul Pirelli. Toată planeta și-a ținut respirația pentru marele eveniment. Ce mai freamăt, ce mai zbucium, pentru un amărât de calendar. Apoi s-au deschis șampaniile şi s-au ridicat osanale pentru începutul unei noi ere a frumuseții.

Că doară a fost apologizată frumusețea interioară, s-a oficializat triumful intelectului asupra formelor apetisante, dezgolite provocator și fără certificare a IQ-ului personajului.

Si-a-nceput dezbaterea. Evident, purtată de femei, într-o totală nebunie de argumente, care de care mai filozofice și mai profunde.

Pentru bărbații a fost mult mai simplu. Au oftat prelung și au calculat: “of, am rămas și fără asta, parcă nu ne ajungea anunţul lui Hefner că și Playboyul se va îmbrăca decent. Frate, viața nu mai are niciun haz“. Apoi au dat drumul la canalul de pornache și s-au liniștit.

Gaițele au continuat cu argumente, când dramatice, când hilare, dezbaterea pe marginea unor fotografii ce au îmbrățișat alt concept.

Jumătate dintre ele, fericite de faptul că și altele au colacei pe burtică, au sărit în sus de bucurie și au împroșcat în stânga și în dreapta cu profunzimea artei ce se dezbară de clișeele consacrate. Au continuat cu înălțarea spiritului deasupra formei materiale, au adăugat exaltate amănunte legate de conștientizarea artului artistic. Și-au încununat discursul prin înfierarea acidă a oricărei urme de adorație a eternului feminin reprezentat de baliverne precum frumusețea fizică.

Restul, alea frumoase, s-au crucit de trei ori și au mulțumit cerului pentru șansă. Dacă bărbații se uită la un calendar cu Serena Williams și Yoko Ono, vor saliva precum câinele lui Pavlov atunci când le vor vedea pe ele.

Adică tot farafastacul e să fim ipocrite pentru a fi politically correct și să aberam că “moamă, ce mișto că s-a trecut la un nivel profund al idealului feminin“. Asta nu cumva înseamnă că batem câmpii feminitații cu cea mai mare fațărnicie? Aia nu e frumustete profundă, sunt dar niște doamne importante fotografiate artistic. Frumustețea personalității poate, dar nu e o nicidecum o apologie a frumuseții în general. Dacă se dorea o altă abordare a frumuseţii, și prin prismă realizărilor, cred că era mai potrivit ca Pirelli să găsească niște bunăciuni extrem de inteligente. Că, har Domnului, sunt și din astea pe planetă destule, nu doar Sharon Stone. Şi să facă cel mai interesant și provocator pictorial de până acum. Schimbau conceptul în “frumusetea că acesoriu al inteligenței“. Rupeau piața în două, va spun eu!

Toată lumea era împăcată. Feministele dormeau liniştite pentru că înțelegeau din acest concept că absolut toate deșteptele sunt senzațional de frumoase. Iar alea frumoase înțelegeau că ele sunt implicit şi super inteligente.

Dar să îmi pui niște colăcioase sau băbuţe creative pe post de “nouă creierul ne ajunge“, consider că este absolut neproductiv pentru imaginea firmei. Toată lumea avea așteptări de la acest calendar şi acum a devenit un fâs total, îmbrăcat în fițe feministe. Ori asta parcă n-ar fi exact ce admiră masculii mai mult și mai mult pe lumea asta. Mare lucru dacă bărbații nu vor renunța definitiv să mai achiziționeze produse Pirelli. De nervi şi de ciudă. “Bă, ne-ați produs arsuri de retină cu frumusețea voastră interioară, lăsaţi-o naibii de treabă!“.

Acum, dacă tot am luat-o cu boii pe câmpiile adorației fondului fără formă (sau cu prea multă formă), propun ca prezentările Victoria´s Secret să fie făcute de Madam Merkel, de mânuță cu Herta Müller și cu tanti fotografa care a realizat “capodopera” pentru Pirelli, Annie Leibowitz.

mihai_vasilescu_pirelli-calendar-2016-december-amy-schumer

mihai_vasilescu_pirelli-calendar-2016-april-serena-williams-pirelli-

sursa foto

106 de păreri la “Pirelli, că “pi buni” n-are cum să fie!

 1. ‘Ai de PLM! Văzusem pozele acum vreo 2 zile dar nu am apucat să citesc articolul. Puteam să pun pariu că negrul ăla e jucător de rugby. Când colo, ce să vezi, minune! Negrul e neagră și mai e și celebră pe deasupra… Restul lunilor, să-și cumpere autorii calendarului cauciucuri de la ei, ce să mai zic…

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Gigi, Serena poate să ucidă şi erecţia unui priapic.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Il termina pe Carol al II-lea sigur…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Gigi,@Mihai, nu pricepeți voi cum e cu profunzimea actului artistic ;)!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Citisem de treaba asta cu Pirelli că e și Yoko Ono p-acolo și se întrebau ce caută ea că mare lucru n-a făcut. Poze nu văzusem, dar aia cu Serena…. zici că-i Atlas de ține lumea singură! Ană, acum nu am in cap decât pe Angela cu aripi… bleah!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena, ce bine că treaba asta o zice o femeie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mihai, mă încadrez la categoria graselor pe care le blamezi. Ăsta nu înseamnă ca nu apreciez ce e frumos- masculin și, mai ales, feminin. Am văzut toamna asta o femeie pe trotuar și mă uitam lung la ea…. palton gri pana la genunchi, cizme înalte pana sub palton, cu o ținută …. și era să intru în ăla din fața mea! Mă și gândeam : cum spuneam la politie daca-l pocneam? Mă uitam după o femeie pe stradă? !?!?? DECI….. îmi place ce e frumos…. sa nu exagerăm cu modelele subnutrite!
   P.S. Mă mai cauți de Crăciun, nu? Nr meu de telefon : 8989…. :))))))))))
   P.S.1 Pe bune, chiar mi-ar face plăcere sa ne revedem…… 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Elena, da, dom’le, aşa am zis. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Elena P, nu-i așa că ai rupe magazinul în doua, dacă ai vedea-o pe Merkel cu aripioare? Toata frumusețea interioară acoperită în dantele. Îhhhhh, câh

