15,202 cititori

Ăl mai articol dintre toate articolele

Aseară, cum hălăduiam eu aşa prin propriu-mi news feed, mi-a apărut un articol al cărui titlu promitea enorm. Dar ştiţi cum, a plecat degetul singur spre click, n-a mai aşteptat comanda de la creier. Fraţilor şi am descoperit cel mai articol tare dintre toate care s-au scris vreodata.

O adevărată piatră filozofală a blogging-ului pe teme de cuplu. Este “alfa şi omega” textul ăsta [aici era link-ul către articol, dar autoarea crede atât de mult în ce scrie, că între timp l-a șters], cred că ar trebui introdus şi în școli. Prima pagină a oricărui manual, fie el de română, geografie sau desen tehnic, ar trebui să-l conțină. Bine, eu îi văd un dram de utilitate şi dacă ar sta tipărit la intrarea in cabinetele psihologice.

Buuuun, deși eu ar fi trebuit să fiu ultimul care să obiecteze ceva (pentru că sunt un porc misogin), am râs de m-am căcat pe mine când am citit cugetările despre căsnicie și viața de cuplu ale tinerei doamne (?) care l-a scris. Sunt opt la număr, una mai profundă decât cealaltă. Ia stați, că le iau pe fiecare în parte și vă traduc eu ce însemnă.

1. Nu îți bombarda soţul soțul când vine horopsit şi obosit după muncă.

Da, știu că noi avem o doză mai mare de cuvinte pe care trebuie să le vorbim,  da, noi avem nevoie sa ne răcorim mai des prin a vorbi vrute si nevrute, dar ei nu suporta prea mulți decibeli, prea multă informație si prea multă jeluire. Dacă are chef de vorba… atunci da, țineți-l la sfat dar lăsați-i spațiu si lui de a își curăți sufletul.

Nu ştiu voi, dar eu parcă-l aud pe bărbatu-său: Femeie, de câte ori ți-am zis să-ți ții gura? Iar dai din clanţă? Nu înţelegi că n-am niciun chef de porcăriile și aberațiile tale? De acum înainte, când mă vezi că intru în casă, îți ții pliscul sau ți-l rezolv io. Şi, zbang, uşa de la bucătărie trântită în nas.

2. Întâmpină-l acasă binevoitoare și cu zâmbetul pe buze

De multe ori am auzit asta de la Calinaș – vreau să vin acasă să găsesc fețe zâmbitoare. Așa că încerc sa adun ultimile puteri pe final de zi ca să îi ofer o prezență plăcută celui care are nevoie de o femeie calmă și fericită.

Poftim, poate credeați că exagerez la punctul 1. “Vreau” ăsta sună într-un mare fel. Poate remarcaţi că n-o roagă. Adică nicidecum vreun “iubita, te rog” sau “veverița mea scumpă, ce-ai zice să…?”. Nu! Omul i-a tăiat-o scurt: “vreau”. Adică “n-am chef de fața aia a ta acră, vreau să te văd zâmbind sau zbori”. Dar cel mai tare este că “tânăra soţie” chiar recunoaște asta. Are sau n-are chef, face frumos când vine Călinaș acasă. Altfel…

3. Un bărbat împlinit e un bărbat sătul

Chiar dacă nu toate suntem bucătărese profesioniste merită sa depunem efort si sa îl așteptam acasă cu mâncare nici prea calda nici prea rece, exact ca in povești.  Un ajutor de minune este cuptorul multifuncțional, ai pus toate ingredientele acolo, l-ai programat si poți ieși cu copilul la plimbare sau la piața si poți sta liniștita ca bărbățelul tău cel drag va avea mâncare menținută la temperatura optimă iar tu între timp vei rezolva si alte datorii de femeie cumsecade.

Oameni buni, sunteți aici cu mine? “Nici prea caldă, nici prea rece”? Băbăiatule, vă daţi seama ce ștangă și-a luat asta peste bot când s-a ars “bărbățelul” prima oară cu ciorba? Și încă una în ziua următoare, când se sleise borșul în castron. Nici nu vreau să mă gândesc. Nu știu dacă să-mi fie milă sau să mă întind pe jos de râs.

