Poate va intrebati de ce n-am mai postat pe pagina. Pai pentru ca nu prea mai am ce si de ce. Simt nevoia sa mai explic o data, desi e cam a treia oara. „Numaipotcu Tony Poptamas” a aparut pentru ca nu mai suportam ce se intampla pe wall-ul meu. Poptamas aparea share-uit si like-uit, ca prin minune, mai presus de umilul „block” pe care binevoisem sa-l dau paginii sale. Basca niste „suggested post”. Si poate tot n-as fi reactionat in niciun fel, daca nu observam greselile gramaticale care apareau in mod frecvent si imi zgariau retina. Asa ca mi-am zis ca trebuie sa deschid si eu o pagina, unde sa-mi vars oful. Faptul ca in nici doua saptamani s-au strans atatia oameni, fara ca eu sa promovez in vreun fel pagina, ma face sa cred ca se aflau multi in aceeasi situatie.

Avem un exemplu:

mihai_vasilescu_poptamas_citat

Recunosc, sunt un tip coleric, care de cele mai multe ori reactioneaza impulsiv. Poate am gresit cand m-am enervat, reactionand la indemnul lui Poptamas adresat fanilor lui, de a-mi raporta pagina, in acelasi fel: indemnand comunitatea care se stransese la mine sa o raporteze pe-a lui. Sincer, nu inteleg nici macar de ce m-a bagat in seama. Pagina mea era ceva insignifiant pe langa ce stransese el acolo. Eu, in locul lui, nu catadicseam sa bag in seama asa ceva. Ma rog, treaba lui. Cert este ca de acolo i s-a tras.

Am citit tot ce s-a putut citi pe acest subiect, de cand i-a inchis-o facebook-ul. Si pe cele pro si pe cele contra. Va pun si voua link-uri catre cele mai reprezentative articole, ca sa va faceti o idee.

Radu F. Constantinescu considera ca ce s-a intamplat este un fel de mineriada. E parerea lui si i-o respect, desi nu sunt de acord cu ea. Nu cred ca s-a creat niciun precedent periculos. Ci ca niste oameni erau pur si simplu exasperati de invazia citatelor agramate pe wall-uri. In rest, cu taxe de protectie si ce mai zice el pe acolo, om trai si om vedea daca acest precedent chiar va duce la urmari de acest fel. Aveti aici articolul.

Vulpescu este in acelasi ton. S-a deschis cutia Pandorei, urmeaza jihadul virtual. La fel cum am zis si mai sus, ma indoiesc amarnic ca vor aparea trupe de comando internautic, care vor dicta cine, ce si cum sa scrie. Dar ne-o va demonstra timpul. In plus, are aceeasi teorie pe care am intalnit-o si la altii: „de ce nu inventati si voi ceva care sa va aduca la fel de multe like-uri daca tot spuneti ca sunteti tari si destepti”? Nici el nu a avut curiozitatea sa citeasca ce explicasem pe pagina. Ca nu ma intereseaza niciun like si ca nu acesta era scopul pentru care am facut-o. V-am pus si articolul lui.

Un ton un pic mai dulce are Corina Georgescu. Dar si ea este la limita. Cititi-l.

Radu Alexandru (piticigratis) face o analiza care mie imi place. In final nu este de acord cu inchiderea paginii si motivul este foarte bun: „motivaționalul e un drog pentru omul prost care nu a înțeles viața. Incapabil să accepte tristețea realității, idiotul alege veselia unui citat peste o poză cu natura. Și asta nu a apărut cu Tony Poptămaș și nu o să moară o dată cu pagina lui”. Articolul este mai mult decat misto scris.

Singurul care este total de acord (si explica de parca mi-ar fi citit gandurile) este Zoso. Nici macar nu inteleg cum de s-a intamplat, pentru ca nu prea ma „haleste”. Dar, probabil, si-a spus parerea obiectiv. Scurt si la obiect, aici.

Acum ma vad nevoit sa repet intrebarea din titlu: avem o comunitate, ce facem cu ea? Nu am de gand sa o transform in politia internetului sau sa o folosesc la vreun alt fel de actiuni belicoase. Daca ma intrebati pe mine, la ora asta am doar doua solutii: o inchid sau o las asa. Dar poate aveti voi vreo idee. Le astept.

In incheiere, ceva „misto”:

mihai_vasilescu_poptamas_fan