Dacă sunteți genul ăla care după ce primește salariul pe card se duce la ATM și-l scoate pe tot pentru că vrea să simtă banii în mână, nu bucata aia de plastic, sunt șanse ca acest articol să nu fie pentru voi. Gen, eu m-aș opri fix aici cu lectura.
Dar dacă sunteți măcar pe aproape de mine, zic c-ați putea să citiți în continuare. Știți, eu visez la ziua când vom ajunge să fim ca Norvegia, țara unde am stat două săptămâni fără să știu cum arată vreo bancnotă sau monedă de-ale lor.
Țara unde am avut un semi-orgasm când am plătit cu cardul la un veceu public aflat literalmente in the middle of the fucking nowhere. Pe o plajă pustie, cea mai apropiată urmă de civilizație se afla la minimum 30 de minute de mers cu mașina, erau șase cabine de wc în care nu puteai să intri decât plătind cu cardul. De fiecare dată când văd pe câte undeva dezbateri cash versus card, mă gândesc cum naiba s-a putut la norvegienii ăia? Și nu numai, că în tot nordul Europei e la fel.
Mă rog, stați ca nu vreau să ne ducem într-o dezbatere cash versus card, că nu ăsta e scopul articolului de azi. Să-i lăsăm pe norvegieni în pace și să ne întoarcem pe plaiurile locuite de vajnicii urmași ai dacilor liberi.
M-am tot gândit pe unde mai plătesc eu cu cash și mi-au venit în minte doar două locuri. Am o frizerie de cartier la fix trei minute de casă, unde mă tunde doamna Leni fix cum își dorește suflețelul meu. N-au POS, dar și dacă ar avea, tot cash aș plăti, că bacșișul la frizer e instituție națională pe aceste plaiuri. Plus că se știe că dacă nu lași, chelești, deci nu prea ai de ales.
Al doilea loc unde mă duc cu cash e la piață, dar aici mă duc de nevoie, nu că-mi face plăcere.
În rest, folosesc card peste tot, oricât mi-am frământat mintea n-am reușit să-mi dau seama dacă mai plătesc pe undeva cu cash.
Și-acum o să vina bomba la care nu vă așteptați, o să vă lovesc atât de tare sub centură c-o să vă aplecați în timp ce citiți asta: eu am fost fix genul ăla care scotea salariul de pe card în ziua în care-l primea.
Nu, nu glumesc absolut deloc. Cum adică să țin banii pe bucata aia de plastic? Nu, frate, eu trebuie să-i văd și să-i pot număra. Dacă vă mai spun și unde țineam economiile o să vă cocoșați de râs, așa că prefer să nu.
Și cică oamenii nu se schimbă. Se schimbă, trebuie doar să-i pui în contextele potrivite, să-i vezi ce se schimbă.
Acestea fiind zise, probabil că nu veți înțelege nici voi, așa cum nu înțeleg nici eu, de ce a trebuit să aștept atâta amar de vreme ca să-mi instalez o aplicație care știe să-mi aducă bani înapoi la cumpărăturile online. Mă rog, în sinea mea știu de ce, doar că mi-e greu să recunosc: de lene, de-aia.
Nu, nu-mi era lene să instalez aplicația, că asta faci cu un singur click, ci lene să fac un pic de research ca să înțeleg cum funcționează și de ce, odată instalată, îmi aduce cash înapoi fără să fac absolut nimic în plus în afară de cumpărăturile pe care oricum le fac.
E ok, până la urmă am aflat, dar nu pentru că mi-aș fi învins eu procrastinarea (asta e o luptă deja pierdută), ci pentru că am delegat sarcina: am rugat-o pe Mara să se intereseze ce și cum. Și s-a interesat atât de temeinic încât și-a instalat aplicația de cashback și-a început să recupereze bani, în timp ce eu încă mai așteptam să aflu ce și cum. Până la urmă s-a milostivit să-mi explice și mie.
Așadar, prieteni, dacă faceți cumpărături online și vă interesează să economisiți câte ceva din banii pe care-i cheltuiți, aveți de făcut un lucru foarte simplu: intrați pe cashclub.ro.
De-aici încolo e foarte simplu. Îți faci cont (gratuit, evident) și începi să primești cashback la fiecare achiziție online.
Moment în care sunt absolut sigur că o să vă întrebați exact ce m-am întrebat și eu: de unde vine cashback-ul ăla? Păi vine de la reducerile pe care CashClub le obține de la magazinele partenere. Când le aduci mulți clienți e normal să obții alte prețuri, așa că o parte dintre reducerile obținute se întoarce la cei care folosesc CashClub. Atât de simplu.
Partea foarte tare este că poți folosi CashClub și de pe mobil și de pe calculator, prin urmare nu contează de pe ce device faci cumpărăturile, cashbak-ul se va întoarce la tine.
Dacă pentru mobil bănuiesc că e clar că trebuie să instalați aplicațiile de Android sau de iOS, pentru desktop e și mai simplu: cu un singur click instalați extensia pentru Chrome.
Cât despre magazinele partenere, sunt multe, prieteni, extrem de multe, Și sunt exact magazinele alea pe care le cam folosim cu toții când vrem să ne cumpărăm chestii. O să vă enumăr doar câteva: Fashiondays, Booking, Sinsay, Dr Max, Somproduct, Lensa, AboutYou, Aliexpress, Epantofi, Decathlon, Sephora, Noriel, Answear, Flanco, Cărturești, Libris, Hervis, Top-Shop, Nichiduta, Avon, Petmart, Farmec, Animax, LC Waikiki, Notino.
N-am cum să vi le las pe toate, că sunt peste 1000 de magazine partenere, dar le găsiți voi pe toate aici. Partea și mai mișto este că la foarte mulți dintre parteneri aveți cupoane și vouchere de reducere exclusive. Când vreți să verificați ce reduceri mai sunt și la care parteneri, trebuie doar să băgați un ochi pe pagina cupoane de reducere.
Recapitulând tot ce-am scris mai sus: îți instalezi CashClub și nu mai ai absolut nimic de făcut în afară de a lăsa aplicația să economisească pentru tine. De-aici încolo, în funcție de magazinul partenere, la fiecare achiziție o să primești cashback între 1% și 30%.
Ce? Strâmbați din nas la procentul ăla de 1%? Păi îi iei, nu-i dai, fără să faci niciun efort pentru asta. Nu știu, poate n-am fost suficient de limpede până acum: dacă vă imaginați că o să vă îmbogățiți folosind CashClub, că or să vă intre banii în conturi de vor da pe-afară, sunteți într-o mică și nevinovată eroare. CashClub este un instrument de economisit. Punct. Pentru îmbogățit n-avem nimic tura asta, poate mai spre vară.
Așa că dacă aveți cumva în cap c-o să vă cumpărați Ferrari sau vilă pe undeva pe lângă Monaco din cashback-ul primit de la CashClub, cred că trebuie să vă recalibrați un pic așteptările. Numa’ zic.
Noi, adică eu cu Mara, ne-am hotărât să facem așa: din șase în șase luni la dăm fetelor ce-am economisit. Ne-am ales fiecare câte un copil (eu pe Maria, ea pe Ioana) și vedem care dintre fete va primi mai mult la final de martie când se duce primul interval de șase luni.
Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi.
Nu prea plătesc cu cash, că e mai comod cu telefonul. Am instalat cash club și hai să vedem. Peste 6 luni o să-ți zic cât am economisit! 😀 Și eu o să-i virez la fiică-mea!
Comentariu beton!18
Ții tu minte asta cu șase luni? Că eu sigur o să uit, dar mă interesează clar ce-o să-mi zici.
Normal că „țin minte”, că mi-am pus reminder pe 8 mai 2024! 😀 Poate ne zici și tu cu cât s-au „îmbogățit” fetele voastre! 😀
Comentariu beton!19
Evident.
nu, nu mai platesc cu cash , de fapt nici macar nu car cardul dupa mine, ca platesc cu telefonul. Totusi car si cash atunci cand merg in zone rurale sau la munte pentru ca acolo de regula este cu plata cash. uneori din motive strict logistice , lipsa semnal, sau din motive de evaziune. oricum ar fi in functie de zona este bine sa ai cash la tine. dar asta este valabil si in Italia sau Austria. In Austria am platit cazarea de pe booking cu cash, surpriza, surpriza.
referitor la cash back, eu unul cumpar carti cu ce promesc inapoi. 🙂 nu pare mult la prima vedere, dar se aduna 5-600 ron/an
Asta cu cărțile e o idee bună. Or să-ți mulțumească fetele mele. 🤭
Sper ca verifici factura inainte de a o plati. Masinutele citessc cardurile de la 15 cm. Eu platesc cu cardul de vreo 20 de ani, dar nu cu telefonul. In schimb 1% la unele (cam rar), 2% la altele, se aduna cateva sute de dolari. Banii ii cheltuiam oricum. Culmea, nimeni nu ma crede. Ei nu cred, mie imi pun banii pe factura. Ma mir de booking, sunt genius 3. Daca cineva nu mi-a facut vreo surpriza neplacuta cu rezervarile, ei sunt.
La mulți ani!!!
