5,558 cititori

Superstiţia este mama progresului

Eu m-am cam săturat de Robbie, căldură, sete, uite berea nu e berea şi toată discuţia asta care nu se mai termină, după concertul ăla cu grade multe şi hidratare lipsă. Gata, fuse şi se duse. Oricum ne-o vom lua într-un mod asemănator si la următorul nume mare care va face greşeala să vină să cânte în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Dacă vor rezolva cu băuturile, nu se vor găsi evantaie. Dacă rezolvă şi cu astea, o să pice curentul. Şi dacă toate condiţiile vor fi îndeplinite şi tragem speranţe că în sfârsit vedem o cântare ca la carte, o să vină vreun uragan care o să ne liniştească definitiv.  Aia e, scrie in stele că la noi pot să cânte fără probleme doar Boney M. Ricchi e Poveri şi Toto Cutugno. Aşa ca, gata, eu m-am resemnat şi mai vedem ce-o fi. Trecem la alte subiecte.

Frate, voi aveţi superstiţii? Că eu mi-am făcut inventarul zilele astea şi când am văzut câte aveam la un moment dat, m-a luat capul. Ce-i drept, multe dintre ele sunt (sau erau) legate de fotbal, dar chiar şi aşa tot m-a luat spaima că sunt uşor dereglat. Ia fiţi atenţi acişilea.

Pisica neagră. Ferească tatăl tâmplarului să-mi iasă vreuna în cale. Rapid de tot fac zece paşi în spate, altfel nici nu mai concep să merg în direcţia respectivă. Dar chiar şi aşa, tot am impresia că ziua mea a fost deja f*tută.

Nu conduc niciodată cu ochelarii de soare pă nas. Sau dacă sunt nevoit, din cauză de lumină prea puternică, întodeauna trebuie să fie unii împrumutaţi. Trăiesc cu spaima că dacă-i pun pe ai mei, din momentul în care i-am scos din toc, toate nenorocirile lumii se vor abate asupra maşinii mele.

Când intru în bloc, trebuie să apuc să urc măcar primele trei trepte de pe scară, până se închide uşa singură în spatele meu. Dacă nu, e nasoala treaba. Nu mă întrebaţi ce se poate întămpla, dar sigur-sigur e ceva rău de tot.

Volumul radioului din maşină nu are voie să stea decât la un nivel al sonorului impar. Clar? Nu-mi laşi mie muzica la volum 16, 18 sau 20 că ne certăm. De ce? N-aş putea să definesc exact, dar tot ceva îngrozitor ar urma să se petreacă.

Iar dacă joacă Steaua volumul televizorului trebuie să fie every fucking time pe 27. Asta doar la Steaua, când joacă echipa natională, volumul stă pe 33. De ce? Nu mai puneţi întrebări tâmpite! Altfel mănâncă bătaie, ati înţeles? Pe stadion, pentru că nu am cum să reglez volumul cu care strigă lumea, mă aşez doar pe scaun cu număr impar.

Şi încă una pe care sigur nu aţi mai auzit-o. Înainte de meciurile Stelei este musai să-mi citesc absolut toate mail-urile primite pe contul de yahoo. Daca rămâne unul singur necitit, rezultatul este acelaşi: Steaua mănâncă bataie. Este că n-aţi mai auzit de superstiţii 2.0?

Sunt cel puţin cinci ani de când văd meciurile echipei ăsteia cu aceleaşi două perechi de chiloţi. Una este pentru jocurile de acasă, cealaltă pentru cele din deplasare. Inutil să vă spun că nu-i port decât cu aceste ocazii. Şi da, îi spăl, asta am voie. Dacă întrebati de ce fac asta, ne certăm. Nu e clar?

Am refuzat să mai port perechea de adidaşi cu care am fost la Sofia, anul trecut, când Steaua a fost eliminata de Ludogoreţ. Pur şi simplu nu i-am mai pus in picioare. Nu-i mai suport. N-am nicio indoială că a fost vina lor. Să nu va aud că n-avea cum. În mintea mea este foarte limpede.

Banii din portofel trebuie să fie aranjaţi “cap la cap”, altfel risc s-o sug şi să rămân dintr-o dată fără lichidităţi. Bine, ca să fiu sincer, rahatul ăsta de portofel cred că n-a aflat de superstiţia asta, altfel n-ar sta mai mult gol.

Staţi că mai aveam una legată tot de fotbal. În timpul meciurilor îmi aprindeam ţigările în minutul 1 (fix în momentul în care fluiera arbitrul începutul meciului), minutul 27, min 46 (când se fluiera reluarea jocului după pauză) şi min 72. Meci de meci. Dacă Steaua dadea gol între minutele respective, la fiecare reuşită mai aprindeam una. Da, da, au fost meciuri la care fumam mai mult de jumătate de pachet. Ca să vedeti ce poate să facă un suporter dement. Nu mai râdeţi, bă, măcar nu mă duceam sa mă bat cu galeriile adverse. Bine, drept este că nici n-aş fi avut când. Nu-mi permitea timpul scurt dintre ţigări.

