Care dintre voi n-ați auzit măcar o dată vorba aia cu „blugii au măritat multe femei”? Și sper că știți c-au existat o grămadă de cazuri în care exact așa s-a întâmplat, sper că nu sunteţi naivi s-o considerați doar o vorbă-n vânt. Nu există femeie care să nu ştie că o pereche de blugi ce poate să-ți „scoată” fundul exact atât cât trebuie, başca să-i lungească picioarele, face minuni. Prima impresie contează, da? Nu de alta dar, odată daţi jos, puțini mai sunt masculii care stau să facă aproximări vizuale. Au altă treabă ca să zic aşa.

Dăcât că reprezentantele sexului frumos s-au prins că mulți bărbaţi nu mai pot fi păcăliți chiar atât de ușor și-au schimbat tactica. Au renunțat la blugi și-au trecut la rochițe sau fuste. Dar cum naiba faci cu fundul și picioarele pe care numai blugii știau să le corecteze? Păi cum să faci, tragi pe tine o pereche de dresuri care „adună” la un loc tot ce se revarsă pe unde nu trebuie şi mai ales când nu trebuie.

Dacă nu mă credeți, uitați-vă în jur. Sunt patruj’ de grade afară și o să vedeți o grămadă de femei purtând dresuri. Eram alaltăieri în tramvai, pe o căldură înfiorătoare, lângă mine călatoreau două purtătoare de ciorapi d-ăștia. Și, dacă e să mă iau după pungile cu pachețel de prânz, niciuna dintre ele nu părea că lucrează în top-managementul vreunei corporații unde dresscode-ul este obligatoriu și strict (deşi eu cred că pe patruj’ de grade până şi corporaţiile o lasă mai uşor). Mai degrabă, aș fi zis că adoptaseră tactica asta nouă de învăluire, cu dresuri.

Pentru că, la cum le cunosc eu pe îndărătnicele astea de femei, singurul motiv pentru care ar îndura suplicii de neimaginat este aspectul fizic. Una n-ar purta dresuri pe caniculă doar să-i iasă ciorba mai bine. Dar când e vorba de cum arată, poţi să le strângi în menghină că n-ai să scoţi un suspin de la ele. Şi nu glumesc, aţi încercat vreodată să vă epilaţi cu ceară? Păi numai o candidată la măritiş poate îndura o asemnea tortură de bună voie.

Prin urmare, cred că deducţia mea este logică și imbatabilă, singurele explicaţii viabile pentru care cineva ar purta dresuri pe vremea asta sunt două: nişte grăsime sau celulită depusă pe unde nu trebuie, ori olecuţă de păr crescut pe picioare.

Aşadar, băieți, atenţie sporită! Eu aș fi mai mult decât circumspect, în locul vostru, dacă afară sunt de la treișcinci de grade în sus și tipa cu care trebuie să vă întâlniți după muncă poartă o minunată pereche de dresuri negre. Să nu ziceţi ca nu v-am spus.

P.S. Nu exclud varianta să fiu eu dobitoc şi să existe o cu totul altă explicaţie. Ba chiar mi-ar plăcea să mă înşel de data asta. Nu de alta dar vreo două-trei tipe, dintre cele pe care le-am observat purtând dresuri zilele astea, erau chiar drăguţe.

mihai_vasilescu_dresuri

 

sursa foto