Ion se întoarce rupt de beat, din oras. Intra tiptil in casa si răsuflă usurat ca reuseste sa se bage în pat, fara sa-si trezească sotia. Adoarme linistit.

La un moment dat, simte ceva neobișnuit in camera si se trezeste.

La capul patului, stătea un tip ciudat, inalt si maiestuos, imbracat cu o roba alba.

– Cine esti? intreaba Ion, si ce cauti in dormitorul meu?

– Asta nu e dormitorul tau, iar eu sunt Sfantul Petru.

– Adica… sunt mort?!

– Da, esti cat se poate de mort, zice Sfântul.

– Nu se poate! Mai am atatea lucruri de facut in viata! Nici nu mi-am luat la revedere de la familie! Trebuie sa ma trimiti inapoi! Te rog ajuta-ma, trimite-ma inapoi!

Sta Sfântul Petru si se gândeste, apoi spune:

– Bine, s-ar putea sa fac ceva pentru tine. Te-as trimite inapoi, dar sa stii ca pot doar reincarnat in câine sau găină. Tu alegi.

Ion isi mai revine un pic din soc si analizează oferta. Se gândeste ca nu prea-i plac câinii si mai degrabă ar alege sa fie găină. Plus ca imediat langa casa lui era o mare fermă de pui. Deci ar ramane si pe langa ai lui.

– Sfinte Petru, aleg sa fiu găină. Si, daca se poate, in ferma asta de langa casa mea.

Nici nu termină bine de rostit, ca se vede un mare flash de lumina si boom s-a trezit acoperit de pene si ciugulind de pe pamant. Cand începuse să se acomodeze, apare cocosul, care vine glont spre el:

– Deci… tu esti gaina cea noua? Cum iti place prima zi aici?

– Nu e chiar asa de rau, zice Ion, dar am o senzatie ciudata, parca explodez.

– Aaa, ovulezi, nu-mi spune ca n-ai mai facut niciodata un ou!

– Niciodata!

– Eh… relaxeaza-te si lasa sa se intample… O sa fie bine, crede-ma.

Cateva secunde (destul de incomode) mai tarziu, un ou iese de sub coada sa. Un sentiment intens de relaxare il cuprinde, iar emotiile il coplesesc, devenind mama pentru prima oara.

Cand a facut al doilea ou, sentimentul de fericire a fost si mai coplesitor si a stiut atunci ca reincarnarea sa ca gaina a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat vreodata! Se simtea împlinit.

Cuprins de fericire, a continuat si exact cand trebuia sa scoata si al treilea ou, a simtit o lovitura incredibil de puternica in ceafa si a auzit-o pe nevasta-sa:

– IOANE!!! Trezeste-te dracu’, betiv nenorocit! Te-ai cacat in pat!!!
image

Sursa foto