4. Bărbatul e un vânător… deci carnivor

Cel puțin o masa pe zi care sa conțină carne iti garantează liniște și mulțumire  în casă. Pentru ca atunci când suntem flămânzi, valabil și in cazul femeilor, suntem răi, nervoși, iritați. Ca să eviți nervi mai bine îl hrănești binișor.

Aici ai dreptate. Ce s-o tot dăm la întors, măcar una-două fleici bine făcute pe grătar, nu ai cum să nu-i pui pe masă. Cu condiția să nu fie nici prea calde, nici prea reci. Dar, dacă tot ai adus vorba, știi ce-i mai place bărbatului să vâneze? P*zdă! Ca să nu se mai chinuie, n-ar fi mai bine să-l aștepți și cu două blonde bune de tot? Să aibă ocupație după grătarele alea.

5. Lasă-l să mai scape de tine

Dragostea e înălţătoare … dragostea până la saturație e daunătoare. Încercați sa „le dați liber cel puțin” o dată la 2 saptamâni, să facă ce vor. La bere cu băieții, la fotbal… saună și alte destinații masculine. Să nu credeți că prin control excesiv veți asigura fidelitatea lui, ba din contra.

Eu nu știu dacă realizați cât rahat are femeia asta în cap. Deci cum? “Să le dati liber”? Dar ce plm, ăla e câine? E sclavul tău personal? Făptură gingașă, ia explică-mi aici cum îi dai tu liber lui Călinaș. Cu bilet de voie sau cum? Oricum, dacă vreți părerea mea sinceră, la punctul ăsta aberează. Zice şi ea cum și-ar dori să fie de fapt situația. Nu de alta, dar la cât de hotărât se prezintă Călinaș în relația asta, nu văd despre ce control vorbește femeia. În afară de cel al temperaturii mâncării, bineînțeles.

6. Dacă tu nu vrei nu înseamnă că el nu are nevoie.

Noi putem face liste interminabile cu motivele de a nu face sex. Ne doare capul, am obosit cu copilul, mâine trebuie să mă trezesc de dimineață, dar pe ei asta nu îi interesează, nevoile trupești trebuie satisfăcute. Pofta vine mâncând …  așa trebuie să ne spunem când ochii ne cad pe pernă.

Absolut! Ai chef sau nu, te f*ți nu stai la parlamentări. Că altfel iar îţi dă ăla peste față, de trebuie s-o minți pe mă-ta că ai căzut pe scări. Totuși, dacă-mi permiți un umil sfat, pot să vin cu o completare. Recomand și o m*ie scurtă. Cu înghițit. Nimic nu-l liniștește pe bărbățel mai bine. Ai să vezi că o să-mi mulțumești.

7. Cel mai frumos cadou pentru soț – 1 ora de liniște

Cicălitoare, obositoare, plângăcioase așa suntem de multe ori, ei însă sunt făcuți din alt material. Au nevoie de liniște și tare ar fi Fericiți dacă ne-am ține gura după dinți măcar o oră.

Ora asta de liniște este exact bufferul necesar ca să nu-ți iei o zmetie în dinți fix când ajunge Călinaș acasă. Dacă-l lași o oră fără să măcăni nimic, sunt șanse să scapi. Dupa care se aplică întocmai regulile de la “punctul 1”.

8. Nu faceți prea des curățenie în dulapul său

Pare straniu, dar e adevărat. Iată si explicația. Dacă noi gasim lucrurile  pe rafturile bine aranjate atunci ei în curățenie nu văd și nu găsesc nimic. Înainte de a te apuca de strâns în dulapul său asigură-te că toate să fie la vedere.

Jur că am scena în fața ochilor. Fă, tu ai umblat la mine în dulap? Iar aia, tremurând, dă din cap afirmativ. Și unde morții mă-tii mi-ai pus tricoul cu “da puta madre”? Tăcere prelungită, apoi “buf”, una direct peste față. Na, să te mai prind că-ți bagi nasul aici.

Femeie, tu umilești însăși ideea de cuplu. Ești demnă de milă. Deși știu că multe dintre soțiile din România (şi Republica Moldova, după cum spune domeniul blogului matale) se află exact în situația ta, de sclavă pe plantație, nu-mi imaginam că este posibil să faci un statement din asta. Ai reușit să te întorci în plin secol 19 timpuriu, adică mai aproape de 1800, că spre sfârșitul lui deja se mai emancipaseră femeile. Îți meriți soarta și sper să te țină Călinaș doar acolo unde singură ţi-ai stabilit locul: la cratiță! Ah, şi la f*tut, da. Indiferent că ai tu chef sau nu să desfaci picioarele.

