Mă uit la ştirile protv şi văd un popă de la nu ştiu ce mânăstire (cred că „preot” ar fi denumirea corectă, dar nu sunt prea la curent cu terminologia din domeniu) care se lamentează de mama focului. O arde cum că el n-are de gând să-şi ridice cardul de sănătate. Iar motivaţia lui este absolut halucinantă: nu poţi să ţii în buzunar un obiect al cărui nume este „drac”, citit invers.

Bă eşti nebun? Dar până acum cum dracu’ (mă scuzaţi de blasfemie) ţi-ai luat salariul? Nu tot pe un „drac” din ăsta? Şi chiar pe când gândeam asta, mi-am dat seama. Stai mă, că omul de fapt a încasat numai cash la viaţa lui, de la toţi fraierii care încearcă să-l mituiască pe ăl de sus. Plasticu’ e pentru noi, proştii mirenii.

Ştiţi ce este cel mai tare? Ministerul Sănătăţii negociază cu ei (cu popii) şi încearcă să-i îmbie cu nişte carduri fără cip (cică în ăla e ascuns necuratu’). Dar ăstia se ţin tare şi nu cedează.

Pe lângă că nu mi se pare normal să aibă regim preferenţial, nu înţeleg de ce nu-i lasă in durerea lor. Ce nevoie au de card? Dacă li se întâmplă ceva, pe ei îi ajută doamne-doamne. Păi nu?

Gizăs!

În lumina acestor evenimente, mi-am dat seama de ce nu mai dau eu niciun leuţ catre biserică si reprezentanţii ei nesătui. Pai „dai”, se citeşte invers „iad”. Şi n-am niciun chef să ard veşnic pe acolo. Ha!

mihai_vasilescu_card_drac

P.S. Aş fi vrut să vă dau link-ul către ştire, dar e prea „proaspătă”, n-o găsesc pe nicăieri.