Iar nu v-am pus articolul pe care îl aveam pregătit încă de alaltăieri. Desi abia aşteptam să-l postez. Dar nu am cum, pentru că ieri mi s-a întâmplat o chestie atât de tare, că a trebuit să-l amân din nou. Ia fiţi atenţi aici.

Mergeam spre casă, aseară pe la ora şapte. Am trecut pe lângă un Luca (ăia cu covrigii) şi mi-am luat o felie de pizza cu porumb (treaba voastră, eu v-am mai zis s-o încercaţi). Apoi mi-am continuat drumul agale, că era cald, nu mă grăbeam nicăieri şi mai trebuia să şi mănânc din mers.

Abia muşcasem de două ori şi începuseră să-mi cânte papilele, când pe lângă mine a trecut un tip care-şi ducea copilul în braţe. Mergea tot în direcţia mea, dar avea ritmul mai alert. Ei, acum vine partea interesantă. În momentul în care m-a depăşit, plodul care era cu faţa spre mine, a făcut o chestie la care nu m-aş fi aşteptat în vecii vecilor. S-a aplecat uşor peste umărul lu’ tac-so şi, cu o precizie demnă de un Robin Hood modern, mi-a plasat o… mare flegmă în pizza.

Voi înţelegeti ce spun eu aici? Cum ar zice un adept al parentingului modern? Copilaşul a făcut o poznă, nu? Trecea pe lângă un nene de pe stradă şi a găsit că ar fi chiar foarte vesel dacă i-ar scuipa în pizza. Ceea ce a şi executat.

Io am rămas cu gura căscată. Pur şi simplu n-am ştiut cum să reacţionez. Dacă făcea tac-su’ şmecheria asta, măcar ştiam o treabă. Ne luam la omor şi unul dintre noi sfârşea la spital şi celălalt la poliţie. Dar aşa, ce căcat să fac? Părintele nici măcar nu observase ce-a făcut copilul. Să mă apuc să zbier după el „alooo, domnu’, fiul lu’ matale mi-a scuipat în mâncare”. Ziceti şi voi, cum ar fi sunat? Fix a grădiniţă şi copii pârâcioşi, nu?

În pană de idei şi complet lipsit de orice brumă de reacţie, am rămas ţintuit în mijlocul trotuarului, statuie vie a deznădejdii, purtând în loc de flamură, o felie de pizza cu extra-toping de salivă.

Acu’ eu aş cam vrea să ştiu ce aţi fi făcut voi în situaţia asta? Serios, puneţi-vă în locul meu, imaginaţi-vă cu felia de pizza scuipată în mână şi ziceţi-mi şi mie cum aţi fi procedat. Sunt tare curios. Ah, trebuie să specific că puştiul era cam de vârsta celui din poza de mai jos.

P.S. Mai există un amănunt în toată povestea asta, dar nu vreau să vi-l spun, ca să nu vă influențez.

mihai_vasilescu_obraznic

sursa foto