Prind “pufi” din ăia care zboară pe afară, îi scuip de trei ori “ptiu, ptiu, ptiu, norocul meu” şi-i bag in sân. Să nu-mi ziceti că nu faceţi asta, că nu va cred. Partea proastă este că la început de vară prind atât de mulţi că mă mănâncă pielea ca dracu’.

Nu dau niciodată direct în marşarier. Chiar dacă maşina este parcată cu botul într-un zid, mai întâi simulez o plecare în faţă. Abia apoi dau cu spatele. Ar fi culmea să încep un drum mergând înapoi, nu?

Nu mă uit la traficul de pe blog decât dimineaţa pâna la ora 10.00. Dacă arunc un ochi după ora asta, e clar că s-a dus p*lii de suflet ziua respectivă. Nu mai citeşte nici dracu’ aberaţiile mele.

La job-ul pe care l-am avut până de curând aveam o statuie mică a lui Buddha. Nu începeam ziua fără să-l mângăi de trei ori pe burtă. Mda, din motive lesne de înţeles, am cam renunţat la superstiţia asta.

Mno, ajunge? Între noi fie vorba, sigur mai am vreo câteva, dar nu-mi vin nici de-al dracului în cap la ora asta. O să fac un update când mi le amintesc.

Ah, mi-am mai amintit două. Nu omor niciodată vreun păianjen dimineaţa. Îi mătrăşesc exclusiv seara. Altfel aduce ghinon, nu ştiaţi? Şi nu calc pe capacele de canal. Bine, asta aduce mai mult a măsura de precauție. Dacă se deschide ăla sub tine, chiar poţi să zici că eşti ghinionist.

Da’ măcar aveţi idee de ce am scris toate idioţeniile astea aici? Păi vă zic eu de ce: poate aşa scap o dată de ele, că mi s-a luat, în morţii mă-sii!

La voi cum stă treaba? Aveţi câte ceva de genul ăsta sau sunt singurul dezaxat de pe lumea asta?

P.S. În schimb n-am nicio treabă cu numărul 13, chiar îmi place. Pot să sparg câte cinșpe oglinzi pe zi și mă întorc din drum liniștit. Măcar atât. 🙂

mihai_vasilescu_pisica_neagra

 

Foto by Flickr

152 de păreri la “Superstiţia este mama progresului

 1. Chestia cu numarul impar si puful acela mi se aplica si mie. Daca uit ceva nu ma intorc sub nicio forma, de vreo 20 si ceva de ani nu este zi sa nu ascult cel putin o melodie interpretata de Freddie Mercury (chiar acum ascult Ride the Wild Wind). Deocamdata astea mi-au sarit pe neuron! :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Scorpya, bun așa, măcar a mai apărut cineva. Mă speriasem, credeam că sunt singurul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 2. E inainte de ora 10 asa ca nu o sa_ti poarte ghinion ,dar hai sa_ti spun si eu putine ,ori scapi de ale tale ori le cari si pe astea dupa tine.Nu trec niciodata pe sub o scara deschisa pe vreo strada,pe aia cu volumul radioului o am si eu doar ca il pun la numere pare,nu dau bani imprumut luni si daca incep de luni e greu sa nu tin toata saptamana asa,nu fluier in casa ,nu-mi tai unghiile dupa asfintit…dar cea mai nasoala este cand ies din casa si vad un popoi…atunci am belit_o ..sa ma scuzi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da, da si asta cu popa si banii se regasesc si la mine!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @dede cati, futu-i, nici eu nu trec pe sub bare din alea de bătut covoare. :)))
   Mamă, ce bine că nu sunt singur în nebunia mea. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • de ce nu-ti tai unghiile dupa asfintit? ca io-s manichiurista dar de asa ceva n-am auzit :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @NagaQ, nu întreba niciodată “de ce” la o superstiție. Crezi ca vei primi un răspuns logic? :))))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Ba da! Răspunsul e: ” – Nu știu, dar nu e bine. Așa se zice! “

