Ieri am schimbat hotelul. Deși mai stau în Köln până pe 25, am avut cazare la două hoteluri ca opulenții ăi mari. Glumesc, desigur, eu sunt opulent pe altele, nu pe bani.

Am avut un hotel rezervat la Köln încă din iarnă, când am aplicat pentru bilete la UEFA. Pe celălalt, cel în care am stat până ieri, mi l-am rezervat când am fugit unde am văzut cu ochii din maghernița de la München.

Aveam emoții cu acest al doilea hotel din Köln, pentru că fusese rezervat tot pe fugă și fără să fiu atent prea tare la detalii. Iar când m-au mai luat la lupă și cetățenii care mi-au explicat doct că doar handicapații mintal rezervă un hotel care are rating sub 8,5 pe booking, m-a luat panica. Ăsta avea 7,8. Cum apăream eu în fața lor să le spun așa ceva?

Aici trebuie să fac o paranteză. Să știți că tot bullying este să vii să-mi explici superior cum am greșit eu că nu m-am uitat la nu știu ce rating. Sunteți atât de obișnuiți să dați vina pe victimă, încât pur și simplu nu vă mai dați seama că este tot bullying.

În plus, este și total lipsit de vreo utilitate? La ce folosește să vii să spui superior „ai greșit, prostule care ești tu prost”?. Aveți impresia că eu nu știam c-am greșit? Cu ce mă mai ajuta să-mi explici asta? Aaa, vrei tu să te simți superior?

Păi e ușor să te simți șmecher când unul își expune public o problemă, dar dacă tu ai luat țeapă cu vreo cazare nu știe decât nevastă-ta. Pentru că, apropo, doar bărbații au considerat că trebuie să fiu luat la lupă pentru c-am avut îndrăzneala să rezerve un hotel cu rating 7,2. Am închis paranteza.

Am ajuns la al doilea hotel, m-am cazat, totul părea în regulă și nu prea. În sensul că azi îmi vine un prieten care va sta cu mine la ultimele două meciuri ale României, iar camera cea nouă părea un pic cam strâmtă pentru doi balerini, fiecare de câte un chintal.

M-a bătut gândul să anulez rezervarea și să mă întorc la hotelul de unde venisem, dar ăla era de două ori mai scump decât ăsta. În plus, aici părea curat și ok, hotelul e pus într-o zonă mai populată, nu prea se justifica fuga.

Și cum stăteam eu și făceam calcule din astea, out of the blue, mi-a venit o idee: ce-ar fi să le cer un upgrade? În mod normal eu n-am idei d-astea, sunt un cetățean foarte pe fundul lui.

Dar de data asta mi s-a părut că e ceva ce-aș putea face. Prin urmare, m-am dus la recepție și i-am explicat fetei de-acolo, pe un ton extrem de degajat, că e foarte ok camera pe care mi-a dat-o dar aș vrea să fac un upgrade. Plătesc diferența, dar aș avea nevoie de o cameră mai mare. E posibil?

Prieteni, nu știu ce din atitudinea și din tonul meu o fi impresionat-o pe fata aia, că în loc să mă trimită la plimbare (chestie la care oricum mă așteptam), mi-a zis că face niște verificări și-mi zice. Oare pot să revin peste un sfert de oră? Păi nu puteam eu?

M-am dus și-am mâncat liniștit un gyros la colț (da, da, știu că nu sunt în Grecia) și m-am întors la recepție convins fiind că răspunsul va fi „nein”.

Când colo, ce să vezi, îmi spune fata că e ok, că-mi va face upgrade de cameră free of charge, dar oare aș putea să mai aștept vreo oră? Că de-abia s-a eliberat camera și trebuie s-o pregătească colegii de la curățenie.

La partea cu „free of charge” mi s-a ridicat un pic sprânceana, dar m-am ținut tare, n-am lăsat să mi se vadă nimic pe față. Ba chiar, plin de un tupeu care nu mă caracterizează, i-am zis c-aș vrea să văd noua cameră înainte să fac schimbul.

Aici am văzut-o clar cum i-a venit pe buze „du bist nicht idiot”, dar s-a abținut cu grație și mi-a zâmbit frumos: „ok, puteți s-o vedeți, dar e un loft, e cea mai bună cameră pe care o avem”. Evident, n-am mai avut pretenții pentru nicio vizionare.

Am așteptat să treacă ora, m-am prezentat la recepție și fata aia chiar mi-a dat cardul de acces pentru cea mai mișto cameră din acest hotel. Când am intrat cu bagajele, i-am mulțumit în gând lui Der Bărbosen Supremen, pentru că chiar merită. Da, în camera asta chiar sunt condiții să stea doi adulți supraponderali timp de cinci zile, fără să se calce pe picioare.

Ca să nu ziceți că aberez, iată (numele hotelului îl las doar la cerere directă, pe email, că m-am săturat să vină toți deștepții de pe internet să mă ia la poulă și să-mi explice cât sunt de prost, pe banii mei):