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Ptiu drace… așa ceva doar la 2 Mai la nudiști poți să vezi! Am văzut acolo niște exemplare de n-am mai putut să bag o bere in mine 2 zile! Cine are stomacul tare poate să cumpere și calendarul…=))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Camelia, nu înţelegi tu arta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Monica Macovei mai lipsește din calendarul ăsta…=))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Camelia, mă şi mir cum de nu i-au propus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Camelia, îți garantez că nu îl cumpără nimeni. Dar în schimb se discută un pic despre el ca despre o mare victorie a feminismului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Ai dreptate Ano, nu m-as uita in viata mea pe asa ceva. Frumuseti din astea pot sa vad si daca ma duc pana la Cora. E plin numai de burte si colaci. Niste ipocriti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @zorro, ba să te uiți! Ca să îți pară alea de la Cora mult mai frumoase 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. De ce sa nu admiram frumusetea asa cum este ea, naturala? Pe cine incanta ca in alti ani ne uitam la niste modele cu dimensiuni ireale, care nu par desprinse din viata reala?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Daniela, pe mine! Eu vreau să văd în calendar numai femei care m-ar face să am măcar o brumă de erecţie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

  • Da, nu ma puteam astepta la altceva de la un misogin ca tine. E foarte trist si superficial.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 11

  • @Daniela, evident că este trist şi superficial că nu mi se scoală p*la când văd colaci de grăsime şi femei care arată mai degrabă a camioane de mare tonaj. Am încercat să-i spun (p*lii), dar nu vrea să înţeleagă deloc cât este de superficială. O nesimţită.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • Esti un mare magar Mihai!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 9

  • @Daniela, ştiu, mi-am dat seama de asta când am realizat că nu pot să f*t grase, nici proaste, cu atât mai puţin urâte. Mă simt şi eu vinovat, dar ce naiba să fac?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • cand nu iti convine ceva (la cum arata sau gandeste o femeie…gata..esti misogin :-)) Tu Daniela fata moshului! Iti urez sa iti dea PREAfericitul Daniel prin rugaciunile sale sa vezi toata viata ta in curu’gol numai pe Viorel Lis, Concita Wurst, Traian Basescu, Primaru Piedone si pe Pinalti de la Piatra Neamt! Asa sa ne ajute Mnezo!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Daniela, pentru că în pozele alea nu e subliniată frumusețea lor. Parcă sunt accentuate defectele. Uite, eu fac fotografii în timpul liber, ca fotograf îți făceam o poză mult mai mișto cu actrița din imagine. Tipa are niște picioare foarte frumoase, un chip foarte expresiv. Puneam în valoare asta, deși in poză s-ar fi vazut că nu este o silfida. Puneam accentul pe atuurile ei, nu pe defecte. Așa îți sar colăceii aia direct pe retină. Tocmai asta consider că e pierderea. Banalizarea voită a frumuseții. Absolut orice femeie are ceva frumos, actul artistic trebuie sa evidentieze exact asta.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Ana R. tot respectul pt tine! Esti o femeie desteapta si cu cap pe umeri! Ti-as bate cuvintele in piatra pe Arcul de Triumf 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mos Cristof, am roșit toată! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Si io, si io ….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Mvai, ce scarbos! Mai bine nu puneai pozele Mihai. 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @mada, trebuia, ca să înţeleagă lumea despre ce este vorba în text.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. Planeta asta devine din ce in ce mai mult locul unde ipocrizia incepe sa para normalitate. Si Facebook-ul cu atat mai mult. Da, nu ai cum sa te uiti la femeile alea si sa exclami: ce frumos!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 8. Asa va si trebuie. Cand va uitati la o femeie sa va ia cu frisoane si sa vi se ridice (doar) parul de pe maini ! Ha,ha,o sa vina ea era matriarhatului si o sa faceti frumos precum catelusii cand vor sa capete o bucatica buna. O sa va creasca si cozi , ca sa puteti da din ele !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Tara Luipapuravoda, auuuuu! Dură, dură!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Nu ma asteptam de la o femeie sa fie atat de obtuza. Ma refer la autoarea articolului care nu poate sa inteleaga ca frumusetea poate sa aiba si alte unghiuri, nu numai cele cu care ne-a obisnuit mass-media. Mi-e scarba.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 12

  • @Sonia, uite, îţi jur că şterg textul şi mă declar de acord cu tine, dacă îmi spui ce înălţime şi greutate ai. Dar cu poză, nu aşa pe vorbe. Că şi eu pot să spun că arăt ca George Clooney.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Esti nesimtit!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 8

  • @Sonia, asta ştiam deja, spune-mi ceva nou. Dar îţi propusesem altceva. Bag de seamă că nu prea te coafează târgul. Hmmm, oare de ce?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Sonia, dacă tu consideri că sunt obtuză pentru că îmi e ciudă să văd poze ridicate la rangul de artă, în care mai mult se evidențiază defectele unor femei, decăt calitațile lor, atunci sunt obtuză.
   Să nu uităm conceptul inițial al calendarului, precum și faptul că acum câțiva ani a pozat Sofia Loren la 70 de ani, și au ieșit niște poze bestiale.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Sonia de ce nu spui de fapt ca pe tine te ceheama Cristiana Anghel? Pustoaica nebunatica! vrei si tu in pirelli ! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 10. astea sunt anvelope de monster truck