Pt mine a fost util. Nu știam de aplicație. Și sunt unul dintre oamenii care pleacă doar cu telefonul la cumpărături. Și care face și plăți online, și care a făcut și carduri copiilor, ca să nu mai fie nevoie de zilnicul Dă și mie bani de pachet și sa fiu nevoita sa ma caut prin toate locurile de neimaginat pt niște hârtii.
Mulțumesc 💙
Zici și tu peste șase luni?
@MV, zic, promit!
la mulți ani, la multe onomastici fericite și inspirație cât cuprinde! 🍾🥂
cred că nu i-ar trece prin cap niciunuia dintre voi care e al doilea loc unde plătesc cash 😅 primul loc fiind piața, evident.
să revenim, mai plătesc cash la.. clinica unde ne facem analizele 😃 rețea de clinici renumită, de altfel! măi, la clinica asta au POS, dar e veșnic cu probleme. ori se conectează greu, ori e defect. și, ca să nu mai pierd timp, mă duc cu banii potriviți.
mai plătesc cash pe la târguri sau la diverși comercianți, în vacanțe.
și avem cashback toți, că s-au ocupat copiii să instaleze aplicația.
Comentariu beton!19
Numele clinicii începe cu S și se termină cu anador?
Mihai, daaa! 😅 eram convinsă că vă surprind! 😅
Comentariu beton!18
Neata! La multi ani! Si da eu sunt aia care nu am cash niciodata, chiar ieri fiul cel mare mi-a cerut 20 de zloti dupa care tot el a spus, las ca imi scot eu de pe card ca tu nu ai niciodata cash. Aici si la piata au POS deci nu am nevoie de cash iar ultima data cand am avut cash a fost in vara cand luam capsuni si cirese de la o tanti producator care a avut pe sezon o taraba mica in fata casei mele, aici le da primaria o ghereta din aia de lemn precum alea de targ de Craciun, unde isi pot vinde produsele proprii, dar nu avea POS ca femeia vinde 1luna jumate in an ce produce deci nu are rost.In concluzie nu folosesc cash deloc, la carciuma de cand stau aici bacsisul se poate plati cu cardul.Am cashback de ceva vreme nu sunt sume spectaculoase dar e ok si placut sa mai primesc si ceva inapoi nu doar sa dau.
Fix asa am „patit” si eu. Am umblat o saptamana prin Londra fara bani in buzunar. E drept ca am avut de rezerva niste euroi, pentru avion, dar nici macar acolo nu se mai plateste cash. Un zvon zice ca si cersetorii de pe strada au POS.
Copiilor le-am facut card revolut <18 ani. Banii ajung usor si repede la ei, si la fel de repede ii si cheltuie (doar ca eu vad si pe la ce magazine)
Mai am nevoie de cash pentru a plati cate ceva la gradinita. De exemplu astazi am platit pentru un teatru de papusi, ieri pentru o excursie.
E ca nu prea ai dat bacsis la frizer cand erai mai tanar?
Eu am tipli si il folosesc la orice comanda.
eu sunt interesat sa stiu unde tineai economiile :))
E la trecut, avea economii, pe care le-a virat pe masina aia misto presupun.
@vsa, mi-e rușine să spun, jur. :))))
@vsa: în buzunarul budigăilor cu mânecuță. Ăla-i croit special pentru pensionari, ca să economisească de-o bere, vodcă. 🤭
Comentariu beton!15
Nu, sub saltea, ca orice om respectabil🤑.
Sau dupa frigider cum am vazut odata pe vremuri cand prin facultate vindeam din usa in usa pe la oameni🤷♀️
Nu știu de ce, dar când am citit că își ținea economiile în casă, mi-a venit în minte o imagine cum își punea banii în talpa unei cizme special decupată pentru acest scop. Nu are niciun sens, nu am auzit niciodată de acest loc de ascuns banii, dar mintea mea zurlie asta și-a imaginat. 🙂
Ocazional, pe la comune, pe la sate, acolo unde nu există sistemul de plată. Acum 20 de minute am plătit cash, că na, nu au pe-aici pe la țară.
La multi ani minunati, cu carduri pline!
Bani in buzunat doar pentru bacsis, uneori mai raman si fara din aia si ma prinde rusinea cand trebuie sa las si ma uit in portmoneu si vad ca e gol, uneori mai gasesc solutie si pt cazuri din acestea, am o aplicatie(stcpay) din care poti transfera bani direct pe contact ai ma mai scap de rusine ca nu am bani de bacsis, insa nu au toti aceasta aplicatie si data viitoare cand mai ajung la omul respectiv ma revansez.
Eu platesc cash doar la coafor si la piscina unde ma duc cu vecinele. Plus ca afurisitul de proprietar de la cafeneaua aia nu vrea nimic electronic de plata desi e obligat prin lege.
In Belgia avem ceva asemanator cu CashBack – Familycard e unul din ele si pe care eu il folosesc. Dar acum cateva zile a dat cu kiks pentru ca nu mi-a inregistrat biletele de avion. Si cand am dat cu cautare pe Booking nu mi l-a gasit. Asa ca am pierdut cred peste 25 euro pe care i-as fi primit inapoi. Pacat.
La mulți ani Mihai si mulțumim de recomandare!
La mulți ani Mihai!
Hai că mă bag și eu la cashback. Să se bage și nevasta, iar peste 6 luni știu sigur care va avea mai mult back 😄
Mdah, când nu mai dai banii pe țigări rămân mai mulți bani pe card.
Un pizmos.
😈😪☹️
Comentariu beton!12
Mai imi trebuie cash ptr plata mancare la gradinita, bacsis la livratori si jucarii din dragonul rosu 🙂 In rest card.
Cashback am prin banca (aia portocalie), cred ca sistemul este similar. Incerc si asta de zici tu, sa compar. Mersi de pont!
Încă de când eram în România practic doar cu cardul plăteam. Aici în Germania e iubit cash-ul. Abia recent am început să plătesc şi cu telefonul, mai mult când uit portofelul cu cardul acasă. De cashback nu ştiam dar îmi sună vag cunoscut, a încercat firma să popularizeze pe vremea covid-ului, însă e cam complicat la nemți, intri ca angajat al firmei, beneficiezi de procente de reducere în loc de cashback. Soția mea e cea care primeşte, ca aproape numai online cumpără.
Dacă ești în Germania și nu ai auzit de Payback, înseamnă că nu ești în Germania 😁
@Rammstein bineînțeles că nu am auzit, de vreme ce sunt surd! Dacă nu scrie undeva Rückzahlung, Payback e în engleză iar teutonu’ o face pe neștiutorul cu engleza la el acasă.
Am plecat în vacanță la Londra și tata tare mândru ne-a dat 100 de lire cash. Am venit cu ei inapoi, peste tot scria Card Only!
Dealerul nu îl poți plăti cu cardul :). Glumesc . La mulți ani Mihai!
Cash la piață, un magazin de lângă București unde doar de câteva luni poți plăti prin POS doar alimente( fără țigări) și cash tot timpul pentru curier, băieții de la digi, gunoi etc…
De ce, dealerul nu are Revolut? 😁
Cumpărăturile de la piață și bacșișul pt manichiuristă le plătesc cu cash. In rest, am doar telefonul la mine.
Ia că-mi instalez și eu aplicația, să mă umplu de bani.
La mulți ani !
Da, platesc cash. La salonul pe care il frecventez. Care nu este chiar micut, are chiar cateva „sucursale” deschise prin Bucuresti. Si ma oripilez de fiecare data. Atat de tare ma deranjeaza incat ma gandesc mereu sa caut un alt salon. Dar este aproape de casa, sunt multumita de servicii si nici nu merg atat de des. Am bombanit de fiecare data timp de 1 an. La ultima vizita am aflat ca rugile mi-au fost ascultate 🙂
Aci-n Austria există „jö card” prin care faci economii. În program sunt înscrise Billa, Penny, Bipa, OMV ș-or mai fi și altele.
Dar ș-aici pensionarii iubesc plata cu bani lichizi, cu toate că pensia le vine pe card. 🤷♂️
Eu sunt genul care plateste cu telefonul peste tot, inclusiv la paine.
Insa cash-ul trebuie sa existe in continuare, altfel ai monopol, iar daca maine banca se hotaraste sa-ti puna taxa 5% la orice incasare, nu vei avea ce face.
Plus control si zero privacy; practic banca si prin extensie statul va avea un sistem de tracking perfect. Think data analytics.
Comentariu beton!23
Daca nu ai cash DELOC, poate ma luminezi cum iei căruțul de cumpărături, ca ala nu merge cu card.
Când ajung in România, plătesc numai cash, pentru ca nu am card romanesc si nu-mi convine rata de schimb a băncilor.
In Germania, plătesc in majoritatea cazurilor, cu cardul. Dar, in urma unei experiente foarte neplăcute când căzuse sistemul POS de pe la toate supermarketurile, am in permanenta cash la mine.
@Ruxandra, te luminez eu 🙂
noi folosim brelocul-monedă pt deblocarea cărucioarelor și, probabil, nu suntem singurii 😉
Comentariu beton!19
@Ruxandra, cumpărăturile alea pentru care îți trebuie coș cu monedă, eu le fac online. Nu mai știu cum e să mergi în supermarket și să umpli coș din ăla, am cel puțin 4 ani de când n-am mai făcut asta.
