Nu cunosc institutie sau societate comerciala care sa asigure servicii mai proaste decat Posta Romana. Si nici angajati mai odiosi. Tanti-ile alea de la Posta, efectiv ma ingrozesc. Este un fel de Triunghiul Bermudelor, in orice oficiu postal te abati. Doar ca nu dispar persoane sau lucruri (desi, despre lucruri nu stiu ce sa spun, mai astept si acum niste carti comandate de vreo doi ani!!!). In schimb iti dispare timpul. Oricat ai avea la dispozitie, au grija angajatii postei, sa-l faca sa para prea putin. Si asta in ciuda faptului ca sunt o armata. De multe ori sunt mai multi decat clientii. Degeaba, toti sunt “foarte ocupati”.

mihai_vasilescu_posta

sursa foto

Nu a fost data in care sa intru la posta si sa nu ma cert cu aia, desi va jur, ca ma duceam acolo fara nici cea mai mica intentie de  scandal. Dar dupa primele douazeci de minute de stat, in acelasi loc, la coada ii cedeaza nervii si Sfinx-ului. Si iti vine sa te iei de ei indifernt de faptul ca nu esti tu cel implicat. Numai cand le auzi pretentiile absurde cu care isi interpeleaza clientii. Ultima oara cand am fost, se luasera de o femeie, careia nu-i gaseau coletul. Cautau in catastifele alea uriase (pe bune, chiar asa?!) si o dojeneau pe clienta. Mai aveau un pic si o scoteau pe ea vinovata. Si aia tacea si le lasa sa-si faca mendrele.

Sa trimiti un pachet prin Posta Romana inseamna o adevarata aventura. Aveam eu de trimis ceva. Am pregatit frumos coletul de acasa, l-am lipit cu scotch din ala teapan, scrisesm adresele citet, tot ce trebuie. Eram aproape mandru de “opera” mea. S-au uitat aia cu o scarba la mine…

– Ce-i asta?

– Ce sa fie ? Un pachet, vreau sa-l expediez.

– Asa ???

– Pai ce are?

Chiar eram dezorientat.

– Hartia nu e buna.

Va jur ca era buna. Doar ca trebuia alta culoare!!! Nu era buna nuanta aleasa de mine. WTF ???

– Si nu e legat cu sfoara.

Ce faceeee ? In secolul dousunu ???

– Va duceti dumneavoastra si cumparati hartie (cred ca alba au vrut, nu mai tin bine minte din cauza nervilor) si sfoara. Apoi reveniti.

I-am zis eu lu’ tantia aia cam tot ce credeam de cuviinta despre Posta, despre ea, si in ce moduri se mai poate utiliza sfoara aia, pe care trebuia eu s-o cumpar. Cu sapun.

Pe vanzatoarea de la libraria unde am intrat, a pufnit-o rasul numai cand mi-a vazut fata “deranjata” si a auzit ce-i cer.

– Veniti de la Posta, nu? m-a intrebat retoric. Si nu cred ca avea puteri paranormale, ci doar vazuse multi ratutiti ca mine, trimisi de anacronicele alea de la oficiul 53.

Dar sa suni la ei sa-i intrebi ceva.! Orice, nu conteaza. Cred ca nu vor sa-ti raspunda, nici daca le ceri sa-ti spuna daca in zona lor ploua. “Nu dam relatii la telefon”, este singurul lucru capabil sa-l scoata pe gura.

Sa va mai zic ca am sunat sa intreb daca au venit alocatiile pentru copii? Cred ca i-a crescut inima in piept aleia care a raspuns, cand a auzit ce pretentie absurda am. Si-a savurat raspunsul litera cu litera. Am insistat totusi. Nimic. Am cerut sa vorbesc cu dirigintele oficiului.

Ca o paranteza, numai la o institutie cretina ca cea in cauza, seful se putea numi in felul asta. Mai aveau s-o numeasca pe aia de la “ridicari colete”, profa de geografie.

Ma rog, mi-au dat-o pe dirginta (as fi vrut sa-i spun “doamna diriginte”, dar efectiv nu cred ca are nimic in comun cu acest apelativ). In timp ce asteptam, o auzeam pe cea cu care tocmai vorbisem, cum explica: “e unu’ care nu vrea sa inteleaga ca nu dam relatii prin telefon. Ce credeti ca a zis diriginta, inainte ca eu sa pronunt vreo silaba ? Da, exact: “nu dam relatii prin telefon”!!!

Ma credeti sau nu, i-am spus inclusiv ca sunt paralizat, in scaun cu rotile. Si ce daca ? Trebuie sa veniti aici sau sa asteptati instiintarea acasa. As fi asteptat-o, numai ca vine de doua ori din cinci. Pana la urma m-am dus acolo. Si daca tot m-am dus, am tinut sa le reamintesc, inca o data, cam ce soarta le doresc eu.

In ziua in care o sa i se declare falimentul, eu ma voi imbata. De bucurie. Si cred ca mai cunosc ceva persoane care vor sarabtori cu mine.

Long live Posta Romana! Not!

mihai_vasilescu_posta_caricatura

sursa