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 11. Mihai ,daca si ieri la articol ti-ai luat ” fara numar ” ,thumbs down , astazi este randul Anei :))) .Ce sa va fac daca va luati de femei :)))) .Oricum astea doua poze mi-au taiat pofta sa ma uit la calendar . Despre thumbs down …..mai vedem maine :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @dede cati, ai impresia că mă interesează thumbs down? De fapt, da, mă interesează. Fără ele viaţa e pustiu. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @dede cati, pe mine nu mă deranjează critica. Îmi pare în schimb rău că femeile nu înțeleg că acest concept le face chiar lor un defavor. Dacă erau poze în care sa radieze de frumusețe chiar și astfel de doamne, despre care nu poți spune că sunt rapitor de frumoase la prima vedere, atunci își atingeau scopul, dar așa, par doar o încercare nereușită de a exprima frumosul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana.R Foarte deacord cu tine !!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sunt de acord cu Ana R., cred ca baiu si uratu e ca in loc sa arate ca si daca nu esti ingeras V S poti fii ok, au facut exact opusu. Pana la urma ce au vrut sa arate?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Ce e mai nasol e ca sigur au fost editate si in Photoshop…..all natural! Acum dintr-astea vezi mama toată ziua in jur. Ce au avut cu retinele noastre? Ca sa mor daca nu scot 10 calendare de genul in trei zile cu aparatul in mâna pe strada. Acum m-am scăpat, ma duc repede sa o fac ca imi fura altcineva ideea si nu mai ajung celebra :)))

  PS: dar cu barbati nu fac? Ca si noi, femeile, cumpăram “cauciucuri” 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ana, mare atenție ce ne dorim. Poate la anul fac varianta pentru femei și apare în el Woody Allan. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. stai si te intrebi: cum dracu?!? te scarpini in cap…te invarti, te mai sucesti….cum bai?!? si astia de la pirelli?!?…te cuprinde o scarba si o sila…este fix ca atunci cand ai aflat ca vw jmenuieste noxele si de fapt masinile germane polueaza ca dracu sau ca atunci ala pe care l-ai votat (avand speranta in suflet) de fapt se dovedeste la fel de corupt si jegos ca aia pe care ii urasti din ficati. Stii care e marea diferenta? ca pana acum ”te obisnuisei” ca mizerii de astea sa faca romanii/ firmele romanesti/ agentiile de publicitate romanesti sau o revista romaneasca cu tzatze ( adica da..in Romania da…era foarte posibil ca dupa ”arta” cu un ponei roz cu o zvastica pe cur sa apara si un numar din playboy cu Monica Macovei, Maria Vlas, Ana Pauker, Pora, Cristiana Anghel. Pe principiul : luati de aici ca oricum …daca nu va place …e pt ca sunteti prosti si nu intelegeti voi arta :)) Da astia din vest?!? baaaii vorbim de PIRELLI! Nu de Infractoarea mov si Libertatea! :)) Na…iaca si astia is la fel de ipocriti si ”japite mentale” ( adica de aia de se joaca cu mintile oamenilor) :)) Din partea mea pt astia de la pirelli , care cu marsavie si ticalosie au rapit barbatilor normali placerea de a vedea niste femei frumoase: HAI SIKTIR! Sa va trozneasca Mnezo ! :)))

  PS 1 asteptati oleac’ !! Cat de curand o sa apara marea bomba! senzational! breaking news! masinile consuma de fapt mai mult decat spun producatorii!! :-))
  Apoi stire de senzatie ! Da click aici si vei vedea ce e: roata/ focul/ arcul cu sageti! :))
  PS 2 daca in urmatorii ani nu va apare Playboy cu barbati in curu’ gol apai inseamna ca is eu cretin. Primu numar :Justin Biber pe coperta! Poster cu Concita Wurst
  …..
  ….
  s-o dus pe p… lumea’ntreaga :((

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 14. se poate vedea undeva online calendaru’ asta? Mihai…io ma pregatesc sa pozez pt la anu’ :))))))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 15. Mie nu mi se pare chiar o tragedie. Pana la urma exista calendare cu sfinti, peisaje, caini, pisici, copii, nuduri…..practic, cu orice. E adevarat, Pirelli ne obisnuise cu altceva, dar, daca au schimbat “viziunea” e chiar asa grav? Am vazut si eu pozele si nu mi se pare nimic aiurea. Niste tantici, considerate “de succes” care au aparut in calendar. Asa, si? Unele in ipostaze ridicole, altele, nu. Care e problema? Scrie undeva ca acest calendar ar trebui sa fie material de laba? Exista destule. La fel si discutia despre “succesul” lui Yoko Ono. O firma privata a considerat-o femeie de succes si a pus-o in propriul calendar. Ok, si? E calendarul lor, nu un bun international. Sa nu-mi ziceti ca ati cumparat vreodata calendarul Pirelli. Eu, sincer, n-am cumparat niciodata vreun calendar. Asa ca n-am cum sa ma simt ofuscat ca, anul asta, in loc de “photoshopate” au aparut babaciuni cu colacei. Asa ca toata aceasta “indignare” ma amuza si atat.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 13

  • @Mos Cristof, daca ar fi oamenii la fel de indignati, daca ar dezbate si ar jigni la fel de patimas si atunci cand e vorba de chestii importante, lumea ar fi un loc mai bun. Cat despre blugi, ti-as putea raspunde la fel, dar, din respect pentru @Mihai, ma abtin. Sunt, totusi, sigur ca vacile le-ai pascut singur, nu impreuna cu mine. Cand vei avea argumente inteligente, nu jigniri si “vorbe de duh”, raspunde-mi. Altfel…te trec la “si altii” si dau “ignore”.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 9