Eu am cateva monede de 50 de bani pe care le folosesc la orice carucior de supermarket de prin Europa (pe unde am fost). In rest platesc tot cu cardul pe unde pot in România desi am cash cu mine. Taxi pentru aeroport l-am platit intotdeauna cash. Nu am reusit niciodata sa platesc cu cardul la taxi in România.
Scot una din chei de pe breloc și o bag acolo, în loc de monedă.
Nici eu nu am decat foarte rar cash la mine, pentru caruciorul de la marchet folosesc capatul unei chei de yala, norocul meu ca am si una rotunda.Altfel mai am nevoie de cash doar pentru automatul de oua, acolo functioneaza exclusiv moneda de un euro 🤣
Eu am în mașină 2 cerculețe pentru așa ceva, dar nu le folosesc pentru că nu suport cărucioarele alea, mi se pare că mă încetinesc extrem de mult pentru că fără ele umblu mult mai repede. Cel mult iau unul din acela mic pe roți dacă am mai multe chestii de cumpărat.
La mulți ani aș incerca dar nu funcționează aici in Spania, gracias!!!
Da, așa e, am uitat eu sa spun că nu funcționează decât în România.
Functioneaza daca vreti sa cumparati ceva din RO, puteti intra direct pe https://cashclub.ro/
Sunt fun card only de multi ani. Anul āsta am avut o surprizā neplācutā când, în vacanta fiind, a trebuit sā plātesc cu cash only în Austria, în Hallstatt. Si la restaurant chiar, nu acceptau card. A trebuit sā scoatem bani de la ATM ul de acolo, n am avut ce face, muream de foame. Ce m-a mai bodogānit sotul.. M-am învātat minte, o sā-mi iau mereu si cash peste tot, chiar si în tārile cu apā caldā.
@Miha Ella: în Austria, în zonele rurale, fiscul tolerează mica evaziune, da’-i cu ochii pe ei, în ideea că dacă vede că țaranu’ are un birt ș-o trecut de la Mercedes din 2000 la ăla din 2023 îl pune bine de tot la plată. 😉
La multi ani!
Imi place sa platesc cu cardul/telefonul sau online de cate ori se poate.
Platesc cash, in fiecare luna, la activitatile copilului, inclusiv psihologul. La coaforul unde mergeam era mereu POS-ul defect. In ultima vreme, daca se poate, platesc bacsisul in numerar pentru ca vreau sa ii dau omului, nu statului.
Doar 2 observatii:
#1 „Pe o plajă pustie, cea mai apropiată urmă de civilizație se afla la minimum 30 de minute de mers cu mașina, erau șase cabine de wc în care nu puteai să intri decât plătind cu cardul. De fiecare dată când văd pe câte undeva dezbateri cash versus card, mă gândesc cum naiba s-a putut la norvegienii ăia? Și nu numai, că în tot nordul Europei e la fel.”
Nu chiar in tot nordul Europei. Spre exemplu la Sankt Petersburg sau Murmansk nu este chiar asa 🙂
#2 „M-am tot gândit pe unde mai plătesc eu cu cash și mi-au venit în minte doar două locuri. Am o frizerie de cartier la fix trei minute de casă, unde mă tunde doamna Leni fix cum își dorește suflețelul meu. N-au POS, dar și dacă ar avea, tot cash aș plăti, că bacșișul la frizer e instituție națională pe aceste plaiuri. Plus că se știe că dacă nu lași, chelești, deci nu prea ai de ales.”
Unchiul meu este un om extraordinar insa ca orice om extraordinar are un defect: este zgarcit. Se poate spune chiar foarte zgarcit. Asa ca la frizeria la care se ducea nu lasa niciodata bacsis. Era 10 lei tusul, lasa 10 lei, era 30 lei, lasa 30 lei si asa mai departe. Nu a chelit insa se intampla ceva foarte ciudat. Toate frizeriile la care se ducea se inchideau dupa o vreme. Cand voia sa se duca a doua sau a treia oara afla cu stupoare ca frizeria respectiva s-a inchis. Se ducea la alta care si ea se inchidea cand dorea sa se tunda din nou tot acolo. Acum a gasit o frizerie de cartier unde s-a dus prima data in august si urmeaza sa se duca din nou in curand. Ramane de vazut daca o mai gaseste deschisa 🙂
Comentariu beton!12
Am râs la aia cu Murmansk. :)))))))))))
Tata Putin e mai traditional de felul lui. Inclusiv telefoanele din biroul prezidential sunt ca cele de pe vremea tatucului Stalin. Ii e frica sa nu il asculte cineva. Si tu te gandesti ca or sa renunte asa usor la cash? Nu, nu. Asta inseamna sa se alieze cu vestul nazist si nu face asa ceva Putinel.
Până la pandemie, scoteam toţi banii de pe card în secunda în care intra salariul. M-am obişnuit foarte greu să fac plăţi cu cardul şi prin OP, dar acum nu mai folosesc cash deloc. Zilele trecute am descoperit 50 de lei în portmoneu şi nu mi-am putut aminti de când sunt acolo şi pentru ce i-am scos. De aplicaţiile de cashback ştiu de mult, dar nu le-am descărcat pentru că am o problemă: nu ştiu să cumpăr haine online, pentru cărţi îmi place să mă plimb prin librărie, iar electrocasnice comand foarte rar, aşa că nu ştiu cât aş recupera.
L.E. La frizerie la care îl tund pe fiu-meu plătesc prin BT Pay cu bacşiş cu tot. Direct frizerului, ovcors.
Lamulțan’ Mișu! 😀 Eu plătesc cu cash întotdeauna când cumpăr țigări de la orice comerciant care nu e supermarket. Adaosul comercial la țigări e 50 de bani. Banca îi ia comision 1% pe vânzare prin POS. Comerciantul devine partener egal de business cu banca… WTF?
Plătesc cu cash la frizer sau alți privați prestatori de servicii și evident la piață. Altfel să trăiască telefonul. Mai plătesc cash rambursuri la comercianți mai obscuri la prima comandă, să nu am vreo surpriză.
ce-am plătit cash și fără chitanță în ultima vreme, câteva săptămâni:
1. reparație frigider, 500 de lei (reparație fără reparație, de fapt)
2. manoperă schimb ulei și filtre la mașină, 120 de lei
3. manoperă reparație scut și tobă de eșapament (am avut o întâlnire cu un șanț și o piatră mare din cauza unui dobitoc), manoperă scos și pus la loc scaune și banchetă: 800 de lei.
4. slujbă de pomenire la 6 luni de la plecarea mamei la un schit de prin obcinele bucovinei: 1000 de lei (cu un călugăr vorbăreț care s-a lăudat că schitul, cu 5 călugări, a primit „donații” de 100.000 de lei în 2023).
5. coafatul și vopsitul soției: 500 de lei.
6. ceva reparații minore pe la instalația de apă: 100 de lei.
7. o cazare 2 nopți într-o pensiune în constanța care precizează explicit că nu are pos: 500 de lei.
ce am plătit cash cu chitanță:
1. lecțiile de chitară ale mâței pe o lună: 240 de lei
2. o procură la notar (bani cash ceruți explicit): 100 lei.
economia nefiscalizată din românia e la 30% din pib, mai mare decât veniturile statului.
Comentariu beton!12
Comentariul ăsta este de trimis fix în ședința de guvern.
ce-am observat în zilele astea e că oamenii își asumă explicit și cu mândrie evaziunea, pentru că „statul oricum nu ne oferă nimic”, așa că „sunt banii mei, fac ce vreau cu ei”. nu realizează că ei plătesc mult mai mult apoi, meditațiile și after school-ul copiilor, toată educația lor, șpaga din spitale, dar și neajunsurile din sistemul medical, plătesc prin morții de pe șosele, prin speranța de viață mai redusă, prin bătrânețile în sărăcie și boli etc., etc.
Comentariu beton!12
@berenger Dar cine e haiduc? Cine, cine? Suntem campioni la furat caciula 🙁
Cea mai stupida explicatie pe care am auzit-o cu urechile mele de la o persoana care sa dadea de altfel de ceasul mortii ca mvaaai ce corecta si plina de morala crestina este: statul este cel mai mare hot, asa ca de ce sa mai platim?
La asta subscriu cu juma’ de gură, la fiecare dată de 25 a lunii, după ce i-am dat la Statul Degeaba dreptul de smecher.
Pe o parte, da, societatea nu funcționează fără contribuțiile fiecăruia
vs
Pe de altă parte, ‘tule muma-n cur, cotizez de mă rup, ca să aibă Iohannis avion privat și pensii speciale, iar eu practic nu primesc nimic de banii mei?