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Tare, asocierea asta. Secolul XXI, oameni deschiși la minte, iar noi vorbim despre superstiții… Ceva nu se învârte rotund!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @NagaQ .Sincer habar n_am ..dar asa spune o superstiite ca nu e bine si daca nu e bine nu le tai …dar la manichiura programez mereu dimineta.Oricum si voi pe la orele 18-19 inchideti …de ce ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • pai eu inchid pe la 7-8 ca-s mai praf ca prafu’ daca lucrez continuu de la 9 dimineata 🙂 cazu’ ar fi sa inchid si io pe la 7-8 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 3. Am și eu una legată de fotbal. Când joacă Petrolul(sîc) și mă uit la meci, dacă mă sună nevasta la telefon, e jale, că iau “băjeții” bătaie. Și “nemernica” mă sună și când suntem acasă amândoi, chiar și pe fix 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @diabolic, looooool, pot s-o cunosc și eu pe “doamna diabolic”? Pare că ne-am înțelege. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, poți, da’ te costă baxu’ de bere de la ursus 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @diabolic, pe care n-o să-l cer. 🙂 Dar nu-i problemă, că mă duc şi cumpăr unul. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • În cazul ăsta ți-l prezint și pe fii-miu, care e stelist doar să-mi facă mie în ciudã. Asta că tot vrei să faci o cheltuială :)))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @diabolic, poți să mi-l prezinți și pe el. Oricum este pe drumul cel bun. Dar doamna pare că face exact ce trebuie. Auzi, să te sune intenționat. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, să-mi lași numarul tă de telefon, poate, cine știe, te sună și pe tine 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @diablic, poate să sune cât vrea. Exact din acest motiv în timpul meciurilor îl dau pe silent. Și este un progres. Cândva îl închideam. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. io am o matza pripasita prin fata blocului…neagra…deci zi de zi ne vedem…iti dai seama ca fac ritualul ala cu pasii inapoi ca ar rade 4 scari de bloc de mine ….la cat ar trebui facut :))))) si cand tre sa ma intorc din drum …ma intorc…consider ca n-a fost momentul sa ies din casa daca a trebuit sa ma intorc…

  da’ ale tale-s misto rau :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @NagaQ, ești “subțire”. Ai și tu așa ca să nu zică lumea că nu ai. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Doamne cat am ras! Toate superstitiile legate de Steaua sunt dementa totala. Nu din cauza ta au luat bataie in Bulgaria, adidasii aia n-au nici o vina. Si eu sunt stelista si am fost si pe stadion si m-am bucurat de spectacol, dar nu m-am gandit ca chilotii (sic) mei il fac mai bun pe Cristi Tanase. Zau asa… unele lucruri nu pot fi influentate la modul asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Oana, fix jegoşii ăia de adidaşi sunt de vină. Nu avea cum să apere niciodată Moţi vreun penalty dacă nu-i purtam. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Stii ca poti face slujba de exorcizare si asupra adidasilor? Ca sa nu trebuiasca sa-i atunci, poti incerca o vraja pe luna plina..:-)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Oana, nu m-am gândit. Sună bine. Și după exorcizare poate or să începă să aibă efect pozitiv și pot să-i port din nou. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Cu puful fac si eu. Da’ restul … dn Vasilescu, sunteti bine? :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mona-Lisa, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine, sunt bine! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 7. Ce se intampla daca vezi o pisica neagra si esti la volan? repede marsarier?
  La mine ar fi culmea sa am vreo problema cu vineri 13 pentru ca exact in acea zi am nascut normal cu dubla circulara de cordon ombilical, fara nici un fel de problema.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @jenipirvu, bună de tot întrebarea. Ce fac? Zece pași înapoi, dar pe loc. Doar sunt la volan. Sunt supertițios, nu inconștient. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 8. Ahahaha, eu mi-am bagat picioarele in ele de superstitii.
  Imi revizuiam mai demult semnele din genunchi si mi-am dat seama ca unul dintre ele e din cauza ca am alergat spre casa pentru a recupera timpul pierdut cu intorsul din drum (imi uitasem bereta la mamaie acasa). Nu merita osteneala…

  Una tare pentru fete: cica sa nu iti pui geanta pe jos ca aduce ghinion -> n-am un emoticon din ala cu “rolling eyes”!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Madalina Isac, până şi eu o ştiu pe asta cu geanta. Nu cred că există femeie să n-o ştie. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • La naiba, eu am aflat-o foarte tarziu…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Madalina Isac, să nu fie prea târziu. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Eu nu o știam pe asta cu geanta, poate din cauză că nu iau geanta după mine….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, de acum să ai grijă când o iei. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, eu nu o prea iau. :)) Oricum a sunat ciudat. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • si nici pe masa cica nu e voie sa pui geanta 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Asta e din codul bunelor maniere 🙂