  • clar …

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ionut, eu nu am spus că se sfarșește Pamântul. Dar îmi pare o ipocrizie tâmpită abordarea asta.
   Uite, fac eu o propunere de calendar pentru Pirelli. Dacă faceau niște poze super frumoase și expresive, fix cu aceleași personaje, dar în ipostaze atât de mișto încât sa nu le recunoști. Fara sa le dezvaluie identitatea, și toată lumea să fie super încântată. Iar la o saptămâna să îți dezvaluie personajele, cred ca ramânea toată lumea paf. Adica sa scoată senzualitatea și feminismul și din Serena, încât pâna și unul critic, precum Mihai, să rămână cu gura căscată. Atunci își atingeau scopul. Așa e degeaba!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ana R., punctul tau de vedere l-am inteles. Artistic, fotografic vorbind, pozele sunt nasoale, puteau iesi, la fel cum ai spus si tu, mult mai bune. Ce nu inteleg este critica asupra “modelelor” alese, “dezamagirea” labagiilor de profesie (scuze pentru duritate), faptul ca de vreo 2 zile e plin net-ul de discutii referitoare la acest calendar, de parca ar fi o chestie vitala pentru intreaga omenire. Ca drept dovada, priveste replica lui @Mos Cristof. Nici daca il injuram de mama nu imi raspundea asa.??

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @ionut ( sa te iau pe text ca eu lucrez cu materialul clientului)

   a) Mie nu mi se pare chiar o tragedie.
   – Nu e o tragedie, e o faza de cacat facuta de astia de la Pirelli

   b) Pana la urma exista calendare cu sfinti, peisaje, caini, pisici, copii, nuduri…..practic, cu orice. E adevarat, Pirelli ne obisnuise cu altceva, dar, daca au schimbat “viziunea” e chiar asa grav?
   – Daca Playboy ar pune poze cu preafericitul Daniel in curu gol sau intins pe o blana de urs, sau daca in Calendarul Crestin Ortodox as gasi pe Adriana Lima la Varatec…nu ar fi GRAV…ar fi tot o faza de cacat

   c) Am vazut si eu pozele si nu mi se pare nimic aiurea.
   – Daca nu ti se pare AIUREAca intr-un claendar care era un reper in arta fotografica/ nud/ frumusete feminina etc apar niste ”balcaze si lalaie” ( copyright Ion Creanga) apai eu ma cam indoiesc de capacitatea ta de discernamant. Daca nu ai inteles mai citeste o data ce am scris la punctul punctul B) :))

   d) Niste tantici, considerate “de succes” care au aparut in calendar. Asa, si? Unele in ipostaze ridicole, altele, nu. Care e problema? Scrie undeva ca acest calendar ar trebui sa fie material de laba?
   – sa inteleg ca DOAR chestia asta era in viziunea ta calendarul asta :))

   e) Exista destule. La fel si discutia despre “succesul” lui Yoko Ono. O firma privata a considerat-o femeie de succes si a pus-o in propriul calendar. Ok, si?
   – adica promovarea unei nulitati e…ceva obisnuit . Tu esti probabil unu din ala pe care nu il deranjeaza nici ce scoate pe gura Guta, Tonciu sau Sanziana Buriana. E libertate! las’ sa fie! cat mai multe. Aaa…daca imi spun parerea si zici ca is niste nulitati , mai nule decat faina cu 3 de zero, inseamna ca is un dujmanos? Ca fac o tragedie? nu ”monsiur” insemna ca nu imi place un cacat.

   f) E calendarul lor, nu un bun international.
   si e dreptul lor sa il publice si e dreptul meu sa spun ca e o mizerie :))

   g) Sa nu-mi ziceti ca ati cumparat vreodata calendarul Pirelli. Eu, sincer, n-am cumparat niciodata vreun calendar.
   – iti recomand calendarul crestin ortodox ( cica anu asta o sa fie Concita Wurst! ) sa ti-l pui pe perete! Nu ar trebui sa fie o problema nu? :))

   i) Asa ca n-am cum sa ma simt ofuscat ca, anul asta, in loc de “photoshopate” au aparut babaciuni cu colacei. Asa ca toata aceasta “indignare” ma amuza si atat. – See more at: http://mihaivasilescublog.ro/2015/12/05/pirelli-ca-pi-buni-n-are-cum-sa-fie/#sthash.9pRAEucg.dpuf
   – amuzament placut in continuare ( si ca sa citez pe Puiu Calinescu ( Mnezo sa il ierte!) in Brigada Diverse: ”nici nu va salut! Buna ziua!”

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

  • @Mos Cristof, cum ma si asteptam, vii cu chestii puerile, ambalate intr-un limbaj “smecher”, de autobaza. In primul meu post, eu am comentat articolul scris de @Ana R., nu parerile tale, care n-au absolut nici o importanta pentru mine. Dar, totusi fac un efort si…:
   a)si daca au facut o faza de cacat, care e problema? Mie nu mi se pare de cacat, tie da. Asta e un motiv sa ma insulti?(faza cu blugii…)
   b)cine stabileste ce pune UN PRIVAT pe propriul calendar? Tu? Feministele? Putzopalmistii? E treaba lor. Si iar revin: nu m-am referit la ce parere ai TU despre asta, ci la isteria creata pe tot internetul in legatura cu un subiect de 2 bani.
   c)mi se rupe de ce te indoiesti tu. Poate am alte gusturi si imi place Serena sau Yoko Ono. Ai stabilit tu cumva care e idealul de frumusete feminina pe care toti barbatii ar trebui sa il accepte?
   d)daca ai citi comentariile de aici si din alte parti, ai realiza ca nu eu consider calendarul material de laba, ci tu si multi altii ca tine. Mie imi e perfect indiferent. Tu, si altii ca tine, v-ati enervat pe Pirelli fiindca v-a inselat asteptarile. Ce concluzie sa trag? Ca sunteti fini critici de arta? Ma lasi???
   e) tu zici ca Yoko Ono e o nulitate. De acord cu tine. Pirelli considera altceva. De ce ma “injuri” pe mine pentru asta? Ia mai citeste o data ce am scris, ca citesti pe diagonala si scapi lucruri esentiale. Cat despre restul aberatiilor: prietene, nu trage concluzii aiurea ca s-ar putea sa te si inseli, si sa devii si ridicol, cu toata “exprimarea” ta plastica, de scriitor fara talent.
   f) corect, la fel cum e dreptul meu sa nu fiu de acord cu tine. Asta inseamna sa ma jignesti? Combate-ma cu argumente, nu-mi zice mie de blugi si de repetenta. Nu de alta, dar la cele 100kg ale mele, cred ca incapi cu totul in blugii mei. Sau te pot face eu sa incapi.
   g)esti obsedat de Concita Wurst? Eu nu, si nici de ortodoxie sau alta forma de credinta religioasa. Si, acum, pe bune, sa mori tu (cum se zicea la mine in Rahova), ai cumparat vreodata calendarul Pirelli? Zi “da”, ca sa am de ce rade.
   i)retrag ce am spus. Nu ma mai amuza, ma intristeaza. Ma intristeaza, fiindca nu credeam ca o sa ma bag intr-o asemenea polemica pe un asemenea subiect. Dar, na, ce sa-i faci, daca suntem pe net! Daca eram fata in fata, dupa replica cu blugii si nota 2, iti futeam doi pumni in mecla, si nu mai pierdeam amandoi atata timp cu un subiect de genul asta. Eu te salut!
   P.S.Scuze pentru asta, @Mihai, dar la ce debiteaza omul p-aici, nu m-am putut abtine. Poate unii il considera spiritual, gen “poetul Garii de Nord”. Eu nu.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 9

