De când cu scandalul celor șapte violatori din Vaslui și mișcarea „NUînsemnăNU”, am primit de vreo trei-patru ori întrebarea „tu de ce nu scrii pe subiectul ăsta?”. Și am să răspund acum în câteva vorbe de ce nu am făcut-o.

Pentru că suntem în România și indiferent ce amploare ia forma asta de protest online, nu se va întâmpla nimic. Până la o eventuală condamnare, rahaţii ăia vor rămâne în libertate. Da, da, puteti să mă înjurați, dar tot ce am trăit în țara asta, până acum, mă îndreptățește să cred că aşa va fi.

Bineînțeles, fiecare are dreptul să protesteze după cum crede de cuviință, n-am nimic de obiectat. Inclusiv prin acţiuni în Social Media. Doar că eu am văzut prea multe treceri de pietoni mutate din loc, după accidente rutiere, și victime care se înjunghiau singure de câte opt ori, ca să mai cred în miracole. Jegurile alea umane vor rămâne la casele lor până la proces.

În schimb sper că până la urmă, chiar și aşa judecați în libertate, cei șapte dibaci organizatori de partide de „sex surpriză”, tot vor primi o sentință definitiva cu executare. Pe asta sunt șanse mici s-o evite. Sau măcar aşa sper, că oricâte relaţii, bani şi pile s-ar pune in mişcare, jegoşii ăia tot vor primi nişte ani de pârnaie.

Ei bine, dragii mei, este imposibil să nu ştiţi cam ce soartă au violatorii de minore în puşcarie. Violatorii în general, dar cei de minore am înţeles că au regim special. M*ie dimineaţa, f*tut în cur seara şi tot tacâmul peste noapte. Iar treaba asta cred că te-ar cam pune serios pe gânduri şi dacă închisorile ar fi pline de clone de-ale lui Brad Pitt, d-apăi când deschizi ochii şi vezi că trebuie să înghiţi adânc o p*la de rromanes care s-a spalat ultima oară de Paşte? Bine, şi curat să fie, tot nu cred că răsufli uşurat.

Acesta este motivul pentru care nu am scris depre „NUînseamnăNU” şi pentru care nu susţin nici măcar soluția propusă de Eftimie, care mi se pare de departe cea mai rezonabilă.

Nu, frate, vreau să ştiu că flăcăii aia îsi rup gingiile în nişte mătărângi de şmecheri prin puşcăriile patriei. Vreau să-i văd pe la tv cu dinţii scoşi, ca să nu zgârie când sug. Ştiţi ce zic?

P.S. Departe de mine intenţia de a propune soluţii de genul „ochi pentru ochi”. Făceam doar nişte presupuneri nevinovate referitoare la metodele de reabilitare din cadrul instituţiilor statului responsabile cu privarea de libertate. Eu, personal, trăiesc cu convingerea că sunt numai zvonuri nefondate si că sexul neconsimţit, între deţinuţi, este un fenomen total inexistent în închisorile noastre.

P.P.S. Vă rog eu mult să citiți asta.

mihai_vasilescu_violator_puscarie

sursa foto