Eram în maşina cu o colegă. Eu conduceam, ea în dreapta se zgâia pe geam. La un moment dat a sărit ca arsă: uite-l pe Hagi pe trotuar, opreşte repede să iau autograf. Bă eşti nebun? Era genul ăla de gagică pentru care nu există sportul numit fotbal sau vreun alt fel de sport în general. Da’ am dat repede în frână, pentru că-l vazuse femeia pe Hagi şi acum voia musai autograf.

Altă dată ajunsesem la Mall Băneasa. Cu un coleg, de data asta. Căutam nu ştiu ce rahat. La un moment dat am văzut un grup de oameni, ţoţi aflaţi în mare pericol să-şi rupă gâturile, pentru că se deplasau cu capetele întoarse. Bă ce căcat e asta? Şi cum eu mi-s curios, m-am dus să vad. Ştiţi ce era? Bianca Drăguşanu, însoţită de o pizdă prietenă la fel de tunată, ieşise la cumpărături. Iar oamenii din Mall se opreau s-o vadă de aproape şi-i făceau poze.

Cam asta ar fi ceea ce înţeleg eu prin noţiunea de „celebritate”. Să te recunoască lumea pe stradă, frate. Să întindă copiii degetul şi să zică: uite-l pe ăla. Degeaba eşti tu cunoscut într-un cerc mai mult sau mai puţin restrâns de persoane, asta nu te face nicidecum celebru.

Zilele trecute am dat şi eu drumul la televizor, hotărât să ma uit la „sunt celebru, scoate-mă de aici”. Jur că în primele minute nu am recunoscut pe nimeni. Bă, pe nimeni! Apoi am văzut-o pe Gina. Gina Pistol. Ei da, pe Ginuţa o ştiu. După care, bucuros, am mai identificat vreo trei-patru. Şi cam astea au fost toate „celebrităţile” pe care am putut eu să pun degetul.

mihai_vasilescu_sunt_celebru sursa foto

Băbaete, emisiunea ar fi trebuit să se numească: „sunt relativ cunoscut şi să dea dracu’ să mă scoată cineva de aici, ca să nu mai iau un ban grămadă!”.

Ah, încă ceva. Cea mai bună idee, pe care au putut-o avea producătorii, a fost aceea de a le scrie numele pe haine concurenţilor. Altfel ar fi fost vreo cinci „celebrităţi” pe acolo despre al căror nume nu aş fi avut nici cea mai vagă idee.

Sunt curios cum ar fi reacţionat Pamela Anderson pusă în postura să poarte un tricou cu „Pamela” scris pe spate.

LOLICI!

mihai_vasilescu_pamela_anderson

 

Foto by Flickr