  • @Mos Cristof, daca ai impresia ca ne-am luat aci la un concurs de creatii literare, ai o impresie gresita. Eu zic ce gandesc, nu caut aplauze sau sa impresionez “privitorii”. Asa, ca fapt divers: vezi ca te cam repeti. E a treia oara cand folosesti pe acest blog chestia cu “cuvinte batute in piatra pe Arcul de Triumf” si ai facut referire de doua ori la Concita Wurst numai in comentariile la acest articol. Probleme cu imaginatia, “maestre”? Iar treaba cu “Horia Brenciu”…..slab, foarte slab….?? Eu am terminat aceasta discutie (daca o pot numi asa). Ai jignit, ti-am dat ocazia sa te abtii, n-ai facut-o, ai raspuns prost crezand ca impresionezi cu “comentariul” pe text, ti-am dat replica si ai dat-o in diverse. M-am lamurit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 16. Apăi amu hai să mă dau şi în stambă şi să zic şi io ceava, că aşa se cade şi aşa e frumos că dacă tot e loc de commentat, deci să commentez şi io. Aşa că m-am pus pe citit cu mare atenţiune articolu şi pot şi vă zic că o fost fain scris, m-am delectat citind, o plăcere. Pi buni.
  Gata, amu să trec la subect, şi dzic şi io ai di poola me ce grozăvii or mai putut să debiteze în calendaru ceala, pi buni că s-or zdrăngănit la cap, s-o fi îmbătat fotografu şi o văz’t dublu.
  Păi haidaţi bre acuma, şi bărbaţi şi femei, de ce nu, haidaţi bre şi vă uitaţi oleacî la pozele celea şi spuneţi-mi şi voi ca să-mi confirmaţi că io numa pierversiuni văd pi acolo, văd operaţii di celulită şi de micşorari di sîni şî di buci, văd operaţii la făţău şî dintins chielea, văd ceava di fitnness la greu, că aşa cum atîrnă şuncile pe ameţîtele celea mi se-apleacă pur şî simplu. Bini cî nu le-o fotografiat complet despuiate, că atuncea revista Playboi şi Hastler chiar că ar fi dat faliment.
  Mă apucă un sentiment di diezgust şi mi se umpli gura di vomă şî îmi vini sî borăsc cînd văz maimuţăturile celea.
  Pirelii, ai di puii mei, ăştia di la ce sanatoriu di niebuni or fi eşit ? Sau ti pomieneşti că-i firma ceea cu maare renume, firma ceea serioasă, care face cauciuce di maşini ? Oare ?? Oare aşa să hie ? Sau acuma staţi bre, staţi să înţeleg şi io, ce va grăbiţi aşa sî daţi cu paru, gagicile celea diforme e deci din cauză c-or mîncat atîtea E-uri din mîncarea sănătoasă de la fastfuuduri ? Sau poate că sînt îndopate cu hormoni ? Sau poate că vrea să fie un avertisment domnişoarelor care fac greva foamei numai ca să arete bini la spectacoliele de prezentare di modă ? Se ştie ca acolo sînt prezentate toate scheletele ambulante ! Sau ce puii meu o fi vrut să zîcă cu capodoperele celea ?
  Bag sama că şi-o ratat vocaţia, cu aşa ceava nice la fund nu m-aş şterge, nu pentru că aş lua şi eu ceva E-uri din sclemberistele celea, ci pentru că hârtia ceea de calendar o fi din aia groasă, lucioasă, şi mi-aş zgîria gaura cea norocoasă, şi atunci chiar că am pus-o… nashpa… Dacă pentru cele mai proaste filme se acordă un premiu, Zmeura de Aur, e totuşi o realizare ca să fie cel mai prost film, dar cel mai prost film dintre toate celelalte. Apăi pentru calendarul ăsta de toată groaza ar trăbui să primască 12 Zmeure de Rahat, cîte una pentru fiecare dintre luni, fiecare fiind o capodoperă de… vă rog nu mă provocaţi să rostesc şi aşa cuvinte care nu mi se cade şi deci din cauză că nu mă poci abţine le map scap din cînd în cînd… Halal calendar… Greţos…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 17. Mă omule/dragă Ană, amu iară-ti sar in cap grasele ca asta-i artă adevărată, foote-i-aș in gură cu corectitudinea lor politică, că nu-i lucru bun pe lumea asta să nu-l strice ei.Ce facem acuma, ne uităm la poze cu balene bătrâne?Azi mâine a fi si porno-ul numa’ cu peneplene din ăstea…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Catalin, fix ce spun și eu! Asta e artă. Foarte frumoase!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Eu cred că ăia de la Pirelli erau pe jantă cu succesul şi au zis să facă ceva care să-i scoată din foame. Şi uite că le-a reuşit. O planetă întreagă vorbeşte despre ei. Că dacă scoteau unul obişnuit, ce zicea lumea? “Ah, da, calendarul Pirelli. Mişto.” Şi atît.
  Mă sperie propunerea din finalul articolului. Aia cu defilatul în chiloţi. Nu de alta dar ar trebui ca privitorilor să li se dea şi ochelari de eclipsă. Plus că trebuie şi schimbat numele în Victoria’s Dark Secret.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @krantz, aia, cu Victoria’s Dark Secret a fost genială! :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Nu fac parte din cei care așteptau calendarul ăsta…și de aceea nu am o părere pătimașă…Mi-o imaginez pe Annie Leibowitz care, făcând fotografii, își râde în barbă: ”Băbăieți, țeapă!!” De ce m-ar deranja pe mine?? Habar n-am! Că doar bărbații nu ar suferi, vezi-Doamne , dacă prin posterele cu mușchi, pătrățele, motociclete și alte de-alea – la care noi ne holbăm cu gura până la urechi – ar pune ”foste glorii” cu mușchiu lăsat, ori rânjete cu proteze și obraji fleșcăiți…Nuuu…Ar râde băieții până li s-ar face rău…Și nu s-ar întreba dacă li se face ori nu vreo defavoare…Ei bine, când îi văd pe ăștia micii cu deștu-n gură și ochii înlăcrimați după jucăria preferată, așa mă apucă o veselie…”Hai băieți, capu sus! Mai ”e” și alte posibilități” Și vorba lu Annie Leibowitz…”Țeapă!!” Have fun!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Paula T, aaaaa, acum am înțeles! Scopul a fost să îi enerveze pe bărbați. I-a ieșit de minune! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Culmea e că le-a enervat și pe femei…asta n-a prevăzut!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. Mmm, am râs și am râs și după a stricat creierul tot. Nu vreau să zic multe poate doar : cum crede lumea că arată jucătoarele de rugby? Adică e un sport agresiv care necesită forță. Umflă mușchii și deobicei trebuie să fi destul de foarte masiv pentru jocul ăsta, ceea ce la bărbați e fain la femei…ei na, fiecare cu pasiunea ei. În orice caz, am avut o colegă fostă jucătoare, a avut un accident la picioare, *beeepu lu prometeu* sport, a făcut o depresie a ajuns la 120+ kg-din cauza faptului că era obișnuită cu aportul de calorii din momentul când făcea sport și mânca la el. Eu când eram mică și m-am îngrășat m-am apucat de sport, kata și dansuri, ca să slăbesc, chipurile, armonios (da, am slăbit din…*insert bep* Puskin) dar partea bună a fost că nici la 100 de kg nu aveam celulită sau mușchi lăsați până am reușit să slăbesc, n-am făcut sport, dupa 25 de kg jos am făcut o depresie de la cum s-a lăsat …mai totu pe mine. Cam aia-i cu sportu, în funcție de ce faci așa arăți (eu) la 90-100 de kg nu arătam mai mult de 80 că aveam mușchi tari și fit și etc, etc, alții care fac sport și au o greutate normală pot arăta hidos de umflați din cauză că așa li se dezvoltă mușchii să nu uităm și nr de calorii pe care tre să le consume ăștia în funcție de sport care deseori duce la…blonda cu cafea. Una peste alta, îmi e milă de cei care așteptau calendarul cu nerăbdare sperând VictoriaSecrets cu mușchi fit și tonifiați, mai au de așteptat un calendar cu o echipă de volei, poate poate atunci vor putea privi cu capu ăl de jos și să se bucure. În rest…bă ce ciudă mi-e pe astea, eu n-am tupeu nici o bluză mai mulată să port.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Carly Genner sau cum o cheamă pe tata/mama/trans Kardashian…e și el/ea pe acolo?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @ealeganus, nu i-am simțit deloc lipsa! După ce am vazut-o pe Serena ….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Nu am citit tot articolul, am renuntat in momentul in care, femeile începuseră sa dezbata…ce concluzie am tras din acest articolo si din 2-3 comentarii citite pe fuga? Frate, bine ca matriarhatul este doar poveste fantasy..

