Am citit de curand, ca la elevii liceului Jean Monnet s-au descoperit paduchi. Asta e domnule, in sfarsit am ajuns la nivel european! Sunt mandra ca suntem si noi in rand cu lumea civilizata. Da, da, nemtii nostri, super civilizati, sunt cam plini de scarbosenii d-alea mici, sugacioase! Si nu spun in necunostinta de cauza. Cica la “Next top model Germany” s-au umplut alea de paduchi, de era sa lesine Heidi Klum.

Sunt chemata la „gradi” acum cativa ani. Cu o expresie extrem de calma, educatoarea imi spune ca au copiii paduchi. Ceee??? Se uita aia la mine si se panicheaza. Eu aveam o mutra de „dat ochii pe bulgari”. Doamna, doamna respirati va rog!
Aia a zis ca sunt nebuna, ce mare inginerie? Toti copiii din gradinita au paduchi. Eu oripilata toata, cu mancarimi deja pe interiorul calotei craniene, o intreb pe distinsa educatoare, cum s-a putut intampla asa ceva, in secolul asta? Adica nu am vazut piciorus de paduche in tarisoara mea natala, unde cica nu am fi chiar pe primul loc la cumparat sapun, si vin in leaganul civilizatiei europene sa ma umple astia de paduchi??!!

Sustinatoarea micilor lighioane imi explica plina de relaxare ca e ceva normal si ca nu este o problema de igiena. Convinsa fiind ca au luat-o razna teutonii mei ma duc rapid la farmacie, las o caruta de bani pe toate produsele universului pentru combaterea miscocilor. O izolez pe Maia, ca pe bolnavii de boli incurabile si incepe operatiunea „despaducheala”.Saracul copil nu pricepea ce se intampla Si marele ei noroc a fost ca nu am gasit nimic in parul ei (ca cine stie de ce eram capabila). Am spalat 28 de masini de spalat, numai copiii nu i-am bagat in masina. Al meu sot are o freza periuta si a scapat din raza mea de actiune.

Am stat tot familionul cu o smacolina in par 8 ore, asa preventiv! Plina de indignare incep sa ma informez ce ma-sa e cu trendul asta turbat si aflu ca absolut toate gradinitele sunt pline de paraziti d-astia. Si, ma intreb in ignoranta mea, cum de nu au reusit super civilizatii sa combata daunatorii?

Explicatia foarte simpla e ca nemtii nostri o ard foarte bio, dar atat de bio incat nu concep niciun fel de chimicale pe trupsorarele lor. In concluzie, nu fac niciodata tratament cu substantele chimice destinate sa ucida parazitii si aleg in acest scop tot felul de mosmoande babesti si alte potiuni minune, care s-au dovedit de o ineficienta imbatabila.

Fie-mea a scapat de pericol, ca e la scoala. Dar ii vine randul la gradi+paduchiala lui fiu-meu. Sa vezi distractie!

mihai_vasilescu_paduchi

sursa foto