   Toate ca toate, dar am fost in concediu in UK si aia pe acolo nu prea sterg mesele. Peste tot erau foarte, foarte lipicioase (si am mers la multe puburi si terase, deh, chemarea berii). Clar nu ti-ai dori sa iti pui draguta de geanta in zoaie de bere. Nici mainile,de altfel…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Madalina Isac, in barurile din Spania se arunca absolut toate servetelele (uneori si resturile de mancare) direct pe jos. Sa fie si asta tot o superstitie? :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Lady, dă-o în mă-sa de geantă, unde ai voie s-o pui atumci?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Habar nu am! 😀 agatata de scaun, probabil!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Lady, pare varianta cea mai bună, da. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Asta cu geanta, o aveam în generală : să nu ții servieta pe dos, că ramai repetent… Repetent n-am rămas, pentru că am avut ÎNTOTDEAUNA grijă să o țin cu deschizatoarea către exterior.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 9. Stii ca ai OCD, nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Adriana, așa pare. Dar nu e grav. Îl țin sub control. Nu vezi că le conștientizez? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Exact la asta mă gândeam și eu! Comportament obsesiv compulsiv…dar oricum e amuzant cât de multe superstiții avem! Eu nu suport să trec pe sub nici un fel de bară, scară etc. Nu calc pe capace, nu suport ideea să verse cineva sau eu sarea (arunc peste umarul stâng de 3 ori), nu îmi place să treacă cineva peste mine când nu are loc (rămân mică!, oricum sunt mignona și nu mai am nici o șansă să mai cresc în înălțime la vârsta mea…). Când văd un animal mort nu mă pot abține să nu spun în mintea mea “ptiu, ptiu, ptiu părul tău să putrezească și al meu să înflorească”! Mai e și chestia cu puful și cea cu popa, dar îi spun “săru-mâna” si se rezolvă! Cam atât îmi vin în minte momentan. Să aveți toți o zi bună fără superstiții!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Simona-Eliana, hai că ușor-ușor strângem toate superstițiile din lume aici. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. 1)Pisica neagra,dar e suficient sa faci doar trei pasi.
  2)Banii ii tin mereu aranjati, dar nu din superstitie, ci din obisnuinta. Cu toate astea, se termina al dreaq de repede.
  3)Gura de canal, e ghinionista doar cea cu patru gauri, cea cu sase, chiar e indicat sa o calci…
  4)Ai uitat de popa, daca-l vezi, tre’ neaparat sa-ti dai cu mana prin anumite zone mai ascunse…
  Cam astea-s toate, la mine.
  A! Mai am una: “Biblia hazlie”. De cate ori m-am apucat sa o citesc, am avut cate o belea, mai mare sau mai mica. De vreo 5-6 ori. O am in casa, dar nu o mai deschid in veci!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @vasilecool, să înțeleg că nu ești microbist?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Ai dedus bine, d-le Sherlock… Sunt vaccinat de mic!
  Pentru mine, fotbalul si politichia, sunt doua mari “lagune”…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @vasilecool, fericitule! De multe ori mă gândesc şi eu cum ar fi dacă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • esti perfect! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Eu cred ca povestea cu banii e un semn de …cumpatare, chibzuinta, bla-bla-bla ca si eu fac la fel! 🙂
  Dar eu nu despre superstitii imi fac probleme ci – chiar am discutat azi dimineata cu un coleg de munca! – eu ma intreb daca totusi Pamantul nu e plat si asezat pe spatele unei broaste testoase? 🙂 😛 😀
  Aia cu chilotii ne-ai mai zis-o! Si nu, nu adidasii au fost de vina! De vina a fost justitia ca-n ziua aia nea Gigi era inca la-ntristare! 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, este mai mult decăt limpede că Pământul este plat. Greșesti doar la broasca țestoasă. Este pe spatele unui crocodil uriaș.
   Adidașii au fost de vină sută la sută.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Buuun! Multumesc de lamurire! Tre`e sa-i spun si colegului care e varianta corecta! Sa inteleg ca – dupa opinia ta! – nea Gigi mai putea sta o vreme la “bahaus” pen`ca Steluta ta iubita s-ar fi descurcat si fara el?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, fără nea jiji Steaua a luat două campionate. Cu el ieșit de la răcoare a fost cât pe ce să-l rateze pe al trilea. Dar acum, că este în libertate, mă aștept să nu terminăm mai sus de locul trei. Poate doar dacă ne face justiția din nou o surpriză.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Fericiti cei saraci cu duhul…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @vasilecool, aiurea, n-ai idee câți săraci cu duhul d-ăștia, complet nefericiți, cunosc eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Am si eu o superstitie : prezervativul.Cu necunoscute, desigur…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Batranu’, cea mai a dracului și nasoală superstiție asta este. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Scuip puful de trei ori , injur pisica neagra , am grija sa nu cada banul din gura broscutei feng-shui , nu adorm cu fata in sus , nu duc gunoiul seara ,nu raman incaltata cu o singura soseta si nu cred ca am OCD -m-am consultat cu vocile .:)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @stela, așa, așa. Cum să avem OCD, numai cei care ne vor răul zic așa ceva!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. INTR-O INDUSTRIE A RELIGIILOR.INTR-O NEBUNIE GLOBALIZATA,INTR-O MANIPULARE GALACTICA,ALTCEVA NOI CA RO NU AVEM DE FACUT DECAT CEEA CE STIM NOI SA FACEM CEL MAI BINE-BASCALIE PE SEAMA PISIOCUTILOR,PRECURSOARE ALE SUPERFICIANISMULUI CARPATO-DANUBIANO-PONTIC!
  CE FACE CALDURA VERICULE !?
  LA FINAL DE RAS CIOB DE VAS DE LA CUCUIENI,O LAUDARE DE MINE STATATOARE CU ROL DE RECOMANDARE
  https://www.youtube.com/watch?v=w8qz4hZI4oQ

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

  • @TAU TEODOR, mărturisesc cinstit că sunt departe de a-ți înțelege comentariile. Dar, cine știe, poate e vina mea.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 17. @Mihai. ce te faci, hombre, daca ai in casa un motan negru, asa cum am eu? Si, basca, sa fie treaba completa, sora-mea a gasit unul care seaman leit cu Tomita al meu, de zici ca-s frati gemeni. Amandoua bestiile negre ca taciunele. Ce le mai ajuta e o pata alba pe gat, ca un guleras. EI, ce te faci cand, in fiecare dimineata, dai cu nasul de ei????