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Redoo, nu ai citit articolul în întregime, dar ai dorit să comentezi :)))). Bun așa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. Sa inteeleg ca nici frumusetea nu mai e ce-a fost? Atunci hai sa ne lafaim toti/toate cu suncile pe unde putem ca doar fiecare dintre noi e frumos in felul lui… sau pentru cineva:))))). Nasol moment! Si astia cu dietele, aia cu fardurile, aia cu rochiile marimea S, ce sa faca? Lor o sa le moara afacerea si sa prospera shaormeriile :)))). Fereasca Dumnezeu!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 24. Âuuuuu cine-i grasa……ups blonda din prima poza??????? neneeeee pune niste chestii d-alea ca la tv cu : “imaginile ce urmeaza pot provoca leziuni grave celor slabi de ……stomac!!!!” M-a luat “casa poporului” pe nepregatite!!!! Ma pregateam de masă? ms, imi face acum stomacul ca spirala lu’ Bivolaru, spirale spirale de scârbă? M-ai omorât……de tot? chiar ca e pi reli??? ale ? fotografii “de artă”?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 25. Mda, sunt de acord cu Ana ca puteau sa scoata niste poze frumoase cu aceleasi corpuri. Pot sa inteleg ca Pirelli a facut asta ca strategie de marketing, sa mai vorbeasca lumea de ei, dar doamnele de ce au acceptat pozele? Ca de bani nu se pune problema, cat sa-i dai Serenei sa iti bati joc in halul asta? Singura explicatie pe care o gasesc este ca s-au simtit flatate de ideea ca cineva le considera mai frumoase decat niste modele silfide. Bun, pot sa traiesc cu asta, dar de ce au aprobat rezultatul final?
  In alta ordine de idei, dupa o vizita in Red District am ramas foarte mirata cand am vazut niste baieti napustindu-se in camerele unor doamne mai ceva decat Serena, adica mai dotate ca masa, paroase si foarte suparate (asa mi-au parut mie). In timp ce frumoasele romance au ramas sa isi asculte singure manelele. Si atunci am inteles ca frumusetea chiar e in ochii privitorului. Totusi, nimeni nu a comentat aici ca le-ar placea asa ceva, e vreunul care se simte atras de asta ca poate atunci mutam discutia inspre diversitate si impacarea tuturor gusturilor, desi ma indoiesc ca asta a fost ideea…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Sisley, nici eu nu cred că asta era ideea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Totul e în spatele ochilor! Eu, de exemplu, mi-o pot aduce aminte pe Kathleen Turner (prima poză, femeia blondă) în ”Body Heat”. Era atât de frumoasă la jumătatea anilor 1980 încât Falco (cei de vârsta mea sigur și-aduc aminte de autorul lui ”Rock me, Amadeus”) i-a dedicat o melodie. Pe Serena Williams mi-o pot închipui bătând-o pe Șarapova atât de sever încât biata femeie n-o să mai icnească pe teren ca-n pat, la orgasm, în viața ei…Și tot așa…Și totuși Pirelli a dat lovitura cred eu. Fie și prin multele dezbateri de aici, de azi!
  Nu mai fiți răi, că nu vine Moș Nicolae la noapte, sau vine da` nervos. Și știți cum face?” Moș Nicolae/Bagă fetele-n odaie/Și le dă câte-o bătaie”! Vreți voi asta? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Ce sa zic?! Serena e barbat bine?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Hahaha!!! Ana R e autoarea?! :))))))) I love you!!!!! :))) App : am citit comentariile graselor! Am ras!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 29. Sa închidă firma……

