Via Zoso si Arhi

Nu sunt vreun fan al lui Badea, dar nici nu-l urasc. Cred ca sunt in stare sa vad echidistant si impartial cum stau lucrurile in privinta lui. Pe vremuri omul reusea, cand voia, sa fie amuzant. Din pacate am folosit timpul trecut, pentru ca nu mai are cum sa te binedispuna una si aceeasi placa, pusa la infinit. Da, am inteles cu totii, Basescu e un nasol si Udrea o parvenita. Dar sa-mi repeti asta emisiune de emisiune, ani la rand, nu poate decat sa erodeze. Ba, si mai rau, la un moment dat iti vine sa te intrebi daca nu cumva lucrurile nu stau chiar cum spune el. Stii cum e, cand iti repeta cineva obsesiv acelasi lucru, incepi sa te gandesti daca nu e ceva putred la mijloc. Si, ce e mai important, sa renunti sa te mai uiti. Pentru ce s-o mai faci, daca stii dinainte sa-i inceapa emisiunea, despre ce va fi vorba?

Foarte tare este ca ii uraste pe bloggeri. Si bloggerii (aproape in corpore) il urasc pe el. Dar cumva, nu pot decat sa-i multumesc pentru treaba asta. La el in emisiune am auzit pentru prima oara de „basistul urat ca foamea” si de „blogger-ul gras„. Dar asta nu m-a facut decat sa ma intreb cine sunt astia (ca prea-i porcaia in toate felurile) si astfel i-am descoperit pe Zoso si pe Arhi (a propos, nu sunt convins, dar traiesc cu impresia ca si pe Arhi l-a facut la un moment dat „basist”. Ori asta e ca si cum ai spune ca Borcea sufera in secret pentru Steaua sau ca Iisus era musulman). Ceea ce, intr-un final, a dus la deschiderea acestui blog. De-aia ziceam mai sus ca nu pot decat sa-i multumesc.

Cum va spuneam, nu-i mai urmaresc emisiunea, pentru ca nu am de ce. Stiu dinainte despre ce va fi vorba. Dar odata cu escaladarea evenimentelor din ultima perioada (arestarea „domnului profesor” Voiculescu), ar fi trebuit s-o fac. Macar pentru hlizeala. Dar nu-i nimic, are grija Social Media sa ma tina la curent cu ce se intampla semnificativ in aria emisiunilor difuzate de „antene”. Si uite-asa, am decoperit ca in ultima vreme Badea isi face emisiunea, de la aceeasi masuta, mutata undeva in exteriorul cladirii de unde se emite. Iar daca am aflat eu asta (care nu-l mai urmaresc) evident au aflat si altii, care au ales sa protesteze intr-un mod inedit. Se suie oamenii pe motociclete si se plimba in zona de unde face Badea talk-show-ul, turand motoarele la maxim. Ceea ce pe mine m-a facut sa rad bine de tot. Se pare ca nu si pe el. Asa ca v-am pus mai jos reactia, pe care a avut-o in direct, aici:

Dar cel mai tare este ca amenintarile proferate au avut o continuare. Pe care o puteti urmari mai jos:

Si continuarea:

.

Acum stau si ma intreb: la ce dracu’ te-ai apucat sa mananci rahat in emisiune ca faci si ca dregi, daca in momentul cand ti s-a oferit ocazia, ai dat-o la intors intr-un mod jalnic. Adica mie mi-a fost rusine de jena lui, urmarind imaginile. Amenintarile cu moartea si „calcat pe cap” s-au transformat intr-un ciripit nevinovat. „N-am facut, n-am dres, n-am spus”. Pai e frumos asa? Din bataus sa te transformi in cinteza, in momentul in care realizezi ca motociclistul cu pricina e luptator K1?

P.S. Sunt convins ca a fost una dintre cele mai bune decizii pe care a putut s-o ia, alegând sa nu raspunda provocării. Efectele unui schimb de pumni, in fata atâtor martori si a camerelor de luat vederi, ar fi fost devastatoare atat pe plan economic, cat si pentru imaginea lui de om de televiziune (care si asa este cum este). Iar daca n-a fost el cel care a ales, sunt la fel de convins ca pana si in antene există niste oameni cu creier la purtator, care i-au comunicat că asa ceva nu are cum sa faca. Cel putin nu intr-un context legat de postul tv, ca nu e pe tarlaua lu’ ma-sa.
Dar nu mai bine te gândești la toate astea înainte să deschizi gura, nu dupa?