Ora patru dimineaţa. La una dintre mesele de ruletă ale unui mare cazinou din Vegas, stă un tip încercănat şi foarte îngândurat. Mai are doar un jeton de 100 de dolari. Pierduse tot, tot! Se pregatea să se ridice, să plece unde vedea cu ochii, cînd a auzit o voce venind de sus, care i-a spus:

-Pune pe zero!

A privit în jur, dezorientat.

-Nu te mai uita ca prostul, ei da, sunt eu, Domnul Dumnezeul tău și-ți spun din nou: Pune pe zero!

Cu un gest mecanic, jucătorul a pus jetonul pe zero. No more bets, ruleta s-a învârtit și bila a înțepenit în căsuța zero. Zâmbetul ironic al crupierului spune că „așa minuni se mai întâmplă” și-i plătește. Jucătorul, bucuros, strînge chip-urile câștigate și vrea să plece. Aude de sus aceeași voce:

-Unde pleci? Stai jos. Joacă! Pune totul pe zero!!!

Paralizat, Jucătorul se execută. No more bets, ruleta se rotește, bila se lansează  și se duce direct în căsuța zero. Crupierul e încremenit. Lumea din cazino începe să se strîngă în jur. Tipul radiază de excitare si fericire. Vocea de sus i-a ordonat din nou:

-Pune totul pe zero!

Cu încredere, a pus tot ceea ce câștigase pe zero. Crupierul șoptește „no more bets”, rotirile încep și bila albă merge direct la zero. Șoc în cazino! Agitație. Jucătorul strânge jetoanele care totalizau, acum, o avere. Vocea de sus, doar de jucător auzită, spune iarăși:

-Nu pleca. Stai la masă și pune totul pe zero!

Fermecat de ceea ce i se întâmplă, gambler-ul aruncă totul pe zero. Crupierul scrâşneşte „no more bets” și rotește. Bila se aruncă furioasă. Și intră, cuminte, la căsuța 13. O hărmălaie infernală izbucnește. Jucătorul, cu ochii cât cepele, privește bila așezată la 13 și nu mai poate respira. Aude doar de sus cum vocea baritonală și autoritară pe care o știe bine, scapă cu năduf o remarcă:

-Oh, shit!

mihai_vasilescu_gambler

sursa foto