Desi poate ar fi fost mai indicat sa scriu despre Victoria’ Secret, care da mai bine decat porcariile astea plictisitoare, cu „bunul simt”. O s-o fac o singura data, acum. Si, poate inca o data, cand (sau daca) va castiga un tofeu din cele patru de Grand Slam. De ce este victoria bunului simt? Pentru ca asta inspira Simona Halep la fiecare aparitie. Am vazut cateva interviuri cu ea, toate dupa ce castiga cate un trofeu. Nimic stralucitor, nimic care sa te faca sa exclami ceva sau sa te entuziasmezi. Si nu cred ca se prefacea ca sa impresioneze pe cineva cu modestia. Pur si simplu cred ca acesta este stilul ei. Si pot sa pun pariu pe orice, ca va ramane la fel si daca ajunge numarul unu mondial. Asa e ea.

Poate a trecut usor neobservat ca, intr-o lume dominata de tabloide si de emisiuni tv care preaslavesc lispa de bun-simt si de bun-gust, Simona alege in 2009 sa-si MICSOREZE sanii. Voi intelegeti? Sa-i faca mai mici! Are proasta inspiratie sa anunte asta cu ceva vreme inainte, iar cretinii de la The Sun chiar si-au invitat cititorii sa semneze o petitie prin care s-o roage pe Simona sa nu-si reduca dimensiunile bustului. Atat au putut ei. Raspunsul Simonei, vine in cadrul unui interviu pentru Daily Mail, in Mai 2010: „Nu îmi plăceau nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut operaţia chiar dacă nu aş fi fost sportivă”. Sursa aici.

mihai_vasilescu_halep

Sursa foto

Si asta in conditiile in care, visul marturisit sau nu, al unor mii de adolescente din Romania (si nu numai), este o operatie de marire de sani. „Auzi fataaa (atentie, primul „a” este mut), e una la televizor care zice ca vrea sa-si faca tatele mai mici! Ce terminata, fata”, cred ca s-ar fi auzit din mii de „smartfeonuri” si buze tuguiate, daca accidental ar fi schimbat canalul tv, de pe posturile cu botox, silicon si buci, pe unul cu sport.

mihai_vasilescu_cretina

sursa foto

In anii 90 i-am tinut pumnii Irinei Spirlea. M-am bucurat cand a intrat in top 10 WTA si mi-as fi dorit mult sa urce sus de tot, desi simteam cumva ca nu prea se poate. Aveam eu un feeling, pe care nu stiam cum sa-l explic, ca e prea „moale”, Si, din pacate asa a fost.

Nu sunt vreun specialist in tenis, deci n-o sa-mi dau cu parerea despre jocul Simonei. Exista destui si vor mai aparea si altii, peste noapte, care au „prezis de mult aceasta ascensiune”. Sa-i lasam sa-si faca treaba. Ma bucur pentru ce a reusit si sper s-o fac si dupa un turneu de Grand Slam. Chiar sunt curios cat de mult te poate ajuta bunul simt sa reusesti. In viata si in sport.

mihai_vasilescu_simona_halepsursa foto

P.S. Daca reuseste s-o bata pe la vreun turneu, pe „monstrul” ala de Serena, o s-o consider o victorie personala.