Senzaţie in lumea oameniilor de ştiinţă. În studiourile Antena 3 (Bucuresti, România) a fost descoperită o formă de viaţă primitivă. Ea răspunde la numele de Mircea Badea şi s-a constatat că are asemănari flagrante cu specia umană. Descoperirea este cu atât mai semnificativă cu cât s-ar părea că este vorba chiar de vestita „verigă lipsă”, care face trecerea de la maimuţă la homo sapiens. Primele teste efectuate de cercetători au relevat o serie de date, care i-ar fi făcut să ajungă la aceasta concluzie.

Astfel, se pare că fiinţa recent descoperită răspunde la diverşi stimuli. Cel finaciar fiind cel care are o rată de succes deosebită.

Tot testele au evidenţiat cele doua însuşiri de baza, cu ajutorul cărora a supravieţuit până in prezent: gura mare şi pupatul in fund.

Deşi la o primă evaluare cei care au făcut descoperirea au crezut că se auto-divide, precum euglena verde, ameoba sau parameciul, se pare că nu. El este capabil să aducă pe lume pui vii.

Are o capacitate de adaptare la mediu uluitoare. S-a constatat că el şi-a dezvoltat habitatul natural în prejma unei alte specii, mult mai puternică si capabilă să-i asigure protecţia: varanul. Totuşi, cercetătorii sunt sceptici cu privire la capacitatea de supravieţuire a noii forme de viaţă, după dispariţia prematură a varanilor. Se crede că el va reuşi o perioadă să se menţină INTACT, din ce a reuşit să acumuleze. Dar după terminarea resurselor, va fi respins de celelate forme de viaţă care-l înconjoară. Şi se va arunca într-o luptă, pe viaţă şi pe moarte, cu o specie înrudita: pastorul reformat cu fruntea mare şi buze groase.

Arată capacitaţi fizice deosebite, studiile surprinzându-l în nenumarate cazuri alergând (aparent fara nicio destinatie), sau în timp ce efectua spagatul pe două scaune. Cel mai des a fost observat lovind (fară niciun scop precis) în nişte saci de box. Cu toate acestea capacitatea lui de auto-aparare este considerată scăzută. Deoarece, pe durata ţinerii sub observaţie, a fost filmat pe când era pur şi simplu emasculat de către o specie rivală: motociclistus karatistus.

Vă voi ţine la curent cu descoperirea epocală şi voi reveni cu noi date, pe masură ce studiile vor aduce la lumină alte aspecte ale comportamentului cvasi-humanoid al acestei specii.

mihai_vasilescu_mircea_badea

 

sursa foto