@berenger / @MDM: ce zic oamenii ăștia e de fapt că nu funcționează contractul social, deci sunt obligați să dezvolte alternative la ea.
atti, contractul social nu funcționează pentru că nimeni nu-l respectă, inclusiv tu. avem de fapt o societate în care avem o gașcă de profitori (ăla cu avionul, ăia cu pensiile) și de prăduitori protejați de primii, pe de o parte, și o categorie extinsă care pot să le dea, financiar măcar, cu tifla celor din prima gașcă. între aceste două categorii ai milioane de salariați impozitați pe muncă la cele mai mari valori din europa, milioane de pensionari scufundați în sărăcie, spitale ce se prăbușesc, școli din ce în ce mai proaste, morți pe șosele și o societate din ce în ce mai divizată. iar alternativele invocate de tine au efecte: nu-i deranjează pe cei din gașca de prăduitori, cărora situația le convine, de fapt, ci doar pe cei prinși la mijloc, și tu pierzi pe termen lung și în bani, și prin viața prin care o trăiești într-o societate care nu-ți oferă nimic. ca să nu mai spun că alternativa invocată îți ia ție dreptul de a avea o voce de luat în seamă.
@berenger – unde draci să îl respect mai mult, că Statul mă umple de respect toată ziua.
Uite: mic întreprinzător. Chiar mic. Me, myself and I. Nu am absolut nimic prestat către clienți ce nu se facturează. Nimic. Zero lei. Dar pentru asta, ce primesc? În afară de o cinstită mu*e.
Spune tu, dacă reflexul de a trece la un individualism crâncen nu este de fapt un act de autoapărare.
dacă tu îți plătești totul corect, ești și tu tocmai victima acestui „individualism crâncen”.
În România, statul e hoțul numărul 1, nicidecum cetățenii. Cetățenii-s pistol cu apă la furat, comparativ cu statul român.
Din 2008 aștept cele 8 spitale regionale cu câte 1000 paturi dotate „țâță de mâță”.
40% din angajații aparatului birocratic sunt puși politic, fac nimic, de fapt cotizează 30-50% din salariu la partid.
Io, să fiu miliardar în România, aș mui statul 24/7. Statul român e incapabil în a gestiona niște bani.
Sunt foarte folositoare aplicațiile de cashback. Eu în Olanda mai plătesc cash doar pe nenea care îmi spală geamurile și frizerul copilului.
La multi ani, Mihai!
La Multi Ani si sanatate MV !
Eu cash folosesc cu doua ocazii: la piata si cand cumpar ceva care trebuie verificat inainte de achitare, sa nu am surprize (chestii luate de pe OLX ori de la magazine de la care nu am mai comandat).
Curierii nu au inca POS asa ca ramane cash.
Plătesc și cash și cu cardul. În general am destul cash la mine, undeva la 1000 de euro, mereu am cash destul în casă. Sunt ușor paranoic și nu vreau să depind foarte mult bănci. Ăștia cu card că altfel ejti prost sunt la fel de enervanți ca ăia, remake urile cancel culture ale Albei ca zăpada.
Comentariu beton!13
La mulți ani, Mihai & tuturor sărbătoriților de pe blog!
Am de câțiva ani o altă aplicație care face același lucru. Am verificat acum cât am câștigat în acești 10 ani și au fost un pic peste 1.100 lei. Ar fi putut fi mai mult, dar cashbak-ul aferent unor tranzacții a fost respins deși plata a fost făcută.
Am instalat-o și pe cea recomandată de tine, vedem de unde ne „îmbogățim” mai repede :))
Buna Claudia,
Iti multumim pentru increderea acordata! Ne poti scrie direct la [email protected] sau pe whatsapp la 0799185679 pentru orice situatie de genul celei descrise de tine. Pentru ca putem contacta magazinul sa vedem daca putem corecta.
Te asteptam cu feedback!
Alex de la CashClub.ro
Am incercat aplicatia pe desktop, nu merge. Ma conectez, merg la magazin, imi cere iar autentificare si tot asa. Am pierdut 10 minute din viata, renunt.
Pentru desktop ai o extensie de chrome, nu trebuie să folosești nicio aplicație. Uite extensia: https://chrome.google.com/webstore/detail/cashclub/bmcjeckemmdkoapcmpmffabkelgknlme?hl=ro&fbclid=IwAR1eIJFJ9Sh4XHeyDL1FkrQFIdTZKB35DO4NHmfDGxYjrwcS_aJZCCjOTy0
Buna Gabriela,
Daca folosesti extensia trebuie sa te autentifici direct in extensie! Dar poti folosi si direct https://cashclub.ro/ cu un cont gratuit daca preferi asa. Dupa ce iti creezi contul folosesti aceleasi credentiale ca sa te loghezi in extensie, este o iconita verde mica in bara browser-ului cu logo-ul CashClub.
Daca te putem ajuta in orice fel te rugam sa ne scrii direct la [email protected] sau pe whatsapp la 0799185679
Zi frumoasa!
Alex de la CashClub.ro
0
La multi ani !
Doar la piata mai folosesc bancnote .
Cash doar la piață (fff rar) și la spălătoria auto self service ( dar nu primesc niciun bon/chitanță ceva🤔) sau când mergeam la un salon care nu avea pos pentru că „nu se merită” dar nu primeam bon niciodată iar în pandemie erau moarte de supărare că primesc ajutor undeva la minim pe economie și am renunțat la serviciile lor. Cashback practică și banca la care am cont cu diverse magazine/benzinării partenere la fiecare tranzacție care depășește o sumă minimă de vreo 50 lei în general și procentul variază între 1/10% funcție de valoarea tranzacției., dar instalez și aplicația asta, mulțumesc frumos!
La mulți ani! 🎉
(Moneyback se numește 😁)
La sat plătești multe cu cash: lemne, frizer, legume și fructe, vin , etc. de la doamnele din fata porții, la aparatul de spălat mașina care accepta doar Cash, pomii fructiferi din pepiniere din zona și multe altele, mai avem mult pana sa ajungem la plata exclusiv cu cardul! Nici bancomat nu avem în comuna!
În general folosesc cardul dar și Cash în funcție de cumpararuri(in sat la noi nu au POS magaxinele) și de cum fac plata clienții, uneori plătesc cash(cu factură emisă, nu aruncați cu roșii ca nu fac evaziune😅) legat de cashback e relativ, am avut aplicația instalată în urma cu 1-2 ani și îmi amintesc că voiam sa cumpăr ceva haine pt copil, știam de pe site preturile unor articole iar apoi am întrat prin aplicație dar preturile erau o idee mai mari, practic nu economiseam nimic iar o cunoștință a sesizat treaba asta când a făcut rezervare pe booking. Poate s-a schimbat ceva între timp, voi instala din nou sa văd 😊
Buna ziua,
In calitate de fondator al platformei CashClub, va garantez ca asa ceva este exclus, toate magazinele inregistrate in Romania practica aceleasi preturi pentru traficul venit de la noi, daca imi aratati un singur exemplu suntem gata sa va creditam contul CashClub cu de 10X diferenta intre cele 2 preturi. In cazul Booking asa ceva este posibil intr-adevar, dar este singura exceptie si este strict politica lor.
Zi frumoasa!
Alex de la CashClub.ro
Eu pe lângă aplicația de Cash back folosesc cardurile de cumpărături ca primesc și acolo niște bănuți când fac cumpărături, nu e mult 5-700 lei pe an pe carduri, sub forma de puncte cu care pot plăti cam la orice magazin care are POS-ul băncii mele. De regula ii folosesc sa îmi cumpăr chestii care mi se par scumpe sa le plătesc din banii mei si pentru cadouri de Crăciun
Ha! Si eu platesc in majoritatea locurilor cu cardul/telefonul. Exceptia fiind piata de langa casa pentru ca babutele cu leusteanul nu au POS 😁
Insa de la o vreme am si 100-200 lei numerar pentru ca am avut un moment de blocaj vis-a-vis de card si sa evit pe viitor sa ma fac de ras la magazin. Sa va povestesc. Ma duc la un magazin langa casa foarte bine aprovizionat sa fac ceva cumparaturi. Cartoanele nu le-am mai luat cu mine, doar telefonul. Pe vremea aia cardul curent era ING si plateam cu telefonul prin aplicatia Homebank de la ING. Fiind o suma de peste 100 lei la plata in magazin mi-a cerut pinul. Si am avut atunci un moment de blocaj total, inversam 2 cifre la pin, desi il bagasem de nspe ori pana atunci. Dupa 3 incercari nereusite, mesaj de la banca la 5 incercari nereusite se blocheaza cardul. Numerar in portofel vreo 20 lei. Mi-am adus aminte ca am un fisier (parolat evident) cu datele de la card in telefon. Blocajul a continuat, nu mi-am adus aminte nici parola desi era cea pe care o folosisem ani buni la servici!! Panica totala. Si atunci mi-am adus aminte ca cu cateva zile inainte inrolasem cardul de la BRD in Google Pay care, aplicatie cumsecade, nu iti mai cere pinul odata inrolat cardul. Am platit si am rasuflat usurata. Cum am iesit din magazin evident ca mi-am adus aminte si pinul si parola. Si cum am ajuns acasa am inrolat si cardul ING in portofelul Google. Data urmatoare cand am mers la acel magazin i-am zis fatucii de la casa (care se uitase compatimitoare la mine) : problema era la banca, nu la mine 😁😜. Si de atunci am mereu ceva cash in buzunar ca anii trec si nu se stie ce mai uit. 😀
Am câțiva ani buni de când nu știu câți bani am în portofel.
