Povestioara de mai jos a tot circulat pe Facebook zilele acestea. Dar i-am făcut o mică inovaţie: puteţi să alegeţi voi în ce mod se sfârşeşte. Să purcedem, zic.

mihai_vasilescu_doua_cai

O învățătoare din Craiova obișnuia să îl certe în fiecare zi pe Nuțu, elevul neastâmpărat din ultima bancă. Îi atrăgea atenția mereu și mereu, îi spunea că nu e bine să te porți urât, să înjuri, să îți jignești colegii și învățătoarea, dar mai ales că e rău să nu înveți și să te mulțumești cu notele cele mai mici din clasă. Însă Nuțu continua să se joace în ore, să alerge în pauze, să scuipe, să vorbească urât, să deranjeze lecţiile și să fie, într-un cuvânt, o pacoste pentru cei din clasa lui.

Când, în cele din urmă, mama lui Nuțu a ajuns la școală, la ședința cu părinții, învățătoarea i-a spus în fața tuturor celorlalți părinți că băiatul ei este cel mai neobrăzat, prost crescut, murdar și obraznic copil pe care l-a văzut în întreaga ei carieră. I-a mai spus mamei că Nuțu reprezintă tot ce poate fi mai rău și mai dezagreabil la un elev şi să facă ceva cu el, cât nu este prea târziu.

Șocată să audă astfel de lucruri, mama lui Nuțu l-a transferat imediat din școală. Ba chiar, plină de ruşine, s-a mutat și din oraș, iar ulterior l-a înscris pe Nuțu la o școală din Brașov.

Cincisprezece ani mai târziu, învățătoarea din Craiova, acum în pragul pensionării, a suferit o serie de două atacuri de cord, fiind la un pas de moarte. Medicii au sfătuit-o să apeleze la o procedură chirurgicală specială şi foarte complicată, care putea fi efectuată numai de un singur medic cardiolog din România, la Spitalul Municipal din Brașov. Au lămurit-o că este singura ei șansă de a supraviețui, iar învățătoarea s-a înscris pe lista pentru operație a eminentului chirurg.

A fost transportată la Brașov, iar operația a fost o reușită. Aflată în salonul de terapie intensivă, după procedura chirurgicală care durase mai mult de nouă ore, învățătoarea a deschis ochii și a văzut, pentru prima dată, chipul tânărului doctor care o operase și care îi zâmbea. Acesta i-a pus o mână pe umăr şi i-a şoptit:

Click pentru finalul stil Tony Poptămaş.

Click pentru finalul logic.