În valul acesta de indignare care a cuprins toata planeta, în urma celor petrecute la Paris, cred că s-a trecut foarte uşor peste un amănunt. Şi anume: poliţia i-a identificat pe asasini pentru că unul dintre ei şi-a uitat buletinul in maşină. Adica exact ce ziceam, numai proştii nu au habar despre ce înseamnă ironia şi autoironia. Şi mi s-a demonstrat din plin. Păi ce dovadă de prostie mai mare ca asta poate exista?

Deci cum? Eu, ditamai radicalistul islamic, tocmai mă pregătesc să mă duc să lichidez întreaga redacţie Charlie Hebdo şi-mi iau buletinul la mine? Pentru că, nu-i aşa, niciodată n-ai de unde să ştii când ai nevoie de el. Dacă il prindeau controlorii fară bilet in autobuz? Dacă, in drum spre locul masacrului, se oprea să-si facă si abonament la cablu? Dacă îi venea cheful sa se dea în „maşinuţe” sau să-şi închirieze o bicicleta?  Mă rog, o grămada de posibilităţi pentru care s-ar putea sa fii nevoit să ai nevoie de buletin, atunci când te duci să căsăpeşti niste oameni. Inclusiv să-l laşi, ca un bou ce te afli, în maşina pe care o furasei, ca să te găsească mai repede poliţia.

Auziţi, dar tare aş mai vrea să ştiu ce-a fost in sufletul dobitocului, când a ajuns acasă (sau, mă rog, pe unde se ascundea el) şi dintr-o dată, ca un duş rece, l-a trecut un gând: merde, unde dracu’ mi-oi fi pus buletinul?

Înţelegeţi? Nici măcar Allah ăsta nu iubeşte proştii.

mihai_vasilescu_allah

sursa foto

P.S. Parcă totuşi se leaga, cât de cât, cu ce ziceam (şi mai ales vizionam) aseară, nu?