2,708 cititori

Foarte, foarte, foarte tare!

Îmi place să merg la film, la cinematograf. Dar, din punctul meu de vedere, niciun film de pe lumea asta nu se compară cu un spectacol de teatru. Dacă mă pui să aleg, de fiecare dată voi opta pentru teatru. Pur şi simplu este altceva. Altă experienţă, alte senzaţii, trăiri diferite. Cam aşa stau lucrurile în cazul meu.

Ei bine, alaltăieri seară am fost la cea mai tare piesă ever. Şi nu datorită subiectului, actorilor sau regiei. Nicidecum, deşi nu am ce să reproşez nici pe partea asta. Spun asta pentru că joi am asistat la ALTCEVA. La un concept de teatru diferit în totalitate de tot ceea ce aţi întâlnit până acum. Nu ştiu cum să fac să vă povestesc fără să dau spoilere care să strice surpriza. O să încerc totuși să vă zic câte ceva, dar reţineţi că ceea ce se întâmplă de fapt în piesă este mult, mult mai tare. Şi, din păcate, nu am cum să vă spun, pentru că n-ar mai avea niciun farmec, dacă vă duceţi s-o vedeţi.

Ah, am zis “vedeţi”. Greşit. Pentru că nu despre “văzut” este vorba, ci despre “participat”. Da, frate, veţi participa efectiv la desfăşurarea piesei de teatru. Ba, chiar mai tare: o să fiţi singurul spectator! Da, da, aţi citit bine, spectatorii intră individual în spectacol, devin parte integrantă din el şi interacţionează cu actorii. Desfăşurarea acţiunii se modelează în timp real, în funcţie de reacţiile voastre. Cât de tare este asta, ha? Conceptul se numeşte “teatru-labirint”, iar eu vă spun că rar în viaţă am încercat trăirile şi senzaţiile pe care le-am avut joi seara. Plus adrenalină cu duiumul.

Nu am cum să vă povestesc mai multe, aş strica tot efectul pentru aceia dintre voi care vor să meargă. Dar au existat, în timpul acţiunii piesei, cel puţin trei chestii la care nu mă aşteptam şi m-au lăsat cu gura căscată. Mişto tare de tot. Dacă sunteţi din Bucureşti, vă rog eu să vă duceţi. Nu ştiu de câte ori în viaţă o sa mai aveţi ocazia asta. Şi vă mai rog ceva: dacă mergeţi, scrieţi-mi şi mie aici. Să văd dacă am avut dreptate sau nu.

Pfff, să nu uit să vă zic o fază, aşa ca divertisment. La un moment dat, actiunea piesei te poartă pe trotuarul din faţa teatrului. Nu singur, însoţit de unul dintre actori. Eram prins de dialogul cu el şi încercam să mă integrez în rol, când de pe trotuarul celălat a apărut un ţiganuş care a venit glonţ la mine:

– Boss, ai şi tu o ţigară?

Am ieşit pentru o secundă din pielea de viitor Marcel Iureş şi i-am aruncat scurt:

– Marş, mă!

Apoi am revenit la partenerul meu de scenă:

-Cum reuşesc să ajung la Euridice?

După ce s-a terminat, am râs singur toată seara când mi-am adus aminte de asta.

Gata, acum las toate datele de care aveţi nevoie dacă vreţi să vă duceţi.

Piesa se intitulează “Sisif”. Spectacolele au loc la teatrul Unteatru (strada Ilfov, nr.1. în spate la CEC Bank de pe Calea Victoriei) în lunile noiembrie și decembrie. Vă puteţi înscrie pentru participare pe site-ul celor de la Unteatru sau pe pagina lor de Facebook. Sper să mai găsiţi locuri şi să mergeţi. Vă promit eu că merită!

mihai_vasilescu_sisif

 

23 de păreri la “Foarte, foarte, foarte tare!

