Ma uitam la toti bulangiii astia de prin politica si sport, care au inceput sa mai infunde si ei puscariile. La un moment dat cred ca am gandit cu voce tare, pentru ca s-a iscat si o mica discutie la birou. Pe tema: as sta si eu doi-trei ani la inchisoare si sa ma astepte conturile pline cand ies. Du-te bai! Ce simplu e s-o zici de la biroul tau caldut, in timp ce iti sorbi mocacchino-ul pentru de dimineata. Cica, ce mare chestie, iei trei ani, faci unu’ jumatate si dupa aia stai si te odihnesti pe salteluta umflata cu „cascaval”. Dar o fi chiar asa?

Acu’ eu inteleg ca te uiti la tv si-i vezi pe Gigi sau pe Adita Nastase cum se lafaie in sistem penitenciar VIP (saracul Gigi, mai putin. daca nu e vrajeala hernia lui de disc, inseamna ca cineva vrea sa-l arda rau de tot). Dar pe Gheorghe, venit de pe strada, gandesc eu ca nu il vor tine asa, pe lux. Si cum crezi ca ti-ar sta daca-ai ridica sapunul vreo doi ani? Crezi ca ca ar merita recompensa financiara de dupa? Da, sunt sanse sa existe si niscaiva beneficii. Spre exemplu ai scapat de hemoroizi pentru totdeauna. Dar stiti, in cazul asta parca as prefera-o pe aia cu „hemoroizii face bine”.

Ca sa nu mai zic ca poti fi „iubita” oficiala a sefului de celula. Iar aici se cer sentimente, nu merge asa pe vrajeala si scapat sapunul. Trebuie sa te implici. Felatio in integrum, ziceau stramosii nostri latini, cand se duceau la bagaboantele dace. Daca te simte ala ca prestezi felatio in absurdum (adica nu te implici suficient) poate iei si o mama de bataie. Cat sa-ti scoata dintii, ca sa nu-l mai zgarii.

mihai_vasilescu_puscarie

sursa foto

Sa nu ma luati cu filmele cu Van Damme si sa-mi explicati cum ii aliniati voi pe martalogi, ca nu va cred. In real life, mister „sport sangeros” ar curata budele si ar dormi numai in patul ala de sus. Asta cand nu i-ar zice „iubitul” sa coboare sa-i tina de urat.

Uite, o las mai moale. Uitam de „sapun”, felatie”, „bataie” si alte asemenea delicatese ale penitanciarelor din Romania (si nu numai). Folosim metoda reducerii la absurd (doamne cat m-au mai stresat cu saracia asa de metoda in liceu) si presupunem ca ai nimerit intr-un loc civilizat. Program de munca, dupa voie, si numai din asta care presupune frecatul mentei. Acces la televizor, sa-ti vezi serialele si ce iti mai placea in libertate. Colegii de celula sunt fosti campioni regionali la sah, ajunsi toti la parnaie pentru evaziune fiscala si fluierat in biserica. Nu tu criminali, nu tu violatori, nu tu tigani cu „sa moara mama” tatuat pe ceafa si zarul cu numarul cinci, intre degetul mare si aratator. A propos, o stiti p-asta cu zarul? De ce 99% dintre fostii detinuti si l-au tatuat pe undeva? V-o spune baiatu’, daca ridicati din umeri: „singur intre patru pereti”. Adanc, nu?

mihai_vasilescu_nerds

sursa foto

Ca sa revenim, tu esti tartorele celulei. Daca te incrunti, se scapa pe ei doi fosti tocilari. Nimeni nu comenteaza, esti cat se poate de bine in conditiile date. Singurul lucru care-ti lipseste cu adevarat este libertatea. Si ai de facut vreo doi anisori sau pe acolo. Ei bine, chiar si asa, credeti ca merita? Si daca da, voi pentru ce suma ati accepta sa va pierdeti, chiar si pe o perioada limitata de timp, libertatea?

L.E. Ce chestie, articolul asta a fost scris de saptamana trecuta. Parca am avut o premonitie. Pentru ca intre timp s-a dat verdictul si in „Dosarul Transferurilor”. Oare toti astia de mai jos ce-or zice? La ce bani isi pretuiesc libertatea?

George Copos – 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu – 3 ani şi o lună cu executare
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni cu executare

mihai_vasilescu_inculpatii

sursa foto