De ceva vreme tot primesc pe mail, fotografia de mai jos. Am tot lasat-o in pace, da’ azi mi-am zis sa o iau putin la puricat. O prima verificare pe wikipedia, iti arata ca Angela Merkel s-a nascut la Hamburg. Care, dupa ultimile atestari, era mare port prin Germania aia Federala. Deci, „facatura”. Ce sa caute un neamt serios, in Costinesti, nu? Da’ nu apuci bine sa dai verdictul „fake” si observi ca si-a petrecut copilaria si adolescenta in partea de Est a Germaniei. Cum naiba sa-ti mai dai seama? A propos, cat de frustrant trebuie sa fi fost pentru copilul Merkel? Toti s-o arda pe coca-cola si guma straina, iar tu sa te uiti dupa Trabanturi pe strada?

Eu sa stiti, inclin sa cred ca poza e adevarata. Poate nu e facuta la Costinesti, dar dupa marimea (hmmm, cum sa zic sa nu lezez ditamai Cancelarul?) tufisului, cred ca e reala. Poate nu mai tineti minte ca erau probleme mari sa gasesti lame de ras, pe vremea „ailalta”. Cred ca aceleasi probleme le aveau si cei din RDG. Cel putin Angela asta pare sa ne arate.

De fapt, m-am razgandit. Fotografia e facuta la Costinesti. In ziua aia a aparut epava. Un carmaci cu ochii mai ageri a vazut fraulein-ele de mai jos, pe pontonul ala si a tras tare de carma. Atat a fost, s-a infipt in nisip si a ramas acolo. Focul, care a facut-o irecuperabila, a pornit de la joint-ul aruncat de Capitan, pe punte, cand si-a dat seama ca a naufragiat in Romania. Adica IN ROMANIA!!!??? Cum dracului sa naufragiezi in Romania? STS-ul ii cauta si acum pe cei de pe epava.

Si daca tot a venit vorba de Servicii, nen-tu’ Ponta ar cam trebui sa-si reconsidere pozitia. Nu poti s-o acuzi pe Merkel de vederi inguste. Poate cel mult de pilozitate pubiana, dar asta nu e treaba lui, ca-l trosneste Daciana.

Ah, si inca ceva. Sa zicem „merci” ca nu circula poze d-astea cu Obama. Simt io ca ne cam facea de ras pe toti. Daca intelegeti ce vreau sa zic.

mihai_vasilescu_angela_merkel

P.S. Pentru conformitate, sa punem si o poza mai actuala. Seamana, nu? 🙂

mihai_vasilescu_angela_merkel2

Sursa foto