Iar dacă nu mă crezi pe mine, am o prietenă (o femeie, da), care şi-a dat şi ea cu părerea despre ce-ai învăţat tu în ăstia doi ani de când eşti soţie. Poate o crezi pe ea. Deşi, sfatul meu ar fi să nu te laşi influenţată de nimeni şi să-ţi vezi în continuare de menirea ta de “soţie fericită”, că prea le zici bine. Geez!

P.S. Sunt foarte curios ce naiba îi face lui Călinaș capra aia din poză. Nu, nu cea în rochie de mireasă. Cealaltă care este în spatele lui.

mihai_vasilescu_fericire_cuplu

 

sursa foto – blogul fericitei soții

125 de păreri la “Ăl mai articol dintre toate articolele

 1. Mi-a luat ceva vreme paba sa-mi dau seama ca e totusi si o capra-n poza! Ca-mi fugise concentrarea de mult! De pe la cuptorul multifunctional! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Victor, vrei să zici că “e ÎNCĂ o capră”. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 2. Am citit prima parte din articol pana la link-ul articolului cu pricina si chiar ma gandeam ce iti place tie acolo, ca asa înțelesesem eu, chiar daca nu te cunosc mai aproape deloc, dar macar stiu ca esti cu capul pe umeri si unui om cu destulă minte este imposibil sa ii placa aberațiile alea! Revin cu un alt comentariu, tot asa pe puncte.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Giorgia, o să te prinzi mai repede dacă mai citeşti pe aici. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sa stii ca eu chiar citesc din urma 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Giorgia, neapărat. La sfârșitul anului dai testare din articolele mele vechi. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 3. Femeia asta o fi promovînd și ideea conform căreia o mu*e reprezintă 5 minute de liniște? Asta ar mai trebui să adauge pentru a întregi lista aia de convingeri.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Chircu Victor, păi am impresia că ziceam şi eu ceva de genul. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihai Ai dreptate. Eu am oferit doamnei o altfel de formulare. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Chircu Victor, e bine să ai alternative, da. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Deci, vorba ta, nu stiu dacă să îmi fie milă sau să mă întind pe jos de ras :)))). Dar, cred ca a doua ,totuși. Chiar nu vreau să cred ca acest text este pe bune si tot sper să apara o erată care să spună , acest text este un pamflet , tratati-l ca atare 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 5. Deci toate chestiile alea le face o sclava mereu, sa le faci ocazional cate una e un lucru normal.
  1. trebuie sa iti dai seama cand vine oropsit, daca nu are chef de vorba nu il freci pe om la cap cu toate povestile pe care le-ai zice unei prietene.
  2. deci daca eu o vad pe a mea zambitoare mereu intru la banuieli, ceva nu e bine, e dusa cu pluta.
  3. Ce naiba, e paralizat?
  4. Daca e nevasta deja stie ce nu-mi place, si oricum face mancare dupa bugetul familiei, cand esti sarac mananci si cartofi pai si ii speli cu apa qiorenzis.
  5. :))
  6. Asta e discutabila, pe unele trebuie sa le pornesti cu 1 h de preludiu, si nu au chef nici ele si vor sa te satisfaca rapid, daca iti lasi barbatul nefutut ti-l fute alta logic. Cand e vb de boala, dureri atunci inteleg, dar doar ca nu ai chef e cam aiurea.
  7. Cand vreau liniste ies afara, ma duc pe bloc, pe balcon etc.
  8. Nu am nevoie sa imi faca ordine cineva ca sunt ordonat, si imi place sa arunc chestii pe care nu le-am folosit in ultimii ani.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @radu, ce re recomandă să vorbeşti? Nu auzi că ea are doi ani de căsnicie fericită cu bărbăţelul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Poate cāsnicia să fie singura fericită, că d-na n-are cum şi nici soţiorul, doar dacă e sadic sau se fericeşte altundeva decât acasă. Mă gândeam când citeam: pfiii, a murit soacră-mea, că tare i-ar fi plăcut o noră ca asta. A, aş mai adauga pct.9 despre cum s-o tratezi pe mamiţica lui drept recunoştinţă pt că ţi-a încredinţat odorul 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Corina, se acceptă punctul 9. Poate îl preia şi ea. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 6. super!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @adina, de soţioară vorbeşti, nu? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Ha, dacă știam sfaturile astea mai demult, nu mai divorțam. Slave Inc. 101, nu merci. Kthnxbai. Mai Calinas, tu vroiai un câine, dar deh, pe ala nu îl poti f*te sub coadă legal, când și cum vrei tu.