Bine, între noi fie vorba, nu știu niciodată exact câți bani am în contul bancar, dar asta e altă discuție.
Locurile în care plătesc cash, acum, la o gândire rapidă, sunt spălătoria self-service (unde nu acceptă decât monezi) și cantina de la serviciu – dar aici doar când cumpăr cafea pe banii colegelor.
Iar chestia cu „plătesc cash ca să pot limita cât cheltuiesc” mi se pare destul de imbecilă.
La multi ani, Mihai! La multi ani tuturor sarbatoritilor!
Eu platesc cash la:
1. intretinere bloc;
2. bani de pachetel pentru copil;
3. pregatire copil;
4. excursii copil;
5. banchet copil;
6. flori;
7. fondul clasei care se numeste oficial „donatie asociatia scolii”, dar este pentru plata paznici si alte chestii necesare;
8. cumparaturi la piata;
9. parcare;
10. taxi;
11. coafor;
12. spagi la doctori;
13. bacsis la ospatar (chiar daca platesc nota cu cardul);
14. dar la nunti si botezuri;
15. pentru cadou colegi (strangem cash si luam un singur cadou);
16. la tara : apa, gunoi, tractoristul care ara, femeile care leaga via, barbatii care sapa porumbul etc;
17. acatist, contributie la biserica si pentru slujba de nunta, botez etc.;
18. cazare (Am patit la Costinesti la o pensiune acceptau doar cash. 3 bancomate nu functionau si al 4-lea nu-mi permitea sa scot toata suma odata. M-a ars la comision si am pierdut o zi de plaja cautand cash.
19. taxe de autostrada;
20. taxa de pod Giurgiu (la Fetesti platesc cu mesaj);
21. la spalatorie auto;
22. in obor etc.
Comentariu beton!12
Am uitat sa trec ca platesc cash zugravul, instalatorul, si electricianul.
La multi ani! Merci pentru tips
De tuns ma tund singura, la piata ma duc extrem de rar (mi-as dori sa merg mai des dar nu-mi place :p)
Asa ca tin cate 20-30 de lei uneori luni la rand neatinsi in portofel.
Asta pentru ca am facut un efort sa imi amintesc sa pun ceva in el sa am in caz de nevoie.
Ani de zile eu eram aia care nu avea niciodata cash.
De mai bine de 25 ani iubesc plățile cu cardul. Aveam un talent incredibil în a pierde banii din geanta, buzunare șamd. Dacă ma gândesc bine mai am câteva locuri unde plătesc Cash: un aprozar în cartier unde îmi pun eu ce vreau și ce îmi place ( nu merg la piata) un magazin micuț de cartier de unde iau oua de tara, la coafor, manichiurista. Dacă nu am Cash fac transfer imediat pe tf . În rest Sfantul card pana se golește. Am practicat și eu cu cashback, tipli și toate alea dar decontează foarte greu asa ca acum am revenit la bazarul de la banca unde în 2- 3 zile chiar îmi vad bănuții în cont. Plus ca la fiecare cumparatura plătită cu cardul am un procent care mi-l transfera în cont de economii și îmi place când vad contul curent gol dar cel de economii cu banuti in el.Și dacă va gândiți ca e nesemnificativ, va spun ca eu am rezistat 3 luni fără salariu și am plătit facturile și cumpărăturile necesare din acele economii. Asa ca pentru mine plățile cu cardul rămân preferate.
Noi suntem 99% card. Și nici nu card, direct telefon. Cred, dar nu sunt sigură că a plătit soțul cu cash reparația la mașină în primăvară.
În plus nu ii înțeleg pe cei care motivează că banii de pe card nu îi văd când îi cheltuie, dar cash-ul da. Că mie dacă îmi dai orice sumă și mă duc în 5 magazine la final nu mai știu ce și cum că am portofelul plin de 5 feluri de bancnote. Cu cardul e simplu, mă uit în aplicație și văd ce și cum.
O. T. Voi ați văzut ce afectați sunt romanii că nu mai pot plăti peste 5000 cash la un comerciant?
Cash la coafor, piață, taxi și minunata asociație de locatari, cred că printre ultimele din Timișoara care vrea cash. Dar, cum in Romania nimic nu se poate dezbate cu calm, la casierie la Profi scot cardul să plătesc. Mosul din spate incepe sa mă dăscălească: le dai apă la moară, vor să ne ia banii munciți de noi sa ne dea plastic. Din cauza voastră stam mai mult la coadă”. Este la fel în multe domenii: fiecare face cum crede că e bine, dar „cei ce nu ard dezlănțuiți că noi/ in flăcările noastre se destramă”. (Moto găsit pe multe tablouri de absolvire din epoca de aur, din poezia „Comunistul” by Labiș )
Cand aveam primul job imi scoteam banii in ziua salariului. Era minimul oricum. Pe urma, imi mai scoteam asa, dar plateam si cu cardul cat de cat. In concedii imi schimbam banii si plateam in tandem cand cu card, cand cu cash. Imi place la tichetele de masa ca sunt pe un card si nu trebuie sa te limitezi la un tichet de hartie.
Cu telefonul nu o sa folosesc la a plati niciodata. Cardu-i card, telefonul e telefon. Nici nu stiu cum sa imi instalez sau setez chestia aia. Trebuie sa setez ceva in aplicatia bannacii sau cum ?
Ca sa raspund la intrebarea din titlu, da, mai folosesc cash. Cel mai clar exemplu e la benzinarie. Ca imi dau bunicile bani cash, ba de ziua mea, ba de sarbatori, sau asa ca una din bunici e mai buna la inima si imi mai da din cand in cand. Si atunci ii folosesc ca buget de benzina.
Restaurant cu 2400 de locuri, în Viena (Schweizerhaus Prater). Plata cash only. Am fugit un km afară din parcul de distracții ca să scot bani de la bancomat.
Referitor la buda din Norvegia, se adeverește ce zic conspiraționiștii: o să știe banca (și implicit statul, dacă vrea) și când te-ai dus la WC.
Interesantă asta cu cashback, eu oricum încerc să plătesc tot cu cardul Star BT că adun puncte.
Locuiesc în regiunea pariziană și plătesc aproape peste tot cu cardul. Acum 20 de ani, când eram studentă, nu se putea cumpăra o pâine cu cardul, fiindcă limita inferioară de plată cu cardul era de 1 euro, iar pâinea costa mai puțin de 1 euro, dar azi, după n-șpe scumpiri, nu mai e nicio problemă, merge și la brutărie.
Unde nu se poate plăti cu cardul în Franța? Păi la mulți medici, kino-terapeuți, logopezi, psihologi și alți profesioniști din sănătate. Poți plăti cash sau cu cecuri (uneori nu-mi vine să cred că mai există așa ceva 😀 ). Ei zic că e complicat cu cardurile – hai să zicem că ăsta ar fi adevăratul motiv. 😉
A, și la câteva restaurante foarte frecventate, unde oamenii fac coadă pentru a intra. Mâncare excelentă și nu poți plăti decât cu banii pe masă. 😉
Dat fiind ca o parte din bani imi vin pe card si o parte in plic, fac cumparaturi si platesc cu cardul, in limita soldului, dar si cash.
Nu platesc niciodata cu telefonul.
Sunt prea specializat in a beli telefoanele ca sa ma bazez pe ele.😁
La Madrid. In centru. La restaurant. Cash only. In septembrie 2023.
Da, am prins și eu câteva prin Andaluzia și m-am mirat. Și altele erau intr-o pustietate și aveau POS
Din 2020 încoace îmi fac cam toate cumpăraturile online așa că am platit cu numerar doar bacșișuri: ale curierilor și livratorilor. Ar mai fi, tot bacșiș, pentru „băieții cu gunoiul”.
Recent am dat bani la un botez 🙂 iar soțul a plătit un instalator și câte un taxi ocazional.
Numerar am însă permanent în mașina- banii mașinii. Care pot fi pentru o alimentare când nu le merg plățile cu cardul sau pentru vreo amenda modică – să fac plata pe loc: priceless fața polițistului acum vreo mulți ani când aveam de plătit 330 de lei ( 72 de km fix înainte de ieșirea din localitate) și i-am spus să facă și chitanță. -Dar nu pot să vă dau rest, vă trebuie bani potriviți – a mârâit. – Înțeleg, am suma exactă :)).
PS: La mulți, mulți ani buni șefului de blog cu alergat, șofat, plimbat cât mai mult și mulțumiri pentru recomandare. Știam de astfel de aplicații, nu m-au convins, dar lista acestora de magazine include multe de unde tot cumpăr așa că o voi instala.
Am o întrebare: care este regimul fiscal al bonusurilor care vor fi virate în contul bancar? Nu cumva sunt considerate venituri? Având în vedere că prin „reforma fiscală” recentă statul a început să strângă șuruburile la toate capetele și caută să impoziteze (impozit pe venit, CASS) tot ce prinde, nu cumva aceste bonusuri trebuie declarate și fiscalizate?
Cine are treabă cu ANAF-ul știe ce înseamnă asta: cont în SPV, declarație unică, verificare dacă prin cumularea cu veniturile din alte surse (chirii, dividende, dobânzi etc.) se deplășește plafonul pentru CASS etc.
