Mi-a venit ideea să vă întreb asta după ce ieri zicea cineva pe-aici că nu s-a uitat vreodată la vreun serial.

Vă mărturisesc că-n primă fază l-am judecat, și nu pe pozitiv. Cum adică să nu te uiți la seriale niciodată? Dar ce faci, stai pe canapea și te uiți la ecranul negru al televizorului. Nu mai știu dacă în Seinfeld sau Friends zicea cineva că nu are televizor în casă și George sau Joey au întrebat: „și-atunci de unde știi în ce parte să orientezi canapeaua?”.

Tot așa și eu când a zis omul că nu se uită la seriale. După care l-am întrebat ce face în timpul liber, iar răspunsul mi-a produs o revelație: are un hobby, face machete de trenuri și se mai uită totuși la filme, că sunt mai scurte.

Și uite-așa mi-am dat seama că taică-meu, de exemplu, ar fi fost fix în aceeași situație: nu s-ar fi uitat în veci la un serial. Dacă avea timp liber prefera să se urce în mașină și să dea o fugă la țară, unde sigur-sigur își găsea ceva de făcut.

Iar dacă avea și mai mult timp liber, băga în portbagaj sculele de pescuit și-o lua din loc pe la 5:00 dimineața. Îl mai vedeai acasă după ce se întuneca. Dar seriale sau alte „prostii”? Niciodată.

După ce mi-am adus aminte de taică-meu, mi-am dat seama că și eu când sunt plecat pe undeva nu m-aș uita la seriale niciodată. Deși sunt seri în care ajung la cazare foarte devreme, nici nu mă gândesc să intru pe vreo platformă de streaming deși am la mine în permanență tot ce-mi trebuie ca să pot urmări orice vreau în condiții de la decent în sus.

Singurul motiv pentru care dau drumul la tv când sunt plecat este fotbalul. Dacă sunt meciuri care mă interesează, cu siguranță mă voi uita la ele. Dar seriale sau filme? Nici gând, niciodată. Am atâtea chestii de făcut când sunt plecat că serialele sunt ultimul lucru care mă interesează.

De-aia vin și vă întreb: voi ce faceți în timpul vostru liber? Și nu mă refer la concedii și vacanțe, mă refer la timpul liber ăla de zi cu zi, de săptămână cu săptămână. Sunt foarte curios, să știți.

P.S. Azi nu avem Iulia.