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Cyanilla, uite şi tu cum îţi puteai salva căsnicia. Nţţţ.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Ce naiba iti veni de dimineata cu articolul asta ??? Ca zau ma doare burta de ras ,doamne ajuta, ca vezi inca mai am de invatat cum sa_mi tin barbatul fericit si satul. Mihai dar atunci cand il gratiez de parnaia numita casnicie ” sa se duca cu baietii la o bere sau la fotbal ” oare nu se poate duce si la niste” muie_ri ” ??? Cele mai sfaturi …ever…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @dede cati, ba da, femeia chiar a zis ceva de “alte activitati masculine”. Sau ceva de genul.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 9. “Au nevoie de liniște și tare ar fi Fericiți dacă ne-am ține gura după dinți măcar o oră.” Exersez de cand am citit si ma uit in oglinda ce fata de tampa am ,daca ma vede al meu acum cred ca suna imediat la 112. Si ce naiba fac acum ca nu am cuptor dala multifunctional ??? Mi-ai dat viata peste cap ….inca numa pot abtine din ras…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @dede cati, aşa, aşa, bagă, să fii în trend. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Am dat ocăutare pe “goagle” și tot nu m-am dumirit ce mama lu’ ‘ăl de jos face un cuptor multifuncțional. Nu de alta, da’ nu vreau să mi-o iau peste bot când vine nevasta de la scârbici și nu e heleala cum trebuie. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @diabolic, ai grijă mare, da.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Am, mai ales la punctul 6( vreau nu vreau, mă supun 😛 ) și la punctul 8( nu fac ordine în dulap :)))) ) . În rest, fac mai mult sau mai puțin ce zice tanti aia 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @diabolic, atunci ai şanse să fii fericit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Pe limba lor cuptorul multifuncţional e slow cooker-ul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Laura Frunza, pe limba lor? :))) Unde “lor” înseamnă? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • În Republica Moldova 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Eu nu înţeleg de unde atîta grijă pentru binele altora. Dacă femeia aşa se simte perfect, ce mai contează părerile noastre? De ce e musai s-o emancipăm dacă pentru ea dorinţele simple ale lui Călinaş sunt deja un Everest uşor de cucerit? Mai ales că vorbim despre cultura şi mentalitatea unei ţări diferite(nu mă luaţi cu Basarabia bla bla că plec să dau la peşte).
  Uite, ca exemplu, noi am putea scrie (chiar mi-a venit o idee) nu 8, ci 50 de sfaturi despre cum trăim noi în armonie ca şi cuplu cu clasa politică de la noi. Şi citind astea, mai toată Europa ne-ar zice (nu că n-o şi face deja): “băi românilor, e de porc să alegeţi ca orbii toţi proştii care să vă conducă şi să vă fure pînă şi chiloţii de pe voi. Dar voi staţi şi acceptaţi să vă violeze ăia fără jenă cînd şi cum vor ei. Şi mai şi înghiţiţi tot”.
  Şi noi ce facem la sfatul de a ne dori o viaţă mai bună? Suntem fericiţi că lîngă noi-acasî iesti nişti borş ş-oleacî di smîntînî…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @krantz, păi aşa ne place nouă să ne facem griji.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • La toţi ne curge-n vene, un sînge de Dabija! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @krantz, iegzact. Da’ în cazul acesta matale ar cam trebui să te laşi de blogging. Pen’că în domeniul ăsta mereu te fute grija de câte cineva. Ştii ce zic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ştiu, cum să nu? Că la ultimele analize mi-a ieşit şi mie cam mare indicele de dabijită.
   Cred c-o să trec pe fantasy. Ce zici? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @krantz, şi desene animate. Merge.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Eu nu inteleg cum ti-a iesit in cale un astfel de articol :)))) Nu poate fi real.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ioana, e cât se poate de real. Ba chiar mă şi contrazic cu cineva pe tema lui de vreo jumatate de oră.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Bre, sunteti voi pricinosi. Eu sunt sigur ca articolul a fost scris de un barbat, unul caruia tocmai ce i-a fugit nevasta cu postasul si el eventual s-a trezit si fara mobila in casa (ca in bancul ala). Asa ca amaratul si-a cumparat un caine, dar nici ala nu mereu dadea din coada cand venea acasa “horopsit şi obosit după muncă”

