Chestia asta de mai jos, am inteles ca a ajuns virala la fratii si prietenii nostri de peste Prut. Este vorba despre un nene, parlamentar Moldovean, care plange de mama focului in fata reporterilor. Asta nici macar nu mi s-a parut deplasat. Na, se mai descarca omul si in conditii d-astea. Stres mult, vremuri dificile, deja de vede la granita cum apare moaca lui Putin, motive suficiente ca sa mai cedezi nervos din cand in cand. Ce nu inteleg eu este altceva: care este motivul pentru care jeleste! Jur ca nu pricep. Printre suspine, spune ca e casatorit de zece ani si consoarta l-a tot acuzat in timpul asta de un deficit cronic de romantism. Bun, pana aici am inteles. Era mai subtire cu florile, lumanarile parfumate, poeziile cu acrostih si inimile desenate pe nisip sub clar de luna. Ce sa-i faci, e mai militaros din fire.

Partea buna este ca Veaceslav (asa-l cheama pe omul nostru) si-a insusit critica si dupa zece ani a facut si el primul gest cu acute accente romantice. Asa ca i-a daruit nemultumitei un buchet de flori. Sarman naiv, credea ca asta e rezolvarea. Habar nu avea cum stau lucrurile in realitate. De unde se astepta la lacrimi de bucurie, urale de fericire, o friptura din aia cum ii place lui si o noapte de sex salbatic, s-a trezit infruntand o fata acra si un mini-dicurs de genul: „insensibilule! Atat merit eu dupa toti anii astia? Credeai ca-mi cumperi un buchet de flori si gata, m-ai prostit”???

Dupa implicitul moment de uluiala, s-a vazut ca omul n-a ajuns parlamentar din intamplare. E harsit in treburi din aiestea, cu politichie. Imediat a inteles cum stau lucrurile si a mutat decisiv. „Nu draga, ai inteles gresit. Asta era doar o modesta atentie, ti-am pregatit si o excursie de doua zile”. Ei bine, de aici mi s-a rupt filmul. Am citit si recitit stirea. M-am uitat si la filmulet de cateva ori. Sa mor eu daca inteleg unde era problema. Printre lacrimi, Veaceslav a ingaimat doar ceva halucinant „am pregatiti o calatorie de de doua zile, dar nu s-a primit”. Cum vine asta? „Nu s-a primit” suna impersonal. Cine n-a primit? Nevasta-sa? Ma-sa? Var-su? Medvedev? Inciu-Ciuna? Al Capone? Kurt Cobain? Al de sus? Soarta?  Cum a ajuns la concluzia, care l-a facut sa izbucneasca in lacrimi, ca „nu s-a primit”? Ma depaseste, nu inteleg si pace.

Ca sa fiu corect pana la capat, am citit si opinia partii incriminate (doamna Irina, nevasta-sa). Tanti a postat pe facebook (ai dracu’ moldoveni, crapau fara retele de socializare) o chestie la fel de ambigua. Din care eu am reusit sa inteleg (cu greu si nu stiu daca este adevarat, merg doar pe intuitie) ca Parlamentul Republicii Moldova a programat special o sedinta, chiar in zilele cand ea si dom’ Veacesalav trebuiau sa fie in vilegiatura. Intelegeti? S-au bunghit alde colegii lui ca vor sa plece doua zile si au pus-o rapid de tot de o sesiune. Complot in toata regula, ca sa nu poa’ sa fie si omul nostru romantic, macar o data in lunga lui casnicie. Mare lucru daca n-a fost implicat si dusmanul de la rasarit, Mama Rusie. Mare lucru daca n-a sunat Putin personal, special ca sa-i faca omului probleme in casnicie. Si se mai spune ca statul incurajeaza familia. Halal!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ToU3bOlHWKY&w=480&h=360]

Aveti stirea (cu tot cu postarea de pe fb a doamnei) aici.

P.S. Cred ca cel putin trei parlamentari romani s-au asfixiat din cauza crizelor de ras, cand au citit stirea. Parca-i vad tavalindu-se pe jos, in holul Casei Poporului. „Auzi ba, prostul ala dupa ce ca pleca doar doua zile, mergea cu nevasta-sa si nici nu s-a mai dus pe motiv ca aveau sedinta”. Si da-i cu hohotele.