Întreb și revin.
Cred că m-am dumirit între timp. Veniturile din cashback sunt considerate venituri din premii, care sunt într-adevăr impozabile, dar au regim de reținere la sursă, similar dobânzilor la depozitele bancare. Totuși, veniturile din premii până la 600 de lei sunt scutite de impozit. Art. 110 alin. (4) litera b) din Codul Fiscal prevede că nu sunt impozabile veniturile din „premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu”.
Referitor la contribuția CASS (asigurare de sănătate), Codul Fiscal nu include veniturile din premii în categoria veniturilor supuse contribuției de asigurări sociale de sănătate (art. 155).
Eventual CashClub ne poate confirma dacă este corectă această intrepretare.
Salut Adi,
A durat un pic mai mult deoarece am vrut sa obtinem un punct de vedere oficial, consultand inclusiv ANAF ca sursa.
Nu exista nicio obligatie legala pentru declararea valorilor obtinute din cashback deoarece:
– nu depui nicio activitate economica pentru a fi perceput ca fiind un venit suplimentar, dimpotriva tu realizezi o cheltuiala. Din acest punct de vedere este considerat o reducere pe care o primesti mai tarziu. Deci nu ai obligatia declararii acestor sume indiferent de cuantumul lor.
– nu este considerat nici premiu deoarece nu se realizeaza niciun concurs, tombola, extragere la sorti, tu nu depui nicio activitate in acest sens, deci nu trebuie declarat nici ca premiu.
Deci iti confirm si in legatura cu interpretarea de mai jos ca nu este adecvata situatiei obtinerii de cashback. Acest punct de vedere este validat cu ANAF, reprezentanti in domeniul financiar si legislativ. Daca primesti vreodata alta interpretare ne poti contacta la [email protected] pentru consiliere.
Alex de la CashClub.ro
Interesantă aplicație, o să mi-o instalez și eu și revin cu update.
Cash plătesc așa:
Tg Mureș: alimentara de la colțul blocului, piața din cartier (la cea de lângă cabinet au la o tarabă POS!)
Pitești: coafor, piață
București: taraba de legume și fructe din apropierea locuinței
@MV-la mulți ani cu sănătate, bucurii și multe călătorii!
Mulți nemți iubesc cashul, in special brutăria din colț la care nenea brutarul vine la serviciu in ultimul SUV al lui Benz 😉 if you know what I mean. Dealtfel am cash pentru piață și pentru bacşişuri la frizer, cosmetica. Ah, și pentru ceva drumetii ca in salbaticia germana (aka padurea de langa oras) la fel nu prea au auzit de POSuri deși de fapt sunt obligati, dar o baga pe aia cu semnalul (și acolo au dreptate ca Nemtia e canci digitalizata, csf ncsf).
Aici exista aplicația Payback cu care aduni puncte și le poți transforma în cash adevărat (deși puțini știu cum, si „cumpara” diverse obiecte cu punctele). Am un card de credit cu Payback pe el, care aduna puncte la fiecare folosire indiferent daca magazinul participa sau nu. Ghici cu ce plătesc toate călătoriile 😉?
Eu platesc cu ambele, dar recunosc ca am intotdeauna cash la mine, ceea ce se dovedeste util uneori – ca de exemplu la petrecerea de Halloween organizata de o asociatie din cartier unde nu puteai plati decat cash, asa ca am mai imprumutat doua familii cu bani. 🙂
Aici la piata au toti POS, in schimb pe la targuri/festivaluri nu intotdeauna si de multe ori sunt semne mari ca e „cash only” si instaleaza bancile cate un bancomat provizoriu la intrare.
Mai am un automat de cafea la birou care merge numai cu monede, asa ca am tot timpul in sertar cateva. 🙂
La multi ani, Mihai!
Cash am asa: pt baiatu’ cu pizza, pt coafor, pt serviciul la restaurant si pt spalatorie. In rest, e asa de simplu 🙂 Bine, eu sunt si de moda veche: imi plac cec-urile, mi e f usor sa mi tin contabilitatea platilor cu cec si m ar intrista de numa’ disparitia lor.
Nu vreau sa deschid o polemica, dar platile cu cash au lasat poarta larg deschisa evaziunilor, asa ca as vrea sa i vad pe carcotasii conspirationisti acum 🙂
Plătesc cel mai mult cu cardul, dar nu aș renunța la cash niciodată, pentru că am fost in magazine unde terminalele pentru card se defectaseră, deci cine a avut cash a plătit fără probleme și-a plecat mai departe. Cine nu, nu știu , probabil că au așteptat să se facă pana.
Da, mă irită și pe mine că banca sau alții pot să vadă exact unde și ce ai cumpărat.
În primul rând „La mulți ani!”, să fii bine, să ne încânți în continuare!💖
În al doilea rând, mulțumiim!
Nu-s nici anti cash, nici anti card.
Folosesc mai tot timplu cardul pentru a plati. Insa am fost in situatii in care cardul n-a mers ( POS-ul din magazin defect). Plus ca se pot intampla multe cu un card ( deteriorat, blocat de anaf, probleme de sistem ale bancilor, etc). Nu mai spun ce calduri de panica te apuca la benzinarie, dupa ce faci plinul, cand vezi o eroare pe POS. Asa ca prefer redundanta. Am si niste cash, ori la mine, ori in casa (lei, euro, lire sterline si kuna – ramasite de prin vacante)
Cash platesc bacsisul la frizer, la vulcanizare eventual, la piata ori la tarabele de la margine de drum.
La piață, frizerul. Și multe altele după ce termin banii de pe cardul meu, soața încă primește salariile cash.
La mulți ani Mihai!🍾🥂
Platesc cash la coafor si la anumiti medici, care vor plata in numerar la sfarsitul consultatiei. Intotdeauna am cash la mine pentru ca s-a intamplat sa nu se poata plati cu cardul din cauza unor probleme tehnice, sa vreau sa dau ceva unei persoane fara adapost sau bacsis.
La Multi Ani sănătoși! Să te ții de treabă ca și pân’ acu!
Eu aș plăti cam tot cu cardul dacă s-ar putea, mai ales sume mari. Nu-mi place să umblu cu mulți bani la mine, iar în vacanță sub nicio formă de când cu cardurile. N-am fost până acum în țări în care să fie preferat cash-ul. Mă doare-n pix că află banca sau inculta mondială câte cumpărături fac eu la Mega sau la benzinărie sau la mall.
Dar sunt destule locuri în care plătesc cu cash din diverse motive (care nu depind de mine):
– întreținerea la bloc (cică se poate și prin bancă, o să testez).
– la stomatolog, psiholog, ginecolog, coafor, cosmetică (nici n-am văzut vreodată bonuri fiscale de aici decât dacă am mers la clinică sau, respectiv, la un salon mai mare. Cabinetele individuale mici sau saloanele mici nu folosesc așa ceva). (PS. Mergeam într-o vreme la niște tratamente cosmetice, am luat pachete cu mai multe ședințe, deci sume măricele, nici vorba de POS, nici bon n-am primit. Proprietara e foarte afectată acum pe facebook de noile reglementări care ar urma să coboare pragurile de încasare cash. Ce surpriză… Cam toți cei care lucrează masiv la negru sunt foarte vocali (ca să nu zic distruși) și nici măcar nu e vorba de afaceri din mediul rural unde poate nici nu este infrastructura necesară, ci de afaceri de la oraș cu internet, cu bănci și bancomate la orice colț de stradă.)
– mici bacșiruri dacă nu se pot include direct pe notă/în comandă.
PS. La mulți ani!
Plăți frecvente sau regulate cu numerar:
* piață
* taxi
* încărcat card de transport în comun
* bilete de acces în parcurile naturale
* la magazinele din mediul rural și zone izolate
* frizer
* orice reparație curentă (în ultima vreme am tot avut – conductă principală de apă, centrală)
* întreținerea la bloc
Încasare frecventă – sport de echipă (eu cumpăr abonamentul și ceilalți, când jucăm, își plătesc partea lor).
Când plec din localitate am tot timpul la mine minim 100 lei. Dacă sunt plecat mai multe zile suma crește.
Anul acesta la Sinaia am cheltuit cel mai mult numerar pt că mi-am împrumutat colegii care nu puteau plăti cu telefonul pe motiv de lipsă semnal, plus că nu aveau cardul la ei. Bine, puteau merge mai departe la alte magazine, dar la 10/11 seara parcă nu ești chiar așa curajos după ce vezi ursul. Desigur că returnarea banilor s-a făcut electronic.
La multi ani!
Eu platesc cash la Intretinere, ca moshul “sef de asociatie de proprietari” nu vrea sa ne dea contul. Diverse motive, de mi s a facut lehamite
Mai platesc cash, dar fara chitanta, antrenamentele de Krav Maga ale fetei. Doar ne vizeaza legitimatia.
