Băi, frate, urâte vremuri mai trăim. Am ajuns să nu ne mai recunoastem valorile. Ba, mai mult, am vrea să le şi băgăm la zdup. Aşa suntem noi, cum facem un lucru bun vrem să-l distrugem, în loc să profităm de el.

Nu ştiu dacă sunteti la curent, dar poliţia română tocmai a anihilat gruparea condusă de interlopul Ţâţă, cunoscută şi sub numele de „Academia Hoţilor”. Cum, mă, să faci aşa ceva? Cred că era una dintre puţinele chestii rămase, care băga bani în ţară, în loc să-i scoată.

Despre ce e vorba? Foarte pe scurt: un vizionar, un adevărat antreprenor, cunoscut sub porecla de „Ţâţă”, are o idee de geniu. Şi anume, înfiinţează o Academie pentru şcolit hoţii. Treabă foarte tare, exact cum aţi văzut prin filme, doar că asta era cât se poate de reală. Nu stau să vă povestesc acum tot, dar v-am pus ştirea mai jos si aţi putea să faceţi un efort s-o vedeţi, numai ca să înţelegeţi cât de şmecher erau organizaţi oamenii.

Treaba este că, după „absolvire”, premianţii mergeau şi dădeau lovituri numai în afara României. Nu se băgau decât la magazine de bijuterii sau ceasuri şi aduceau în ţară tot ce furau. Cine mai face asta în ziua de azi, când toţi şmecherii au măcar un offshore prin care scot caşcavalul de aici?

Aş vrea să ştiu şi eu care este diferenţa între „Academia hoţilor” şi haiducii despre care ne-au împuiat capul la şcoală, ha? Nu-i ridicau în slăvi tocmai pentru că „luau de la bogaţi şi dădeau la săraci”? Păi nu fix acelaşi lucru îl făceau şi ăştia ai lu’ Ţâţă? Că toate ţările din care furau erau mai bogate decât Românica noastră. Şi tu-i arestezi pe aştia în loc să investeşti in ei?

Extindeţi, mă, Academia la nivel naţional, să fie centre universitare în toată ţara şi daţi drumul la treabă. Cred că este una dintre puţinele noastre şanse să mai recuperăm din banii pe care, dacă nu ni-i fură alţii, avem nesimţirea să ni-i furăm singuri.