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Nickname, acesta este un scenariu aproape fericit. Dar e real sută la sută.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Reguli de casnicie din anii 60 sau ce?
  Ori asta ori aia cu barbatii nu ar trebui sa vorbeasca de crescut copiii tot un drac
  In fine de amuzat e buna dae sigur nu era un pamflet?
  Invers nu merge ? Ca din cand in cand parca as vrea si eu masa pusa sau o pra de liniste ca sa nu mai zic de o bere in oras

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Gabriela, invers nu merge. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Gabriela, :))))) cand ai zis de anii 60 am si avut imaginea “idilica” de la americani cu gospodina- casnica cu sortulet in fata, aranjata ca pentru iesit in oras, familia toata fericita, stransa in fata televizorului alb-negru…. Da’ nici la aia n-a rezistat treaba prea mult ca a venit Woodstock-u’, hippie-smul s.a.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 15. Dacă textul ăsta ar fi fost scris de un bărbat l-aș fi înțeles altfel dar fiind scris de o femeie mă uimește cât de tâmpita poate fi. Ups,am jignit-o! Soțul ei s-a însurat cu un bibelou,părerea mea! Ia să vedem soțul meu cu cine s-a însurat :))

  1. Păi dacă ei nu vorbesc atunci când se văd după o zi lungă,atunci când???Eu știam ceva: comunicarea în relație este foarte importantă!La ea nu există din ceea ce scrie! Noi discutăm chiar și lucrurile care nu au așa mare importanță,cam ce am făcut în ziua respectivă,mi se pare ceva absolut normal,chiar dacă multe discuții par fleacuri!

  2. Eventual dacă nu ai forță să zâmbești după o zi lungă și grea să îți tragi niște scotch de la colțurile gurii până la urechi:))Soțul tău va aprecia asta cu siguranță!La noi mai întâi sărutul și apoi zâmbetul :))

  3. I-ai suflat cumva în farfurie sau eventual în gură după ce a luat o lingură de ciorbiță fierbinte?Că altfel nu îmi explic ce e cu tâmpenia asta”nic prea caldă,nici prea rece”!Eu aproape mereu pun mâncarea fierbinte pe masă,sărăcuțul meu soțior :))

  4. Adică soțul tău face spume la gură când îi este foame?Atunci dă-o dracu de fleică și ia-o la fugă!!! Și la noi masă e compusă în cea mai mare de parte din carne dar nu facem spume din cauza foamei:))

  5. Dar la tine acolo ce e,închisoare?Cum vine asta cu libertatea?La mine dacă vrea să iasă în fiecare zi la bere, fotbal…să meargă, faza e că nu vrea nici dacă îl împing eu de la spate!Spune că e mai important să stea cu noi,el fiind plecat de acasă de dimineață până seară așa că ieșim împreună!

  6. Am înțeles,ești violată cu voia ta!!! Asta am înțeles eu! Dacă pe al tău nu îl interesează că tu ești bolnavă sau pur și simplu chiar nu ai chef asta nu înseamnă că restul sunt atât de animale cum este al tău! Din anumite motive,mi se mai întâmplă să nu am chef pur și simplu și pe al meu soț chiar îl interesează,ba din contra, se supără dacă o fac doar de dragul lui!!!

  7. Cicălitoare, obositoare, plângăcioasă…te-ai descris perfect!!! Aici chiar nu am ce comenta,deja am spus la punctul 1!

  8. Cu asta ai pus capac!În dulapul soțului tău,hainele sunt spoite cu aur iar tu îi iei luciul de pe ele! Nici eu nu prea umblu în dulapul soțului că este destul de ordonat,uneori mai ordonat decât mine,spre rușinea mea!

