1,158 cititori

Daca “este” mai mult de doua…

Am uitat sa va povestesc ieri. O taiasem spre casa, aseara. Ma bucuram de-o carte si de atmosfera relaxata din metrou. La Victoriei se urca un hipster. Desi, in prima faza am crezut ca e apartenent cu „acte in regula” al vestitului trend, ulterior mi-am dat seama ca este un marunt epigon.

Ma uitam la el si-l scanam. Corespundea pe deplin ghidului pe care vi l-am impartasit si voua. Pantalonii straaaaamti, de te intrebai cum i-a luat pe el, camasa in carouri, geanta tip postas si o basca vintage, foarte cool chiar. Ipod-ul si niste casti mari albastre, completau de minune tabloul. Mi-a venit sa-i fac cu ochiul, ca sa stie ca stiu.

Pana la Romana a studiat cu strasnicie harta metroului. Se mai uita, mai pufnea, se observa ca ceva nu-i miroase a bine. Dupa care, a lasat castile, dezorientat, pe spate si l-a intrebat pe tipul  ce statea in picioare, langa el:

– Cate statii mai este pana la Unirii ?

Fix asa. Am reprodus exact. Asta intrebatul, parea genul de „’telectual”. Cu barba si ochelari, serios si rece. Tipul filozof. Sau criminal in serie. Dar pe genul Dr. Hannibal Lecter, nu Rimaru. Se uita, cu nedisimulata condescendenta, la omul nostru si-i raspunde sec:

– Doua.

Pe mine m-a pufnit rasul si ma gandeam: „pai e frumos bai baiatule?…mai prinde-ti si tu degetul intr-o carte, ca eu hipsteri analfabeti n-am vazut pana acum”!

D-aia ziceam. Un jalnic epigon. Degeaba incerca sa insele aparentele.

mihai_vasilesci_hipster_citind

sursa foto

6 de păreri la “Daca “este” mai mult de doua…

  1. Poate sonda gradul de amabilitate al bucurestenilor fata de hipsterii analfabeti din provincie.

    Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Era doar un cocalar semi-gay emancipat

    Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.