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Se zice ca nu exista pe lumea asta femei urate… daca e destula bautura. Probabil ca Pirelli isi diversifica oferta si vinde calendarul la pachet cu o sticla de… (as spune palinca, dar mi-e teama ca e cam moale)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Florin, așa ceva?!!! Nici tu nu întelegi actul artistic. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Vasilesculeeeeeee. ..biippp și biiiiiip. …câți dumnezei și arhangheli ti-ai luat tu azi de la mine……pai ce-ți veni bre sa îmi futi sâmbăta? ?cu ce ti-am greșit?

  Ca sa fiu în ton cu postul, va povestesc pe scurt….azi cine credeți ca m-a sunat? Da, ați ghicit. …ADRIANA LIMA. ..știți voi, tipa aia urâtă și cu picioare strâmbe. …plângea cu sughițuri. …zicea ca tanti Victoria le-a concediat pe toate și ca la defilarea de la anul vor merge pe podium Oana Roman și Andreea Pora. …na, sa va f…. și eu imaginația. ….singura faza a fost ca tanti Victoria a trebuit sa comande 5 tone de pânză în plus …

  Cat pentru cei care “apreciaza” pozele și balenele din ele….baaaaa dacă voi puteți fute așa ceva ar trebui sa fiți declarați eroi….lasati-ne pe noi, aia nesimțiții sa ne bucuram de schiloada aia de Adriana și de colegele ei

  Hai sa fiți iubiti

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @SorinB, ia vezi tu mai bine cine e autorul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Domnu…..înjurăturile sunt în gluma, dar chiar și așa nu îmi voi permite în veci sa folosesc acest vocabular fata de o doamna…..tu, pe de alta parte, ai fost făcut nesimțit, măgar. …deci duci…????

   Cred ca domnișoara care te-a făcut măgar are 1,75 și 50 de kg….dar a fost revoltata de faptul ca ești superficial. ….superficialule ??????