  Acum, pe bune, eu ma deochi in draci. E de ajuns sa se uite careva mai cumva la mine si gata, s-a dus naibii ziua. Adica, rau de tot, cu stari de voma si alte alea. Solutia? Baba Aglaia, sa ii fie tarana usoara, mi-a soptit-o, satula sa ma tot descante…chilotii pe dos. Aia e….

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Sorin, dacă aș avea mâță neagră în casă aș merge ca racul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 18. Cu puful de aplică și la mine, dar și capacele de canal le evit(da avem și noi capace de canal, adică canalizare). :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, aveți canalizare acolo? M-ai facut praf cu informația asta. Cred că se modernizează România sau ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Avem canalizare de câțiva ani. Apropo, Eu nu mă întorc din drum niciodată, altfel cu siguranță am cea mai proastă zi. Nu srau chiar în codru, trăim în secolul XXI și oamenii sunt chiar destul de deschiși la minte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mircelaionelilca, știi că-mi place să fac mișto de faptul că stai la țară, da? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mi-am dat seama, am stat și la oraș vreo trei luni, dar nu se compară. Abia așteptam să vină vinerea să vin la țară. E alt aer, altă atmosferă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, aici cam ai dreptate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Secolul XXI, oameni deschiși la minte… Care vorbesc despre superstiții… Ceva nu se învârte rotund!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @vasilecool, greu scoţi evul mediu din oameni. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @vasilecool, nu știu ce înțelegi tu prin deschiși la minte, dar nu înseamnă că dacă oamenii sunt superstițioși sunt și încuiați. Ai mei de exemplu nu sunt superstițioși. O au doar pe aia cu pasărea numită cucuvea. Se zice că prevestește moartea. Și când a murit tatăl meu, cucuveaua cânta pe gardul casei. So, nu toți au superstiții. Și da, nu se învârte ceva bine, mai ales că nu toți sunt așa. Mai sunt și unii care trăiesc în secolul trecut. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Bai eu nu m-am luat la puricat pe tema asta, daaar al meu are destule ( mostenite de la soacra mea cred) ca nu imi explic unele dintre ele: nu duce gunoiul seara , nu si taie unghiile seara, nu calca pe mormant nici daca nu are pe unde prin alta parte , mai nou are una ca cica sa nu duci pamant din gradina in cimitir ca nu e bine ( nici el nu are o explicatie logica) , iar eu am locuit la ai mei toata viata la nr 13, cam ce superstiție a putea sa am având in vedere toate astea….

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, buuuuun băiat. 😀 😀 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. A gata stiu una am e verificata : deochi cateodata fara intentie… nu stiu cum sa controlez chestia asta….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, adică tu-i deochi pe alții?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da man… ma uit nu stiu cum si omu gata il vezi : bai mi e rau … si e nasol cand deochi copii se uita lumea la mine ca la vrajitoare( apropo soacra mea are ceva cu farmecele, crede ca i fac eu :)))) …) e si asta o chestie nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, ce bine că nu ne știm personal. :)))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • iti vor pune ochelari ca ala din Xman! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Stai ca m-a pocnit acuma una tare: da’ e fobii aveti? Ca eu am destule ca sa dau si la altii… de astea am recunosc…. incerc sa ma tratez da’ nu ține

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. De ce man? Ca ti iei chilotii pe dos , vb aia superstitii ai… inca una in plus nu se vede

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, dacă nu crezi într-o superstiție, nu are putere. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da man nu crezi pana nu se intampla , ti am zis nu cred in farmece si chestii dar treaba cu deochiu e dubioasa ca mi se intampla… si enervanta

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, uită-te și tu numai în jos când ieși din casă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. Mai era una ca sa nu te deochi tii niste usturoi in buzunar… da ce kkt frate te aperi de strigoi sau ce… wierd anyway ,sau aia cu rosu sa ai ceva rosu.. pai ce esti la corida.. pana la urma si pe mine ma deoache lumea in general femeile cu ochii verzi .. si ce fac sa nu mai ies din casa?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @andreea lavinia, astea cu usturoiul și cu purtat roșu mă depășesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. Cea mai tare faza le-am facut-o colegilor mei de la serviciu, cand am fost ultima data acasa. M-a mancat undeva sa le spun ca bunica-mea (sa-i fie foc’sorul potolit, ca sigur e down there) a fost o mare vrajitoare si ca am mostenit talentul asta de la ea.