Felicitari tuturor care platiti doar cu card si care aveti asa sume sanatoase pe ele, de nu va faceti griji niciodata ca va faceti de kko ca apare pe POS „fonduri insuficiente”. Eu, fiindca trebuie sa-mi dramuiesc cu maxima atentie fiecare leu, prefer cash-ul tocmai fiindca am control asupra lui. Exemplu banal: ma duc la Lidl cu 400 lei cash. Ma oblig sa nu ii depasesc pe aia, ca daca ar fi dupa inima mea, as cumpara toate mizeriile si prostiile(tocmai au aparut mici rahaturi pt Craciun). Daca as avea toti banii pe card, as pleca dupa o sesiune de shoping la Lidl cu el trei sferturi gol si zau ca e prea multa luna de trait pina la urmatoarea alimentare. In plus, nu mi-a placut niciodata sa-mi tin ouale in acelasi cos, ca nu stii niciodata de unde te loveste. Exemplu superbanal: am gasit pe extrasul de cont o plata minuscula pe un Paypal, 4 lei si ceva, numai ca ce sa vezi, nu platisem nimic prin paypal ca blonda fiind, nu stiu cum si nici nu ma intereseaza. Am reclamat la banca, mi-au schimbat cardul. Tot cu cardul am patit-o ca aparea cheltuiala de 200 si ceva de euro in Barcelona cind eu fix in ziua aia, dar bafta mea a fost ca fix in ziua aia, am scos bani de la ATM din Branesti. Asa afli ca poti fi in doua locuri simultan, in caz ca nu stiai. Asa ca, vintage cum face misto fii meu de mine, prefer sa vad cash, ce-i in mina nu-i minciuna. Da, facturile le platesc online ca mi-e muuult mai simplu, evident.
@Teodora, uite, eu n-am sume foarte generoase, am o sumă anume pe care o aloc (=o mut pe cardul respectiv, diferit de cardul de salariu cu toți banii) pentru cumpărături pe lună și aia e. Am pățit și treaba cu „fonduri insuficiente” și n-a fost sfârșitul lumii. Am pățit și să ajung la casa de marcat și să constat că n-am deloc portmoneul la mine. Mi-am cerut scuze că le-am dat de lucru să pună produsele la loc și asta e, mi-am văzut de drum. Se întâmplă, nu te judecă nimeni, nu-i pasă nimănui.
Dar cred că impulsul de a cumpăra „prostioare” ține mai mult de autocontrol și de responsbilitate (am nevoie? am plătit lucrurile esențiale? cât mai am până la următorul salariu?) decât de modul de plată.
PE mine ce m-a bucurat enorm este faptul ca am scapat de maruntul infect. La un moment dat am ajuns sa am 2 boluri mari cu „diviziuni” de leu inclusiv din aia de 5 bani ce abia ii apuci intre degete. Am scapat de boluri si de numarat restul. Acum in apararea cash-ului: nu e ok sa fie comisioane mari la plata cu cardul. Stiu ca si manevratul cash-ului costa bani dar parca 0.7% sau 0.5% la fiecare tranzactie mi se pare enorm. Adica orice leu ce trece prin 200 de „maini” ajunge complet la banca. Au fost costuri cu implementatul sistemului dar s-au amortizat de mult cu varf si indesat. Sunt costuri si cu intretinerea sistemului dar nu sunt asa mari. Not cool. Ar trebui sa fie taxe dar de genul 0.05%. Sau ma insel ?
La multi ani sanatosi si voiosi!
Am instalat si eu extensia, dar cum zicea cineva mai sus, de fiecare data cand dau cate un click prin vreun magazin (decatlon acum) imi cere sa ma autentific. Dau user/pass, mai dau un click, iar imi cere autentificare…poate e vreun bug?? Pe telefon inca nu am incercat, desi am instalat aplicatia si acolo..
Nu am cash la mine, decat rar sau foare rar.
Cred ca am pe undeva o bancnota de 10 euro, dar nu mai stiu prin ce poseta.
Platesc cu cardul sau telefonul peste tot, inclusiv la buda la gară si o data mi s-a intamplat sa aprind o lumanare intr
-o biserica si sa platesc cu cardul 0,50 centime..
La mulți ani, Mihai!
La mulți ani sfinților de azi!
Eu am descoperit cu plăcută surpriză că și la piață pot plăti cu cardul. Dar de multe ori am probleme la cumpărat abonament de metrou cu cardul. Așa că am mereu și cash la mine.
Vedem ce economisesc cu aplicația asta. Mulțam de pont!
La multi ani!
Instalat aplicatia. Multumesc pentru pont.
-Nu.
-Eu nu, desi nu-s prea tanar si am apucat vremuri cand doar asa puteam primi plata muncii mele – si din motive de tehnologie, si din motive de munca la negru in alte cazuri, si de motive de ceea ce munceam.
Dar, cu toate acestea nu tin musai sa am toti banii in hartii – ca-s vulnerabili la foc, hoti si alte intemperii si a fost tot timpul OK ca o parte sa fie pastrati la o banca – mai tine cineva vremurile cand primeai dobanda la depozit, inclusiv la sumele la vedere? In fine, revine putin.
–-
Si cu toate astea, fac unele plati cu cash si prefer optiunea asta in unele situatii si nu doresc sa traiesc intr-o situatie in care toate platile sunt cu cardul, sau un altfel de tranzactie electronica, cata vreme vorbim de un singur mijloc de plată. Multe motive:
1) Nu poți cumpăra nimic fără curent electric, internet.
2) Daca pică infrastructura la POS nu poți face plata. Dacă au un singur furnizor de astfel de infrastructură , poți să ieși pe ușă.
3) Dacă pică infrastructura la banca la care ai tu mijlocul de plată – poate mai ai un card / mijloc de plată la altă bancă. Să zicem că ești în Norvegia la WC și tocmai a picat *ING-ul* ( zic că ăștia pică mai des, dar înlocuiește cu ce bancă vrei ).
4) Uneori mijlocul tău de plată nu e compatibil / acceptabil la destinație, mai ales în zone cu infrastructură invechită – încearcă carduri românești prin colțuri din Asia să vezi cum în destule locuri nu merg din motive de 3D Secure și alte metode care nu-s ”știute” de tehnologia de acolo, iar plățile sunt refuzate.
5) Ajungi la limita zilnică a cardului – la unele bănci ai limită la cât poți seta limita aia.
6) Îți pune ANAF-ul poprire pentru 50 de lei, banca e handicapată și îți blochează toate sumele din toate conturile, care ajung la 8473984732894732 lei, ca să fie bine, să nu fie rău.
7) Vrei să cumperi ceva ce nu vrei să apară pe numele tău – discreție.
8) Vrei să cumperi ceva ce nu se vinde musai la magazinele care acceptă card – un altfel de discreție – sigur aia merge uneori cu crypto, dar nu orice.
Și ar mai fi , dar alea sunt prea personale.
în principiu, e o chestie utilă , cashclub merg la comercianti si fac ce face si procesatorul lor de plati cu cardul, sau un ofertant de credite de cumpărături cu cardul și adaugă un comision, dar cum ei bănuiesc că nu oferă credit, oferă un discount clientului.
Pe termen lung, câștigul vine din ajustarea prețurilor ca să facă price in la comisioanele aplicate de cashclub sau alții asemenea, dar piața e deja invadată de astfel de soluții, așa că bănuiesc că prețul mai mare îl plătim majoritatea noastră, doar nimic înapoi nu primim. Mă rog, eu am un card cu un sistem similar.
Oricum, ce voiam să zic este :
1 Nu prea înțeleg legătura titlului cu articolul.
2 Cred că au ceva problemă cu site-ul, nu mi se încarcă thumbnailurile pentru magazinele partenere și nici nu le găsesc notate în text pe undeva. Poate e o problemă la mine, dar poate vor să dea un ochi.
https://imgur.com/9MP7ti7
0
Platesc cash doar doamna de la curatenie si uneori la Agronomie la piata. Si cam atat, salteluta 😉
Eu tot timpul am cașcaval la mine pentru că de multe ori ajung prin ceva sate unde n-au treabă cu bancomate sau POS-uri.
Pe când lucram la magazinu de ace brice&carice patronu nici nu vroia să audă de POS până când a realizat că pierde clienți, mai ales din cei plecați pe afară, care voiau să cumpere mai multe dar aveau doar euro și card și ziceau:
– Ăăă, mă duc să schimb niște euro și nu mai reveneau.
Eu am pățit la un magazinaș de cartier unde am intrat să-mi iau țigări și când am vrut să plătesc cu cardul mi-a zis vânzătoarea că nu pot pentru că nu vrea patroana să vândă țigări plătite cu card pentru că…
Inafara de frizer care e mereu același de câțiva ani și la care e nevoie sa ma duc cu cash (din motive pe care nu trebuie sa le știe anaful), nu mai plătesc cash niciunde.
Shaormeria favorita și-a băgat și ea pos, la piata nu ma duc ca am legumele mele forță, iar pentru restul Revolut FTW!
Am început sa folosesc din ce în ce mai des plata cu cardul când vânzătoarele de la carefourul de lângă job mereu îmi cereau cei 20 bani și nu aveau niciodată sa îmi dea cei 30 rest, după ce le-am lăsat măruntul mereu sau sa îmi schimbe una de 10 lei pentru 5,10 lei, dandu-mi înapoi doar 4,50 lei desigur.
Am luat lubenița vara asta de pe marginea drumului și vânzătorul avea hastagul revolut scris pe un carton, am rămas surprins.
