Nu are cum! Nu în forma propăvăduită de biserică şi religie. Da, putem vorbi despre niscaiva nivel de energie superior, despre alte tipuri de conştiinţa şi multe altele de acest gen, care nu vor face subiectul acestui articol. Dar, ca să fie clar: bătrânelul ăla care stă pe un scăunel şi notează într-un carnet dacă nu cumva am halit carne în zi de post sau dacă am pus vreo maşină cu haine la spălat, duminica, nu are cum să existe!

Ce dovadă mai bună ca asta vreti? Nu, n-o să va pun video-ul cu ştirea, pentru că este deprimant si generator de tendinţe suicidale. Dar probabil că cei mai mulţi dintre voi aţi văzut-o deja şi ştiţi despre ce este vorba. Pe scurt: la Rovinari au murit şase copii, pentru că idiotul care le era tată a ţinut mortiş să instaleze singur centrala termică pe gaze.

Deci? Care era vina copiilor? Păcătuiseră? Cu ce anume? Mâncau carne de porc miercurea? Preacurviseră? Sau ce mama dracului făcuseră, de au trebuit să moară toţi şase ? Ah, da, e posibil să apară cealaltă explicaţie halucinantă: erau prea buni şi domnul i-a vrut lângă el. Hai sictir!

Mă uit in jur şi văd că este plin de d-ăştia mici pe care ăl de sus îi lasă liniştit in pace. Or fi răi sau cum? Vă spun eu, cei care au murit nu erau nici mai buni, nici mai răi decât alţi copii de vârsta lor. Singura diferenţa este aceea că nu au vreun părinte dobitoc, care să-i bage în mormânt. Şi că gazul metan, utilizat necorespunzător, omoară fără discernământ.

Iar dacă vine cineva, cu oricare dintre cele două argumente „zdrobitoare”, necunoscute sunt căile domnului sau crede şi nu cerceta, simt că sunt şi eu îndreptaţit să-i răspund pe măsura: sugi pula!

Şi am vorbit azi, aici, despre un singur exemplu, al unor fiinţe care nici nu-şi începuseră bine viaţa şi au murit absolut de-ampulea, pentru că un părinte a fost inconştient. Nici nu mai are rost, ba chiar mi-e silă, să caut alte exemple. Dar este limpede că în fiecare zi mor milioane de oameni absolut nevinovaţi. Să fiţi siguri ca dumnezeu ăla al bisericii nu are absolut niciun amestec in treaba asta. Dintr-un motiv foarte simplu: el nu există!!! Tot aşa cum nu există nici imaginarul său fiu, tâmplarul evreu.

Buuuun, acestea fiind zise, aştept blestemele credincioşilor şi habotnicilor. Dacă au timpul necesar să ma înjure între două rugăciuni şi-un maslu. Mă duc să halesc nişte porc si să fluier lângă altar.

mihai_vasilescu_religiile

 

P.S. S-ar putea să-mi reconsider uşor poziţia. Am fost sâmbătă la parastasul de un an al tatălui meu. Deşi în biserică era un frig de te căcai pe tine, eu am nimerit lângă singurul calorifer electric din stabiliment. E clar că a fost mâna lui dumnezeu, cel care voia să-mi ţină picioarele calde si capul îngheţat. Adică să am puterea să stau, dar nu şi sa-mi pun întrebări. 😉