 1. N-ajung (evident!) da-mi place piatra din pantof! 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @VictorR, da, e cu schepsis piatra din pantof. Pacat ca nu ai cum sa ajungi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • N-am nene, n-am, ca zau as veni. Da` concediu` s-a dus de mult (amintiri 🙂 ), libere…ioc…sunt prins intr-o inventariere mare-mare…As fi avut unde sa stau (la varu-meu in Drumul Taberei) da`…Oricum mi-a placut super-entuziasmul tau din scrierea de azi!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @VictorR, păi au fost super-tari senzaţiile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Mie-mi place sa joc teatru.Cand sunt musafir mai ales.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Batranu’, nu mă îndoiesc. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Cool! ?? Și cu descrierea facută de tine chiar te face sa iți dorești sa participi ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Bogdan, păcat că nu sunteţi în București.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Asta e… 🙁 poate altădată

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. m-as baga si eu da’ am de facut un update 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Am inceput sa citesc blogul recent, iar acum mi-am impins degetele sa scriu doar pentru ca am vazut pe afisul pus de tine numele lui Bogdan Nechifor – regizorul. Omul este foarte tare, a jucat (sper sa mai joace!) la teatrul Dramatic din Brasov si am ramas placut surprinsa. Nu mica mi-a fost mirarea sa ma documentez despre el si sa aflu ca omul are o gramada de scoala facuta in domeniu si ca a fost nominalizat pentru rolul lui Arsenie Boca din “Poarta Alba” la premiile Gopo. Nu pot spune decat ca regret ca nu sunt din Bucuresti si sa sper ca poate ne va aduce si noua spectacolul. Si ma bucur sa fiu eu cea care a putut spune ceva despre el. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @miha, sau faci tu frumuşel un drum la București. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Cat timp dureaza piesa in care interactionez cu actorii ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Mult, mult de tot o ora si ceva, cand, in ziua de azi, nu merita nimeni nici macar un minut din viata ta, daca nu-l iubesti asa de tare incat sa-ti jupoi pielea de pe tine pentru el. Dar ,de dragul senzatiei, crez shi io ca ar merge de-o deplasare la Bucale, asa, de capriciu, de fonfleala, ca sa mai tragi in piept cativa octani de benzina nearsa ori fum de motorina de la bemveurile cocalarilor. Avem o capitala misto, pacat ca nu se da decat cate una, ca sa ajunga la toata coada. Si cum, dom’ Mihai (respekt!) o ora si ceva de interactiune, bre? Si, iarta-ma ca vreau precizarea, ie si cu artiste, daca ma intelegi? Pai, ar fi di granda, sa ma vaz io in poblic, alaturea cu damele artiste, cum ar fi aia, cum ii spune, Maia? Ori cu astea, mai tinerele, mai dotate, mai ashea…? Nu, hotarat lucru, n-am timp de asa ceva, da’ ma bucur pentru matale, sincer ti-o spun, nu ie la misto, sa moara caprele la toti vecinii mei, care te minte. Na, ca m-am jurat!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Kosta, e cu multe artiste. Predomină artistele. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. a propos, mi-am adus aminte (Alzheimeru mieu e doar incipient) un banc tare de tot, a propos de “pielea de pe tine”, de mai sus: cica vede camerista doamnei, in budoar, pe cearsaful de pe pat un prezervativ folosit si il apuca (moldoveanca!) scarbita cu doua dejite si zice: aracaaan di mini…! Ce-i draga, intreaba doamna, ofuscata, tu nu faci sex? – Ba da, doamnÎ, daţ nici ashe, sî iei chelea di pi om…!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Kosta, da, da, oldies but goldies. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Mihaaaai, nu ma descurc sa imi rezerv un loc/cumpar bilet…si ma oftic tare! ma ajuti, te rog?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Draga Sisley, Mihai a precizat bine: te rugam sa ne trimiti un mail la sisif@teatrulabirint.ro si Sisif iti va raspunde de indata. Multumim frumos, Mihai!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • am trimis deja. Mulțumesc pentru ajutor amandurora!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.