Aveți mai jos ceea ce se cheamă un mârlan nesimțit și laș pe deasupra. Stați că zic imediat tot.

So, poate știți deja că zilele astea am foarte mult timp liber. Ca să mai omor din el, am ieșit să execut o plimbare. Iar în drum, m-am oprit să “lovesc” o felie de pizza de la Luca. A propos, aveți idee cum e pizza cu porumb de la Luca, proaspăt scoasă din cuptor? Io zic să încercați când aveți ocazia.

Exact când papilele mele cântau de fericire, asist la următoarea scenă. Doi țopârlani băteau cuba și se tavaleau pe jos de râs. Nedumerit de motivul accesului de ilaritate, mă opresc din îngurgitat ca să observ faza mai cu atenție. Și-am văzut despre ce era vorba. Un al treilea moțârcan plecase de lângă ei și se dusese la un tataie care cerșește tot timpul în față la Luca. Cel de mai jos.

mihai_vasilescu_tataie2
Moșul de la Luca

Băbăiatule și l-a luat pe bietul moș la mișto. Le spuse celorlați doi “coae, stai să vezi ce aroganță fac eu acum”, s-a oprit în fața lui și i-a zis: “n-ai să-mi dai și mie niște bani”? Da, frate, exact așa. I-a cerut amărâtului niște bani, cu scopul evident de a-l umili. Chestia este că în situația în care ai ajuns să cerșesti pe stradă, e posibil să-ți cam dispară simțul umorului. Așa că tataie l-a luat în serios și i-a răspuns că nu are.

Discuția aberantă n-a mai continuat, pentru că acesta este momentul în care am apărut eu în peisaj. L-am întrebat pe boul cel șmecher cât creier are de poate să facă așa ceva. Nu se aștepta la una ca asta. Mai ales că rămăsese singur-cuc, amicii lui o tăiaseră din zonă cu viteza luminii. S-a uitat tâmp la mine și m-a întrebat că ce treabă am eu de mă bag.

De aici încolo nu mai are rost să vă zic ce i-au auzit urechile. Mi-am cam dat drumul la gură și nu vreau să vă rușinați când citiți. Cert este că la un moment dat m-a amenințat că sună la poliție. El, smecherul care făcea aroganțe cu un moș ce-și câștigă exitența cerșind, chema poliția. M-am spart de râs. I-am întins telefonul meu, ca să nu-și consume minutele. Nu știu de ce, dar nu i-a mai chemat. Nțțțț.

Păcat că nu mi-a venit ideea să-i fac poză pe loc, când miorlăia la mine. Noroc că a intrat într-o cârciumă și m-am dus după el să-l “imortalizez”. Nu de alta, dar merită. Din nefericire, a refuzat să-mi raspundă când l-am întrebat cum îl cheamă. Dar poate-l știți voi. E chiar prostăvanul de mai jos. Puteti să-i transmiteți toate cele bune, din partea mea, dacă-l cunoașteți? Vă rog eu! Omul nu înțelegea de ce-i fac poză. Uite d-aia.

mihai_vasilescu_taran2
Șmecheru’ lu’ pește

Ce m-a uimit pe mine la faza asta și m-a determinat să mă bag, a fost faptul că țopârlanii nu erau adolescenți. Dacă-i vedeam la vârsta pubertății, poate nu ziceam nimic, doar toți am făcut cretinisme când eram cu tuleie sub nas. Dar să vezi ditamai boul cum se duce și ia la mișto un tataie, a cărui singură vină este că a ajuns să cerșească pe stradă, mi se umflă vena aia nasoală de la tâmplă.

Pizza am mâncat-o rece. 🙁