  Dacă tu în 2 ani de căsnicie ai ajuns la concluziile astea și consideri că ai o căsnicie fericită și frumoasă…încercând doar să îi fi lui pe plac în orice moment ne faci pe noi celelalte, care chiar avem o viață normală și în care soții noștrii ne acceptă cu bune și mai puțin bune,să ne simțim jignite!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Giorgia mai sunt si exemplare d.astea cu mintea intinsa cu fierul de calcat
   Ce sa zic eu cu al meu lucrez din ziua 1 a relatiei noastre si ii vorbesc si la servici si acasa
   Si avem 9 ani impreuna si 2 copii si multe care ne leaga dar pe bune ca nu as merge pe varfuri pe langa el sa nu il deranjez
   Ultima data cand mi.am iesit urat din pepeni am descoperit ca farfuriile ppt zbura ca discurile freesbee daca stii cum sa le arunci- au trecut 2 ani de atunci si 1 singura farfurie a zburat decat dar macar m.am facut inteleasa
   Ce dracu daca nu te certi din cand in cand ce motive de impacare mai gasesti ?????

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Gabriela,apropo de “mintea intinsa cu fierul de calcat”:
   zici tu că argumentul forte la o ceartă conjugală este 1 singură farfurie. Decît?
   Bietul Călinaş al tău…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu zic
   Eu zic ca atunci a fost cel mai urar pentru ca desi aveam doar 20 ani cand m.a luat – ca sa ma exprim in stilul d.nei – am zis de la usa am venit la tine dar câtă vreme ma respecti te respect si eu daca tu il pierzi pai putem avea si 7 copii impreuna ca nu mai sta nici dracu cu tine daca nu suntem pe aceeasi scara de valori
   Nu am venit la tine ca menajera sau bucatareasa – gatesc si fac curat pentru ca vreau sa stau intr.o casa curata si sa mananc ceva ca lumea dar sa stii ca nu o sa iti cada cojones daca pui mana sa faci ceva
   Si a tinut discursul meu dar astia suntem noi
   Apropo il cheama Ionel ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Gabriela,noi in curand facem 11! La noi nu este nevoie de farfurii zburatoare sa ne facem intelesi! Ne ajung cuvintele!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Gabriela,Eu sunt cu al meu de la 18 ani abia impliniti,el avea 27, nu am avut discutii de acest gen niciodata,totul a decurs de la sine si s-a intampat sa decurga totul destul de bine daca am ajuns pana aici!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Giorgia, ai o singură greşeală. El e bibeloul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, Să știi că ai dreptate. Eu mă gândisem când am spus că ea e bibeloul, la ceva de genul unei păpuși de aia cu ațe, nu știu cum îi spune și mi-e lene să caut pe google :)) ,el trage ațele alea cum vrea!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gorgia, da, papuşă cu sfori e altceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Eu am rabdare si astept articolul ei cu sfaturi la…. 7 ani de casnicie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, vine el şi ăla. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Eu aștept articolul când zice că e cu ochii vineți și nu știe de ce, că doar a făcut ce a debitat tot ea :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 17. Calinas in poza zambeste?? Sau capra face mai mult decat si-a dorit el ??? Ciudat zambet…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Pare o căsătorie d’aia făcută la modul: dacă te-am lăsat(a se vedea că e însărcinată), hai să te iau. Și replica ei: dacă m-a luat că am stat capră, hai să fac în așa fel să nu mă lase(în orice fel).