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @SorinB, şi misogin pe deasupra.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @SorinB, eu sunt vinovată pentru dereglarea imaginației tale ;)! Ai ceva să imi spui? Vezi că Moș Nicolae îți aduce o jordiță 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana R. Dupa cum spuneam si mai sus, injuraturile sunt in gluma, Mihai a inteles asta…in plus, erau doar pentru el, ca duce…cat despre jordie, sa stii ca am fost cuminte si a venit…dar nu cu jordia…:)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Nici frumusetea nu mai e ce-a fost si arta fotografica e in declin clar ! Pana si eu nu postez o poza in care ies rau si sunt doar amatoare, neplatita cu atatia bani !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mary M, întrebarea era cum s-au simțit ele în realitate când au văzut rezultatul final? Eu cred că nu eram foarte fericită.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Fugitiv am vazut cate ceva pe FB referitor la acest calendar, acum am inteles si eu care-i treaba, sau care se voia sa fie 😀
  WTF? adica, pe bune! Nu sunt adepta patratelelor, dar nu m-as vedea cu un burticos sau colaceos pe langa mine… well, asta ma face: nesimtita, magarita si misogina 😀 Sa-mi fie de bine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Scorpya Cristina, și tu esti o superficială și o obtuză. Nici tu nu înțelegi arta modernă! :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Waa, articolul ăsta a lovit ceva discret in ego-ul doamnelor care au depăşit un anumit nr de kg şi se întreabă de ce naiba nu le iubeşte şi pe ele cineva şi unde e prince charming.
  Bon, să le iau pe rând. N-am nimic cu sportivii, fie ei luptători de sumo sau balerine, eu însămi am practicat handbal şi am rămas cu o oarecare mărime a picioarelor careia n-am ce-i face si pace. N-am nimic cu femeile +45 sau cât or avea alea din calendar, doamne fereşte, toate ajungem la vârsta aia. Dar eu aleg cum ajung acolo, colăcei sau fără. Mama, după 3 naşteri şi la 60 de ani şi tot nu arată ca demoisela blondă din prima poză. Mă rog, altă discuție.
  Înțeleg că Pirelli a vrut să arate că au ochi şi pt altă clasă de femei înafara celor care defilează pe podiumuri, înțeleg şi că nu putem arăta toate ca nişte dive de când ne naştem şi până murim dar by all means, de ce dăm cap în cap acum? Da, puteau ieşi nişte fotografii a-ntâia, dacă era şi cineva care ştia să le pună în valoare.
  Atâta vuiet şi tam-tam şi în timpul ăsta cei din Pirelli râd mulțumiți. Că doar pe ei nu-i interesează cine e în pozele alea şi cum arată. Çi doar vuietul stârnit.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Ana,
  orice volum Pirelli, care insuma editiile pe nu’s cate decenii a calendarului, costa inainte vreme in editie frumusel printata o mica avere. Cum 100 DM mi s-a parut un contraargument forte la dorinta de a-l avea in bibloteca, m-am cadorisit cu el in editie CD via eBay la o fractiune din pretul cartii. Nu era nici pe departe totuna, dar nah, dupa atata jind, cateodata iti mai pierzi mintile si cumperi surogatul. Si de aici o prima intrebare. Tu chiar crezi ca noi, admiratorii calendarului, n-aveam optiunea unui “material” mai ieftin de pe prima taraba ? O fi sau nu chestie de gusturi, io-ti spun ca in ultimii ani nu mai era defel ce fusese odata. Pai cum sa nu te bufneasca rasul vazand-o pe Shayek subit palita de seriozitate, cand ea sta capra pe tot netul ?! A doua intrebare. Ce mari femei crezi ca mai apareau in calendar ? Sa nu-mi spui ca … Sooophia Loren, Soophia Loren ! ca numai stiindu-i varsta ti se taie ! Brusc ! Nu va mai amagiti in halul asta. Aud ca “sa vezi ce teapa is’ vor lua fraaerii aia de la Pirelli la buget ” si ca “mai las-o dreaq da manevra ca-i moartea sculii pe fata” Haaai, nu pe bune ?! Mi se pare ridicol sa te apuci sa constati evidentul. Tocmai ei sa nu-si fi dat seama ?!
  O ultima intrebare. Cum nu cred ca au ajuns feministele sa-i joace pe degete pe ai’ de la Pirelli si nici ca-si dau ei gaura de dragu’ lor si/sau pc-ului, nu crezi c-o fi la urma-urmii si o necesitate reala in toata chestia asta ? de a stavili cumva cultura anti-pitzipoance ? Ce altceva e una care considera ca-n asta consta toata valoarea ei?! Si s-ar putea ca unele, putine, sa ajunge poate si altceva, dar cele mai multe la asta vor ramane. Sigur ca barbatii dau cu plusuri in tine, ca deh, sunt si ei barbati :), si toti se cred doar praduitori, da’ sa vezi cum fac, cum incep sa rupa de pe ei, cand afla ca alea de incita pe net nu-s tocmai “liber-profesioniste” si nicidecum cazuri izolate, ci de fapt nevasta, prietena, fiica. 🙂 Si daca-ti zici “babaieti asta-i doar problema voastra”, afla ca nu, dar asta-i cu totul alt subiect de discutie.
  P.S. da, daca exista acel tert, bunaciuni superinteligente dispuse sa pozeze, sunt de acord cu tine. Da’ de oare n-o fac ? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 36. erata: pitzipoance, in loc de anti-pitzipoance.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Am citit despre schimbarea conceptului mult asteptatului calendar chiar in ziua in care a aparut. Nu mi se pare nimic rau in faptul ca au ales niste femei de succes, care nu sunt neaparat bunaciuni. Nu stiu cat de tare au vrut sa le fie subliniata frumusetea interioara sau exterioara, ideea era ca pana acum au incercat sa vanda conceptul asta de femme fatale din punct de vedere fizic, si normal ca mereu au marsat pe ce era mai vizibil, adica actrite foarte frumoase, modele cu mult sex appeal si toate acele persoane care depind intr-o buna masura de trup pentru a face bani. Iar acest lucru le face de succes.

  A schimba un concept de frumusete intr-un calendar care avea traditie mi se pare o miscare indrazneata, inseamna sa negi tot ce a fost facut pana acum si sa recreezi, sa reinventezi o noua paradigma. Tinand cont ca ideea vine din partea lui Annie Leibowitz care fotografiaza pictoriale pentru reviste ca Vogue sau Vanity Fair, si care nu este la primul ei calendar Pirelli, schimbarea pe care a adus-o este interesanta. Mi-a placut pozitia lui Amy Schumer, pur si simplu ironizeaza modul in care femeile din celelalte calendare erau fotografiate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Măh, eu să spun cinstit, mă bucur să văd alta mai grasă decât mine, care momentan am o scuză, că 3j8 de ani și bebeluș.
  Dar vine ea, primăvara, și-o să dau iama în lanul de spanac, și rezolv cu kilogramele în plus!
  Însă, a pune tu în câtamai Pirelli-ul, câtamai muierile, Serena gen, asta dacă o fi de genul potrivit duamna, frate, mi se pare o impietate! Adicătelea, Plaiboy, gata, îmbracă fetili, să nu răcească la ovare, Pirelli strică piața, cu apologia grăsanelor, mai e Hustler, și ne-am dus p-aci încolo, o să ne uităm la telenovele, să mai vedem și noi un crac frumos, acolo!
  Ntz, ntz, “politicali corectu'” ăsta nu-mi place deloc, eu aș boicota Pirelli, pi buni!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.