  Babaiatule, sa vezi toti colegii mei fugeau de mine ca de necuratul…deh, daca m-a papat la bucute, ce sa-i faci?

  Acum, faza mai tare a fost ca, la ultimul drum acasa, le-am spus ca am intalnit un vraci de aici, de-al locului si ca, de la el am invatat tot ce se cheama voo-doo (sper ca am scris corect)…s-a facut o liniste suspecta si, ulterior, am aflat de la un coleg, ca la sedinta pe directie s-a votat in UNANIMITATE sa nu ma mai intorc acolo…

  Deci, frati, cumnati, daca vreti sa scapati de un loc de munca, uite modalitatea perfecta….:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Sorin, și tu te întrebai de ce nu se ating negresele alea de tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, uite asa decoperi ce si cum…la asta nu ma gandisem…merci

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Sorin, n-am trecut nici eu degeaba prin viață. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. cind omu’ n-are probleme, isi cauta….Acu’ vreo citiva ani, am facut o “revizuire” a superstitiilor si le-am aruncat pe toate. Am ajuns ca omu’ treaz la masa cu o droaie de oameni beti….

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Roxana, tu ești că ăia care se lasă de fumat și pe urmă le spun tuturor ce șmecheri sunt ei. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • n-am fumat niciodata….
   Iar “smechera” nu-s. Am avut si eu niste tacaneli din astea (multe si trasnite) pina m-am lasat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Roxana, da, mă, eu te necăjeam doar. Că prea te mândreai cu scăpatul de superstiții. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. M-am născut în luna Martie, pe 31, am ochii verzi și am fost “întoarsă de la sân” (whatever that means! :))) Ca atare, bunica din partea tatălui, fiind din cale-afara de superstițioasă, m-a sfătuit numai “de bine” de-a lungul întregii copilării. În momentele în care mă surprindea minunându-mă de lucrurile din jurul meu, începea să turuie: “vezi, nu te mai mira așa, că tu ai ochii verzi și deochi!”, “vezi că ai o uitătură din aia, de bagi oamenii în boală (la propriu!)”, “suipă-ți în sân și fă trei pași în spate, că te-ai uitat cu interes la fetița aia și până mâine să vezi că se îmbolnăvește din cauza ta!” Și muuuulte altele! On top of that, ca și cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, mi-a băgat în cap tot felul de superstiții legate de pisica neagră, de mersul pe sub semnele de circulație sau semafoare, legate de mătură (dacă te mătură pe picioare, din greșeala, rămâi mică… wft?), de numărul 13 etc etc… Ca să-mi mai potolesc puțin din ”superstițioșenia” moștenită de la bunica (și ca să-i fac în ciudă, deși o iubesc foarte mult :P) m-am mutat la numărul 13 și locuiesc în casă cu o pisică neagră. Asta mi-a calmat mult din toate apucăturile și superstițiile. Mai e cazul să spun că bunica a fost tare amărâtă când a aflat și s-a dus la biserică să pună un acatist? :))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Raluca Ioana, wow! Tare de tot! Săraca de tine. Și bunică-ta a mai transmis și greșit informații. Eu știam că la faza cu mătura peste picioare nu te mai măriți. Cum e? Ai rămas mică sau încă mai alergi după “prinț”? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • N-am rămas mică (am 1.74 😀 ) și nici după ”prinți” n-a fost nevoie să alerg, dar am rămas, așa, cu o ciudă legată de toate situațiile alea din copilărie… La 11 ani, mi se părea că am cei mai diabolici ochi din lume! La 11 ani?!! Cum să-i faci așa ceva unui copil?! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Raluca Ioana, ce-i drept, a fost cam dur. Dar ăstia erau bunicii noștri, ce să le mai ceri?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Aveam o colega in facultate careia daca ii facem un compliment …o lua apoi durerea de cap. Si da, am ochii verzi. (isi mai schimba culoarea in functie de vreme si de starea mea spre albastru). Ulterior imi spunea: Mihai, nu-mi spune nimic, taci! ca iar mi se face rau din cauza ta 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Deci ochi verzi + intoarsa de la țâță + “deochianta”. Iar acum marturisesti de buna voie ca locuiesti la numarul 13 si ai o pisica neagra. Mai mult decat suficient pentru a fi arsa pe rug!
   Mai ramenea sa recunosti si ca faci loopinguri pe matura in noptile cu luna plina! :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Auzi, dar la o şedință, trei, (număr impar să fie) la un psiholog nu te-ai înghesui? Sau ai o superstiție cum că te-ai putea vindeca?