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @dede cati, păi tu nu ai zâmbi, în locul lui? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 18. Mda,am sarit 1,cuptorul multifunctional si-a pierdut multifunctionalitatea,2.las.o moarta,3. Nu zau,4. Bai esti nebun,5 ,6,7 cine draq sta sa citeasca toate tampeniile alea.. La 8 m-a dat pe spate,nu pot sa cred asa ceva !! Cine draq face curatenie in dressing,cum pana mea ,nu inteleg..bine eu fiind mai blonda nu inteleg nimic din articol decat comentariile de sub fiecare idee..asa ca iau comentariile ad.literam si cui nu ii place nu are decat..vb frumos ,ca nu se cade altfel !! Week’end fain sa aveti !! Si NU veniti la mare !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Miruna, prea târziu, deja SUNT la mare. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. EEE …bine-ai venit pe la noi . Baga ceva si despre ce vezi pe aici ..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @dede cati, dacă găsesc ce. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. Distractie placuta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Razi tu, razi, domnu’ Mihai, dar mie articolul acestei neveste mi-a schimbat viziunea. Nu se mai poate asa, de maine incep cursurile de gatit specialitati carnivore, de dulapul lui sacru nici ca ma mai ating vreodata, la o saptamana, doua il las sa misune liber spre “destinatii masculine” si, piatra de temelie a invataturii de peste Prut, nu o sa comentez daca vrea sa-si faca voia cu mine cand dorm, mananc sau citesc. Barbatii au nevoi care nu tin cont de capriciile noastre femeiesti. Pe-asta o sa mi-o scriu pe frigider, langa “Zambeste, draga, ca-ti vine barbatu’ acasa” si “Mai taca-ti fleanca, femeie, nu-l obosi cu flecarelile tale”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @G.V., vezi? Să-mi mulţumeşti toată viaţa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Nu-mi vine sa cred ca femeia asta traieste “pe timpurile noastre”si chiar e in asemenea hal de mandra de descoperirile ei incat vrea sa le impartaseasca si altora 🙂 Poate este doar un Machiavelli feminin ce se adreseaza cu sfaturi mieroase unora pe care le uraste.Am si eu destui ani ,dar nici macar in generatia parintilor mei nu am auzit asa ceva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Liliana Rădulescu, şi i-au trebuit decât doi ani să se prindă cum e cu fericirea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Cred ca este un pamflet. Cel putin asa sper. In caz contrar, nu ma surprinde atat de mult pentru ca stiu diferentele de abordare ale unei relatii in cazul Rep. Moldova, ca parte a fostului spatiu sovietic. Pe scurt, este vorba de un traditionalism intalnit in Rusia, Ucraina, samd. Nu are legatura cu ideologia comunista. Diferentele sunt vizibile in casnicii (am avut suficiente exemple de cunoscuti), religie (nu aveti idee cat de conservatoare sunt Bisericile Ort. Rusa, Ucraineana) si probabil si alte domenii…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Diana Wdr, aha, şi atunci de ce mai speri că e pamflet?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. doamne, te-am speriat atat de rau incat ai uitat cratima? :)) revenind la seriozitate, m-am uitat pe site-ul ei, m-am gandit mult la limbajul folosit. sunt sanse sa fie un pamflet…insa varianta cea mai plauzibila este ca vine dintr-o societate foarte traditionalista- desi nu poarta val pe cap, observi bine ca sunt si alte forme de manifestare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Diana Wdr, nu era cratima. A băgat autocorectorul “speriat” în loc de “speri”.
   Fără îndoială că ai dreptate. Şi asta e valabil numai în Moldova. Şi la noi se gandeşte la fel. Dar ai alte pretenții de la cineva care totusi scrie pe un blog, vrea să fie formator de opinie, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. A fost slujba la biserica prea lunga…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Alexandra D, sau a fost în aer liber şi era soare puternic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Am intampinat articolul binevoitoare si cu zambetul pe buze, mai apoi am incercat o usoara strangere de inima gandind ca nu-mi pot face barbatul carnivor, satul si implinit. Treptat urca in mine sentimentul de vinovatie ca nu-l las liber, ca nu poate sa se inalte spre teluri greu de cucerit. Frizez o mica depresie gandind ca el vrea si eu nu pot/vreau, culminand cu inchiderea mea in dulapul sau si sperand sa nu il mai curete niciodata.

  Marghioalo, hai sictir!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @lrctorarumana, tareeee

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Aparu si partea a doua ci ce face barbatelul….placinte in cinci straturi, salatele, copanele…si atat ca m-am plictisit

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Malina, looooooool.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Mihae, șterge, te rog, unlike-ul de la comentariul Giorgiei. De când am smartphone numai prostii fac! De aia iubesc tastatura de la calc/laptop ca are tastele alea mari….