Tot vara asta am plecat în 2 în concediu în Italia cu toți banii pe revolut, fără sa avem nici măcar 50 cenți la noi și nu am simțit lipsa banilor decât o data pe autostrada când am vrut sa luam cafea dintr-un Mol care mergea pe monede. Am oprit la alt peco și aia a fost. 10 zile doar card, de la Piadine din coltul străzii la brelocurile luate amintire de pe la tarabe, la hotel și restaurante, cafenele și toate cele.
Din partea mea, poate sa dispară mâine, cât timp românașii noștri văzându-se monopol pe piața sa nu crească comisioanele la bănci cu nesimțire.
”Am început sa folosesc din ce în ce mai des plata cu cardul când vânzătoarele de la carefourul de lângă job mereu îmi cereau cei 20 bani și nu aveau niciodată sa îmi dea cei 30 rest, după ce le-am lăsat măruntul mereu sau sa îmi schimbe una de 10 lei pentru 5,10 lei, dandu-mi înapoi doar 4,50 lei desigur.”
Eu am pățit la un Profi de pe la noi unde casierii erau obișnuți să ”rotunjească” restul până când unu a rotunjit de la 9.10 lei la 10 lei. Atunci mi-a sărit țandăra, am făcut scandal și s-a nimerit să fie o directoare adjunctă prin zonă care i-a zis:
– Băi, niciodată să nu mai faci așa ceva, este prea mult. Pfoai, am luat foc:
– Da cum, aveți plafon? 20-30 de bani este ok dar să nu sară calu?
– A nu, că este angajat nou și nu prea știe.
După care am aflat pe surse și bârfe, deci nu bag mâna în foc că este adevărat, că din bănuții ăia care se adunau de la sute de clienți angajații beneficiau de un meniu de prânz și cafea din partea magazinului Profi gratis.
Nu mai platesc cash de foarte mult timp, dinainte de pandemie.
Am ceva bani (cred ca vreo 200 lei) care stau in eventualitatea ca am nevoie.
Cel mai tare ma enerveaza borcanele de bani marunti de prin casa.
Exceptia e cand mergem in vacanta. In Austria sunt multe locuri (magazine locale) care stramba din nas la cash. Anul asta am avut aceeasi experienta in Slovenia in cateva locuri. La fel in Polonia, intr-un Carrefour local cu care ne invecinam nu le-a mers pos-ul vreo 2 zile.
Nu strica sa ai bani cash pentru urgente, dar nu vad de ce n-ai face majoritatea platilor cu cardul.
Mi se pare pueril motivul ala cu limitarea cheltuielilor – jeez, nu-i ca si cum daca platesti cu cardu’ nu te uiti cat costa!
Ala cu „discretia” ii si mai penibil, e doar o dovada de lipsa de abilitati digitale, daca nu vrei sa afle nevasta ca joci la pacanele fa-ti card virtual in aplicatia bancii si nu se vad platile.
Cash mai folosesc doar pentru a alimenta pusculita copiilor. Si la piață!
Hop si eu! Da, sunt fana absoluta la plata cu card, de fapt cu mobilul! De demult! Spre admiratia multora cara vad o baba digitalizata 😀
Dar asta are si inconveniente, lipsa cashului (uit sa scot bani), mai ales cand ai nevoie si trebuie aa ceri la colegi/vecini sau sa te imprumuti pentru fleacuri. Si chiar nu am pe langa casa vreun bankomat aproape.
Mi s-a intamplat odata, cand curierii nu aveau toti POS, sa apelez la o vecina sa-mi platesc coletul si m-am facut de tot rahatul ca a crezut ca nu am bani nu ca nu am cash.
De cashback, ceva ceva am auzit, ma mir ca mi-a scapat 😀
Merci pentru idee!
Buna,
Daca ai orice intrebari legate de cashback in general sau de CashClub in mod special, te astept cu orice intrebare aici sau ne poti scrie prin formularul de contact de pe site (https://cashclub.ro/contact), direct la [email protected] sau pe whatsapp la 0799.185.679
Alex de la CashClub.ro
Cu ce e diferit cashclub de bonusway.ro (fostul cashout.ro)?
Salut Alex:
– vei regasi mai multe magazine
– procent de cashback mai mare la majoritatea magazinelor, poate chiar la 99% dintre magazine, dar te las sa descoperi
– coduri de reducere pe site si in aplicatie
– oferte periodice de cashback crescut
Si indraznesc sa zic customer support superior!
Te astept cu orice alta intrebare aici sau ne poti scrie prin formularul de contact de pe site sau direct la [email protected] sau pe whatsapp la 0799.185.679
Zi frumoasa!
Alex de la CashClub.ro
Urasc cashul , as plati cu cardul peste tot dar ma intalnesc cu situatii de genul :
La scoala de stat gratuita trebuie sa dai bani si uneori nu poti plati cu cardul, cred ca stiti cum sta treaba.
La curieri mai le dau acolo un ciubuc chiar daca nu sunt obligat, deci cash.
Intretinerea la bloc se plateste cash, chitanta de hartie..etc.Da, stiu unele asociatii de proprietari au firma care se ocupa de administratia blocului si se poate plati cu cardul.
Exact, la frizer ciubucul este cash.
La florarie a trebuit sa platesc cu cash si mai sunt niste situatii de genul asta dar nu mai imi vin in minte acum.
Comparatia cu tarile nordice nu are rost pentru ca noi, Romania, suntem captivi intr-o bizara epoca feudala moderna , mai avem cel putin 100 de ani sa ajungem macar la jumatate din progresul lor.
Cash is king.
Si da am incercat si alternativa.
Nu prea folosesc cash, prefer sa scot plasticul, din comoditate. Deși, in ultimele zile, de ciuda, am platit cu banii din poșetă. Na, sistem, sunt puricele de pe elefant.😁
Tocmai am instalat cashclub si am facut o comanda de 336 lei la zooplus. Ar fi trebuit sa primesc 5,34 lei, n-am primit nimic…
Fix acum le zic.
Buna Alina! Dureaza cateva minute pana vezi tranzactia in istoricul contului tau cu status „inregistrat”. Poti sa confirmi aici te rugam ca este totul in regula? Cashback-ul se va adauga in balanta ta care poate fi retrasa dupa ce tranzactia se va muta in status „platibil” dupa ce ne comunica noua magazinul ca este in regula si comanda nu mai poate fi returnata.
Alex de la CashClub.ro
update: au trecut 5 zile si tot 0 lei sunt in cont
Sunt curioasa, datele cardului trebuie introduse manual? La zooplus cardul este salvat in cont, iar plata se face automat la finalizarea comenzii.
Neața. O să le spun celor de la CashClub.
Întrebarea mea ar fi dacă tot e în regulă cu comanda de la zooplus? Că poate n-au comunicat-o ei ca fiind finalizată.
da, all good, deja a fost livrata
Hai c-am aflat de ce încă nu vezi banii. Pe scurt, ești încă în perioada în care ai putea să faci retur, de-aia. Fiecare comerciant are agreat un termen de plată în care trebuie să vireze banii de cashback. În principiu, termenul e cu atât mai mic cu cât comerciantul vinde produse mai greu returnabile. Deci banii îți vor intra.
Buna Alina,
Comanda ta este inregistrata si ar trebui sa o vezi la „Istoric” in contul tau cu status „inregistrat” poti verifica. Cand magazinul va face plata, comanda ta isi va schimba statusul in „Platibil” si se va aduna la balanta care poate fi retrasa. Butonul de „Retragere” se activeaza la acumularea a 30 lei in cont. Cat de repede face plata un magazin variaza de la magazin la magazin –> vezi termenele de plata la fiecare magazin, le-am trecut noi direct in platforma!
Alex de la CashClub.ro
Revin cu un update. Din noiembrie pana acum am avut 4 comenzi la zooplus, dar la cashclub a fost inregistrata una singura. Care sa fie explicatia? 🙂 Toate comenziile au fost platite si livrate, nu se mai poate face retur.
E bun si cashul la ceva, decat sa patesti ca altii, mai bine sa ai si fizic.
https://observatornews.ro/extern/una-dintre-cele-mai-mari-banci-din-lume-ingenuncheata-de-hackeri-bancherii-nevoiti-sasi-continue-tranzactiile-cu-ajutorul-stickurilor-usb-549203.html
Platesc la piata, la frizer, la vulcanizare, la anumite magazine de cartier, plus alte chestii de genul. Platesc si cu Google wallet acolo unde pot. Eliminarea cashului nu e o solutie, deoarece ramai descoperit cand nu merge sistemul sau te lasa unii haiosi fara bani in cont. Plus ca sunt zone in care efectiv nu ai cum sa plates ti nici daca vrei. La tara la bunica mea pauza, nu au supermarket si au un singur bancomat care e 70% din timp gol…. Asta ar lipsi, sa scoata obligatoriu cashul…. Au mai facut niste nordici asta…..si dupa 2 ani s au prins ca nu e o idee sustenabila. Sper sa termine astia si cu tampenia asta. La fel cu multe altele, Gen pacanelele. Dar asta e alta discutie. App, oare cand vor legaliza prostitutia? Mai Vin bani la budget asa.