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 28. Nu ma regasesc in superstitiile tale. Nici macar una 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. Am copilarit printre superstitiosi cronici!
  Parintii mei aveam multe de genul: – nu arunca gunoiul seara, nu matura seara, nu da cu matura pe picioare, pisica neagra, varsatul de piper si sare, intorsul din drum, nu taia unghiile seara…si muuulte alte cela inclusiv o dispera pe sormea cu deochiul ca era ” intoarsa de la tzata”.
  Eu acum sunt detasata de cacaturi dastea mai putin faza cu sarea. Nu stiu de ce o stropesc totusi cu apa.
  In urma cu ceva timp am luat o pisica neagra in casa si usor , usor am cam scapat de musafiri! 😀
  Am meu barbat e disperat cu Dinamo( nu stiu de ce sa sunt praf) iar atumci cand are meci evita sa imi spuna cine joaca pt ca eu fac o mecla ironica, ridic o spranceana si data zic: “Si chiar crezi ca o sa bata?!” l-am terminat. De curand am zis la misto un scor aberant ( 3-1) si asa a fost rezultatul( sigur ca in defavoarea echipei lui preferate) 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mona, pentru mine nu mai contează nimic în afară de faza cu dinamo. Te rog să-i mai zici. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Hua!!! Stelistule! 😀 te bucuri de necazul altuia

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lady, doar un pic de tot. Muhahaha!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. Se numeste OCD, dar probabil ca stiai, si eu am aceasi hiba la coliba incepusem cand eram mica aveam o chesti spre deosebire de tine cu numerele pare. Daca pun ceva la micro trebuie intodeauna sa fie un numar de minute pare care sint un omen si mai bun daca sint la randul lor divizibile la 2 pina la final. De ex 8 un numar perfect. 6 de ex e ok si ala dar nu prea ca daca il imaprti la 2 rezulta 3 care e impar, vezi tu complicata treaba. Cum am zis incepusem de mica si era mai intensa treaba ca daca ma atingeam de ceva/cineva cautam sa o mai fac o data (chestie periculoasa locuiesc in ny si sa ma ating de poseta/rucsacul unui individ si apoi sa umblu dupe el/ea sa o mai ating o data era cam periculos si riscam sa dau de un nebun/a mai mare decit mine) Cu timpul asta cu atinsul am rezolvat-o si leacul a fost unul simplu mi-am interzis sa o fac, bineinteles nu a fost atit de usor pe cum suna ca mi-a trebuit luni de convingere ca nu se intampla nimic rau daca ma las de meseria asta. Acum in schimb de cativa ani am dat de alt “hobby” sa apelez la google si daca simt o mica intepare/durere nejustificata la radacina unui fir de par, ca mai apoi sa ma ingrozesc de ce boli exotice sunt convinsa ca le am. Daca nu ai auzit de serialul Monk ti-l recomand. Dar sintem si noi oameni si ar trebui sa sarbatorim faptul ca in societatea de azi sintem acceptati si la egalitate cu oameni normali, fiindca ia uite ce tratament am fi avut back in the day “Before the development of psychological treatments, disorders such as OCD and other anxiety conditions were often considered spiritual problems. The sanctioned response was to do your compulsions harder and more frequently. And for those who drew too much attention, a not uncommon result was persecution, imprisonment, or being subjected to brutal, misguided experiments.”

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @GG, fuckin’ shit. După ce zici tu aici trebuie să mă apuc de tratamente serioase. 🙂 O să mă uit la Monk. A mai zis cineva de el azi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Hei. Nu-s noua pe blogul tau dar la asta trebuia sa comentez si eu: nu pun niciodata ceasul sa sune dimineata la o ora rotunda(gen NU 7.05 sau 7.10 ci 7.06 sau 7.12). Nu port ciorapi cu rosu daca merg cu barca sau cu vaporul. Nu ma spal pe cap luni dimineata. Nu ma uit la meciuri importante (fotbal, tenis, handbal, etc) atunci cand joaca ai nostri. Imi frec inelul de frunte cand e luna plina si apuc sa o vad( asta din urma suna a spitalul 9 sau, mai rau, a baba omida). Deci cred ca mai e loc de multi ca noi cu superstitii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Roxana, și dacă nu ești nouă ce? Crezi că numai citiorii noi au voie să comenteze? Bine ai venit și bagă-te fără frică la comentarii. Mai ales că nici tu nu pari foarte sănătoasă la tărtăcuță (după ce superstiții ai). 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Tare am impresia ca iti plac multiplii de 6 (pui ceasul sa sune la 7.12, in loc de 7.10, nu la 7.11). Welcome to the club! Daca nu exista, ar fi cazul sa-l infiintam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Nu credeam ca pot sa existe atat de multe superstitii si persoane superstitioase (si ce superstitii) 😀 unele sunt chair amuzante.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • *pot

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, am corectat eu că-mi ești simpatic și mai avem și același nume. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, și iți dai seama câți n-au scris, deși au și ei păsăricile lor. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. ia sa scriu si eu: e plina lumea de nebuni!