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, nu mai am cum. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. Am citit postarea sperand ca la finalul ei voi gasi… PS: a fost un pamflet; negasind asta am dat o fuga pe pagina respectivei… WTF?! Tre’ sa recunoastem, de prostie nu duce lipsa planeta asta, iar de “trista-fericita” si “fericitul-trist” ma abtin sa comentez, ca altminteri as avea un comentariu de dimensiunea unui roman in trei volume :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Scorpya Cristina, ar cam fi cazul să dai şi tu un comentariu lung. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. In sfarsit replica aberatiei de articol!! De 3 zile rad incontinuu citind rahatul ala!! Foarte tare replica!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Moi, poate nu ai văzut că a scris şi continuarea. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Hahahaha…. A șters articolul…. Nu stie sa isi asume tâmpeniile :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ahhh… Ba nu, doar ca sunt momente cand nu se poate accesa link-ul si am observat ca nu doar la mine…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Giorgia, are trafic mare pe el. Intră lumea să se minuneze.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Giorgia, nu are cum. Doar a făcut şi continuare. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Am citit continuarea, nu ar fi trebuit sa o faca!!! Daca in primul articol l-a făcut cumva sa para ca el are un caracter jegos, in al doilea a încercat să il scoată cumva dar mai rău a făcut!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Giorgia, mie nu mi s-a părut că are el caracter jegos. Ci că e ea proastă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Păi nu are el un caracter jegos, poate m-am exprimat eu greșit și da, ea e mai mult decât proastă! Sper sa nu îi pună cineva sfaturile în aplicare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Giorgia, speri degeaba. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Denisa, îți dai seama că-l văzusem și eu. Mai bine o lăsa cum a picat prima oară. Al doilea mi se pare mai grețos.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Eu, zău că n-am avut nici curaj, nici forță să citesc articolul cu pricina. Dar, te rog eu, dă-mi o mică speranță, spune-mi că e satiră!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Anca Argesiu, nu-ţi dau, pentru că nu e. Poţi să-i citeşti şi continuarea dacă ai chef. Tot acolo. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. A, și liminați-mă și pe mine că se pare c-am îmbătrînit degeaba. Cum faci să-ți ții gura după dinți că eu am încercat dar nu-mi iese??

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anca Argesiu, cre’că e ceva expresie moldovenească. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • De fapt, expresia originală e să-ţi ţii limba după dinţi. Am ascultat de prea multe ori Cleopatra Stratan, ştiu, dar am auzit acolo expresia. Cred că duduiţa Lilu s-a cam grăbit când a scris articolul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Laura Frunza, cred că s-a grăbit în general, când s-a apucat de scris.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da, păcat că a şters articolul original că voiam musai să citesc comentariile. La genul acesta de articole, întotdeauna comentariile sunt mult mai interesante.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Laura Frunza, nu l-a șters. Dă un refresh că e acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. clar e din VASLUI!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihaela Anghel, un pic mai peste Prut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Tot ce am de zis este:

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Pingback: mihai vasilescu blog | Cele mai bune sfaturi, pentru femei, scrise vreodată

 36. Nu am citit tot… fac ciorbă de burtă! Soțul este mâna dreaptă a muierii, am 24 ani de căsnicie..dacă nu faci împreună totul, dacă nu discuți, dacă nu împărtășești e nașpa!
  Am avut probleme, am avut dureri dar toate au trecut discutând
  Vreți o ciorbă de burtă

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Camelia, parcă ar merge o porție.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Eu încerc acu’ să țin ”gura după dinți” da nu-mi iese figura, n-are și poze, ceva? Cred că anatomia e de vină, da’ poate pe-a ei a modificat-o Călinaș.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 38. A, și la punctul 3 sunt ” și alte datorii de femeie cumsecade”. Încerc să-mi dau seama care sunt alea, acu’ după mai bine de 20 de ani de căsnicie realizez că de fapt nu am știut cum să mă comport. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @GabiI, să zici “sărumâna” că ți-a deschis ochii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. Ce înseamnă omul care știe despre ce vorbește!!!
  Briliant acel “Hei, oameni buni, sunteți aici cu mine?” ? (nu am reușit să trec de punctul 3 cu cititul; totuși …e unșpe noaptea și nu aș vrea să mă apuce greața)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @simona, păi, da, e periculos cu greața peste noapte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 40. Mi-a rămas in cap numai aia cu “datorii de femeie cumsecade” de la pct 3. WTF!??!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ana, well, ești femeie, ar trebui să-ții știi datoriile. Sau nu ești cumsecade?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.