Textul de mai jos îi aparţine lui George, un prieten de-ai mei, care mă ameninţa de mult cu un guest post. Dar pentru că lenea este o nenorocită care tinde să te subjuge şi el a capitulat aproape complet în faţa ei, nu a catadicsit niciodată să-l mai scrie. Prin urmare, i-am rechiziţionat o cugetare pe care o pusese pe propriu-i wall zilele trecute. Nu de alta, dar rezonez până la ultima virgulă cu ce a zis omu’. Luaţ de citiţ!

Cretinii ies din linia de producție, în multe nuanțe și forme. Pot avea câteva clase sau pot fi masteranzi, pot fi șomeri sau angajați în companii mari, pot avea profesii care, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să le ceară să fie logici sau pot fi brutari. Sunt ascunși în toate păturile sociale și profesionale. Dar sunt câteva lucruri pe care le au în comun, cu variațiile de rigoare.

Toți resping și nici nu pot înțelege argumentele, sunt certați cu logica, au o atitudine condescendentă deși sunt atât de proști încât au scuipat pe piept, sunt foarte mândri și mulțumiți de ei și de viață lor mică, sunt de la ușor agramat, până la becalian de analfabet (indiferent de cât de mult sau puțin au citit), au puternice zvâcniri comunist-totalitare, sunt optimiști deși sunt lipsiți de orice fel de formă de simț al umorului (genul de om care râde la reclamele cu Stela și Arșinel), sunt patrioți deși nu știu nici de ce, nici cum și nici ce înseamnă asta (dar au auzit ei că e bine) și sunt buni creștini.

Când observi minim 50% dintre indiciile astea la cineva, pleacă! Este prea târziu pentru el, e inutil pentru tine.

mihai_vasilescu_cretini

 

Foto by Flickr