  nu cred in chestiile pe care le-ati scris, da-o dracului. nu am nici o superstitie! parol!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @clujanu, eşti un tip fericit. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Nu am superstitii dar am o forma usoara de OCD…am multe chestii ciudate de care tin cont dar care, in mintea mea obsesiva/obsedata, au o logica imbatabila…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Adi C, crede-mă şi chiloţii de la meciurile Stelei au o logică imbatabilă. Aoleu, bine că mi-ai adus aminte, mâine joacă băieţii. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Pe aia “sa nu pasesti pe cineva ca ramane mic” nu a pomenit-o nimeni. Asta insemnand sa nu treci pe deasupra cracilor lui.
  Eu o am un pic pe aia din “As good as it gets”, incerc sa nu calc pe interstitiile dintre dalele de pavaj sau pe crapaturile din asfalt. Atunci cand sunt dale mari, bineinteles, ca daca sunt pavele merg normal, ca doar nu m-a facut mama cu Barisnikov 🙂
  Am insa un fix grav cu multiplii de 12. Cand sunt intr-un grup si telecomanda e la altcineva, atunci cand cer EU sa se dea volumul mai tare sau mai incet si ala il duce la alte valori decat 12-24-36… sau macar la multipli de 6 sunt iritat la culme. Pe bune! La limita accept si puteri de 2, cum spunea cineva mai sus, insa daca nu pica volumul pe nici una din cele de mai sus pun hotarat mana pe telecomanda!
  Marinarii francezi au o superstitie, la bordul navelor franceze nu ai nici macar voie sa pomenesti cuvantul “lapin”. Cu “lievre” nu e nici o problema, cica e alt animal. Mi s-a intamplat sa fiu pe o nava frantuzeasca si sa transportam doua containere cu iepuri congelati. Mai aveam (printre multe altele) si containere cu marfuri explozive si chiar unul cu radioactive, insa toti francezii se temeau de cele doua. Sa nu mai spun ca la orice avarie era “je vous ai dit, les gars, c’est le coup de ces putain de ” 🙂
  Cea mai tare am auzit-o insa de la un coleg de facultate. Era intr-o duminica, pe vremea lui “Pingelica” si i-am spus ca aveam de gand sa ma tund a doua zi. El: “Bai, cum sa te tunzi maine, tu nu stii ca nu e bine sa te tunzi lunea?”. Superstitia asta nu o cunosteam, mi-a lamurit-o el imediat: “Ej prost, pai lunea nu e apa calda, cum te speli pe cap dupa tuns?” 😀 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Nickname, bine ai venit în club. Rămâi cu noi, ca nu pari nici tu cu toate ţiglele pe casă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Mi-am amintit încă două: cea cu interstițiile dintre dale, pavaj și nu intru niciodată în încăperi noi cu piciorul stâng! Clar, primul pas trebuie făcut cu dreptul!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Simona-Eliana, evident. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. La mine e cu spalatul rufelor duminica si in zile de sarbatoare in calendarul ortodox. Dumnezeu stie de ce…ca eu nu cred 😛

  Apoi numarul 7 e vesnicul meu insotitor, in special la jocurile de noroc. In copilarie, aveam cu caru` multe altele (bunica-mea, ca era femeie strangatoare si foarte generoasa si le-a impartit cu mine).

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @lectorarumana, când eu am zis că ne strângem toți dilii aici, n-am glumit. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 37. Da, da, a tunat si ne-a adunat. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Mihai, ce ai facut gresit la meciul de aseara?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @malina, am vazut prima repriză la terasă, aia am facut. Noroc că m-am dus acasă la pauză. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • ai grija ce faci data viitoare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @malina, da, știu, si eu mi-am făcut procese de conștiință. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihai, iar ai iesit la terasa????
   Sau ai renuntat la chilotii norocosi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Malina, li s-a rupt elasticul azi dimineață. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Hai ca i ai reparat pt un egal

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Malina, cu chiu cu vai. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. Dar de “sa nu lasi niciodata cutitul pe cant pe masa ca iese scandal” ai auzit?Si tocmai ce am vrut sa spun ca nu sunt superstitioasa dar pe asta uite ca o am,am mare grija de pozitia cutitului :))Sau sotul meu la meciul cu steaua,avea mereu o singura pozitie in care statea si nu se misca nici daca amortea:)) dar s-a lasat de obiceiul asta!Imi storc creierii dupa o superstitie nescrisa aici si nu imi vine nici una!

  P.S. I-am citit sotului superstitiile tale(el nu intra pe net decat foarte putin) mai ales cele legate de steaua,a spus ca nu esti sanatos=))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Giorgia, cam are dreptate. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 40. Aveti si d-vs o problema cel putin subiectiva 😛
  Probabil caldura e de vina 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Adrian Maruster, despre care dintre probleme zici? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. Am spus dintotdeauna ca nu exista superstitii universale, fiecare avand propriile superstitii. Unuia ii merge bine pe 13, altuia ii merge rau. Pisicile negre aduc ghinion majoritatii, dar la unii vine cu noroc. Si tot asa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Emil Calinesc, fix în funcție de gradul de ODC dezvoltat. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.